Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... vol.3

Kesin çözüm : Gazlı bisiklet (veya maç) kornası.Pompalı Değil. Gazlı olanlardan. Hani şu kamyon sesi çıkaranlardan. %100 etkili. Bizzat kendim kullandım :D :D

Scudo
Ne olursa olsun köpek riskli hayvan tersi pis :) Başıboş sokak köpekleri için durup beklemek çare olabilir genelde ama buralarda ''davar köpeği'' diye adlandırılan çoban köpeklerinin boynundaki bol dikenli tasması bile korkmaya yetiyor ve 55-60 km gibi hızlara çıkabiliyor.Tabi insan ''3 buçuk mode: on'' konumuna geçtiğinden ortalama 100-200-300 km/h gibi MTB ile rekor hızlara ulaşabilir diye düşünüyorum :)

sevmek... gerçekten sevmek... yani seviyomuş gibi yapmak diil...

bu güne kadar gerçekten severek geçtim yanlarından, yaşam alanlarına da saygı duyarak... bi sorun yaşamadım....
umarım bundan sonra da yaşamam...

(bazılarımız için ne kadar havada bi cümle diil mi yukardaki... olsun yine de paylaştım :) )

Göstereceğim bazı köpekleri gelin de "sevin" bakalım...Kimin kimi seveceğine dair şüphelerim had safhada ;)

• Beğen
Tepkiler: Esenlik
öyle köpeklerin bebeklerini sevdim ki, gösteremezdiniz bile... diyim.. ve konuyu kapatıyım...

(çünkü büyük konuşmayı sevmem... ve hep derim, bi gün başıma bu köpeklerden gelicek bi'şey diye... (umarım gelmez o ayrı bi konu) )

(ve evet, bazılarımız için ne kadar havada bi cümleymiş yukarıda yazdığım... :) )

Havada kelimeler içeren cümleler havada kalır tabi...Sevgii saygıı hoşgörüü gösterelim kaptırmış gidiyorken bam diye çıkıp neye uğradığını şaşırtan,direk ayağınıza hamle yapan köpeğe di mi ? Finolardan kalan zamanınızda başka köpeklerle de karşılaşırsınız umarım,sevgisiz kalmasın onlar :) Sanki hayvan besleyip büyütmeyle alakalı bir başlık burası,sevgi şartmış eheh.Uzaklaşana kadar kırbaçlayalım diyen yok zaten burada

Köpekler korku anında salgılanan adrenalin hormonunun kokusunu alabildiklerinden sizin korktuğunuzu anlarlar.
O nedenle sakin bir şekilde yanlarından geçmek panik yapmamak çok önemlidir.

Fark ettiniz mi bilmem köpekler yayalara o kadar saldırmaz. Bisikletlilere saldırma nedenleri bisikletin hareket halinde iken çıkardığı lastik sesi. Bu ses onları rahatsız eder.
Bu durumlarda kesin çözüm bisikletten İNMEK. Bisikletten inip bisikleti kendinize siper alarak yani siz-bisiklet-köpek şeklinde sıralanarak köpek veya köpeklerin bölgesinden uzaklaşıp yolunuza o şekilde güvenle devam edebilirsiniz. Beni 12 köpek aynı anda kovaladı , başka bir gün de 6 tane kangal ve daha nice köpekler hiç birinden zarar gelmedi.

@M Kerem Demirel

bu benim yazdıklarımdan daha çok havada kalmış.. benimkinin en azından (anlayana) bilimsel bi temeli var. köpekten korkmamak, saçma sapan hormonlar salgılamamak, ona tehdit olmadığınızı hisssettirmiş olmak gibi...

sizin bu cümle ise... ben n'aparım ne ederim bilmeden... çok komik olmuş gerçekten...

neyse.. finolardan başımı kaldırdığımda hatırlarım bu cümlenizi :)

@Ümit BAKAY

Bunu sokak köpeklerine karşı uyguluyorum,bi de yol bisikletine geçince daha sessiz sedasız gittiğimden kovalamaları da bayağı azaldı.Ama gel gör ki kendini hayvansever etiketi yapıştıran ama hayvanı psikopat gibi yetiştirenlerin sahipli köpekleri var,onların ne yapacağı belli olmuyor ırkı farketmeksizin

(link)

lüften bana saldıran bu olsun :)

(EDIT: yanlış anlaşılmıyım... bu fotoğrafı fino kaniş polemiği üstüne koymuş diilim ve ben kendisini şans eseri bugün gördüm... ki face'teki yayım tarini bunu kanıtlar sanırım :)
ve ben kendisiyle bi gün tanışmak isterim, bu bana saldırmasıyla da olabilir, hiç önemli diil, hayvan şirin yani.. :)

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
O kangallar,hani o Altı tane olan pınar kangal mıydı:)

• Beğen
Tepkiler: ender özkan
sanırım kangalın her türlüsü makbul derya abim : )))))))))))

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
sanırım köpeklerle alay eden,bağırdıklarında çemkirdiklerinde onlara ''ne bağırıyosun len'' '' GEÇ SOLUMA GEÇ ORADAN BAĞIR'' diyenler ile ''acaba bacağımı ısıracak mı?ısırırsa nerede ilk müdahaleyi yaprım? Nasıl bir ısırıktan korunabilirim? '' diyenler arasındaoldukça uzak bir mesafe var,yATAY OLARAK...

genel görüş köpekle veya köpeklerle göz teması yapmamak ama ben hep tersini yapmışımdır.Bunu yapan veya yapabilen bilir.Anlatması zor bir tarif,çook küçüklükten 4 ayaklı dostları tanımakla alakalı bir durum sanırım.

