Scudo Sports

Köpeklerden korkar mısınız?

@Arseyus

bisiklette iseniz bisikleti kalkan gibi kullanmaca ,üzerinize atlar ise direk bisikleti öne doğru tutun ,ilk ısıracağı yerin elleriniz olmamasına dikkat edeceksiniz ,bu durum oldukça zor bir durum tabi.

Scudo
@Kudret Kurtcebe Korkuyla yaşamaktansa savaşarak ölmek daha iyidir. ALLAH kimsenin başına vermesin olurda böyle bir duruma denk gelen olursa soğukkanlı bir şekilde kuduz bir köpeğ'e ya bisikleti uzatmalı yada varsa üstünde mont felan onu ağzına uzatmalıdır yeter ki kişi bir yerini kaptırmasın (bu konuda yanlış düşünüyorsam birileri elbette bizi aydınltabilir) Aslında cesaret konusunda biraz pişmemiz lazım hocam teknik ne kadar bilirsen bil cesaret yoksa ne savunmaya nede hücum'a geçebilirsin.

Sokak köpekleri genelde zararsız olur. Gruplar halinde olunca biraz gaza geliyorlar. Sakin kalıp Kudret abi gibi davranmak en doğrusu. Benim bir arkadaşım fabrika önlerinde bulunan köpeğin saldırısına uğramıştı. Köpek zinciri koparıp arkadaşa saldırıyor. Ayakkabısı falan paramparça olmuştu. Olaydan sonra iş yerinin kamera kayıtlarını izledik. Arkadaş resmen köpekle kavga etmiş. Aşırı saldırgan köpekler karşıma çıkarsa ne yapacağım hiç bilmiyorum :)

Sokağımda sürekli beslediğim, oynadığım bir çete var.
Ne yaptıysam ne ettiysem katlanır bisiklete olan aşırı heyecanlarını engelleyemedim :)
Bisikleti bırakıp laf attığımda gelip kendilerini sevdiriyorlar, binip gideceğimde başlıyorlar tantanaya.
Sabah çok erken bir saatte yola düştüğümden, bu tantana komşularda huzursuzluk yaratır da şikayet edip toplatırlar diye işe bisikletle gitmekten vazgeçtim.
Şimdi hep beraber otobüs bekliyoruz sabahları :)

Dün İşyerimden çıkarken yanımda sibirya kurdu cinsinde bir köpek geldi. Göz göze geldik birbirimize baktık. Köpeğe gülümseyip gel buraya deyişimle köpek üzerime koşturdu ve sarıldı. Kaşının üstünde ufak bir yara vardı, belli ki birileri dövmüştü. Köpeği eve kadar götürüp ciğer yedirdim. Sonra kendi kendine gitmiş...

Şu adamın biraz cesaretinden olsa köpek korkusu felan kalmaz :D

Halamin köpeğini yıllarca besledim bizi sevsin diye yapmadigimiz şey kalmadı.. sevmedi herif bizi etleri yiyip yine hirladi durdu..
Köpekleri çok seviyorum ve girdikçe de besliyorum ancak sagi solu belli olmuyor garantisi yok maalesef.

@Ramadan Ş.

beslemek , başka alternatif yok.

@alper 76
ilk kez beslediğim hayvan tehditkar oldu,taşdelen su dolum tesisinde ,ora ıssız bir yerdir ,aşağı inerken gördüm sonra onu geçtikten sonra durdum,arkamdan geldi iri idi,tavuk şiş attım yedi tam gidecem tekrar hırlayarak geldi bi daha şiş verdim ,o esnada sahibi geldi ,bağırdı geri kaçtı.göçbeyli kahvede durumu öğrendim hayvan uysal bir hayvanmış biri köpeğin kafasına saçma sıkmış,hayvanı veteriner kurtarmış ,hayvan hep zincirli idi,fakat o gün şansımıza zincirli değil idi.insan faktörü var burda ,hayvana niye sıkıyorsun hemde kafasına.

