Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısına karşı elektroşok cihazı

İşe yarar bir aletse alayım ben de. Köpek korkusundan bisikletle şehirdışına çıkamıyorum neredeyse.

Scudo
Utrasonic ses cikaran kopek kovucular vardi motosiklet zamanlarimdan hatirladigim. Ama her kopekte ise yaramiyordu galiba :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Köpeklerde av takibi vardır.Hızlıca geçtiğimiz için köpek güdüsel olarak kovalıyor bazen köpeğin gözlerinde görüyorum kurban olayım dur ben de durayım diye. Onun dışında bölge koruyan köpekler direk saldırıya geçiyor onun için de elektroşokun sesini kullanabilirsiniz. Gereksiz korkutmayın hayvanları sonra saldırgan oluyorlar.

bizim köyde kangal çok olurdu rahmetli babaannem köpek sana koşuyorsa olduğun yere bağdaş kur otur derdi.köpekler bisikleti tehdit olarak görüyorlar.Panik yapmadan bisikletten inip yürümek ilk yapılması gereken hareket.Köpekler salgıladığınız korkuyu alıyorlar onun için sürüş esnasında her zaman köpekle karşılaşma ihitmalini düşünerek psikolojik olarak kendinizi hazır tutun

@Gölge Dağ @tesla42 Ben de bu şekilde yapıyorum. Köpek kovalarsa ani durun köpeğe doğru yürüyün havlamayı kesiyorlar(ayriyeten başını okşayabilirsiniz :)). Tabi bu dediğim 1 tane köpek için. Birden fazla ise (sürü halinde) kaçmaya çalışın. Sürü olduklarında yapmadığı şeyi yapar bunlar birbirlerinden güç alıyorlar, haberlerde görmüştüm; köpek sürüsü, küçük çocuk topunu kurtarmak isterken çocuğu parçalamışlardı resmen.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
2 kişi Büyükçekmece Iski Tesisleri civarından geçerken virajı dönmemizle kendimizi 10-15 köpeklik bir sürünün içinde bulduk. "Ulan pedallara abansam kurtarır mıyım?" Dedim de olcak gibi degildi. Indik efendi efendi bisikletler elimizde yavaş yavaş yürümeye başladık. 160-200 m sonra geri döndüler zaten. Bence önemli nokta sakin kalabilmek. Öyle çok aman aman vahşi bir ortamda köpekle karşilaşmadiktan sonra yok biber gazı yok bilmem ne kullanmaya falan gerek yok bence. Bahar yaklaşiyor bi ara balkondaki makineyi hazırlamak gerek :)

@sercanbockun Onlar efendi köpekler. Bizim mahallenin çocukları belediyenin dağıttığı yemekleri bekliyorlar ve bölgelerini koruyorlar. Yanlarından çok hızlı geçmediğiniz sürece sıkıntı çıkarmazlar. Benim en büyük korkum saldırıp ısırmaları değil önüme geçip ya da yandan hamle yapıp beni düşürmeleri onun için biraz hızımı yavaşlatıyorum.

Kışın hiç belgrad ormanı kemerburgaz göktürk taraflarından geçtiğinizmi. Köpeklerin zayıflıktan kemikleri görünüyor sürü halinde önünüze çıkıyorlar açlıktan gözleri dönüyor işte ben ozaman çok tırsıyorum köpekten ne yapacağı belli olmaz

• Beğen
Tepkiler: Mura7Mac1t
Videoyu izlemedim. İzlemeye de niyetim yok. Elektroşok nedir arkadaş? İçinizdeki şiddet duygusunu hayvanlara yöneltmeyin. O aletin pili bitince ne yapacaksınız? Mantıklı yollardan kendinizi korumayı öğrenin artık. Bu köpek denen hayvan, insansız yaşamıyor arkadaşlar. Emin olun, en az bizim kadar da Türkçe anlıyorlar. Bisikletten ineceksiniz, hayvana selam verip yolunuza devam edeceksiniz. Bu! Geçen sene at kadar iki tane kangal kovaladı beni. Durdum ve "yürüyün gidin lan" dedim. Arkalarına bakmadan gittiler. İddia ederim, benim kadar köpekle karşılaşanınız çok fazla değildir. Bir kere bile başıma kötü bir şey gelmedi. Yapmayın böyle şeyler! Sakın! Biber gazı falan nedir ya? Bizler doğayı, hayvanı seven insanlarız. Kırodan, magandadan farkımız olsun lütfen.

@can onur
Bu kadar ahkam keseceğine, videoyu izleyip yorum yapsaydın, bizde senin mantık sahibi olduğuna inanırdık...
Bu cihazı köpeklere zarar vermek için değil, çıkardığı ses ile köpekleri uzak tutmak için kullanıldığını anlatan bir video..
şahsen ben 30 yıldır köpeklerle uğraşırım, beslenediğim köpek cinsi kalmammıştır, çobanlıkta yaptım, halada sokak köpeklerini beslerim, ama buradaki olay farklı, bisiklet üzerinde hangi köpek olursa olsun, sürerken size zarar verebilir, Bu cihazın SESİ de bu durum için caydırıcı bir özellik olabilir..
Önce videoyu izleyin sonra yorum yapmalısınız, bu kadar ön yargıya gerek yok, bu konudaki kimse köpeklere zarar verme niyetinde değil.

Hangisi saldırır hangisi saldırmaz kestiremezsiniz ki. Adi ustunde hayvan. İnsan degil. Tamam cogu insandan daha insan ama durtulerle hareket ederler. İndiğim halde saldıranlar oluyor. Ekmek atınca tavlıyorum genelde ama ekmek alırken yanlışlıkla üstüme atlayan, elimi kapanlar da oluyor.:(
@can onur Video da kotu bir niyet yok ki. Sadece cikan ses ile kendine gelmelerini engellemis. Sok cihazini kopeklere temas edip saldirmamis ki. Sesi de saldirmayan kopege yapmayiz zaten. Havlayip saldirirsa ilk ineriz olmadi bu yontem denenir. Amacim polemik degil. Yazini okuduktan sonra bakis aciniz ile video yu bir daha okudum. Yazilanlara bir daha baktim. Kotu bir amac yok gibiydi. Ben koyde dogdum hayvanlarimizdan oturu yillarca 4 er beser kopek baktik. Hala da varlar ve baglamayiz da. Degisik turde kopekler. Ama inanin evin disindan gecene ben sakin ol dedigim halde havlarlar. Arazimizin icine girene de saldirirlar. Hayvanlari koruma gudusu var. Tilkiye de aynisini yapiyorlar hirsiza da. Yoldakiler de ya acliktan ya da kendilerini koruma gudusunden saldirabilirler bu dogal birsey. Bir kac kere basi bos kopeklerin saldirdigi kisileri kurtardim. Evcil kopekler laftan anlar ama dogada yasayanlar sizin daha buyuk oldugunu gormeden durmazlar. Kurtla karsilasmamissiniz hic. Git buradan diyince gitmiyorlar. Ustunuze atlayip etinizi kopariyorlar. Eger ustune yuruyup iki tasi birbirine çatarsaniz cikan sesten korkup kacarlar. 20 tane olsun 20 si de kacar. Kopek de kurt da ayniymis demek. Ben o video ile anladim. Kopege hic denememistim. Umarim demek istedigimi anlamissinizdir. Benim kotu bir niyetim yok polemik niyetim de yok. Duyar da kasmak istemiyorum kabalik da etmemisimdir umarim.. Epey sasirdim acikcasi.

@Adrenalin26 Ahkam kesmek falan... Ben bu üslupla mı yazmışım acaba? Sizin tercihiniz; neyse... Elektroşok kelimesini okuyunca videoyu izlemeye gönlüm el vermedi. Bir de biber gazı demiş birisi, köpeklerin burunlarının hassas olduğundan falan bahsedilmiş. İzlemek istemedim. Bir cihaza gereksinim duymadan, insana karşı da hayvana karşı da kendimi koruyabiliyorum. Bu şekilde yola çıkıyorum. Bunun doğru olduğuna inanıyorum. Böyle olması gerektiğini savunuyorum. Ayı, aslan gibi vahşi hayvanlar hakkında yorum yaparsam ahkam kesmiş olurum ama yerleşim yerlerindeki köpekler için yazdıklarım doğrudur.

@kadir karakaya Çok doğru şeyler yazmışsınız. Yazdıklarınızda haklısınız. Bu tarz videolar beni üzüyor. Ben de polemik olsun diye o cevabı vermedim ama her ihtimali de düşünmek lazım. Yola çıktınız ve pil bitti. Ya da cihaz bozuldu... Ne yapacağız? Köpekleri korkutmadan, kızdırmadan onların alanlarından çıkmak gerekiyor. Söylemek istediğim buydu.

