Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
kardes ben ufakken bmx bısıklette baska koylerı gezerdım bıgun 5 6 kopek bana saldırdı songaz ılerledım ama kucukkenkı songaz:D kopek lastıgı ısırdı takla attım sonraa hepsı bırden usustuler basıma o koydekı ınsanlar benı zor kurtardılar yanında bı suru ası cabası ben ıgneden cok korkarım bu yuzden bı tane dazerım var ıse yarıyo eger benım gıbı ıgneden korkuyosanız degılseksen lıra 200 lıra olsa alın ısınızı sansa bırakmayın derım:):D

Scudo
Benim de gezilerimde köpeklerle zor anlarım oluyor, bazen kıl payı kurtarıyorum paçayı :D Eğer faydalı bir aletse almakta fayda var diye düşünüyorum.
Ama bazı köpekler maşallah(!) bu aletlerden pek de etkileneceğe benzemiyor! :D

@roadworms

Kur'an'dan ayet bilmek bizi cinlere karşı korur diye biliyordum, köpeğe karşı kullanıldığını ilk defa duydum :D neyse asıl konuya gelirsek; ne demiş japon dövüş filmlerindeki ustalar? düşmanını tanımalısın... gerçi bu hayvancıklar düşmanımız falan da değil ama neyse hadi, konuyu daha fazla dağıtmadan köpeklerin bunu neden yaptıklarına değineyim:

ne kadar saldırgan görünseler de, aslında köpekler insanın en iyi dostudur ve köpek besleyen bisikletseverler bunu çok iyi bilir. sokak köpekleri de dostumuzdur, tek dertleri bölgelerini korumaktır.

sokaktaki yaşam, biz insanların kurduğu konforlu şehir hayatına benzemez. biz sıcacık evimizde televizyonun karşısında ayaklarımızı uzatmış pazardan aldığımız meyveleri yerken, onlar kıtlığın ve her türlü tehlikenin kol gezdiği sokaklarda yaşam mücadelesi verirler. yiyecek sınırlıdır, kimi günler hiç yiyecek birşey bulamazlar, bulduklarında da genellikle hepsine yetmez ve yiyecek için savaş verirler. haliyle zayıf olanlar bir süre sonra yenik düşüp ölür ya da bölgeyi terk eder, güçlülerse en iyi bölgelerin hakimiyetini elinde tutar. sokakta gördüğünüz erkek köpeklere dikkat edin, ağaç diplerine birkaç damla işeyip yürümeye devam ederler ve bir sonraki ağacı da sularlar. buradaki amaç, her birinde farklı olan bir kokuyu bırakıp orayı kendi bölgeleri ilan etmektir. özellikle evcil köpeklerin sürekli yerleri koklamasının sebebi de, işte bu kokuyu alıp kimin bölgesinde gezdiğini anlamaya çalışmaktır. her neyse; bölgesi bir köpek için her şeydir ve boş vakitlerinde bölgelerinin tamamını gören noktalarda veya giriş-çıkış noktalarında nöbet tutarlar. yaklaşanları önce havlayarak uyarır ve uzaklaşmalarını sağlarlar, bölgeyi tahrip etmeye kalkışanları da ısırarak cezalandırabilirler.

kısacası size havlayan bir köpeğin söylemek istediği şey şudur: "hooop, benim bölgeme izinsiz giriş yaptın, ikile bakalım yoksa ısırırım paçandan!" dolayısıyla siz onun bölgesinin dışına doğru hareket ettiğinizde, güçleri varsa bile sizi kovalamazlar. bisikletten indiğiniz takdirde ise size temkinli bir şekilde yaklaşırlar, bu sefer de sevgiye açlıkları ön plana çıkmıştır. eğer yaklaşıp başını okşarsanız, size gayet uysal yaklaşır ve belki yiyecek verirsiniz diye gözünüzün içine bakarlar. sakın ola şekerli bir şey vermeyin, gözlerine büyük zararı var. zaten yiyecek vermek zorunda da değilsiniz, o güne kadar siz yokken nasıl beslendiyse yine beslenir, merak etmeyin ;)

Köpek saldıracağı zaman direk üzerine sürün ani fren yapın.İşe yarıyor.

ben köpek besleyen hemde bisiklet süren bir arkadaşınız olarak sunlar söylemek isterım : kopeklerın garezi sadece size yanı bisikletlere degildir yanı onlar haraket eden herseyı kovalama egilimndedirler bunun için kopek gördugunuzde ilk yapmanız gereken haraketi sona erdirmektir daha sonra yavas adımlarla bisikletten inerek arkanızı donun ve gidin unutmayın kaçan kovalanır hiç bişe yapamıyosunuz oturun beklıyın hiç bişe yapamazlar( bu söyledıklerım koylerde gezen veya coban kopeklerı ıcın gecerlı eger bi kopegın sahıbı kopegı ustunuze yoladıysa kacma gibi imkanınız yok gelıp ısırmaya calısıcaktır biraz bogusmanız gerekebılır!