Hocam bu köpeklerde bir sıkıntı yok. Bizim korkumuz yol alırken haberimiz olmadan birden sağdan soldan havlamaya başlayıp korku filmi havasında hareketler yapmaları yoksa zaten durunca gidiyorlar. Tabi çoban köpeklerine yaklaşmamak en iyisi. Başıma gelmedi ama direk saldırmaya geliyorlar. Tabiki hayvanları sevelim ve koruyalım.

Köpek faktörünü düşününce daha bisikleti süremeden korkmaya başladım :) Normalde ben de köpek görünce yürür geçerim yanından ama bisiklet sürerken birden saldırırlarsa korkarım :)
Hareket halinde birden çıkıp koşturduklarında ne yapıyorsunuz ?

@gokhaan

yiyecek bulundurun yanınızda,ve durun

https://i.hizliresim.com/xAbZ6L.jpg

bu köpeklerin hepsi yukardaki barakalardan bana doğru koştu sonuç bu.

@Kudret Kurtcebe yemek mantıklı. Ama o kadar köpek koşarken soğukkanlılığını korumak çok kolay bi şey değil :)
Yemek sakinleştirir onları hem de karınları doyar bi taşla iki kuş :)

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/image-jpeg.81929/

bunlar ilk zaman bana doğru koştular durdum,tavuk şiş verdim,korkunuzu yeneceksiniz ,defalarca besledim yukardaki sürüyü ,nemi oldu ,geçen pazar dostlarıma asla saldırmadılar ,köpek asla efendisini unutmaz.rodfaydır bile.

@gokhaan

kaybettiğimiz nokta soğukkanlı olamamak .

bu foruma üye olan ne kadar sürücü var ise bir günlerini köpek beslemeye ayırsın ve bu işi rutinleştirsin,
köpek kovucu alacağımıza ,köpek maması alarak hayvanları besleyelim sevaba geçeriz aç karınları doyurun.illaki bu yaşamımızda bedelini görürüz.

Durduğunu gorunce şaşırıp kalıyor biraz daha havliyorlar . Doğru olan durup onlar sakinleşir gibi olunca adım adım hızlanarak uzaklaşmak.. hiç şansımız yok çünkü bizden hizlilar

@alper 76

durduğum zaman hemen eğiliyorum bel çantadan tavuk şişleri (haşlanmış )koparıp koparıp atıyorum afiyetle yiyorlar,,yukardaki resimde 10 adet köpek hepsi birden bana gelince ,asla üzerime ayaklarını koymadılar, büyük bir terbiye ile kopardığım tavuk şişleri afiyetle yediler.

Karanlığa kalmadiginiz surece sorun yok.. ancak köpekler karanlıkta az görür bu nedenle hızlı geçen bir bisikletçiyi tehdit olarak algılayabilir. Yine de köpek sadık hayvan.... ben bizim okulun artıklarını veriyorum adamlar sahiplendi yurdu geçen okul müdürünü sokmadılar çocuklarla çok gulmustuk :):)

Ben de normalde korkmuyorum ama bisiklet sürerken tedirgin ediyorlar biraz :) Sokak köpekleri gruplar halinde gezdikleri zaman birbirlerinden güç alıp kovalıyorlar gibi geliyor bana,şu ana kadar tek başına veya ikişerli dolaşan köpekler hiç kovalamadı beni.Bir defasında anayola çıkmak için kestirmeye girmiştim parkın etrafında yatan 10-15 kadar köpek gördüm,ilerlemeye devam edince 6-7 köpek havlayarak koşmaya başladılar ben de durdum onlar da durdu ve etrafımda havlamaya başladılar sonra bisikleti arama aldım köpeklerle konuşuyordum,böyle bi kaç dakika geçtikten sonra havlamayı kestiler ben de yürüyerek aralarından geçip gittim :) Yani köpeklerden kaçmamak lazım,biraz cesaret toplayıp soğukkanlı olmak lazım ve kesinlikle yanınızda yiyecek bulundurup beslemeniz lazım,benim yanımda yiyecek olmadığı için besleyemedim.Zaten çoğu sokak köpeği zarar vermek amacıyla kovalamıyor içgüdülerinde var bu,sakin kalmak ve soğukkanlı olmak çok önemli.

Geri