Elektro şok cihazı kesmez arkadaşlar. Direkt makineli tüfek taşımak daha Akıl kar'ı

(link)

Hatta köpek sürüsü ile karşılaşılma ihtimali üzerine obüs bile taşıyabilirsiniz. Sürünün ortasına tek bir salvo atışı yeterli olacaktır.

(link)

Bu öneriler sadece köpekler için değil iki ayaklılar ve range rover'liler içinde caydırıcı olacaktır
Başlığa yazanların arasında köpek besleyenler ile beslemeyenler o kadar bariz belli oluyorki , okuduklarına hiç şasırmıyorum.

Arkadaşlar köpek ev ,arsa , bahçe gibi sınırlandırılmış bir alanda kalmıyorsa veya sürüsü olan bir çoban köpeği değil ise , açık alanda yaşıyorsa "BÖLGESİNİ KORUMAZ" , Köpek , arslan , kaplan veya kurt gibi davranmaz. Açık alanda bölge edinmez , burayı sınırlarını belirtecek şekilde işaretlemez ve bu bölgede devriye atmaz. Hangi bölgeyi koruyacak ?

Allahınızı severseniz ve kendi sağlınıza önem veriyorsanız çin malı elektrik şoklarına veya üzerine NATO yazan yeşil renkli biber gazlarına bel bağlamayın.

Şok cihazının çıkarttığı sesin kendisinden daha etkili olduğunu kamp yapmak ve vahşi hayvanlarla alakalı bir başlıkta yazmıştım. Bu fenerlerde kullanılan 18650 tabir edilen pillere güven olmaz. Nerde ne zaman biteceği önceden kestirilemez. Yağmurda veya terden ıslandığı vakit uyduruk çin malı bir şok cihazı kısa devre yaparsa , kendinizi çarparsınız. Veya heyecan yapıp hayvana değdirmeye kalkarsanız en tehlikeli yeri olan ağzı ile ısırabilecek kadar yakınına sokulmanız gerekecektir.

Bu forumda bile defalarca yazıldı ve defalarca aynı açıklamalar yazıldı . Köpekler neden bisikletlilere saldırırda , yürüyüp gidenlere bir şey yapmaz diye.

Kaçarsanız vahşi hayvanların tamamı iç güdüsel olarak kovalar. Durursanız , artık kovalanacak bir nesne olmadığınız için , O da durur. ( Kurt harici ) Havlayarak sizi tehdit olarak algıladığını ve kışkırtılırsa sizi ısıracağı yönünde uyarır. Yürümeye başlarsanız , size olan ilgisini kaybeder ve yaz ise gölgelik ve serin olan kendi belirlediği yere , kış ise kuru ve sıcak yere , yağmurlu ise ıslanmayacağı yere geri döner.

Ormanda veya kırsalda sürüyorsanız ve sürdüğünüz bölgede ayı veya yaban domuzu ile karşılaşma ihtimaliniz yüksek ise bu tür cihazlar bulundurmayı bir nebze anlarım. Ama köpek için ,inanın bunların hiç birisine gerek yok.

Konu başlığına uygun şekilde kişilerin, kimseye zarar vermeden ve risk yaratmadan, kolayca uygulayabileceği doğal ve güzel yöntemler üretmeliyiz. Bu konuda herkes hemfikirdir umarım. Biraz daha düşününce her ne kadar pilleri yedeklesek de korusak da riskli. Bisikletten inip sakin yürümeyi de her kişi uygulayamıyor. Yeni bir yönteme ihtiyacımız var sanki.

burdaki amaç zarar vermek değil sadece kendini korumak ne olursa olsun yanımızda kesinlikle bulundurmak lazım sadece köpekler değil iki ayaklı olanlara karşıda iyi bir önlem bence uzun yola çıktın bilmediğin yerden geçiyorsun ve başına türlü şeyler gelebilir her ihtimale karşı lazım diye düşünüyorum
köpeklere gelirsek bende köpek besliyorum hayvanları severim ama köy yollarında sürüşe geçtikten sonra iş değişir keşke git ulan burdan diyince gitselerde bizde böyle türlü şeyler denemesek :)

@can onur
Sevgili kardeşim belki benim köpek fobim var yanına yaklaşamıyorum yada yanaşmasını istemiyorum birde burdaki olay köpeklere zarar verme değil

• Beğen
Tepkiler: kadir karakaya
Geri