Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
ben de hafta içi çalıştığım için bi pazar günleri binebiliyorum bisiklete bi pazar samsun merkez hastane mah (bizim mahalle) evden çıktım baktım lastiğin havası yok. dedim önce benzinliğe gideyim de hava vurayım. bievde düğün varmış kalabalıktı.neyse geçtim 50 60 metre ileride bi kadın evin balkonundan bana bişeyler söylüyo ama kulaklık olduğu için anlamadım tabiii o evin önünden geçerken (hafif rampadır)rampaya girdim baktım ki köpek son sürat üzerime doğru koşuyo laaaaaayyyt diye bağırdım gözlerinin içine bakarak biraz sersemledi sonra daha da hızlandı son anda bi pedalk attım o da bi atladı arka lastıkten sonanda sıyırdı eğer çarpsaydı çok fena olurdu
NOT: bu anlattıklarım max. 5 saniye içinde olmuştur çünkü hızım 30 km vardı

Scudo
Köpekler olmaz risk olmazdı. Risk olmazsa eglence olmazdı. Eğlence olmasa pedal çevrilmezdi :) değil mi?:eek:
....
SAYGILARIMLA iyi eglenceler dilerim..

@mhmmd123

Evet kafasına foşş! diye suyu basınca hayvan neye uğradığını şaşırıyor, "eiyk" yapıyor bir an.hehe!.

ya da

ben denemedim ama (biraz sert bir yöntem) sırtına pompayla vurmakta bayaa bir etkiliymiş.

bence korkanlar için yani illada o köpek kovan cihazdan almak istiyorsanız almayın eğer eski tip bir cep telefonunuz varsa monofonik çocuk tipi melodiler fln var bir tanesini açın köpeğe yaklaştırın kesinlikle kaçıcaktır.ben bir kere bir veterinerin önünden geçiyordum bir adam pitbul cinsi köpeğiyle çıktı dışarı adam orda biriyle konuşuyordu köpeği unuttu adamın elinden kurtuldu allah köpek serbest hemen telefondan bir melodi açtım köpeğe yaklaştırdım sahibinin yanına kaçıverdi:D kesinlikle işe yarıyor mahhallede arkadaşlarla top çevircektik kuçunun teki yolun ortasına yatmış açtım melodiyi kaçtı :d ama telefonunuz fln yoksa korna da olur hani küçük çocukların bisikletlerindeki tipten çocuksu melodiler varsa basın tuşuna kesinlikle kaçar

şirkette 2 adet kangal besliyorum ve şunu belirteyim kendine güvenen dayak yememiş bir köpekle saldırırsa ya pedallara abanacaksınız ya ağaca yüksek bir yere çıkacaksınız yada tekrarlıyorum bisiklette özel bir cep yapıp orada mantar tabancası bulundurun her köpek yüksek sesten tırsıyor tabi özel k9 lar hariç. yoksa benimkiler gibi uysal ama saldırdımı bitirebilecek bir köpeğe-köpeklere tosladınızmı Allah yardımcınız olsun..

@el turco

benim yavrucuklarım hiç dayak yemedi sadece sevgi gördü gündüzleri kuzu geceleri aslanlar. bazı köpekler sopa-hortum-yerden taş alındığını görünce kaçabilir ama bendekiler dayağın tadını bilmez büyük oldukları içinde saldırdımı yiyeceği sopa onu etkilemez çünkü ölümüne saldırır koruma güdüsüyle.
ayrıca başıboş oralıkta dolaşmalarına kesinlikle iznimiz yoktur

başımdan yeni geçen bir olayı anlatacağım çoğu zaman kulandığım bir yola wardı ordada bir siyah köpek nerdeyse her geçtiğimde beni kovalar beni ilk kovaladığında tüm gücümle pedalladım arayı açmam 1-2 saniye sürdü ( o korku ile insan ok gibi fırkıyor :D ) artık bu köpek tarafından kovalanmak çok sıradan oldu beni tyakalayamıyo hatta köpeğin beni kovalamasından hoşlanıyorum bile artık ama geçen gün tekrar ordan geçiyorum heh dedim salak köpek yine beni kovalayacak yüzüme baktı ben ona gülerek geçtim o havladı arkasından vengaver bi kopek ışık hızıyla beni kovaladı o yoruldu benim baş bealm kovalamaya başladı ben gücü iyice arttırdım ve sonra o da ne ön vites 2 de iken 1 e düştü ama ben tamamen dışarı taştığını sandım zincirin ve birşey yapamadım yavaş yavaş durmak üzereyim köpek yanımda :D artık durmak üzereyim gecenin bi vakti imdat diye bağırmaya başladım birden baktım ki köpek de benle yavaşlıyor bir anda bıraktı beni kovalamayı bende yoluma devam etti o akşam baya bi gerilim yaşadım :D ama bundan önce biryerde okudum ama hatırlamıyorum köpekler sadce kendi bölgelerini koruyormuş yani onun bölgesinden çıkınca sizi kovalamıyor sizi onun bölgesini işgal edeceğini düşündüğü için havlayıp koşuşturuyor korkmayın bisiklet üstündeyken hiç birşey olmaz

Arkadaşlar köpekler eğer jantlara bakıp geliyorsa ve arkadaş çok korkuyorsa jant kapakları var onlardan taktırsın ama benide bostancı sahilde 3 tane köpek kovaladı sabah 6 30 da.Hızlaniyim dedim ama kaldırımdaydım.2 freni aynı anda sıktım ve kendimi yerde buldum :).

Ama artık köpek görünce duruyorum.5 saniye bakıyolar ve kafalarını çeviriyolar.Yavaşça hızlanıp oradan gidiyorum..Saygılar..

sahilde köpek gezdirenler ısrarla bisiklet yolundan gidiyorlar,
bisiklet yolunda gezdirilen köpekler ve köpekler hakkında ne düşünüyorsunuz?

@serhad k

özellikle iri köpekler çok büyük tehlike. sağda solda sürekli olarak mevzu arar modda gezdikleri için kafalarını bi yöne çevirmeleri bile bisiklet sürüşünü tehlikeye atıyo. zaten iri köpekleri sahipleri kontrol edemiyo, köpek başka bi köpeğe veya başka bişeye sinirlenince direkt bisiklet yoluna atlıyolar köpek + uzun bi tasma ipi + insan olarak .

Selam..

Geçen ay yaşadığım deneyimi yazmıştım bu sitede.. Nick ismimden takip edip yazılanları okuyabilirsin.. Ne yaparsan yap kafaya taktıysa hayvan ısırıyo arkadasım.. Daha aşılarım yeni bitti..

bol pedallı günler..

Tolga...

bu tarz aletlere ınanmayın kesınlıklen çalışmıyor en ıyı yontep basın pedala yakalarsa anlarsın zaten kırttt

Yanında bir zopa taşımak lazım :))) köpek geldiği zaman zopaynan kafasına geçirecen :))) Tabiki geçirmiyeceksin kibar bir şekilde ya kaç, yada kov. hayvanları sevelim...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri