Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısına karşı elektroşok cihazı

@trainspotting35 yinede belirtmekte fayda var sürü halinde oldukları zaman sürünün içinden baskın bir KÖPEK diğerlerini de galeyana getirip üstünüze saldırabilir. Bazı KÖPEKLER laftan anlamadığı için, yetiştirildiği tarz olan şiddetten anlayacağı için yanınızda sağlam şeyler bulundurmanız da fayda var diye düşünüyorum.

Scudo
@yakup3457

Bu tip olaylar ile çok karşılaştım,yanımda taşıdığım yiyecekler işe yaradı,sürüyū hareketlendirmeye çalışan köpek bir anda sustu,ve ikramımı kabul etti,soğukkanlı olunmasında fayda var,korku duyduğunuz an kafanızın etrafında kırmızı hale oluşur,köpek bu haleyi görür ,bizim gözlerimizin görebileceği bir olay değildir,çok kişi korkar tabi,buda normaldir,korkularimizi yenmek durumundayız,kudurmus köpeğe karşı yapılacak bir durum yoktur,bisikleti kalkan olarak kullanmakta fayda vardır,binde birde olsa bu olay gerçekleşebilir

150585 dosyayı görüntüle

150586 dosyayı görüntüle

Burada bir değil 3 köpek, sürüyū arkasına katarak yukardan aşağı koşmaya başladılar ,sonuç yukarda, yanımda taşıdığım şiş kebaplar işi bitirdi ,aynı yerden bir daha gectiğimde koşarak kuyruk sallayarak geldiler demekki neymiş besle köpeği al mükafatını

@izterdek

7.ve kelbu-hum: ve onların köpeği (Ashabı Kehf'in köpeği)
8.bâsitun: uzatmıştır, uzatmış vaziyettedir
9.zirâayhi: iki kol, ön ayakları (hayvanlar için)
10.bi: ile
11.el vasîdi: mağaranın dış kısmı, giriş, avlu
Türkçe okuyunca pek işe yaramaz sanırım bu ayet...

Köpek milletinin sağı solu belli olmaz ısırır abicim.

• Beğen
Tepkiler: ahmetyavuz
Valla arkadaşlar, hayvan sonuçta. Konuşabilen iki ayaklıların ne yapacağını kestirmesi zorken,konuşamayan dört ayaklıarın ne yapacağını kesitirmek daha zor. Bu videoya geçende rastladım.Buda köpeğin saldırma dörtüsünün sadece bisikletliye göre olmadığını gösteriyor.
Ama yorumlara bittim ya. :D

...Köpek baktı bunların bi ... yiyeceği yok...
...Adamda 30 ısırık 40 kürek darbesi meydana gelmiş...
:koptum::koptum:
Buradanda gördüğümüz bazı köpekler,yetiştirme şartlarına göre diğerlerinden daha saldırgan olabiliyor, ister o yokmuş gibi davranın, ister vücudunuz ona dönük olmasın vs

@Raptor8

Yetiştirilme tarzı önemli,insandır problemli olan köpekler değil,çünki insanoğlu henüz adam olamamıştır,en doğrusu insan olamamıştır,insan uygar anlamında bu dünyada kendini insan sanan iki ayaklı bir çok mahluklar var ,ülkemizdede var ,avrupadada ,abd'de, uzak asyada ortadoğuda yani her yerde,,

@Cem Tunç

Gençken tecrübesizdik,
Ama hata yapa yapa doğruları öğrendik,
Kimseye akıl satma derdinde değilim
Ama yaşlandıkça insan geriye bakacak,
Nerde hata yapmış bilecek,hatalarından ders çıkaracak,
Bisiklet üstünde dışardan tehdit olarak köpekleri algılamak doğru değildir,
Biz insanoğlu üşengec yaratıklarız ,üşenmeyeceğiz ,yanımızda yiyecek taşıyacağız
Madem gezi yapılacak bunlarda köpekler için der isek,bunu bu forumda herkes her yerde yapar ise kazın ayağı değişir

