Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Küçük kadro sorun olur mu?

Ben 57 kadro 2015 salcano xrs 030 tiagra sipariş ettim.Ancak 54 kadro göndermişler ,kurdum denedim ve gidon çok uzakmış gibi geldi.Eğer 57 ile değiştirirsem gidon daha uzak kalmaz mı?
(Boyum 1.81 ,iç bacak 87)

Scudo
@E.Okan
Hocam bemimde boyum 181
Ben aynı bisikletin 54 kadrosunu kullandum ve kadro boyu gayet iyiydi
Hatta gidon boğazını bir boy ufaltayımmı diye bile düşündüm

185 boyunda 54 kadrodan memnun olan var.180 boyunda 58 kadro kullananda var.Bacak içi boyu, bence boydan daha önemli(?).baya araştırdım ve 54 kadroyu iade ettim.57 yi bekliyorum,57 nin bana göre olduğunu düşünüyorum.

Konu başlığını bulmuşken bir soruda ben sorayım :) 1:68 boyundayım sanırım kadro olarak 48 almam gerekiyor ? kafama takılan soru 26 mı yoksa 28 jantmı almam gerek ?

@OsmaniyeRehber
jantla boyun alakası varmı?şehir ve yol bisikletleri 28 jant, dağ bisikletleri 26, 27.5 ve 29 jant oluyor.

• Beğen
Tepkiler: OsmaniyeRehber
Başlığın sahibiyle ölçülerimiz aynı. Ben de 192-93 boy, 92 iç bacağa sahibim. Dün arkadaşıma 2. El olarak bakmaya gittiğimiz 105 setli bir makineyi deneyince aşık oldum diyebilirim.

Şimdilik bütçem oldukça kısıtlı. O yüzden 2. El triban 3' e falan yönelmeyi düşündüm. 60 kadrosu 800 civarına satılıyor. Btwin kadrolar duyduğuma göre küçükmüş, doğru mudur? Bu 60 kadro gidon boğazı falan uzatılarak kurtarmaz mı?

@Mustafa Zeybek MTB'den yola geçiş mi :) doğrudan yolda ısrarcı değilsen yola yakın bir bisiklet istersen benim sram setli canavardan bakabilirsin:)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@mahden
Mtb den yola geçiş değil de, mtb' ye kardeş diyelim :D kafamın ve kondisyonumun muhteşem şekilde uyduğu arkadaşımda yol var. açıkçası artık bir performans beklentisine de girmeye başladım. Son zamanlarda rüzgarı yararak sürmeye çalışır oldum.

Ayrıca artık 3 haneli mesafeler yapacak kapasitem var. Yol alıp direkt günübirlik şehirler arası yapmak varken, mtb ile boşa hırpalandığımı düşünüyorum. O yüzden şimdilik en ucuzundan bir şey alıp yükseltmeyi düşünüyorum.

Tabi benim 800-900 e alacağım triban bırak dünkü bisikelti, benim mtb den bile kötü olacak(setim güzel) ama zamanla yükseltirim. Şu kadro boyunun olacağını bilsem gerisini ayarlayacağım da o belirsiz işte.

@Mustafa Zeybek sen 60 bakıyorsan vay halime. MTB kullanıcısıyım bir kaç defa yol yarış ve bir kerede trek 920 kullandım ve hoşuma gitti. Özellikle cyclocross ve gravel modellerine yönelmeyi düşünüyorum. Benim boyumda 198 iç bacak uzunluğu 93 falan geliyor. Kullandığım Trek 61 kadro idi ve tam anlamı ile iyiydi. Yani Triban falan almaya kalksam kadro bulamayacağım galiba. Bazı üst model bisiklet sitelerindeki kadro ölçülerine baktığımda farklıklar vardı. Kiminde 60 kiminde 59 veya 61 oluyordu. Şuandaki hali hazırdaki bütçemi düşününce triban yakın bir ihtimaldi fakat kadrosu küçükse sıkıntı olacaktır. Sana gelecek cevaplar bana da bu yolda fikir olacaktır.

@MakRo
Senin üst vücut da uzun galiba. Benim bacaklar üste göre bir tık uzun. O yüzden uzanma mesafesi tolere edilebilir mi diye soruyorum. Ben gidon boğazını uzatıp kurtarırım bir ihtimal. Senin için sıkıntı olabilir :( Bu arada denediğin bisiklet Burak abinin mi?

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Mustafa Zeybek evet onun bisikleti ile denedim, bisiklet resmen akıyordu. Sadece selesi ona göre ayarlı olduğu için yüksek gelmişti ama kadro tamdır ne eksik ne fazla.

@MakRo
Onunla tanışınca sorumun yanıtını almış kadar olurum öyleyse. forumun Denizli şubesini toplamayı düşünüyorum. Sana da haber veririm :D

• Beğen
Tepkiler: Emert20 ve MakRo
Gidon boğazını uzatmanın 2 türlü etkisi olabilir. Birincisi vücudun ağırlık merkezi bisikletin önüne doğru kayar, bu da kol, omuz, boyun bölgelerine daha çok yük binmesine sebep olabilir. İkincisi ise gidon boğazını uzatmanın bisiklet sürüşünde gidon hakimiyetini zorlaştırması. Yan rüzgarlarda beklenmedik tepkilerle karşılaşılabilir. Bu yazdıklarım belki uç noktalarda yaşanabilecek problemler. Gidon boyunu çok abrtı uzatmadığınız takdirde sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ayrıca küçük kadro kullanımında alın borusu daha küçük olduğu için biraz daha fazla eğilmek durumunda kalırsınız. yol bisikletine yeni başlayanlar için veya vücudu çok esnek olmayanlar için problem yaratabiliyor bu durum. Gerçi bu durum gidon boğazı altına spacer konarak veya gidon boğazını ters kullanarak bi nebze tolere edilebiliyor.

@hakan hoca
Çok güzel noktalara değinmişsiniz, değerli bilgiler için teşekkür ediyorum. En iyisi İzmir' e gitmek. Hem decathlon' a giderim, hem bir tane satılık triban 3 vardı, onu denerim.
@hamlet2006
Kalan 364 gün yine dağcıyız. Yok bu o değildi :D ansızın Denizli' den İzmir' e çıkarma yapabilirim, hazır ol :kptmya:

• Beğen
@Mustafa Zeybek

Ayşe tatile çıktı.Yok bu o değildi.Parola "Mustafa Zeybek kedisini gezmeye çıkarmış "olsun.
Şaka bir yana İzmir'e yolun düşerse yerimiz yurdumuz bol.Buyur gel.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@hamlet2006
Eyvallah, kediyi gezmeye çıkarırsam haber veririm :)

• Beğen
@hamlet2006 aslında tam yol değil benimkisi, gönlümde 27.5+ ile fatbike olsa da Türkiye'de bulmak veya insanların "bu gider mi ?" bakışının içindeki enerjiyi tüketip cidden gitmemesi. meselesi ile yol dağ arası olarak gördüğüm adventure/gravel/cyclocross düşüncesi var. Tabi buna ayrıca tur olayı ve alt donanımlı bir mtb ile araziden çok zevk alamama olayı olduğu için bu yoldayım bakalım en son nereye ulaşacağım :D

O değilde millette ne boy varmış be :) Bende 176 cm ile uzunum diyordum,oldu mu şimdi bu? :D

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri