Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısına karşı elektroşok cihazı

Malesef yıllar önce sırf bu yüzden bi köpeği vurmak zorunda kalmıştım ... :agla:

Scudo
Kopeklere uygulayacaginiz siddet ileride daha kotu sonuclara yol acar. Onlari ileri de bisikletlere karsi daha da siddete yoneltir. Hizinizi dusurup, pedal cevirmeyi kesin ve unitmayin
O gectiginiz yollar bizim degil onlarin, saygi gosterin

Selamün Aleyküm arkadaşlar bugün 7-8 tane köpeğin saldırısına uğradım, sadece ani fren yapmak zorunda kaldım, çok şükür bir şey olmadı ,bir tanesi baya saldırdı,bisikletten inip kovalayınca oda kaçtı ve ısırılmaktan son anda kurtuldum.Sonuçta köpekler bize düşman oldukları için saldırmıyor,tamamen içgüdüsel olarak tepki veriyorlar ,diyeceğim o ki hayvanların büyük çoğunluğu korktukları için saldırıyorlar, şok cihazı veya düdük ilk etapta işe yarar gibi gözükse de tam koruma sağlayacak şeyler değil.

Bisiklet sürerken bize en son zarar verecek şey köpekler.Konu başlığı açılalı epey zaman geçmiş yinede yaşadığım bu olayı yazma ihtiyacı hissettim.Bisiklet sürerken çoğumuz yolda tacize uğruyoruz ya sözle ,ya düdükle veya yanımızda sıfırdan geçen bir aracın rüzgarıyla. Bisiklet sürmek emek ister, yürek ister ve bisiklet sürmenin en güzel bir sonucu da diri bir beden .Sağlıklı kalmak veya kalmaya çalışmak ibadetlerin en güzeli.

Şunu belirtmek istiyorum ; temkinli olalım ,tüm önlemleri alalım, cana can katalım can yakmayalım ve pedallamadan önce Bismillah deyip Yüce Yaratıcıya sığınalım . Kadere iman eden bizler kazaya da rıza göstermeliyiz vesselam.

@necmeddin geçmiş olsun....köpeklerde bazen bazı insanlar gibi çok saldırgan olabiliyor ne yaparsanız yapın olmuyor en iyisi uzak durmak.... ben genel anlamda tedbir olarak uzaktan farkedince direkt yolumu değiştiriyorum açıkcası zararlı veya zararsız olup olmadığını düşünmeksizin

Elektro şok kullanirim uzun yıllardir. Daha korkmayan kopek gormedim. Yalniz grup halindelerse bi anlik sessizlikte ustunuze atlamalari an meselesi

Şok cihazları iyide şarjı çabuk bitiyor. Bende bir tane cep tipi olanı vardı ama 1 yıl dayanmadan bozuldu. Gidipte güvenlik görevlilerinin kullandığı şoklardan mı alınacak nedir. :D Bize şöyle bir şey lazım:
:komik:
:koptum::koptum:

Ben bu cihazların taşınması kanunen yasak diye biliyorum. Polis çevirmesinde falan sıkıntı yaşanmasın?

@Mad Buddha bu aralar özellikle ankarada müthiş polis çevirmesi var.... bisikletlileri durdurmuyorlar ama ona dikkat ettim de

@Mad Buddha bu aralar özellikle ankarada müthiş polis çevirmesi var.... bisikletlileri durdurmuyorlar ama ona dikkat ettim de
Ben bir sefer sokak arasında yunuslara denk geldim. Arka forma cebinde pompa vardı. O ne falan diye sormuştu bana. Biz anlamıyoruz ama baya dikkat ediyorlar üstünde başında ne olduğuna.

Ben bu cihazların taşınması kanunen yasak diye biliyorum. Polis çevirmesinde falan sıkıntı yaşanmasın?
Taşımanın değilde, kişi üzerinde kullanılması yasak diye biliyorum. Öyle olsa, kendini korumak için bazı bayanlar taşımazdı. Öyle olsa sivil güvenlik görevlilerinede yasak olması veya ruhsatla verilmesi gerekirdi. Tıpki üzerinde bıcak gibi kesici alet taşımaya benziyor. Kullanmanıza ve kullandığınız yere göre değişir diye düşünüyorum. Biz sadece ses ve görüntüsünü, saldırgan köpekleri geri püskürtmek için kullanıyoruz. Bir sıkıntı çıkaracaklarını sanmıyorum. Kaldıki millet arabalarında neler neler taşıyor...

Polis arkadaşıma sordum. Üzerinde tespit edilirse sıkıntı olur diyor.

Merhabalar,

Köpekler ve diğer hayvanlar ile ilgili hiçbir problemimiz yok. Onlara hiçbir şekilde zarar vermeden yanımızdan uzaklaştırabileceğimiz bir cihaz arıyoruz. Kayseri’nin birçok ilçe ve köyünde çok fazla köpeğe denk geliyoruz. Sanayi şehri olduğundan dolayıda birçok fabrika bölgesinde köpekler direkt olarak saldırıyorlar.

Kesinlikle bu yöntem işe yarıyor diyebileceğiniz bir öneride bulunabilir misiniz?

Teşekkür ediyorum.

@Anonim bende sonik kovucu var, hayvana zarar vermeden kaçırıyor. Elimin altında oluyor köylerden geçerken, tehdit eder üstüme gelirse, kısa kısa basarak ürkütüyorum. Dört köpekli çeteyi bile dağıttı. En doğaya saygılı ve canımı koruyucu bu yöntemi buldum. Tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
@OİMTR hocam link paylaşabilir misiniz? Mobilim şu an pc geçtiğimde incelesem? Tam olarak hangisi en etkili?

@Anonim Ben basit çapta elektroşok aldım . Tabi sesiyle korkutmak için. Kedide denedim, kedi uçtu ( çok abartmadım tabi ) Youtube da köpekleri etkilediğine dair videolar var.

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
@Anonim benim cihaz çok eski, o yüzden link veremiyorum ama fotoğrafını paylaşıyorum. Belki aynı marka başka modeller vardır.
IMG_20200602_234559.jpg

Hocam, link buldum ama fiyat gözümü pörtletti. Biraz pahalanmış.

(link)

@OİMTR hocam fiyatı görünce, köpeklerden kaçmak bence sağlam antrenman olur düşüncesine kapıldım 😂

@Anonim benim cihaz çok eski, o yüzden link veremiyorum ama fotoğrafını paylaşıyorum. Belki aynı marka başka modeller vardır.
228709 dosyayı görüntüle

Hocam, link buldum ama fiyat gözümü pörtletti. Biraz pahalanmış.

(link)
Daha iki ay önce 220 lira olan cihaza esnafımız korona zammı nı çakmış. Açgözlü esnaf tarafından parçalanacağıma aç itler tarafından parçalanmayı tercih ederim.

@Anonim
1:06 dan itibaren kedi köpek etkisi gösteriliyor..
Elektroşok cihazı diye geçiyor, ben aldım 45 tl..

• Beğen
Tepkiler: Cuneyt Erkman
Geri