Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kron bisiklet kadro, maşa, model vb. konular hakkında

Kuzguna yavrusu güzel gözükür.. Kron kimilerinin yavrusu gibi; bu hassasiyete saygı duyuyorum ama Scott ile karşılaştırmak çok garip geldi bana..
 
Scudo
Selimcim bana göre kronun xc4000 modeli scott'un 2006 ve 2007 scale 10 20 ve 30 serisinden cok cok daha iyi bi kadro tasarımına sahip...
 
XC 4000'i ben de çok beğeniyorum. Ama XC 5000'e karbon kadro denilse inanılası gelmiyor. XC 4000 onun yanında çok daha kaliteliyim diyen bir durumda. Bu iş beğeni işi tabii ama çoğu insan da bu cümleleri kuruyor. Kron'dan daha önemli bir isteğim var: (link) 'den vazgeçmeleri.
 
@Because
Selam Because..
Acaba bunun daha iyi bir tasarıma sahip olduğunu nereden biliyorsun? Bu konuda deneyimin nedir merak ettim..Sanırım motosiklet konusunda çok deneyimin var..(Bir bisiklet forumunda motosikletle çekilmiş avatarın olunca başka türlü düşünemiyorum) Ayrıca tasarımdan kastın grafik tasarımı mı?

Trek OCLV veya Scale karbon ilk çıktığı zaman tüm Amerikan ve Avrupa bisiklet dergilerinde yazan, bu günkü bisiklet teknolojisinin buralara gelmesine katkıda bulunan yaşlı başlı bisiklet kurtları bu kadroları boşuna mı öve öve bitiremediler.? Dünya şampiyonalarında, Fransa Turunda Trek, Scott kullananlar iyi derecelere nasıl sahip oluyorlar bu kadroların tasarımları "salak" ise..??
Scale karbon kadro çıktığı zaman orta mil bölümü en az esneyen kadro olarak tescil edilmişti. Ayrıca test yapan bağımsız bir firma Scale karbon kadronun diğer karbonlara oranla inanılmaz derecede sağlam olduğunun raporunu yayınlamıştı.. (Testte Trek OCLV yoktu ki o da son derece sağlamdır) Scott Spark'ın da geçen yıl çıktığı zaman bir sürü bisiklet dergisi tarafından yılın bisikleti seçilmesi de saçma o zaman.Zavallı dergi yazarları bisikletten anlamıyorlar!!

Taiwan bisiklet kataloğunda hafif karbon bir yığın kadro var.. Ama orada Trek, Scott, Cannondale vb. kadro göremezsiniz..
Biraz paranız varsa oraya sipariş verip siz de bir marka yaratabilirsiniz..Ama bunlar Trek, Scott vb. gibi olamaz..
Her malın bir alıcısı vardır. Diğerleri de fiyatlarına göre iyidir tabii ki.. Her ürünü bu şekilde değerlendirmek lazım..

Bir şey yazarken biraz daha düşünelim..
 
Marka yazan yeri diktörtgen olduğu için itici geliyor olabilir bana yada kron yazısının şekli çok standart..

açıkçası şu scale 20 nin tadından yenirmi diye aklımdan geçmiyor değil(tabi bu 2008)

http://img239.imageshack.us/img239/7806/scale20hz0.jpg
 
Scale 20'nin Fox maşasının rengi siyah olamıyorsa kadroda da ona uygun renkler seçilmeliydi bence. İlk bakışta gözü tırmalıyorlar. Sonuç olarak Scott "bisiklette" dünyanın bir numarası "marka" olarak.
 
@Because

Selam Because..
İstersen (link) acaba Scott firmasının sadece ismi mi varmış bir gör bakalım..(Umarım İngilizcen vardır)1958 de (ben doğmadan 2 yıl önce:) )kurulmuş bir firma.. Hep "boş işlerle" uğraşmış :)Firma ilk dağ bisikletini yaptığı zaman sen 2 yaşında, ben de 26 yaşındaymışım:)
Orada yazılanlar reklam değil.. Yıllardır herkes tarafından tescil edilmiş, bilinen gerçekler..
 
arkadaslar duruma bakınca gercekten üzüldüm nedeni olayın kron scott trek firmalrı arasında kapışma olması bunu yaparken benim için en önemli şey unutuluyor türkiyede böyle bir üretimin göz ardı edilmesi bence öneri ve sorunların eksiklerin daha güzel bir dille firmalara iletilip daha iyilerin yapılmasını saglamak cünkü bu kadroların getirilmesi ve türk firması adı ile satılması gercekten cesaret istiyor bence teşekkür etmek lazımki daha iyileri yapılsın kadroyu yakından görmeden yorum yapılmamasıda ayrıca ricam olacak
 
kronda açı farkı var arkadaşlar açısı mükemmel ama scott da yane tyaş gibi kadroları var ve gerçekten renkleri de süper.herkezin kendine göre kadrosu daha güzeldir.
 
