Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Krank kolu dişlerinin erimesi

Scudo
arkadaşlar benimde orta göbek kısmında 1 parmak kalınlığında genişlik var bisikletin gövdesinde uzak yani. ön vitesi değiştirirken sıkıntı yaşıyorum 2 ye atınca bişey olmuyo 3 e atınca vitesi 2 ye geçiyo. acaba yardımı olabilirmisiniz. sanayiye götürdüm dün 30 -40 tl hallolur dedi.

Sanayilik bir durum yok, ortasındaki vidalı kısımı lokma ile çevirerek yerine sokabilirsiniz. Buna rağmen hareket varsa ve oturmuyorsa, bilye problemidir. Yalnız vidaya ulaşman için ince bir maket bıçağı ile üstünde varsa ince toz koruyucu plastiği çıkartman gerek.

@Uğur S. Bu daha amatör işi de halledilir aslında. önce güzelce epoksi ile yamanır. 1 gün sonra dikkatlice el klavuz ile kolaylıkla açılır. Tabii açılı delmemek gerek, tek dikkat edilmesi gereken o. Bir de vida adımı önemli, benzer bir problem yaşadım, bisiklette kullanılan standartlar makine endustrisinde kullanılan standartlardan farklı olabiliyor. 1-2 aletle aslında 5 dakika bile sürmez. Sanayi de çok ücret istemezlerse görürsünüz, çok kısa sürecektir.

bahsettiğim olay böyle birşey hocam. eğer kendim yapabileceksem boşuna bisikletciye para bayılmama gerek yok ama diğer bir sıkıntı elimde hiç bir araç gereç yok @darkdream

Dosyalar

• WhatsApp Image 2016-09-10 at 02.10.49.jpeg
    WhatsApp Image 2016-09-10 at 02.10.49.jpeg
    46,6 KB · Okunma: 55
Anladım sorunu, lokma ile çözülür. Varsa kendinizin yoksa, baba, amca, dayı, komşudan lokma takımı buluyorsunuz, muhtemelen 14tür nosu. Vidasını sıkıştırıyorsunuz.

@Murat Cömez

Aynı durum benim de başıma geldi. Birkaç bisikletçiye sordum tamir olmaz aynakolu değiştir dediler. Üstteki yöntemi Ankara'da yaptırabileceğim biryer tavsiye edebilecek var mıdır?. Bu arada aynakol Shimano Compact FC-R345. Krank kolu ayrılmıyor gördüğüm kadarıyla. Komple aynakolu değiştiremem daha yeni aldım toplam 50 km kullandım.

@AlperA hiç uğramadım o şekilde sattım, vites setini yükseltecektim zaten bahane oldu, komple seti yükselttim.

@Kuzey Ege
Pedal üzerinde kafa yoran sıcak kafaları kaçırmadan sorayım: "Platformlu mtb pedalı ve ayakkabısı almayı planlıyorum. En kaliteli hesaplı tavsiye? Ve normal ayakkabıyı dönüştürmeyi planlıyorum. Mümkün mü?"
Teşekkürler...

@UPCycling

Platformlu pedali kullanan bir arkadasim memnuniyetsizlik nedeniyle degistirdi kullanmiyor artik. Normal ayakkabiyi spd'ye donusturme fikri ise bana cok sicak gelmiyor. Kullanim sekli nedeniyle en iyisi bisiklet ayakkabisi almak. Evet daha masrafli olur ancak hem verim, hem de kullanim kolayligi bakimindan bisiklete ozel elementleri kullanmayi daha dogru buluyorum.

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
@Kuzey Ege
Peki PD-T400/Y700 gibi modelleri değil de PD-M540 alıp şu harici platformu kullansam yine memnuniyetsizlik yaşar mıyım sizce? @ALİ@ @Kuzey Ege[/USER]
(link)

Merhaba,

Bende PD-M540 pedalımda bu platformu uzun süre kullanmış ve memnun kalmıştım. Sorun yaşamazsın, rahatlık...
@UPCycling

• Beğen
@UPCycling
Hic kullanmadim hocam. Yorum yapamayacagim kusura bakmayin.

• Beğen
@UPCycling M0520 pedalla bu platformu yol bisikletim de kullanıyorum. Mtb ayakkabısı günlük kullanım içinde uygun olduğundan yakında platformu çıkartıp (link) günlük kullanım için bu tarz bir ayakkabı düşünüyorum.

• Beğen
Merhaba arkadaslar,
Bir sure once bisikletle giderken sol krank kolu cikti. Gobekte bir dis sorunu olmamasina ragmen sol kolda (resimlerde goruldugu uzere) disler yenmis durumda.
Bu durumda ben nasil bir yol izleyebilirim. Yasadigim bolgede dogru duzgun bir bisikletci olmadigi icin sizlerden akil almak istedim.

Dosyalar

• EF549573-B83E-4F59-A9FE-965B11F964E5.jpeg
    EF549573-B83E-4F59-A9FE-965B11F964E5.jpeg
    482,1 KB · Okunma: 49
  • A9E87D4F-C69A-42AB-9F5F-0CD4A22F8BEC.jpeg
    A9E87D4F-C69A-42AB-9F5F-0CD4A22F8BEC.jpeg
    563,2 KB · Okunma: 50
  • B08384FF-A47B-473B-9425-09C9687658F5.jpeg
    B08384FF-A47B-473B-9425-09C9687658F5.jpeg
    1,1 MB · Okunma: 49
@Murat Cömez bunu nerden bulabilirim
Ayni sorun bende de var
09C8AE86-87EE-48F8-9F55-0EF7339F8741.jpeg
202FDDB5-31EC-4CD4-A740-256F05A72860.jpeg

@Serguen dişler yenmiş kaynal dolgu ve diş açma maliyeti yerine kolu yenileyin daha iyi. Yada bulabilirseniz helicoil uygulaması yapabilirsiniz

@Serguen Böyle durumlar için yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi helicoiller var. Ama pedal milinin dişleri standart civata dişi olmadığı için onun heilcoilini bulmak çok zor.

Diğer opsiyon ise, kolu çok iyi hizalayarak (delik ekseni dişli yüzeyine tam dik olacak şekilde) tezgah matkabına bağlayıp koldaki delik genişletilecek, tornada bir burç yapılacak, pedal milinin dişleri tornada yok edilip, burç pedalın miline, mil de krank koluna sıkı geçirilecek.

Kısacası, yeni krank al olsun bitsin.

• Beğen
Tepkiler: Fota ve MAERKEK
@Serguen Böyle durumlar için yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi helicoiller var. Ama pedal milinin dişleri standart civata dişi olmadığı için onun heilcoilini bulmak çok zor.

Diğer opsiyon ise, kolu çok iyi hizalayarak (delik ekseni dişli yüzeyine tam dik olacak şekilde) tezgah matkabına bağlayıp koldaki delik genişletilecek, tornada bir burç yapılacak, pedal milinin dişleri tornada yok edilip, burç pedalın miline, mil de krank koluna sıkı geçirilecek.

Kısacası, yeni krank al olsun bitsin.
Kılavuz çektiredebilir. Matkapla deliği düzledikten sonra

@MAERKEK Pedal milinin dişi standart civata dişi değil, ince diş. Yani kılavuzunu kolay kolay bulamazsın. Bulsan bile, o kılavuzla fotodaki deliğe diş çekilmez çünkü aşına aşına delik büyümüş. Deliği kaynakla doldurup öyle diş açsak desek, alüminyum malzemeye kaynakla dolgu da yapamazsın. Mecburen uygun iç-dış çapta demirden bir boru (burç) yapılıp pedal mili ona çakılacak...

@MAERKEK Pedal milinin dişi standart civata dişi değil, ince diş. Yani kılavuzunu kolay kolay bulamazsın. Bulsan bile, o kılavuzla fotodaki deliğe diş çekilmez çünkü aşına aşına delik büyümüş. Deliği kaynakla doldurup öyle diş açsak desek, alüminyum malzemeye kaynakla dolgu da yapamazsın. Mecburen uygun iç-dış çapta demirden bir boru (burç) yapılıp pedal mili ona çakılacak...
Yani yenisi alınacak

Geri