@Kudret Kurtcebe
Aynen hocam, problemin kaynağı insanda.Ama o problem hayvanıda bozuyor.Adamlar,köpeklerinin daha cesur olup evlerini mallarını koruması için, aç bırakıp, işkence yapmaları, karanlık mahsen gibi yerlerde günlerce tutmaları,dövmeleri gibi bir çok şey yaptıklarını az duymadık.Böylece köpeği daha vahşi ve saldırgan yapınca daha çok iş göreceklerini düşünüyorlar. Bakın bir videoda adam şiddet görmüş köpeğe yaklaşıyor yardım için ama köpek öyle bir bağırıyorki korkudan insanın içi parçalanıyor,köpeği dövdükleri yetmedikleri gibi cinsel istismardada bulunulmuş köpek...Kimi köpekler bu durumlarda daha çok çekingen olurken kimi köpeklerde daha çok vahşileşiyor.Pitbullar sırf daha vahşi olmaları için melezlenmiş köpekler.Kısacası köpeği iyi tanımadan fazla etkileşimde bulunulması,güvenilmesini doğru bulmuyorum. Ama yanında sakin kalmak ve hatta imkan varsa yiyecek bir şeylerde vermek doğru hamle. Ama ne zaman nerede karşımıza çıkacakları her zaman belli olmadığından sürekli üstümüzde onlara vereceğimiz bir şeyde bulunması zor. Bisküvi falan verirsin, bir takine yanına meyvesuyuda getir dayı derler. :))

Ne hikmettir köpekler bana saldırmaz! Çünkü korkmuyorum arkadaşlardan, onlarda anlıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
@ahmetyavuz
Ahmet korkuyu yenmek nasıl bir durum,bunu izah etmek güç,soğukkanlı olmak,sivas kangal karşısında dizlerimin üstüne çöktüm suratına bakmadım,çok kişi bu forumda bunu başaramaz bu iş gerçekten zordur,sivas kangalin karşısında öyle dizlerinin üstüne çökmek ve suratına bakmamak ,zati yaklaşmadi sivas kangal,izmite giderken köy yolunda oldu, yakınıma geldiğinde o vakit aslan pençesi bir ayağını gördüm,o ayağı ile dokundu omzuma kafada kask vardı,kangal beni uzaylı zannetmiş olabilir,çünki haklı kafandaki ne diyor,:D başladı koca dili ile yalamaya ,diğer bisikletci dostlar geldi ben önde idim,iyikide önde idim sakinlestirdim hayvanı diğer bisikletci dostlara hiç bir şey yapmamış idi

Ahmet bu adam acaip yahu,,,

@Raptor8 silahım olsa vururdum böyle bir durumda.

Tecrübeli abilerime bir sey sormak istiyorum. Geçen hafta Trakya bisiklet turu yaptık bir arkadaşımla. Buradaki söylenenleri uygulayarak kangalindan malaklisina her türlü köpeğin havlamasini bertaraf ettik. Köpek bize değil bisiklete duyarlı ve en saldırgan olanlar bile birkaç metre kala şöyle bir duruyor.

Asıl problemim ise gece bir köyün çıkışında kamp kurduk el fenerimi de kaybetmistim. Uzaktan birkaç kalin sesli babayiğit köpek yaklaşıp yaklaşıp havladi. Biz bayağı korktuk tabii. sonrasinda köyün şehitliğine attık cadiri ama sabaha kadar ya duvarı geçer de saldırırlarsa ne yaparız diye düşünmeden edemedik. Gece vakti köpekler daha bir görev adamı olduğu için hassas oluyorlar. Gece kamplarda köpeklere karşı neler yaparsak onları uzak tutabiliriz? Yabani hayvanlar ates ve dumandan sesten korkuyor ancak evcil hayvanlarda bu korku yok. Kesinlikle şiddetten yana değilim zaten fiziksel olarak bir kangal karşı da koyamam ama acaba ses tabancası taşisam birkaç el ateş onları caydırır mi ? Gündüz de 6 tane surusunun yaninda olan çoban köpeği bize uyarı havlaması yapıp gitti mesele yok saygımız sonsuz ama gece hele de göremeyince insanın çayı zehir oluyor korkudan. Tavsiyelerinize şimdiden teşekkür ederim.

@Raptor8 Adami kurtaran başka bir kopek farkındaysanız. İnsanın olduğu gibi kopeginde iyisi kötüsü var demek ki:):)

• Beğen
Tepkiler: historiyst
@Raptor8 Zaten benim en tırstığım bu tip koruma tip köpekleri yoksa diğerlerinden kolay kolay korkmam ... :eek:

@trainspotting35
Aynen, zaten yorumlarda ondna bahsedilmiş. Adamların kürekle bir halt yiyemeyeceğini anlayan cesur yürekli köpek, olayı ayırmaya giriyor denilmiş. :)Köpek var köpek var, sen duran bir köpeğe saldırırsan veya zararsız kendi halinde bir köpeğe dadanırsan tamam her şey söylense haklıdırlar. Ama köpek,sen hiç oralı olmamana rağmen sana zarar verecek şekilde saldırırsa,kimse kusura bakmasın elimden geleni ardıma koymam.Önce can sonra Canan. :)

@historiyst

Isırmaları için iri yarı olmaları gerekmiyor hocam,biraz hal hareketlerinden anlaşılabilir.

• Beğen
Tepkiler: Comandanteche
Yok zaten iri olur demedim zaten koruma içgüdüsüne sahip bi sürü köpeği çok tehlikelidir ev-fabrika bekleyen köpek hatta bu yavrularını koruyan cılız bi anne köpek bile olabilir ...

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Memleketimizin sokaklarında nesen bu kadar başı boş köpek var? Hiç düşündükmü. Bu hayvanlar göktenmi geliyor. Belediyeler bulabildiklerini aşılayıp kısırlaştıriyor buna rağmen sayıları her geçengün artıyor. Keyfimiz geliyor ediniyoruz sonra canımız sıkılıyor sokaklaramı salıyoruz. Bu vicdansızlığın bu ahlaksızlığın devlet otoritesinde hiçmi cezası denetimi yok. Neden hollandada fransada almanyada solaklarda sahipiz köpek yokta bizim sokaklar köpek istilasında

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
@historiyst Yukarıda da belirttiğim gibi köpeğine göre verecekleri tepki değişiyor. Kimi köpek var,yukardaki gibi ışıklardan geçen yoluna giden motorcuyu durduk yere ısırıyor, kimi köpek var sırtında odun kırıyorlar çıtını bile çıkartmıyor.Kötüsüne karşı mesafeli,iyisine karşı sıcak davranmak gerek sadece...
Geçen her zaman kullandığım güzergahta gidiyorum,biraz ıssız bir yer.Biraz bir evin duvarına yaklaştım,mataradan su falan içtim, dinlendim sonra tam kalkarken bir baktım bir, bir buçuk metre yanımda bir köpek bana odaklanmış sessiz sakin beni izliyor.Hani farkketmedimde, havlasa ürtküp bisikletten düşersin o derecede bir köpek.Bir ara göz göze geldik bakıştık :) Sonra hiç yokmuş gibi ufaktan ufaktan uzadım....Şimdi buda köpek,buda ev koruyor.Ama evin bahçesine girmediğim için yoldan geçiyorum diye,bisiklet,motor kullanıyorum diye hatta duvara yaslandım dinlendim diye bana tepki vermiyor.Oysa zinciri yoktu,çittenden rahat atlardı...Kısacası burada köpeği besleyene çok büyük iş düşüyor.Adamlar saldırttığı pittbulu tek bir sözle saldırısından geri çevirecek şekilde eğitebiliyorlar.Madem köpek besliyorsun,ya eğittirecektin ya da kendin eğitmeye çalışacaksın.Yoldan gelip geçene kapasına göre hırlayıp sardıran bir köpek,hem kendi başına hemde sahibinin başına iş açar..

• Beğen
Tepkiler: historiyst
Geri