@Because
Buradan şunu çıkartıyorum: Scott kadroların sence grafiği "çok kötü" kalitede bir sorun yok.(ilk mesajında öyle anlaşılmıyordu "salak tasarım" lafından). Yani Taiwan'da yaptırılan fason markalarla ARGE'ye milyonlar harcayan büyük ve çokuluslu firmaların bisikletlerini karşılaştırmak mümkün değil.. Elmayla armudu karşılaştırmak gibi bir şey.Hele üst kategoride bu imkansız.. Bir bisikleti bisiklet yapanın "kadro" olduğunu unutmayalım.. XT, XTR her yerde var.. Her kadroya takarsınız..Ama her yerde iyi kadro bulmak zor..Biraz yabancı bisiklet dergileri okursanız bunları anlarsınız zaten..
..
Ama tutup da BMW, Mercedes ya da Audi A8 'in rengini beğenmedin diye "o arabalar markadan başka bir şey değil, gelin siz çok güzel boyası olan başka bir arabaya binin" diyemezsiniz herhalde..
Beni tanıyanlar bilir.Herkese bütçesine göre bisiklet öneririm veya satarım. Dükkana gelip bizde olmayan markayı sorana "gidin şurada var, oradan alın" da derim..Asıl sen "yalnışsın" because arkadaşım. Ben başından beri Kron da sattım, Sedona da. Bir çok kez de bir sürü insana önermişimdir, hala da öneririm.. (Mesajlarıma bakın)Bunları üreten firmaları her zaman tebrik ve takdir de etmişimdir. Türkiye için önemli adımlardır bunlar. Ben daha çok Scott satayım diye o yazıyı yazmadım. Bizde bir sürü marka daha var satılan..Her bütçeye göre en iyi bisiklet markası (hatta modeli) değişir.. Biz her zaman herkese en iyi bisikleti vermeye çalışırız..Bu 15 yıldır da değişmedi.. Kişinin boyuna uygun bisiklet yoksa" şu an malesef yok, isterseniz bekleyin, ya da şuradan alın" deriz..Ben hiç bir zaman "en iyi bisiklet şudur "da demedim. Diyenlere de kızarım..Çünkü böyle bir kavram yok..
Sonuç olarak çok fazla deneyiminizin olmadığı (ama olduğunu sandığınız) bazı ileri teknik konularda fikrinizi belirtirken 2 kere düşünün, "acaba kendimi doğru ifade edebiliyor muyum" diye..Bir de bunun şahsi fikriniz olduğunu, genel bir bilgi /gerçek olmadığını vurgulayın.."Salak tasarım" gibi agresif kelimeleri kullanırken de aynı şekilde..
Selamlar..