Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısına karşı elektroşok cihazı

@mustafa tanrıverdi
Yaşadığım, mahallede, evime çok yakın bir yerde gerçekleşti bu olay.. Olayın aslında cinayet olduğu çıkmıştı sanırım, yani cesed atılmış oraya... Ölen kişi her gün onları besliyordu, yani köpekler ona yabancı değil.. Gerçek olma ihtimali çok uzxak.

Şöyle bişeyde var, o köpekler sürüsünün arasında 1 tane vahşi, kuduz saldırgan varsa eyer, sürü piskolojisi olduğu için bu hayvanlarda, kadını öldürmüşde olabilirler.. Yani böyle durumlarda , köpekleri ne kadar beslediğin, Onlarla KONUŞMAN faydasız ......

Scudo
@Tuzlu_Fıstık Çok zor olduğunu biliyorum ama köpek fobisi olanların bunu yenmelerini öneririm. Hele de uzun turlarda, bozulma ya da enerjisinin bitme ihtimali olan elektronik cihazlara güvenilmesini doğru bulmuyorum. Bu korkumuzu yenersek, ayıyla ya da başka vahşi hayvanlarla karşılaştığımız zaman da daha itidalli davranır, kendimizi daha az tehlikeye sokarız.

@mustafa tanrıverdi O kadın benim arkadaşımdı.

• Beğen
Tepkiler: A.l.t...
Konu hararetlenmiş :D Yani arkadaşlar, elektro şok cihazı kullanın derken, cihazı hayvana değdirin elektrik verin demiyorlar. Cihazın çıkardığı sesten faydalanın diyorlar. Gayette makül bir uygulama ne zararı var? Köpek, senin hiç beklemediğin bir zamanda havlayıp aklını alırken iyide,senin sesle onu korkutman mı kötü? Ha elektriği ne zaman verirsin, ses mes dinlemeyip,üzerine atlayıp ısırmaya çalışırsa ver elektriği gitsin. Yadırgayanlarda, gidip hayırlarına bir taraflarını ısırttır olur biter.

Melih Çolak ben kendi üzerimde denedim elektrik çarpma hissi vermiyor sadece şiddetli bir acı hissi veriyor :koptum::koptum:

Raptor8 hay diline sağlık :harika: ( Bu arada bende +9 vardı )

can onur hastalık nedir bilir misin ? Hastayım , kendime engel olamıyorum , korkuyorum diyorum sen beni niye hor görüyorsun :( defalarca yazdım hiç bir köpek üzerinde kullanmadım , kullanmamda , 1- sesi bu hayvanı korkutuyor yaklaşmıyor 2- Yanımda olunca kendimi güvende hissediyorum. Senin Fobin olmadığı için , neler hissettiğimi bilmediğin için sana hava hoş.

@OsmaniyeRehber Köpeğin üzerinde kullandınız demedim hiç yahu; beni yanlış anladınız. Zaten bu korkuyu yenmenin çok zor olduğunu yazarak cümleme başlamıştım. Yenmenizin iyi olacağını söyledim sadece.

can onur İyi temennilerin için teşekkürler.Az önce bir arkadaşım ile konuştuk ve barınağa gidip köpek almamı tavsiye etti ,korkumu yenmemde en etkili yol olduğunu söyledi , sonra gelip pc yi açınca bu yazılanları gördüm.

• Beğen
Tepkiler: can onur
Köyde büyüdüğümden az buçuk köpekten tırsmam ama bazen arazide harbiden çok sakat itler çıkabiliyor o yüzden temkinli olmakta fayda var ...

@OsmaniyeRehber İbrahim Bey ben köpeklerin içinde büyüdüm sayılır. Köpek korkusu gerçekten haklı bir korku amcamın oğlu köpek havlaması duyduğunda o sokaktan geçmezdi (Köpek bahçe içinde ve bağlı) çalıştığı fabrikada sokak köpeklerine bakmaya başladı. Onları besledi, yavaş yavaş ona yaklaşmalarına müsade etti şimdi korku namına hiçbir duygu yok kendisinde benden daha cesur. Tavsiyem uysal sokak köpekleri ile biraz vakit geçirmeniz. Korkmasına yine korkun ama bu hastalık seviyesinde olmaz en azından. Köpekler içinde büyümeme rağmen ben de durup yanlarından yavaşça geçerim. Ne olur ne olmaz. En korktuğum da başıboş değil sahipli köpekler.

Bende kesinlikle köpek korkusu yok nedendir bilmem. Belki psikolojik bir durum 'da olabilir.Önemli olan köpekle karşılaşıldığı zaman o ilk şoku atlattıktan sonra kararlı bir şekilde köpeğe doğru sert hareket etmek(kesinlikle korktuğunuzu belli etmeden)yada yine çok sakin kalmak kaydıyla hiç oralı olmadan yoluna devam etmektir.Ama benim tercihim sert hareket etmekten yana...Gerekirse yerden ani bir şekilde taş alıp direk köpeğin olduğu tarafa fırlatın gitsin..KORKMAYIN.......

Köpeği uzaktan görünce inip konuşarak devam etmek işe yarıyor, ama aniden çıkarsa problem.

(link)
Şu çocuğu görünce kendimden utandım:)

Burada en .işime yarayacak alet gibi 3 defa kopek saldırısına uğradim birinde isirildim iş görür:hihi:

@Turcu eleman evet fakat 1pitbull görüp beni 34km/h hızla görünce zinciri koparıp 2-3km kovaladıo_O

@Tuzlu_Fıstık Tam olarak anlatmak istediğimiz bu aslında çocuk orada koşsa kesin ısırılacaktı. Çocuk durunca köpeklerde ne oluyor lan edasıyla durdular. Siz durursanız onlarda durur benim felsefem bu.

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Köpekle, kediyle büyüdüm. Hayvanları çok sever mümkün olduğunca temas kurarak sevmeye çalışırım. Hatta yolda karşılaştığım ve temas kurduğum hayvanlarla çekilmiş selfie albümüm bile var. Köpeğin davranışından tipinden anlarım ne olduğunu. Mesela bizim buralarda akbaş çok ve dünya tatlısı hayvanlar. Ağır başlılıklarını bozmadan havlar biraz kovalarlar kaçmaz durursan tehlike olmadığını hemen anlarlar. Bazen aralarında bir türü bozuk olur (köpek ırkçısı değilim) hepsini kışkırtır. Diğerleri anlayıp uysallaşınca uzaktan hem izler hem havlar. Köpekler peşime düşünce duruma göre ya hızlanır başar giderim ha da durur konuşarak, besleyerek, severek sakinleştiririm. Ama bir gün o türü bozuklardan bir sürü denk geldi ve hız yapacak dermanım yoktu. Durdum, yumuşak tonla konuştum yok, bisikleti siper edip vuruyorum atak yapıyorlar. Yanımda her zaman bulunan bisküvilerden atıyorum kokluyor devam ediyorlar atak yapmaya. Yolda taş yok taş olsa atacağım, atarmış gibi yapıyorum yok bana mısın demiyorlar iyice sıkıştırdılar etrafımı sardılar. Arkama geçene bakarken bi tanesi kaptı arka tekeri. Bisikleti etrafımda bir iki tur çevirdim ki bir kamyonet geldi durdu, adam sobayla çıktı kurtardı beni. Arka lastik yanaklarında delinmişti. Allah'dan adamın aracı kamyonetti de şehre attı beni. O gün bugündür yanımda biber spreyi taşırım. Daha elimi bile atmadım ama aynı durumla karşılaşırsam canımdan önemli değil sıkarım. Ha bir bilgi daha vereyim köpekler freehub sesini hiç sevmiyor, bsikletten inip yürümeniz gerektiği durumlarda arka tekeri kaldırarak yürüyün daha kolay sakinleşirler.

Geçen hafta bakırköyden floryaya doğru gidiyorum derenin oraya gelmeden toki ataköy konutlarının ordan geçerken 4-5 tane köpek peşime takıldı bende tekim birtanesi bildiğin yola indi ısırmaya çalıştı bende sıyrılmak için orta şerite geçtim allahtan araba benim durumum anlayıp yavaşlayıp bana yol verdi yoksa bedeli ağır olabilirdi sonrasında elim ayağım titredi değişik bir psikoloji oldu bu cihazı almayı ekonomik koşulları iyileşince alacağım

Köpek çemkiriyorsa sorun yok. Çemkirsin dursun. Ama sonrasında " kırtlıyorsa" durum sakat. Böyle bir uyarı görürseniz dikkate almanızda fayda var.

fax119.jpg

Birde manyak kedi durumu varki, O daha da sakat. Bölgeci manyak bir köpeğe komşu, manyak bir kedi varsa durum vahim.Birbirileriyle dalaşa dalaşa iyice manyağa bağlamışlardır. Köpekten kurtarsanız , kediye denk gelirsiniz. Her ikisinde, organize çalışıyorsa vay halinize. Köpek kendisini öylede böylede belli eder ama, kedinin sağı solu belli olmaz. Artık ağaçtan mı atlar , çalıdan mı fırlar ? Isırırmı ? Yoksa tırmalar mı ? Tamamen şansa kalmış. Dikkat etmek lazım.

ec5MU3.jpg

@Tuzlu_Fıstık
Hocam 30tl bir şey, ekonomiye bakmazki. Ama Dazer mi lazer mi bir markanın sadece ses yayan cihazı var.Oda sanırım 150tl gibi bir şeydi. Bunlarda amaç köpeği bir süre şaşırtıp olay mahalinden uzaklaşmak olduğu için çok fazla etkili olacaklarını veya çok fazla güven oluşturacaklarını sanmıyorum. Kimi köpekler var,adam şok veriyor ama saldırısından ayrılmıyor,banamısın demiyor. Genelde bölge korumak,sahiplerini korumak için havlarlar ama kimisi ise hiç tınlamıyor bisikletliyi, insanlarda olduğu gibi hayvanlarda psikoloji var,kimisi psikopat oluyor işte. Onlarla karşılaşmasak yeter :))

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Aniden jantın dibinde biten köpeğe yapılacak birşey ne yazık ki kalmıyor.Biraz panik yaparsan kesin yerdesin zaten.Çok severim kedi köpekle büyüyen biriyim halen de beslemekteyim ama hiç olmadık yerlerde karşımıza çıkması biraz can sıkıyor.Gücün bitmiş tırmanıyorsun nabız tavan hoop karşında ne yazıkki teslim olmaktan başka birşey gelmiyor.Kazasız sürüşler dilerim.

Geri