Scudo Sports

Krank kolu dişlerinin erimesi

Merhaba Selcuk bey öncelikle foruma ve aramiza hos geldiniz. Bunu size tanimadiginiz kisilere selam vererek mesaj atmanizi ögrenmeniz icin ironi olarak yazdim.

Gelelim aynakolunuza, malesef o kol ölmüs tabiki yeni disli veya helicoil kullanilabilir ama inan elinizdeki aynakolun yenisi, yeni disli acmaktan yada helicoil alip takmakdan daha ucuza gelir. Bu durumda sizin seceneginiz sadece yeni kol alip tamkmaniz olacak. Ikinci elde arastirirsaniz cok iyi ve temiz aynakollari ucuz fiyatlarada bulabilirsiniz.

Scudo
@Murat Cömez kusura bakmayın konu canımı sıktığı için direk durumdan bahsettim. Kabalığımı mazur görün.
Bugün akşam sanayide bir arkadaşa uğrayacağım. Tornacıya göstereceğiz. Ama en kötü çözüm olarak kaynak düşünüyorum. Sizce kaynak yaptırmalı mıyım ?

@Murat Cömez kusura bakmayın konu canımı sıktığı için direk durumdan bahsettim. Kabalığımı mazur görün.
Bugün akşam sanayide bir arkadaşa uğrayacağım. Tornacıya göstereceğiz. Ama en kötü çözüm olarak kaynak düşünüyorum. Sizce kaynak yaptırmalı mıyım ?
Kaynak konusunda ben bir sey diyemem, hic öyle islerle ugrasmadigim icin nasil olur bilemem.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Serguen kol alüminyum, pedal mili çelik olduğu için ikisi kaynak olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Serguen
İkinci el nerde bulabilirim

Merhabalar tiagra 4700 aynakol sol tarafın pedal dişleri yalama oldu. Tamiri hususunda tavsiyesi olan var mıdır? Tamir olmaz derseniz tek sol taraf satılıyor mu acaba?

Bu durumu bir arkadaşım yaşamıştı. Aynakolun baş kısmını kesip farklı bir aynakolun baş kısmını oraya kaynattılar. Ne kadar verimli olur bilinmez. Sol kol mutlaka tek satılıyordur. Ben size sol kolu satın almanızı tavsiye ederim.

Bașıma bu konunun biraz daha farklı bir durumu geldi, eski aynakolum eğik olduğu için makine ile kestim. 😂 Çektirme anahtarım olmadığı için kıymıștım aynakoluma. 🙃

Türkiye'de 100 tornacıya gidilse 99'u helicoil diyince suratınıza boş boş bakar. Adını bile duymamışlardır. Zaten bilse bile, pedal dişi diğer bisiklet dişleri gibi inç sistem olduğu için helicoil'ini bulmak zor olur. Ayrıca, sol kolun dişi ters diş, yani saat yönünde gevşiyor. Bu da heilcoilini bulmayı imkansızlaştıracaktır.

Tornacıda bağlantı kısmı uzun bir pedal mili yaptırılıp, aynakola somunla bağlantı yapılabilir ama astarı yüzünden pahalı gelir. Aliexpress'te shimano'nun mil bağlantı kelepçesine sahip sol kollar satılıyor 15 dolar civarı. Her boyda var. En mantıklısı bu sanırım.

Koca forumda bisiklete binen bi tornacı yok yahu şu derde derman olacak

Ve mutlu son. Macera dolu bir hafta sonrasında dişleri yalama olan sol pedal kolunu yaptırabildim. Bu macera boyunca desteklerini ve bilgilerini esirgemeyen Accel bisiklet, Parkur bisiklet, İzmir bisiklete teşekkür ederim.
Sol kol yalama olduktan sonra onarım imkanlarını araştırdım ve bu onarım için Unior marka pedal onarım kitine ve bu onarım kitinde bulunan dışı 5/8 inç içi 9/16 inç ters diş ara parça ve 5/8 inç ters diş klavuza ihtiyaç olduğunu gördüm. Bazı mağazalarda bu iş için özel üretilmiş kitler var fakat pahalı. Sağ parçayı muğladaki bir bisikletçide buldum fakat sol parçanın olmadığını ve edinemeyeceklerini söylediler, ben de unior firmasının Türkiye distribütörünü araştırdım ve iletişime geçtim. Kendileri bana bu işle artık Accel biskletin ilgilendiğini ve onlarla iletişime geçmem gerektiğini söyledi. Accel bisikletle konuştuğumda ellerinde sol parçanın olduğunu ve parkur bisiklette bulabileceğimi onlarda yoksa da gönderebileceklerini söylediler. Parkur bisklet Ali bey ile iletişime geçtim ve bana yardımcı olabileceklerini söylediler. Kendileine pedal kolunu cumartesi teslim ettim ve pazartesi geri almak üzere sözleştik. Ali bey klavuz işini başka bir pedalda denemiş, elindeki klavuz ve ara parçanın uymadığını görünce beni arayarak onarımı yapamayacaklarını bildirdi. Bu süreçte Ali beye gösterdiği çaba ve bana karşı sabrı için teşekkür ederim. Daha sonra İzmir bisikleti aradım ve bana yardımcı olabileceklerini söylediler. Kendileri bana helicoil onarımı tavsiye ettiler. Fakat helicoil'i hareketli kısımlarda sağlıklı olmaz diyerek reddettim. Sağolsunlar kendilerinin de bazı işerini yapan torna ustasına gönderdiler, usta gerçek bir zanaatkar çıktı. 41 yıl bir dükkan ayakta böyle kalıyormuş. Kendisi de helicoil tavsiye etti fakat onun atacağı helicoil düz diş olacaktı ve bisiklete 2 sağ pedal talmak zorunda kalacaktım tam bütün ümitlerim söndü yeni bir krank seti almak farz oldu derken ustam bozulan dişlerin yerine çelik bir gömlek çakıp içine de ters 9/16 diş açabileceğini söyleyince dünyalar benim oldu :D. Öğlen verdiğim kolu akşama hazır etti ve ben de bu akşam büyük bir mutlulukla montajı yaptım ve yarın işe pedallayarak gideceğim :D. Allah eski toprak ustaları başımızdan eksik etmesin.

Dosyalar

• IMG_20210609_180927.jpg
    IMG_20210609_180927.jpg
    81,4 KB · Okunma: 97
  • IMG_20210609_180930.jpg
    IMG_20210609_180930.jpg
    35,6 KB · Okunma: 97
@Şerif Feridun Geçmiş olsun. Gömleği dıştan değil de içten çaksaymış daha emniyetli olurmuş. Amerikan diş ters kılavuz bulundurmasına ise şapka çıkarttım.

• Beğen
Tepkiler: Emre Tuna Mirliva
@Şerif Feridun Geçmiş olsun. Gömleği dıştan değil de içten çaksaymış daha emniyetli olurmuş. Amerikan diş ters kılavuz bulundurmasına ise şapka çıkarttım.
Gömlek içten çakılı ve etrafında loctite 270 birleştirme kimyasalı var. Klavuz yok iç dişleri anladığım kadarıyla tornada kalemle açtı usta.

Geri