Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Fobi halinde köpek korkusu olup, bunu aşmak isteyen üye arkadaşlara bir not:

Eğer bunu yenmek istiyorsanız, psikologların en rahat çözdükleri konulardan biridir bu.
Hatta dozajını da siz belirliyorsunuz, köpek görünce yolunu değiştiren birinden, yolumu değiştirmeden geçip gideyim mi olsun, yoksa evde köpek besleyeyim, koynumda yatırayım mı olsun gibi...

Ancak gerçekten aşmak istemeniz gerekli, yaşam kalitenizi etkilediğini düşünüyorsanız tavsiye ederim.

Scudo
dağ yollarında sırf bu yüzden kulaklık takım gezemiyordum köpek sesini falan duymam da habersiz saldırır diye :D
Yakında cins (kangal-rot) bir köpek alacağım yavru.Kendi köpeğimden de çekinmem herhalde ehehhee :D

manyak bitanesi cocukken top oynarken kıçımdan ısırmıştı..sevmiyorum sevmek zorundada değilim yanıma yaklaşınca biber gazını yiyorlar

Haraket Edince Delleniyolar:D
Geçen Spd Ayakkabıyla Ucan Tekme Atmıştım:)
Bazen Takılıyorlar 20 Dk Peşindeler...Vursan Ayrı Dert,Vurmasan Cok Ayrı Dert..Bana Pek Denk Gelmedi Ama Isırmaya Calışanlarda Oluyor..Hatta Geçen Gün 3-5 Cm Daha Yaklaşsaydı Isırıyordu..Mecburen Zarar Veriyorum.Taş Fırlatıyorum..

@orcun oguzhan
daha önceden dazer 2 aldım ama pek işe yaramadı geri iade ettim
biber gazının sonuçları nedir köpek dahada saldırmasın

Burda İyi Kurtulanlar Varmış,Bizim Burada kiler Bırakmıyor,İnerseniz Bitersiniz Muhakkak Tutar,Son İki Haftadan Beri Aşırı Gıcığım Bu Köpek Cinsine Karşı(Kedimi Boğdu,Görürsem Ölür Gerçi),Varsa Biber Gazı Felan Baktınız Bırakmıyor Sıkın,Ben Artık Sopayla Dolaşır Oldum.

Tamam kötü durumlarda oluyor ama bunuda görünce insan nasıl sıksın o gazı gerçekten gerekmedikçe.

@orcun oguzhan

Şimdi köpek var köpek var. Normalde köpeklerden korkan biri değilimdir ancak bazı köpekler cidden parçalayacaklarmış gibi geliyorlar.
Bir kaç kere köpek vakası geçti başımdan, fazla değil. 3-4 köpekli bir çeteye denk geldim 2 kere. Birinde havlayıp üzerime yürüdüler ama belliydi, saldırmak istemiyorlardı. Onlar yolun kenarında havlarken ben yavaş yavaş geçtim(göz kontağı kurmadan.). Öteki vakada hiç takmadılar beni, yine yavaş yavaş geçtim. Ancaak bir kere fabrikanın yanından geçerken bir köpek gördüm. Hayvan bağlı olmasına rağmen nasıl abandım pedala. Sanki zincirini kopartıp kovalayacakmış gibiydi. Çıldırmış bir biçimde havladı, fabrikanın dışında olmama rağmen tellere tırmanmaya çalıştı. Bağlı olmasa halim ne olurdu bilemiyorum. Bazen gece vakti biryerlerden araçla geçerken köpekler görüyorum, hayvanın tipinden belli yani. Hani baliciler olur ya, aha dersin takar bu bıçağı diye. Aynen öyle köpek.
İşte böyleleri için kendimi korumak adına biber gazı spreyi almayı düşünüyorum uzun zamandır. Çok hayvan severim. Hatta iki ayaklılardan daha samimi gelirler bana, özellikle de köpekler. Ama kendi can güvenliğim söz konusu olursa biber gazını kullanırım diye düşünüyordum.

@orcun oguzhan

Ama bu videoyu görünce içim nasıl parçalandı anlatamam. Bilmiyorum biber gazını alsam da kullanabilir miyim diye. Sonuçta insanlar bile çok zor anlar yaşıyorlar bu gazı yiyince, bir sürü limon, talcid kullanıyoruz. Hayvan nasıl acı çeker.
Ama kesin bir çözümü yok gibi. Umarım satın aldığımda kullanmak zorunda kalmam.

Düzenleme: Hatta şimdi biber gazı sipariş ettim. İki tane, biri arkadaşıma, iki ayaklı hayvanlardan korunması için. Malum onlar daha tehlikeli.
Diğeri de vahşi hayvanlardan korunmak için bana.

Ayağınız altındakilere merhamet edin ki göklerdekiler de sizlere merhamet etsin diyo kitabımız... Ancak korkuyorum,bisiklete yeni başladım,tarlada bağda bayırda saldıracaklar diye çok telkin aldım,hoşt falan yapamam,çok yaklaşırsa sıkarım..

Ya arkadaşlar o değilde ben Artvin`de yaşıyorum,o değil de şu videodan sonra çekincelerim arttı ;

Ormanlık alana girmeyeceğim,stabilize taşlı mıcırlı yollarda köylere doğru akacağım,kökten değil ama ara sıra orman patikasını kullanmam gerekebilir, dua ile yola çıkıcaz açıkcası,ayrıca tek aklıma gelen biber gazı.. havalı korna ile bikaç uyarı sesi veripte yola devam edebilirim tenha yerlerde aslında,tek olacağım için bir müddet beni bu ayı mevzusu da düşündürtmüyor değil...

Ayı için yanınıza düdük alın arada bir öttürün.

• Beğen
Tepkiler: Kemalist1938
@Oğuzhan Y.

İlginiz için minnettarım, mutlaka bulunduracağım.. teşekür ederim

Bu işe yarar mı acaba?(link)

@Kemalist1938

Yalnız müzik çok iyiymiş.Sanırsın peşindeki ayı değil de tavşan :D
Bence şöyle bir gerilim müziği yakışır fona.

• Beğen
Tepkiler: geloturikidakka
@Ahmet-E

Hemn az önce asla pes etme-2 filminin son sahnesinde vardı bu alet dedim iyi bir şeye benziyor ne acaba derken burda cikti karsima :)

Bu soru hakkında ne düşünüyorsunuz. Ben köpeklerden nefret eder oldum göz göze gelmekten kaçınsan bile hemen düşünüyor peşime. Asılıyorum pedallara kaçtıkça arkamdan geliyor. Bir keresinde en az 300 metre falan var aramızda. Normal duz bir köy yolunda Hiç aldırış etmeden gidiyorum. Baktım havlayarak ustume geliyor pedallara asıldım hemem. Bayada hızlı koşuyorlar. Peşimi bırakmadı. Sonunda dişini gösterdi fakan allahtan yakalayamadı :))

ooo, şimdi dur diyen çıkacak, çömel diyen çıkacak, bisküvi ver diyen çıkacak, bir bacağını ısırdıysa diğer bacağını uzat diyen çıkacak, sen de onu ısır diyen çıkacak, sevgi göster diyen, havalı korna al diyen,....

Bu konu uzar :)

:D köpek beni ısıracak bide ikrammı edeceğim piskevit :D duz yolda mtb ile rekor kırdım sonucta korku :) 61 km ye ulastım ama çok fena oldum :D kendimi kaybettim

Şimdiye kadar hep bisikleti durdurup, inip biraz hötzöt ederek bertaraf edebildim. Genelde o durumda kuyruklarını kıstırıp havlamaktan ve kovalamaktan vazgeçiyorlar. Ama bir gün bir tanesi vazgeçmeyecek, o zaman fena olacak :D

• Beğen
Tepkiler: Ghost
Geri