@trialerkan


Ya erkan abi boşversene bizim milletimiz zaten bu salak salak düşünceden hep kaybediyor.
Biz yeni şeyler cıkarırız yeni yeni yenilikler yaparız, ve herkesten ilgi beklerken herkes hep kötü niytle yaklaşır, olumsuz olumsuz düşünceler kurar...
Eee tabiki gelişemeyiz tabiki avrupada ses getiremeyiz tabiki dünyada scott gibi bi firma olmayız ama kron'a herkes destek verirsek bi baba yiğid cıkıp julien absolana sponsor olup kron bisiklet veririse bakın nasıl dünya mahsetlerine cıkıyor kron bisiklet...
Gürsel abi burda cok yanlışsın, ben motorda kulllanıyorum bisiklette her iki dalda cok bilgim var, ingilizcemde var ama bunlar önemli degil...
Ben gercekten scott bisikletin kadro grafiğini begenmıyorum yani kron xc4000 onun yanında cok daha muhtesem ve cok daha prof kalıyor, gürsel abi dediğin gibi scott cok önceden kurulmus bi firma ve ayağını suan cok iyi bi şekilde basmış durumda, bu saatten sonra scott bisiklet kadro grafiğini cok kötü bile cıkarsa o bizim gözümüze cok iyi gelir neden o bi SCOTT..
Ayrıca ben scott bisikleti kötulemıyorum, kron bisikleti kadro yapısı scott kadar iyi olmaz ama scott bisiklette kron kadar uygun fiyatta olamaz...
Buda var, ben kron bisikleti savunuyorum neden ben o bisiklete biniyorum ve bi Türk malı en önemlisi,(Aynı sekılde aslı bisiklet icinde gecerlı) iddalı bi şekilde cok buyuk firmalarla yarısıyor ve kron bisiklet sahıpleri ile aram cok ıyı oldugu ıcın...
Siz ise scott bisikleti daha cok satmak istedıgınız icin bu firmayı savunuyorsunuz....
Ama yanlış...
Gururlanmamız lazım Abdurrahman Dandal gibi bi sporcuya sahip cıkıp onun basarısına destek cıktı...






 
Kron'un kadroları görünüm olarak daha sade bir görünümü var. Mat boyası gerçekten harika. Ama konuya teknoloji açısından bakarsak bu konuyu fazla uzatmanın anlamı yok ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: Mert Bağcılar
Lokman güzel noktalara değinmişsin..

Scott dünyadaki en popüler bisiklet markası diyebiliriz. Ama en iyi bisiklet markası denildiğinde büyük bisiklet haber sitelerinde ilk 5'de göremiyorum hiç. Türkiye'de satılan markalardan sadece Trek'i ilk beşte görebiliyorum. He bir de sipariş üstüne gelen italyan markaları. Colnago, Pinarello markalar vs gibi. Scott en popüler bisiklet firmasıysa tabii ki ünlü sporculara sponsor olur; ama kalite onlarca tercih edilip önerilmektir. Ki referans sitelerde ben bunu göremiyorum. Ki milli olmuş abilerimizin de görüşleri bu doğrultuda.
 
meyve veren agac taslanir.kronda o misal.o kadar para scotta verilince insan istesede kotu diyemiyo.o sporculara reklam parasinida veriyordur scott.
 
@Because
Buradan şunu çıkartıyorum: Scott kadroların sence grafiği "çok kötü" kalitede bir sorun yok.(ilk mesajında öyle anlaşılmıyordu "salak tasarım" lafından). Yani Taiwan'da yaptırılan fason markalarla ARGE'ye milyonlar harcayan büyük ve çokuluslu firmaların bisikletlerini karşılaştırmak mümkün değil.. Elmayla armudu karşılaştırmak gibi bir şey.Hele üst kategoride bu imkansız.. Bir bisikleti bisiklet yapanın "kadro" olduğunu unutmayalım.. XT, XTR her yerde var.. Her kadroya takarsınız..Ama her yerde iyi kadro bulmak zor..Biraz yabancı bisiklet dergileri okursanız bunları anlarsınız zaten..
..

Ama tutup da BMW, Mercedes ya da Audi A8 'in rengini beğenmedin diye "o arabalar markadan başka bir şey değil, gelin siz çok güzel boyası olan başka bir arabaya binin" diyemezsiniz herhalde..

Beni tanıyanlar bilir.Herkese bütçesine göre bisiklet öneririm veya satarım. Dükkana gelip bizde olmayan markayı sorana "gidin şurada var, oradan alın" da derim..Asıl sen "yalnışsın" because arkadaşım. Ben başından beri Kron da sattım, Sedona da. Bir çok kez de bir sürü insana önermişimdir, hala da öneririm.. (Mesajlarıma bakın)Bunları üreten firmaları her zaman tebrik ve takdir de etmişimdir. Türkiye için önemli adımlardır bunlar. Ben daha çok Scott satayım diye o yazıyı yazmadım. Bizde bir sürü marka daha var satılan..Her bütçeye göre en iyi bisiklet markası (hatta modeli) değişir.. Biz her zaman herkese en iyi bisikleti vermeye çalışırız..Bu 15 yıldır da değişmedi.. Kişinin boyuna uygun bisiklet yoksa" şu an malesef yok, isterseniz bekleyin, ya da şuradan alın" deriz..Ben hiç bir zaman "en iyi bisiklet şudur "da demedim. Diyenlere de kızarım..Çünkü böyle bir kavram yok..

Sonuç olarak çok fazla deneyiminizin olmadığı (ama olduğunu sandığınız) bazı ileri teknik konularda fikrinizi belirtirken 2 kere düşünün, "acaba kendimi doğru ifade edebiliyor muyum" diye..Bir de bunun şahsi fikriniz olduğunu, genel bir bilgi /gerçek olmadığını vurgulayın.."Salak tasarım" gibi agresif kelimeleri kullanırken de aynı şekilde..

Selamlar..
 
avrupa ve amerikada yapılan kadrolarla uzakdoğuda yapılan kadroları karşılaştırmak kadar saçma bişey olamaz scott trek vs kadrolar saatlerce günlerce test ediliyor isteyen youtubeden izlesin şampiyon sürücüler her koşulda test ediyor. kronlarıda bazı forumdaki arkadaşlar test ediyor aradaki fark ortada illaki türk malı diye savunmanın anlamı yok kalite herzaman kazanır milliyetçi duyguları vatan müdahafasında göstermek lazım özeleştiri herzaman daha iyiye gitmemizi sağlar .bence kronlar bisan bianchi vs den çok daha iyi ama scott'a yetişebilmesi için çok zaman lazım.ayrıca üst borunun büyük kadrolarda bile kısa tutulması uzun boylu sürücülerin tabiri caizse bisikletin üstünde kek gibi durmasını sağlıyor.çıt çıt seside çabası
 
Gürsel Abi'yi burada herkes tanımıyor olabilir. Malını övüp de pahalıya yönlendiren bir insan da değil kesinlikle. O hatrlamaz belki bir gün Corrateclere bakıyorduk birlikte. Ağırlık muhabbeti açılmıştı. Hafiflik önemliyse Kron'a da bakabilirsin; onlar daha uygun demiş birisi. Ki dükkanda Kron filan da görmemiştim o an. Ki Corratec'den de daha fazla kar etceği aşikar. Daha aklıma gelen şeyler var, ama daha yazmıcam. Burada niyetinde şüphe duymamak lazım. Vicdanımı rahatlatmak için bunu yazmak istedim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Gürsel A.
@Because

selamlar, gece gece forumu gezerken dikkatimi cekti tartisma, yalnız benim bildiğim Kron "Türk Malı" değil. bir şeyin türk malı olarak tabir edilebilmesi için bence Türkiye'de üretilmeli, Türkiye'de dizayn edilmeli. tamamen yurtdışında üretilip Türk bir firma tarafından (efor bisiklet)pazarlanan bir ürün türk mali değildir. tam olarak nasıl üretiliyor o konuda da fikir sahibi değilim yanlişsam efor bisiklet beni uyarir. sadece türk mali demişsiniz onu vurgulamak istedim.

dediğim gibi üretilecek bir bisiklete de destek verilmeli bencede. sonuçta ben bir sporcu olsam ve bana sponsorlukta bulunsa birkac firma, ben sporcu olarak benim performansımı en cok arttıracak markayı tercih ederim, her markanında belirli bir fiyat kalite performans oranı vardır. satan firmanın hedef kitlesine gore uretim yapar bu sebeple her sporcuya her marka sponsor olamaz. (istisnalar kaideyi bozmaz)

sürç-ü lisan ettiysem affola
iyi geceler
 
  • Beğen
Tepkiler: BuRroM ve d.berkay
Sevgili Tuonela, Kron'un marka sahibi Eforbisiklet. Yani bir Türk firması. E tabii ki Türkiye'de yapılmıyacak. Uzak Doğu'da aylığı 80 dolara işçi çalıştırmak varken.
 
@Because

Lokman nereden bu manaları çıkardın anlamak mümkün değil...Gürsel abi gayet net konuşmuş bence kron tabiki kendi kulvarında sanırım satış rakamlarında da öle bir numara ama teknoloji olarak(buna kadro geometrisi, ergonomisinide katıyorum) scottla kıyaslamayı manasız buluyorum..
 
Geri