Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Küçük kadro sorun olur mu?

@hamlet2006

Ben dag bisikletinden sasmiyorum hocam :D En kotu ihtimal 1.40 teker falan takarim sanirim :) Araziye, topraga, camura girmezsem dayanamam ben, olurum Allah muhafaza :koptum:

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Scudo
@OnurÖzdağ Sıkıntı yok hocam,bisiklet sürüyoruz sonuçta,basketbolla gitmeyeceğiz. :) Benim merak ettiğim 193 kısa diyen kişi sulak alanda mı büyümüş? :D

@MakRo
Gravel benim de sevdiğim bir tür ama bırak kadro boyunu bulmayı, gravel bulursak öpüp başımıza koymamız lazım :ckskc:

@Raptor8
İçinizi rahatlatacaksa pek faydasını görmedim. Aksine pantolonlar belden olsa boydan; boydan olsa belden olmuyor. Ayakkabı, çorap, bisiklet falan filan bulamıyorsun. Dolmuşlara falan sığamıyorsun. Bu da iyi hissettirmediyse ne diyeyim :)
@OnurÖzdağ
Bisiklette kendimi kısa hissettiğim tek an 64 kadro canyon ilanı gördüğüm andır. Jantlar 24 gibi kalmıştı kadro kocaman olunca :ssrtcbya:

@Mustafa Zeybek Yok dostum, espirisine yazdım. :) Boyla ilgili bir takıntım yok. :) Ama zayıf olanları sevmiyorum (94) :p

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Yarış bisikletinde falan kambur durma sıkıntısı oluyormuş. Şehir bisikletinde daha dik bir oturuş pozisyonu var ya sorun olur mu acaba ? Benim boyum 192 Bacak boyum 92 cm. Aklımda iki model var
Peugeot T11 53.5cm kadro
Mosso Legarda 56 cm kadro

@tony0694 hocam benim boyum 1.83 55 kadrolu yol bisikletim var biraz bel ağrısı oluyor ama boyuma tam bisikletlerde de oluyo bu yol bisikletinin kronik sıkıntısı bel ağrısı bence bu kadro boyu meseleside tamamen psikolojin ha 55 ha 57 bi kaç cm ne kadar etki edicek demek istediğim bana kalırsa hangisini daha yakın hissediyosan onu al

• Beğen
Tepkiler: Kızagan
@Smyrni
Tavsiye vermeden önce tecrübe ve bilgi edinseniz keşke... Bedeni ve ayarları size uygun bir bisiklet ağrı sızı yapmaz. İster 5 km sürün ister 500.
@Smyrni
Bisiklet üzerinde 1 cm bile öyle büyük farklar yaratır ki. Sırf bu sebeple insanlar bike fit işlemi için dünya para harcıyor.
Siz uygun olmayan ve muhtemelen ayarsız bir bisiklet sürüyorsunuz. Bel ağrılarınız için doğru ayarları sağlamaya çalışın derim.

Ben selenin ayarını 1 santim geriye aldığımda bile oturuş pozisyonum sürüş hissiyatı ve konforu değişiyorsa kadro boyu bacaklarınızın pedala nasıl bastığını belirleyen bir şey ve eğer yanlış alınırsa uzun vadede sakatlık yaratabilecek bir durum bende bana küçük bir kadro kullandım ve bel ağrısı bileklede uyuşma her şeyi yaşadım ama kendime uygun bir kadro yani 56 kadro bir bisiklete binince gerçekten farkı anlıyorsunuz bunlar önemli konular ve yanlış alınırsa bisikleti bırakmanıza sebep olabilecek şeyler

@Bisiklet sever 93 Oo Mert hayırlı olsun . Kazasız bol pedallamalar.

Uygun kadro boyu önemli tabii ki , 1-2cm bile fark yaratır.

ben boyuma kücük kadro sürüyorum nerdeyse 1 senedir. boyum 1.81 civarı 55 kadro kullanıyorum. en son gidon uzatma aparatı taktım ve bi nebze rahatladım. önemli olan orta direk yüksekliği değil (çok kısa-uzun olmadıkça) daha önemlisi alın borusu yüksekliği. btwin triban kadrolarında daha net farkedebilirsiniz bu farkı.

69858951_376608529698881_3925576232820801536_n.jpg

Eğer kadro boyunuza kücükse görüntüye takılmayın.

Arkadaşlar bende Kron Claris var. Bir heves edip araştırmadan 54 kadro almıştım. Şimdi bisikleti çok seviyorum fakat değiştiremiyorum. Normalde 56 kadro uygun bana. Değiştirene kadar böyle devam etsem bir zararı olur mu bana ? Boy 185 iç bacak boyu 79cm.

• Beğen
Tepkiler: omercokbilen
@ophellia Bir zararı olacağını sanmıyorum, büyük kadro olsaydı 58-60 falan oldukça rahatsız olurdunuz.Ama sportif sürüşlerde 1 beden küçük kadro kullanımı diye de birşey var, ne kadar doğru bilemem.

• Beğen
Tepkiler: ophellia
@ophellia
Gidon boğazını iki santim uzatmanız faydalı olabilir. Ben denediğimde işe yaramıştı biraz. Küçük kadroda droplara inerken üst beden çok katlanabilir, gidon boğazını uzatmak buna yardımcı olabilir, ama tabi gidon tepkisi de biraz azalacaktır. Diğer taraftan yol bisikletinde ve yüksek hızlarda uzun boğaz daha iyi bile olabilir. Bir deneyip öyle karar verin tabi.

Yine de en iyisi kendi boyuna uygun kadro kullanmak.

Toe overlap olmuyorsa, yarışlara da katılmıyorsan uzun gidon boğazıyla çok güzel olur.

@Anonim Dediğiniz gibi drop barlara eğilince dizlerim karnıma vuracak seviyeye geliyor
. ?
@halil halil Hayır olmuyor. Dizlerim zarar görmesin yeter bu küçük kadro olayından.

Arkadaşlar bende Kron Claris var. Bir heves edip araştırmadan 54 kadro almıştım. Şimdi bisikleti çok seviyorum fakat değiştiremiyorum. Normalde 56 kadro uygun bana. Değiştirene kadar böyle devam etsem bir zararı olur mu bana ? Boy 185 iç bacak boyu 79cm.
profesyonellerden bazıları da 1 küçük boy kadro kullanıyor. Küçük kadronun çözümü büyük kadroya göre daha kolay. Vücudun bendeki gibi orantısız olsa problem yaşayabilirdin. Boyum 1.81 iç bacak boyum 86.

• Beğen
Tepkiler: ophellia
Teşekkür ederim hocam.

arkadaslar her markanin kadro geometrisi degisik, birde gravel, endurans ve aero geometrileride kendi aralarinda degisiyor. cok dikkatli olunmali yeni bisiklet alirken. profesyonellerin bisikletleri sanki birazcik kucuk gorunuyor buyuk kadro almak saglik riski demek bence.
.

Konu burda devam etmişken..

1-2 ay içerisinde yol bisiklet alma arefesindeyim. Kredileri dengeleme çalışmalarım var :) Faizler düştü çünkü. S-works venge düşünüyorum, Boyum 169 iç bacak boyum 71-72cm arası. XS kadro bana uyarmı halen şüphedeyim. S-works geometri degerlerine bakıyorum seat-tube 49cm, top-tube 52cm olarak gozukuyor. Şu an kullandıgım Gİant escape 1 M kadro seattube 45cm, top tube 55cm :) Gianttan sonra vengeye geçtiğimde oldukça agresif olucak. Toptube uzunlugu daha kısa olacagından gidon bogaz boynu 2 cm uzatabilirim. Venge S kadro 52cm seat tube degeri verilmiş fakat parayı agaçtan bulmadıgım için hata yapmak istemiorum. Tecrubeli arkadaşların görüşlerini merak ediyorum.. saygılar :)

Geri