Kangal havlamaz,bir hedef belirlediydse gider ve onu etkisiz hale getirir.Siz sürü alanına girip bir koyunu "Cebellezi" yapmaya çalışmadıkça,sokak köpeği gibi peşinizden koşup,sürüyü yanlız bırakmaz.Kafası kocaman,açık renkli ve iri her köpek kangal değildir.Erzurumda yaptığım askerliğim esnasında,bölüğümüzün "Kazan dahili" kangalları vardı.Onlarla ilgili sayısız anım var (Merak etmeyin anlatmayacağım):) Şu kadarını söyleyeyim.Köpeklerle ilgili konuşurken Köpeklerden ve kangallardan ayrı ayrı bahsetmek gerek.

...ve evet Candan onun kırmasını Artvinde görmüştüm.Sahibi bir gürcüydü.Görüntüsünün aksine son derece uysal bir köpek olduğunu söylemiş,biz de bunu gözlemlemiştik.Yine de kangallar üçe ayrılır:)
Pınar kangal
Maret kangal
Sivas kangal :)

Güzel tanımlama olmuş ve bu ifade ile konuyu da özetlemiş; belki de kapatmışsınız.Ama yok,taş atalım,su sıkalım,biber gazı yetmez hardal gazı bulalım,köpeği dövelim olmadı sahibini tokatlayalım,ebaydan elektronik kovucu sipariş edelim(elimizde patlasın) diyen varsa devam:)

Valla ne yalan söyleyeyim Derya abi,herbirköpek yolda askıntı olduğunda onlarlagüreş tutasımgeliyor,bu memleketim Artvin'den kalan bir alışkanlık olsa gerek,zor tutuyorum kendimi yolda biir köpek (özellikle kangl) yolumu KESTİĞİNDE :)

,ebaydan elektronik kovucu sipariş edelim(elimizde patlasın) diyen varsa devam:)

oy ne güldüm gece gece pub dönüşü :mad:

Gene bir köpek konusu :) Valla artık ben çözüm önermekten bıktım ama bisikletçiler köpeklere şiddet uygulamaktan bıkmadı.Eskişehirdeki bisikletçi dostlar bilir Kütahya yolunda camiyi hemen geçince sağ tarafta mutasyona uğramış bir kangal var.Irkının hakkını çok güzel veriyor hakkaten :) Ordan her geçişimizde bize saldırır 20 metre boyunca takip ederdi.Ama son geçişimizde karşımıza çıkmadı bizde büyük ihtimalle öldü diye düşündük.Keşke çıkıp gene saldırsa çünkü bence saldıran köpekler olmadan yolların tadı çıkmıyor :)

• Beğen
Tepkiler: CandanC
Gecen gece 2 kere farkli yerlerde grup kopekler cikti karsima , cesaretimi topladim aniden durdum spd yi unuttum dusuyordum oda ayri birsey=D indim bisikletten ve kosmak uzuere olan kopek bakti bakti benim yurudugumu gorunce arkasini dondu gitti, siddete gerek yokmus, yavas gidilse veya inilse bisikletten hallolcak gibi..

@Barış TURAN

Şu mesaja bir 10-15 kere daha teşekkür etmek istiyorum ama sınırlamışlar.. =)

Karşılaştıkları köpeklerin en fazla 30 santim boyunda olanların sevgi pıtırcığı kesildiği başlık.eheheh.Küçüklükten beri tanıyorum,bi tanısanız çoookk seversiniz :) :) Köpek kovucu falan ne gerek var canııım :) :) Sizin bu zihniyete göre psikiyatristlerin her hastasına aynı ilacı vermesi çok normal sanırım ? Sevgi verin yeter :) :) :) .Nasıl insandan insana ruh hali,her şeyi değişiyorsa aynı olay köpeklerde de var.Karşılaştığınız 2-3 mülayim köpekle bütün ülkedekileri karşılaştırmayın ;)

• Beğen
Tepkiler: dgntkn
Önceki mesajlarda bir arkadaş belirtmişti. "İstisnalar kaideyi bozmaz" diye.. Arada bir mutlaka saldırgan köpek çıkacaktır.
Ama 50 taneden bir tanesi saldırgan çıkacak diye, diğer 49 tanesinin gözlerini kör etmeye, yüzlerine tekme atmaya hakkımız/hakkınız yok.. Hatta o birine bile bunları yapmaya hakkınız yok..
Siz nasıl canlıysanız, hayvanlar da canlı.. Sizin tek artınız iki ayağınız üzerinde yürüyebilmek ve baş parmağınızı kullanabiliyor olmak..

Sizi İstanbul sokaklarında hergün "ayı yavruları" kovalıyorsa bu sanırım sizin bahtsızlığınızdır..

Geri