Evet bende katiliyroum Pompayla son guc bir kere vurun kopege kopek sizi gorunce ikici gecisinizde saldirmayi birakin kacmasi bir olur. Ben denedim basarili bir yontem

http://www.roncobb.com/Graphics/bicycleMKV-2LOGO.JPG
http://bikehugger.com/images/blog/sniper_bike.jpg
http://www.free-images.org.uk/military/home-guard-bicycle.jpg
http://strangevehicles.greyfalcon.us/Picturesc/image047.png

Anti-Köpek bisikletleri :D

• Beğen
Tepkiler: Volkan Bilirli
Öncelikle geçmiş olsun, köpekler benimde başıma bela, benimde her zaman kullandığım yolda köpekler var ve kovalıyorlar- bazen fark etmiyorlar gerçi. Bu hafta dazzer köpek kovucu aldım, bir iki defa tecrübe ettiğim kadarıyla işe yarıyor ama kalabalık bir grup halinde gelirlerse ne kadar işe yarar bilmem, genelde bölgelerinden uzaklaşınca kovalamayı bırakıyorlar zaten.
Kullanma kılavuzunda dediğine göre köpekle en fazla 5-7 metre mesafe olması lazım ve aleti köpeğe doğru tutup, düğmesine 1-2 saniye tekrarlayarak basmakgerekiyor. Yalnız çok ufak bir alet değil, anahtarlığa takılabilir sanmıştım ama kemere takıyorum şimdilik.

çok geçmiş olsun bisikletseverler ve köpekler ayrılmaz ikililerden birisi bence dikkatli ve temkinli gitmek lazım köpekli yollarda.

Tolga abi çok geçmiş olsun.Umarım bi sorun olmaz.Saygılar.
Can

Bu gün akşam göztepe iskelesinden inciraltına doğru ter atma amaçlı pedal çevireyim dedim inanın yaklaşık 2 km lik yolu nasıl çıktım bilemiyorum.

Sağdan soldan yol boyunca karanlıkta irili ufaklı köpekler her yerden saldırıyorlardı. Durmak sanırım ısırılmayı kabullenmek olurdu bir yandan ayağımın dibine kadar gelenlere bağırıp hızlanıyor bir yandan da ileride havlayıp saldırmak için kenarda bekleyenleri gözlüyordum.

Bu yol bir kaç araba geçtikten sonra çok tenha bir yol İzmirli bisiklet severleri buradan uyarmak istiyorum bu güzergahtaki köpekler çok saldırgan. Hala o yoldan nasıl çıktım anlamış değilim.

Yalnız ayağımın dibine kadar gelip ısırmaya çalışanlara bağırdığım iki kelime cidden etkili geldi bir kaç saldırıyı böyle savuşturduğumu görünce cesaret geldi yol boyu önümdekine arkamdakine bağırarak inciraltına sağ salim gelebildim. kelimede şu :) HOŞTTT LANNN!

Dazzer marka köpek kovucuyu 2 sene önce almıştım işin açıkçası bana çok etkiliymiş gibi gelmedi. Kediler üzerinde etkisi tartışılmaz fakat köpekler de bir kaç denemem de hayal kırıklığı yaşadım evet bir an kulakları dikleşiyor ve sesin nerden geldiğini anlamaya çalışıyorlar fakat daha sonra çok daha huysuz olup saldırganlaşıyorlar. Sanırım en iyi yöntem sesinizi köpekden çok daha fazla yükseltmek.

valla kendi bisikletimde çok kovaladı bide babam memur olduğu için köylerde çok kaldık. açıkcası hiç sevmediğim hayvanlardır biride kolumdan ısırmıştı çoban köpeği küçükken .

en son geçen sene böyle bi olay başıma geldi kaçim derken düştüm iki köpek hala üstüme üstüme koşuyordu yerde ne kadar çakıl varsa avuçladım üzerine yürüdüm nasıl bir kızgınlıksa düşmenin verdiği şeyle ikiside kaçtı. demek ki senin daha saldırgan olduğunu göstermen gerekiyor.

arkadaslar bisikleti yeni aldım ve gecen gün 6 köpeğin arasından geçtim ve hiçbiri beni kovalamadı... bende mi problem var acaba?

@kaygisiz

İlk olarak bu kadar insanlık dısı bir davranışı gerçekleştirdiğiniz için sizi kınıyorum... :mad:
Yani oda bir canlı ve doğası gereği bu tip hareket sergiliyor... Ona vurmak kadar basit ve sizi küçük düşüren bir davranışı umarım birdaha yapmazsınız! Bende köpek beslemiş biri olarak şunları söyliyim köpek sizi kovalamaya başladığında ona vurmak yerine madem bisiklet sürüyorsunuz birkaç vites yükseltip kaçın, emin olun sizi yakalayamaz ama eğer kaçmak yerine ona vurmayı tercih ediyorsanız bu sizin ayıbınızdır.

• Beğen
Tepkiler: S26
@Doruk Atay

hocam arkadaşın yaptığı vurmak yanlış ama istediğiniz kadar hızlı gidin bi şekilde bacağınızın dibinde bitiyorlar ve açıkcası küçükkende ısırdığından dolayı bu hayvanlara karşı sempatim hiç yok. bisikletten inmek ne kadar mantıklı bilemiyorum ama üzerine yürüdün mü elinde herhangibir taşla yada bişeyle bi şekilde kaçıyorlar geri.

levent marinadan inciraltına giden güzergahta banada saldırı gurup halinde köpekler. bisikletten indim ve bisikletin arkasına gectim yanımda dazer vardı(bu dazer işe yarıyomu yaramıyomu bu konuyu bence formda açıklığa kavuşturmak lazım) her gelenin kulagının dibine bastım dazeri dahada huysuzlandılar dönüp dolaşıp sağdan soldan hamleler yapmaya başladılar.tabii bisikleti bi o yana bi bu yana sper ediyorum bu arada gel olum falan gibi olumlu yaklaşıyorum.dikkatli bir şekilde yavaş yavaş uzaklaştım.ama sorun şu ki karaburun gerence körfezinde yol üstünde bir ciflik var 3 tane çoban köpeği var orada bi tanesi giden traktörün tepesine atlayıp adamın boynunu ısırmış. şimdi gezmek güzelde ne olaçak bu köpek sorunu hep bir macera olarak kalaçak heralde ısırılan arkadaşa geçmiş olsun

Bu gün dün saldırının olduğu göztepe iskelesi ile inciraltı arasındaki yoldan arabamla geçtim 30'a yakın başıboş köpek olduğunu söyleyebilirim. Çoğu ilk 1 km içerisinde gruplar halinde geziyor arabama dahi saldırdılar. Burada araçların kaza yapmaması gerçekten büyük şans.

Tekrar izmirli arkadaşları uyarmak istiyorum bu yol bu köpekler toplanmadıkça emniyetli değil. Dün akşam karanlıkta bisikletle o yoldan onca köpeğn arasından nasıl ısırılmadan çıkabildim inanamıyorum. Belki havanın karanlık olması benim için bir şanstı gündüz çok daha vahim sonuçlar olabilirdi.

Bu köpeklerden yaklaşık 500 metre ileride başıboş hayvanların toplanıp bakıldığı bir barınak var. Sanırım yetkililerin buradaki köpeklerden haberleri yok. En kısa zamanda yetkilileri uyaracağım.

Hayvanları severim özellikle de köpekleri fakat bu hayvanlar tabiatları gereği başıboş kaldıklarında bir grup dayanışması ile hareket ederler. Tek bir tanesinin saldırgan tavır alması havlaması sizin için çanların çalmaya başladığı anlamına gelir. O andan sonra işiniz benim gibi şansa kalmış demektir.

Korkan ve/veya kovalanan arkadaşların, korkmayan arkadaşlarla beraber bu köpekli yollara girerek onlara alışmalarını ve korunma (daha doğrusu dillerinden anlayarak onlarla anlaşma) yollarını öğrenmelerini öneririm. Tabi bu, forumda anlatılarak olmuyor malesef. Pedallarken tecrübe etmek lazım.
(Bu arada kuduz ve Pitbull tarzı köpeklerden sakının derim.)

Doğayla barışık bir spor yaparken, doğanın birer unsuru olan ve birer can taşıyan köpeklere öldürücü-yaralayıcı darbeler vermeyelim lütfen.

Bu arada geçmiş olsun...

Köpek sahibi olmama rağmen, bu köpekleri çözebilmiş değilim.

Yazdıklarınızı baştan sona okudum da, ne bileyim herkes az çok bir şey yaşamış, bende kendiminkileri aktarayım. Siz karar verin artık, köpeklerden nasıl korunacağız.

Yaşadığım en ilginç köpek vakası, otomobille bir köyden geçerken olandı. Düşük bir hızla seyrediyorum, yollar oldukça bozuk, köpeğin teki havlayarak başladı kovalamaya, sonra otomobile kafa atmaya başladı, öyle yavaşta değil, kapıya vurdukça “toook!” diye ses geliyordu. :) Hadi gelin bu köpekten kaçın şimdi!

Gelelim benim köpeklere, ellerimle büyüttüğüm, kesinlikle uysal olan, yeri geldiğinde şakalaştığım, uzun bir süre gidip gelmeyince beni özleyen, geldiğimde de bırakmamak için elinden geleni yapan, hatta gidebildikleri kadar ben ayrılırken bana eşlik eden, sonra geri dönen... Herkes bilirdi zaten benimkiler olduğunu, öyle dolanırlardı, herkese de sevdirirlerdi kendilerini... :)

Ama gelgelelim yiyorsa bisikletle yanlarından geç! Hele villanın önünden bisikletli gruplar, antrenman yapanlar çok geçerdi, kudururlardı. Bisikletli geçenler, geçerken on kere düşünürdü. Zannediyor musunuz ki bu yabancılara özel? Ben bir bisiklete bindim neredeyse ısıracaklardı. Susun diyorum, susmuyorlar, geri git diyorum gitmiyorlar, bağırıyorum takan yok, havlayarak, hırlayarak üstüme geliyorlardı.

Hadi bakalım bunu neden yapıyorlardı, hem de bana! Çıkın işin içinden çıkabilirseniz. :D

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri