Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Sadece istanbul sahillerinde bu yaz 4000 km yol yapan birisi olarak şunu diyebilirim köpekler insanlarda korku hissini kolayca anlayabiliyor başıma kötü bir olay gelmedi hatta çok eylenceli hale getiriyorum bu kovalamacaları ? Şöyle sevgili köpekçikler beni görünce kendilerine yaw bu adam geçen sefer bisikletini kovaladığımız adam değil mi ...? Evet ama bu bizden korkmiyor hatta inip bizi seviyor haydi onunla koşalım deyip benimle uzun bir süre oynaya oynaya bir yere kadar koşuyorlar. Çok çingenelik yaptımı bisikletten inip ne var diyorum salak salak suratıma bakıp geri gidiyorlar keratalar. Sürü halinde olsa bile sakın kaçmayın sizi kesin kovalarlar hatta kaza bisle yaparsınız !!!
Hayvanların kötülüğü insanların iyliğine benzer :)

Scudo
@Vural UZUN

Bilgi için çok teşekkürler ancak durduğumda da saldırmayacaklarının garantisi maalesef yok.

Selamlar,

• Beğen
Tepkiler: Vural UZUN
Çeşitli aletlerin bu konuda işe yaradığını yarasa bile hayvanı daha da çok ürküttüğünü düşünüyorum. En iyisi umursamadan yolu devam etmek. Bir süre süre hayvanda ilgisizleşecektir zaten.

@Burak Özcü

Dazer'i aldım ilk denememi kedi üzerinde yaptım. Bırakın köpeği falan, kediyi bile kaçırmadı, bilakis kedi daha da yaklaştı yanıma merkalı meraklı. :mad: :eek:

Pilini değiştirip tekrar deneyeceğim.

Selamlar,

@Burak Özcü

ahahah seninki sevgi yönünde iyleştirme yapiyor :)

bazi insanlarin tebesirli tahtaya tirnak surtulunce ici kalkar bazilari o sesin farkina bile varmaz. olayin bununla bir baglantisi olabilecegini dusunuyorum.

köpeklerin hic bi zararı olmaz üstün oldugunuzu anlamaları yeter. eger inatci dominant bir köpek ise arkadaslarin dedigi gibi bisikletten inip yüksek sesle bagırın gozlerine bakarak o da havlayarak cevap verirse tekrarlayin ama yine arkadasin dedigi gibi aranizda bisiklet olsun korkmayin korkarsaniz yanarsiniz
:)

• Beğen
Tepkiler: akn
Ben korkmadan geçiyorum yanlarından ama bazen bir bakıyorum ki dibimden koşuyorlar.Durmaya cesaret edemiyorum köpek büyükçeyse.Dönüp bağırıyorum suratına bazen işe yarıyor ama her zaman değil.Yetişemiyorlar ama ben köpek dibimde koşarken heyecanla yüksek hızlara çıkıyorum ve tümsek,çukur vs. varsa yolda tehlikeli olabiliyor.Geçende az daha düşüyordum bu nedenle.

Acaba cep telefonuna yüklenebilen bir program var mı böyle köpeklerin duyabileceği frekanslarda ses yayan falan?Sivrisinekler için vardı böyle bir program galiba.İşe yarıyormuydu bilmem.Tabi cep telefonunun hoparlörü o frekans aralığında ses verebilecek mi o da var.Bir de genel bir söylenti var telefonu tutunca kaçıyor diye :) denemedim,pek de inanmadım ama deneyen var mı?

@omurkadir

Sen o frekansı bulana kadar köpekler bile gitmiş olur bu ilgisizlik karşısında :)
En iyisi sakin ol kendine güven gerisi kolay.

51 sayfayının tamamını okudum 2-3 tane ısırılma anısı dışında birçoğununuzun ısırılmamış olmasına çok sevindim; Kovalayan çoğu köpeğin gerçekte ısırma eğiliminde olmadığı anlamına geliyor bence. Forum da çok kişinin anılarını yazmasıyla bu şekilde anlam kazanmış oluyor. Herkese teşekkürler.

Ben de her akşam bi takım köpekler beni kovalıyor diye bu başlığı açtım baktım. Kimilerimiz sokak köpeklerinin ortadan kaldırılması taraftarı olmuş belediyelerden çözüm istemiş ama sokaklarda köpeklerin bulunması aslında bizlere fayda sağlayan birşey. Tabi ki sadece okuduğum yazılar ve izlediğim programlardan edindiğim bilgiler bunlar: Semtinizde etrafta gördüğünüz ve bisikletinizi kovalayan köpek ve köpek grupları başka yerlerden gelebilecek hayvanları sizin bölgenizden uzak tutuyor ki bunlara vahşi hayvanlarda dahil. Kendi bölgesinden çıkıp sizin semtinize gelmiş başka bir sokak köpeği sizi kendi mahallenizde avlayacak diye bişey yok belki ama sahipsiz ve başka köpek kokusunun olmadığı bir bölgede yabancı köpek serbestçe dolanma, tanımadığı -ki hiç kimseyi tanımıyor- insanlara havlayıp kovalayarak rahatsız etme eğiliminde olabilir. Kısacası köpek sahipsiz bölgede istediği gibi cirit atabilir bu hakkı kendnde görebilir. Bir şehirdeki bütün sokak köpeklerini ortadan kaldıracak bir yöntem bulduğunuzda da vahşi hayvanlara şehir içlerinde rastlama olasılığınız artıyor. Sokak köpekler az olan Amerika ve Avrupa kentlerinde şehre inen domuzcuk, ayıcık gibi yabani hayvanlarla ilgili haberleri görme sebebimiz hatta motosikletle çevre yollarında otobanlarda geyiğe çarpma hikayeleri belki bununla alakalıdır :)

Hayvanseverlerinde düşüncesi sokakları köpeklerle paylaşmaktır. Köpeklerle kovalamacalı ve heyecan dolu dakikalar yaşamayı sevdikleri :) ya da dayanaksız ve fanatik bir biçimde hayvanlarla içiçe yaşama isteklerinden değil. Sokakta doğmuş ya da sokağa atılmış hayvanlara bakacak kimseler olmadığı, onlara daha iyi bir hayat sunulamayacağı için istenir bu. Sokaktan köpekleri uzaklaştırmanın alternatif yolları onlar için daha acılı ve streslidir ya da insanlık dışıdır; Örnek olarak sokaklardan toplanıp 4 m2'lik kafesler içinde 5'er 6'şar kısıtlanmaları çok büyük bir sıkıntıdır onlar için. İtlaf edilmeleri ise tamamen insanlık dışı bir harekettir. Buna katılmayanlar olabilir. Fikirlerime karşı çıkanlara genelde saygı duyarım ama yaşamakta olan köpekleri katletme yönündeki fikirlere hiç saygı duymuyorum.

Bunları soyluyorum diye koyu bi hayvansever olduğumu düşünebilirsiniz ama klasik bi hayvansever kalıbına da oturduğum soylenemez çünkü koyu hayvansever dediğimiz insanlar tüylerimi diken diken saçlarımı fiyonk fiyonk yapıyor. Koyu hayvanseverden kastım kendi evcil hayvanlarını çevrelerini rahatsız etmeycek şekilde eğitemeyen zaptedemeyen insanlardır. YAnımdan geçerken üstüma atlayan rotweiler'ını zaptedemeyen adamdır. Köpeği beni ısırdığı için şikayet ettiğimde "A a! Hiç ısırmazdı, n'oldu ki de ısırdı?" diyerek beni de suçlar bir yaklaşımda bulunan, yırtık paçayla karşısında sinir küpü vaziyette dikilirken benden bir özür bile dilemeyen köpek sahibidir. Vücut bütünlüğümün bozulmasını geçiyorum, manevi açıdan bir telafide bulunmak bile istemeyen bu hayvan sahibinin köpeğini beni ısırmak için yaklaştığını bilsem, ısırılmamak için tekme atmış olmaktan sıkıntı duymazdım.

(Yukarıdaki anlatılan hikayedeki köpek havlayan ama ısıran köpeklere verdiğimiz nadir örneklerden biri olsun. Yeni aldıkları bekçi oyle yetiştirmiş köpeği ve bekçi kendi fısıldayarak komut verip saldırtıyomuş insanların üzerine. Kendi iradesiyle yapmıyor olması sokak köpeği kovalamasından korkanların içini rahatatır diye soyluyorum bunu.)

Bugun de hala kovalanıyorum, çokta rahatsız oluyorum ama ısırır diye de hiçbir köpeğe tekme atamıyorum:
1- Hayvanlara vurma kırma eğilimim yok
2- Normalde fıldır fıldır gezdiğim sokaklarda sadece bisikletliyken saldırıyor. Amacı kesinlikle ben değilim, kolum bacağım değil
3- En kısa bacaklı köpek bisiklete çok rahat yetişiyor. Canı istese yakalar ısırır
4- Isırmayacak köpeği tekmeleyerek ısırtabilirim düşüncem de var

Bunları bilmeye rağmen köpek kovalayınca hala sakin kalamıyorum belki ama burda büyük çoğunluğun yazdığı durmak işe yarıyor. Hatta bazısı siz yavaş giderken sizi takip ediyor ama havlamıyor. Unutulmaması gereken nokta siz 25 le giderken hırlaya hırlaya yanınıza gelen köpeğin siz yavaşladığınızda duracak ve susacak olması. Endişeyi yenip köpekle bi kere boyle başa çıkabildiğinizde bir sonraki kovalamacaya daha hazılıklı oluyor durmak için daha çok cesaret buluyorsunuz :) Köpeğin kovalamasından da rahatsız olmayanlar bisikletle durmayıp devam ediyorlar bu arada. Köpek te bi süre sonra bırakıyor kovalamayı.

Bol köpekli az kovalamacalı günler ve geceler sizlerin olsun.

Çok köpek gördüm. sen köpeğin yanından hızla geçmedikçe sana saldırmaz. kaçarım diyorsan da hızlı geçmeyi dene ;)

arkadaşlar cihaza hiç gerek yok köpekten kurtulmanın en kısa ve pratik yolu direk pedala abanmak ben hep öyle yapıyorum.d

evin çitinden atlayıp son hızla gelen bi kangal goruncede inip durmak olmaz herhalde hayvan kocaman zaten ama bir sure sonra yoruluyo tabi sizde yorgun degilseniz basıp pedala gidersiniz ama ya yorgunsan kacma sansın yoksa saldırgan kopege ne yapacan gidecek baska yolda yoksa

arkadaşlar köpek sizin kadar hızlı koşarmı koşamazmı bilemem ama şunu biliyorum son hızını koruyarak en uzun süre koşabilen hayvanlar köpeklerdir... bu konuda çitalardan bile üstündürler. Bir çita son hızını en fazla 300 m koruya bilir ama köpek son hızıyla km ce koşabilir....eğer sıkılıp vaz geçmezse...onun için en iyi çözüm onu zararlı ve tehditkar olmadığınıza ikna etmektiiiirrrr....yada bir şekilde ondan üstün olduğunuza....

arkadaşlar köpeklerden kurtulmanın bir yolu yola çıkmadan önce kolay ulaştıgınız bir yere bikaç tane torpil türü bişeyler koyun ve kolay ulaştıgın bir yere kibrit kutusunun kibriti yaktıgınız kısmını yapıştırın tehlike anında fitili bu yakıcı yere sürtün ve gittiğiniz istikamete atın yalnız bu attıgınız batlama etkisi düşük olsun yoksa hayvanlara zarar vermek istemeyiz örnegin kızkovalayan diye satılanlar uygun... :) denememe gerek kalmadı hiç ama aklıma böyle bir fikir geldi ama olardan kurtulmanın en kolay yolu korkmamak çünkü hiç bir hayvan gereksiz yere saldırman korku ve endişe köpekleri tedirin eder ve havlayarak ve kovalayarak kışkırmak isterler fakat size aslında saldırmazlar amaçları kovalayıp kaçırmaktır gereksiz kavgaya girmez hiçbir hayvan kopek kaçanı kovalar dogru ama hiçbir zaman yakalamaz sadece bulundugu bölgeden uzaklaştırmak ister....

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri