Scudo Sports

Kron XC 4000 kadro çatladı

Öncelikle geçmiş olsun ve yeni kadronuz hayırlı olsun. Benzer bir durumla karşılaşabilecek arkadaşlar için çok faydalı bir konu olmuş. Açıkcası ömür boyu garanti diye iddialı bir kampanyayla bisiklet satıyorsan , böyle kadro vermeden önce müşteriyi tırtıklamaya çalışmayacaksın ki yaptığın işin bir kıymeti olacak. Garanti kapsamının şeffaf ve anlaşılır şekilde belirlenmesi gerekir. Müşteriyi memnun etmek yapılabilecek en iyi reklamdır.

Scudo
EREN KARDEŞİM BEN BU KADROLARDAN HİÇ MEMNUN KALMADIM 2007 KADROLARIN GÖZÜNÜ YİYİM BENİM KADRODA VALLA BEN ARKA CATALDAN 2 YERDEN KIRILINCA PARCA DÜŞTÜ YARISA GİTMEK İÇİN KAYNATTIM CANAVAR GİBİYDİ SONRA GELDİM KAYNAK YERİNİN YANINDAN CATLADI BUNU ALMAZLAR HERALDE YİNEDE ARASAMMI NE DERSİN :d GERÇİ KIRILMASI İYİ DE OLDU GİANT XTC1 MAVİ KADROMA KAVUSTUM :d AMA DEĞİŞTİRİRLERSE İYİDE OLUR SATARIZ CÜZZİ BİR FİYATA ... NE DERSİN BU ARADA EFOR BİSİKLETTE KİMİNLE GÖRÜŞTÜN SEN?

kaynattıysan biraz zor,2009 kadro gıcır da 2007'nin yerini tutmaz,kadro amacının dışında kullanıldığı zaman garanti kapsamının dışında kalıyo,büyük ihtimalle neden kaynattın önce bizi arasaydın derler,yine de bi ara şansını dene derim,samsundaysan bayi olan bir bisikletçiye gidip daha detaylı bilgi alabilirsin.

Kadro değişimi başarıyla yaptığınız için tebrikler.. Aynı şekilde efor bisikletide tebrik etmek lazım..

Size yollanan kadro benimkinin aynısı.. Ama ben artık onu bir mtb değil bir yol bisikletine çevirdim..Aramızda kalsın amaç dışı kullanıyorum..:D

İnceleme sonucu kadromun önceden de çatlak olduğu,boyandığı anlaşılmış,bana o kadroyu satan kullanıcı ''Beka Bisiklet'' idi.Efor Bisiklet beni mağdur etmemek için kadromu gönderdi.Ufak bir meblağ ödeme yapmış olsam da kadronun kalitesi ve firmanın iyi niyeti karşısında bir önemi kalmıyor.Kron'u gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.Ayrıca forumdan aldığınız her ikinci el malzemeye en ince detaylarına kadar bilgi alıp inceleyin.İlgilerinden dolayı Efor Bisiklet, Halil Atalay ve Burak Güngör'e çok teşekkür ederim.

Burada yorum yapan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
Evet 100 tl fark alarak kadroyu 2009 xc 4000 ile değiştirdik.
Burada bizi yani Efor Bisikleti eleştiren arkadaşlara bu kadronun ikinci el olarak satın alınıp kullanıldığını hatırlatmak istiyorum.Kadroyu çatlattığını söyleyen arkadaş bu kadroyu satın aldığında kontrol etmişmi?
Konunun en başında kadronun resimleri var.Bu resimleri dikkatlice inceleyiptemi yorum yapmışlar.Burada ne gibi işlemlerler yapıldığından haberleri varmı acaba?
Foruma uzun süredir bakamıyordum.Bu yazılanları görmüş olsaydım kesinlikle bu kadroyu değiştirmezdim.Şu anda hata yaptığımı düşünüyorum ve bundan sonra kesinlikle ve kesinlikle elinde faturası ve garanti belgesi olmayan sorunlu hiç bir kadroyu değiştirmeme kararı almış durumdayız.Çünkü bu konuda suistimal edildiğimizi düşünüyorum.
Şu anda piyasada yaklaşık olarak 13bin civarında Kron bisiklet bulunuyor.5 yıl içerisinde yaklaşık olarak bize 30-35 arası kadro iade geldi.Bunların hepsinide kullanıcı hatası olsun,amaç dışı kullanım olsun (İki tanesi hariç)sorgusuz sualsiz yenisiyle değiştirdik.Hiç kimseden ne garanti belgesi istedik nede fatura istedik.Öyleki bunların arasında kadroyu kendi hatasıyla kırdığını söyleyen 3-4 kişinin kadrosunu bile değiştirdik.
Kron bisikleti tercih edip satın alan herkese teşekkür ediyorum.Zevkle kullanmaya devam edin.Bilinki Efor Bisiklet her zaman sattığı ürünün arkasındadır.Ama bir iki tane kendini uyanık zanneden ve bizi kullanmaya çalışan insanlara bundan sonra artık fırsat vermeyeceğiz.

Aldığım ilk Kron'u çok severek ve zevkle kullandım,beni tanıyan tüm arkadaşlarım da bilirler bisikletimi bisiklet gibi değil arkadaşımmış gibi sevdiğimi,kadromun ilk çatladığı anı şimdiki gibi hatırlıyorum,Trabzon'dan Ordu'ya doğru yola çıkmıştık,130. km'de fark ettim,daha 70 km vardı,başımdan aşağı kaynar su dökülmüş gibi oldum,herkesten duyduğum,bildiğim gibi Efor Bisiklet malının arkasında durakcaktı.Sonuçta ben o bisikleti hiçbir zaman amacının dışında kullanmadım,satın aldığım zaman oldukça inceledim,vuruk çatlak gözüme ilişmedi,oje ile bayanmış birkaç yeri vardı,albenisini artırmak için yaptıklarını düşündüm.Bana o kadroyu göndermekle kesinlikle zarar etmediniz,beni bisikletsiz bırakmayışınız başkalarının Kron'u tercih etmesinde büyük rol oynayacak.Sönmez Bey'in uyanık diyerek kimleri kastetdiğini bilmiyorum ama eğer şayet onlardan biri ben olarak görülüyorsam 100 lira karşılığında almış olduğum 2009 XC 4000 kadronuzu firmanıza hemen yarın gönderebilirim.Çünkü bisikletime bindiğim her an rahat olmak istiyorum,kimsenin beni fırsatçı olarak görmesini istemem ve kadroyu size gönderdikten sonra da alacağım kadro 2007 xc 4000 olacaktır.İlginizden dolayı size ve firmanıza teşekkür ediyorum,iyi akşamlar.

@sonmez

Sönmez Bey Merhaba;

Öncelikle xc 4000 kadromu keyifle kullandığımı belirtmek isterim.

Fatura ve Garanti belgesi olmayan kadroları değiştirmeyeceğinizi belirtmişsiniz,
15/08/2009 tarihinde sizden 1 ad. xc 4000 (2009) kadro satın aldım.Beraberinde bir kaç parça ile 410 TL ödedim(330 TL'si kadro).Sizde bana üzerinde "KISM1" ibaresi karşısında 410 TL yazan bir kasa fişi verdiniz,Tabi birde pos makinası slip'i.

Şimdi şöyle bir sorum olsun size ;
Bu andan 1 yıl yani kadroyu aldıktan 2 yıl sonra kadrom kırıldı (umarım olmaz) size geldim ve sizde kadroyu incelemeden önce bana belgelerimi sordunuz diyelim.

Garanti belgesi istemedim ve sizde vermediniz,
Fatura vermediniz fişi uygun gördünüz.Dolayısıyla ne aldığımı ayrıntılı belirten bir belgem yok.

Durumum yukarıdaki gibi ise kadro kullanıcı hatası dışında kırılmışsa bile bana değiştiremeyeceğimi mi söyliyeceksiniz?

Açıkcası Sönmez beyide haksız bulmuyorum. kadro garanti kapsamında diye hor kullanan sağdan soldan deli gibi atlayıp kırıldı al şunu ver yenisini diyen kimseleri bende uygun kişilikli olarak bulmuyorum. Lakin 2. elde satılan çoğu kronların garanti belgesi veya faturası yoktur kanımca. Alan kişi (ben dahil) efor bisikletin bu desteğini bildiğimiz için alıyoruz.
Amaç benim yararıma değil, elimdeki kadronun faturası var ama garanti belgesi yok. kadro çalındığında yada çatladığında isbat edebileceğim ama konuyu suistimal yüzünden,olan hakkımında yanmasını istemem..

@Eren Yoloğlu
Burada uyanık diye kastettiğim kişi sen değilsin.Güle güle kullan yeni bisikletini.

@sonmez

bende kron xc 500 2009 model bisiklet kullanıyorum benim kadromda çatlak sürekli çadırdıyor üstelik aynı yerden tamda bisikleti efor bisiklete götürmeyi düşündüğüm sırada böyle bi karar almanız benim açımdan şanssızlık mı şimdi ben bu kadroyu ne yapayım getirsem değişmeyecek mi ?

@BULUT ÇELİK

siz ne zamandan beri çatlak kadro ile sürüş yapıyorsunuz merak ettik..:)

@Mustafa Acar

bir haftadır kullanamıyorum çatırdadığı için... aynı gün içinde ilk önce az, sonra fazla ses duymaya başladım yani bikaç saat düz yolda kullandım diyebilirim merak etmeyin canım kıymetlidir.ayrıca o haliyle yine hiç binmeden avcılardan bakırköye metin bisiklete elimde götürdüm merakınızı giderdi mi bilmiyorum...

ayrıca bu Kron markasının birden avukatı olan forumdaşlar bıraksında Efor Bisiklet hangi kadronun değisip değişmeyeceğine kendileri karar versin :in:

Ayrıca anlamadığım bu ordu ekibinden midir karadeniz ekibinden her kimse bu çatlak kadroyu o kadar dillendirdinizki farklı farklı forumlarda durmadan bu konu hakkında birşeyler yazılıp çiziliyor. altı üstü kendinizin hatasıyla olan bir çatlama sonucu durmadan efor bisikleti bu kadar yerden yere vurmanın alemi nedir onu anlayamadım gitti. ama şunu bilirim ki efor bisiklet kolay kolay kimseyi yüz üstü bırakmaz. herkesin eleştirinde kendisine göre haklılık payı vardır. saygı duyarım.

ama biraz da yapıcı olunabilir diye düşünüyorum. durmadan birilerini suçlamaktansa biraz da insanın kendisinde hata araması gerekir diye düşünüyorum.

Ayrıca ben 6 yıldır kron kadro kullanıyorum. efor bisiklet kadrolara ömür boyu garanti veriyor lafını ben herkesden duydum. bu sadece efor bisikletin iyi niyeti. ben şahsen hiç garanti belgesi görmedim. sadece aldığım bisikletler için konuşuyorum. demek istediğim şu. efor bisiklette okan abi olsun sönmez abi olsun , burada olay garanti belgesinden ziyade tamamıyla iyi niyetten kaynaklanıyor. açıkçası bu kadar yerden yere vurmaları anlamsız buldum.

@adam_mustafa55

Acaba forumda kron alıpta mutsuz olan varmı biraz göz gezdirdim ama krondan hiç şikayetci olan yok!!! Efor bisikletin desteği gerçekten takdire şayan.bugün dünya markalarını yaptığı işi tuttuğu tavrı gösteriyor..sönmez beyin bahsettiği gibi bir scott bisikleti istemeyerekte olsa kırsam sanırım firma budu değiştirmeyecektir?? Kimin ne düşündüğünü bilmeyiz ama ben kron için mutluyum...

bence koron çok güzel bir iş yapıyor başka firmalar kadroları kırılsa çatlasa değişdirmiyor benim bir arkadaşım X firmadan bir bisiklet aldı ama değişdirmediler

artık kron lar ömürboyu garantili değil geçtiğimiz günlerde fiyat sormaya gittim ve bu cevabı aldım sanırım bu konu bardağı taşıran son nokta gibi olmuş kron yetkililerince (efor bisiklet).

doğru aslında okadar çok "çatlak kadromu değiştirdim çok sevinçliyim" diye mesaj okudumki zaten hakları olan şeye neden bu kadar sevindiklerini anlıyorum ama faturasız veya garanti belgesiz iş yapmaları kendi hataları gibime geliyor. :rolleyes:

Geri