Selamün Aleyküm arkadaşlar bugün 7-8 tane köpeğin saldırısına uğradım, sadece ani fren yapmak zorunda kaldım, çok şükür bir şey olmadı ,bir tanesi baya saldırdı,bisikletten inip kovalayınca oda kaçtı ve ısırılmaktan son anda kurtuldum.Sonuçta köpekler bize düşman oldukları için saldırmıyor,tamamen içgüdüsel olarak tepki veriyorlar ,diyeceğim o ki hayvanların büyük çoğunluğu korktukları için saldırıyorlar, şok cihazı veya düdük ilk etapta işe yarar gibi gözükse de tam koruma sağlayacak şeyler değil.
Bisiklet sürerken bize en son zarar verecek şey köpekler.Konu başlığı açılalı epey zaman geçmiş yinede yaşadığım bu olayı yazma ihtiyacı hissettim.Bisiklet sürerken çoğumuz yolda tacize uğruyoruz ya sözle ,ya düdükle veya yanımızda sıfırdan geçen bir aracın rüzgarıyla. Bisiklet sürmek emek ister, yürek ister ve bisiklet sürmenin en güzel bir sonucu da diri bir beden .Sağlıklı kalmak veya kalmaya çalışmak ibadetlerin en güzeli.
Şunu belirtmek istiyorum ; temkinli olalım ,tüm önlemleri alalım, cana can katalım can yakmayalım ve pedallamadan önce Bismillah deyip Yüce Yaratıcıya sığınalım . Kadere iman eden bizler kazaya da rıza göstermeliyiz vesselam.