Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Scudo
Geçen pazara kadar korkmazdım köpeklerden. Köprü geçişi günü İstiklal'in ortasında siyah bir köpeğin sahibininin elinden kaçıp üzerime atlayıp pantolonumu ısırarak yırtmasından sonra yanlarına yaklaşmamaya çalışıyorum. Hayvana güven olmaz, eğitilmiş olsa bile.

@psychologicalmaniac

köpeklerle garip bi elektrik var aramda ya... millete havlarlar bana yavrularını sevdirirler falan... ben de, havlayarak üstüme koşsa bile (bunu dağ-bayırda köy köpekleriyle de yaşadım), kaçamıyorum... bi anda çok güzel görünüveriyolar gözüme, sevmek istiyorum!! :D

yani, öyle işte, bu zamana kadar hep böyle oldu, bundan sonra da umarım hep böyle devam eder, umarım başıma da bi'şey gelmez... benim kaçıcağım yok çünkü :eek: ;)

Bahsettiginiz gibi,cogu kopek bolgesel koruma yapar..
Nerden hatirliyorum yada ne kadar dogrudur bilmiyorum ama kopeklerin insandaki adrenalin kokusunu algiladigini..korku,heyacanlanma aninda adrenalin salgiladigimiz icin daha fazla uzerimize geldigi aklimda kalmis..

ben bu gibi durumlarda bisikletten inerim cunku donen tekerlege ve zincir sesine cok takiliolar...2 kisi oldgumuzda bisikletlerden inip,
elimizde,bisikletlerin arasinda yuruyerek bolgeden uzaklasiyoruz..

kacmak cok yanlis bence..hele ki,toprak koy yollarinda,inis esnasinda dusmek hic olmaz :)

@şans topoğraf

Aman ha kaçmaya kalkmayın. en güzeli bölgesinden hızlıca çıkmak ya da bisikletten inmişseniz yavaş yavaş ilerlemek. Bir de iniş esnasında arkadaşımızın da dediği gibi düşmek hiç olmaz hayvan o zaman daha bi saldırgan olabilir diye düşünüyorum. Paniğe kapılmadan mantıklı düşünüp hareket etmek gerekiyor.

her eylül ayı saat 9 dan sonra başıma gelen bir olay tüm yaz gece 2de anca korumaya geçen köpekler insanların azalmasıyla eylül den sonra bu süreyi 9 kadar indiriyorlar. benim için bilindik bir olay ama bunun zararını fazlasıyla çekmiştim geçen yıl yolumda devam ederken cadde kenarında iki karartı gördüm heh dedim beni bekliyorlar:)) şimdi ben şu ara patikaya gireyim ilerden çıkar sorun yaşamam diye düşündüm(muhteşem fikir) düşünmez olaydım :) 1- girdiğim patikada tek bir sokak lambası ve ışık yoktu 2 ki işte oan 2 sahipsiz köpekten 1 i bana bakıyordu artık geriye dönersem olmaz dedim devam havlamalar kabus tabiki diğerine yaklaştığımda ortalık toz duman... yaklaşık 5-6 tane yavru köpek olmasını istediğim en son şeyle karşı karşıyayım gerisini anlatmama gerek yok herhalde :( hee bide o sesleri duyan diğer kaçmak istediğim köpeklerdi sanırım onlarda geldi hep beraber koro şarkılar eşliğinde kabus ana yola çıkmamla bitti... ama en güzeli benim için şuydu ertesi gün 1kaç litresüt ve kemiklerle oraya gittim anneye başta olmak üzere hepsini sevdim doyurdum :))) ben bu hayatı seviyorum yaaaa:)))

@selen can

Anladığım kadarı ile bir yaralanma olmadı. geçmiş olsun.
ama dönüp yaptığınız teşekkürden çok tebriği hakediyor. tebrik ederim arkadaşım örnek davranış.

• Beğen
Tepkiler: selen can
Bana da bu arkadaşların tavrı sanki kasktan kaynaklı gibi geliyo.
Nedeni ise geçen gün ben çengelköydeki nato yolu migros karşısındaki parkın önünden geçerken sürekli uyuyan köpekler tarafından kovalanırken, ertesi gün yaya iken ,bir vatandaşın ağzında sigara bir elinde cep telefonu ile:p tıngır mıngır, ayaklarıyla iteleyerek bisikletiyle gayet temiz geçişine şahit oldum:rolleyes:
Çözücem bu işi biraz daha zaman lazım...

Haha çok güzel vidyo olmuş
köpekten çok tedirgin olan arkadaşlar için tavisyye edebilirm rodyo gibi pilli çalışan ve köpeklerin duyabilceği bir frekansta ses yayan altler cüzzi fiyata satılıyor alıp bisikletine takabilirler geceleri çetlerle karşılaştıklarında iyi bir çözüm olabilir
ha ben inip yürüyorum köpek sayısı 5i geçince ama adrenalin tavan yapıyor bazen =)

köpek maması veya ne bileyim köpeklerin sevebileceği, yiyebileceği bir rüşvet işe yarar mı ki acaba =) bu seferde salça olup bırakmayabilirler geçi =)

Ben bu konuyu samsunda veteriner hekimligindeki bir prof.a sormustum ve kopegin seni kovalamasinin nedeni bisikletin tekerinin cok hizli hareket etmesi ve bunu tehdit olarak algilamasidir demisti.Arabalarda da ayni mantik. Bu yuzden durdugunda yada bisikletten inip yurumeye devam ettiginde buyuk olasilik tepkisiz kalir seninle ilgilenmez yoluna devam eder demisti. Suruler de farkli olur o zaman hafiften yolunu degistirerek bisikleti eline alip suruye bakmadan yoluna devam et hic bir sorun olmaz demisti. Eger surunun yanindan yuruyerek gecmeye kalkarsan suru piskolojisi olarak seni tehdit algilayip saldirabilir demisti. 2 yildir bunu uyguluyorum gercekten ise yariyor.

Goz yapilari bizden farkli oldugu icin hizli cisimleri tehdit algiliyorlar sonuc olarak adam bunu anlatmaya calisti bana.

Not : Bazen kopegin manyagi cikabilir ne yaparsan yap saldirir demisti prof onuda belirtiyim :D :D

Klavyem Turkce Q klavye olmadigi icin anlatim biraz bozuk oldu kusura bakmayin.

durumu bir çoğunuzunda farkettiği gbi bunlar sıradan sokak köpeleri değil. 50-60 kg lık kangallar. bir kangalın orta süratte 18 km koşabldiğini bileniniz var mı içinizde? yani kolay vazgeçmeyecekleri kesin. arkadaş şanslı olduğu için bölgelrinden çıktığında peşini bırakmışlar. ancak bu durum büyük bir ihmalkarlığı gösteriyor bence. o köpekler neden orda salınık haldeler ? bu ve bunn gbi durumlarda şikayet etmemiz gerekli bence. ama bu sadece bir kişinin şikayeti ile olmaz. bisiklete gönül verenler olarak kendi şehirlerimizdeki bu gbi sorunlarla ilgili belediye, veteriner işleri müdürlüğü gbi makamlara gerekli şikayetlerde bulunursak işe yarar belki ve bizde bu durumlarla nasıl başa çıkacağımızı düşünmekten kurtulmuş oluruz. benmde son iki ayda tam 5 kez başıma geldi çünkü. bunn ne demek olduğunu, yaşattığı korkuyu bende bilirim. .

• Beğen
Tepkiler: Tesup Taru
biz rahat ediceğiz diyede köpekleri bir yerlere tıkamayız...ne yani dünya alem biz insanoğlununmu?Bence köpeklerle ve diğer canlılarla nasıl yaşamamız gerektiğini öğrenmemiz lazım hoş 1 milyon yıldır öğrenemedik..

Eve dönüş istikametinde semte girmeden 1km önce yerleşik fabrikaları koruyan köpekler var.Açıkçası yol üzerindeki köpek sayısı 10-15 arasında değişiyor.Şimdiye kadar oradan 1000kez geçtiysem 150si köpek saldırısıyla başetmekle geçmiştir .
Köpekleri başınızdan savmanın iki yolu vardır(Bu durum bir yeri koruyan ve kangal türü olmayan köpeklerde kesinlikle geçerlidir)
Birincisi köpekler size doğru koşarken ve havlarken sizinde onlara bağırıp şaşkınlığa uğratmanız ve yolunuza devam etmeniz.Eğer bu şekilde pek başarılı olamıyorsanız birçok kişinin bildiği geleneksel bisiklet köpek ikilisi kuralı uygulanır.
O da ; Köpeğin size doğru koştuğu yolla sizin aranıza bisikletinizi koymanız ve köpekle aranızda bisikletinizin kalmasını sağlamanız .Bu şekilde hangi köpek olursa olsun bu durumdan çekinecektir.Belki havlayacaktır ancak kesinlikle size doğru koşmaya devam etmeyecektir bisikleti aranızda tutarak yürüyerek uzaklaşın.

@derşan sezer

bende köpek sahibiyim ve hayvanları çok severim. ancak onların olması gereken yerler sokaklar değil. kendi köpeğimle kıyasladığımda nasıl yaşam koşullarıyla mücadele etmek zorunda olduklarını bilmek bi hayvansever olarak beni gerçekten üzüyor. benm amacım onların bir yere tıklmasını sağlamak değil kesnlikle! onları biraz da olsa daha kaliteli yaşam koşullarına ulaştırmak ve tabiki biz bisikletçileride biraz rahatlatabilmek adına bi öneriydi benimkisi. . .

Dün gece 5 arkadaş bi' gece turu yapalım dedik. Gebze'de Gaziler Dağı'nda mesire yeri, yürüyüş-bisiklet parkuru var. Orada dolaşıyoruz gecenin 1'in de kimsecikler yok ve çam ağaçlarının içindeyiz. Neyse dolaşırken sorun olmadı ama aynı yolu dönerken çıkışa 500 m. kala birden önüme 9 tana köpek çıktı artık orada fantezi mi yapıyorlardı bilmiyorum ama bana doğru bakıyorlardı diğer arkadaşlarla aramda da biraz fark var onlar öndeydi köpeklerle arasında mesafe var arkadaşların, ama benim tam önümdeydiler. Sonra ya saldırırlarsa diye düşündün bi' aklıma sonra hemen kardeşimin bisiklete taktırdığı havalı korna geldi, Mübarek tır kornası gibi ses çıkartıyor. :D Köpekler tam karşımda yolumun üzerindeyken kornaya var gücümle bi' asıldım, sesin çıkmasıyla kaçışmaları bir oldu. :D Ama o an o 9 adet sokak köpeğinin kaçışlarını izlemenin verdiği hazzı magnum bile veremezdi. İyi ki başlarda sökmeye çalıştığım kornayı sökmemişim çok işime yaradı... :D :D

bisiklet seyir halindeyken köpeğin olmadığı taraftan inip bisikleti kendinize siper etmek de işe yarıyor. ama bisikletimin eksiklikleri tamamlandıktan sonra şu dazer denen alete de para ayırmayı düşünüyorum.

Geri