Scudo Sports

Kuşadası-Söke

Derya Keçeci

Forum Bağımlısı
Tepki
4.029
İsim
Derya
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Fuji
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Uzun yıllardır Kuşadasında tatil yapıp denemediğim bir yoldu Söke.Önceki gün 16.00 da yola koyuldum.Rampaya demek daha doğru zira 7-8 km çıkılıp,bir o kadar da iniliyor.Ankara Haymana ve Ayaş'ta başıma dert olan sevgili köpeklerle gidiş ve dönüşte haşır neşir olundu.1 saatte gidilip,ilçe merkezinde durmaksızın geri dönmek koşulu ile 40 dakikada dönüldü.Söke'ye son inişte max hız 67.7 km/s ve hayli adrenalin üretti.Fotoğraflara gelince sitede fotoğraf yükleme yetkim yok zira puanım -300 lerde.Sebebini bilemiyorum,çok ta umrumda değil.Haftaya kuşadası-Aydın.

Scudo
Merhabalar,

Bir Aydın'lı olarak Kuşadası-Söke-Aydın yolunu çok uzun zamandır gözüme kestirmiş durumdayım. Biraz performans biraz da detaylı turlama amacıyla düşünüyorum. Merak ettiğim şey iste bahsettiğiniz yoldaki araç trafiği nasıldı? Yanlış hatırlamıyorsam bu hatta ziyadesiyle minibüs seferleri yapılıyor. Coğrafyanın eğimleri dışında, tempo tutturma konusunda sıkıntı yaşadınız mı?

İyi günler!

@Anıl Aşkın

Sevgili Anıl;Araç trafiği Sökeye kadar makul.Yol çok güzel ve oldukça geniş.Tek sorun uzun ve yıpratıcı iki rampa.Söke Aydın yol trafiği ise biraz yoğun ancak keyfinizi kaçıracak bir yoğunluk yok.Söylediğiniz gibi minibüslere dikkat edip,hemen önünüze geçip durabileceklerini hesap ederek hız ve konum ayarlamanızı yapmalısınız.

• Beğen
Tepkiler: Anıl Aşkın
Kuşadası tarafından Söke'ye Davutlar ve Ağaçlı üzerinden gitmiş olan var mı? Yaylaköy üzerinden (D515) sürmeye göre daha az rampa var ve daha sakin sanırım?

2 yıl önce Eylül ayında Ayvalık Bodrum turumda kuşadası merkez > davutlar plajı > ağaçlı köyü > söke > didim vs yollarını gördüm... Davutlar plajından sonraki ağaçlı köyünde tırmanışlar ( rakım 200 m civarı olup eğim % 8 di sanırım ) mevcut ve birkaç köpeklerde vardı. Kondüsyonun varsa rahat tırmanırsın sonrası sökeye kadar hep iniş...

• Beğen
Tepkiler: bis212
Kuşadası tarafından Söke'ye Davutlar ve Ağaçlı üzerinden gitmiş olan var mı? Yaylaköy üzerinden (D515) sürmeye göre daha az rampa var ve daha sakin sanırım?

Oralarda süren yazlıkçı olarak trafik güvenliği ve yol kalitesi açısından pek tavsiye edilmez. Amaç gezmek dolaşmak değilse tabi. Ayrıca ulaşım için yolu uzatır ve şu zamanlarda oldukça kalabalıktır. Ana yol daha temizdir ve rampaları iki taraf arasında da çok farklı değildir. Yükseklik olarak zaten iki yolda da aynı rakımlara çıkılır.

• Beğen
Oralarda süren yazlıkçı olarak trafik güvenliği ve yol kalitesi açısından pek tavsiye edilmez. Amaç gezmek dolaşmak değilse tabi. Ayrıca ulaşım için yolu uzatır ve şu zamanlarda oldukça kalabalıktır. Ana yol daha temizdir ve rampaları iki taraf arasında da çok farklı değildir. Yükseklik olarak zaten iki yolda da aynı rakımlara çıkılır.
Çok teşekkürler bilgi için, o halde Kuşadası'ndan Söke'ye geçilirken aslında yokuş açısından daha rahat bir alternatif yok (diğeri bir alternatif Caferli'den geçen yolu da düşünmüştüm). Amacım gezme dolaşmak aslında, ama esas hedefim Dilek yarımadasının öbür tarafındaki Priene ve Eski Doğanbey Köy'ü olduğundan öncesinde çok efor sarfetmek istemiyorum.

Anayolu takip ediniz, hem emniyet şeridi var. Diğer rotalarda da eğim aşağı yukarı aynı fakat güvenlik açısından en iyisi Kuşadası-Yaylaköy-Söke yapmak. Hatta gelin kahve içelim, Davutlar sahildeyim 😊

• Beğen
Çok teşekkürler bilgi için, o halde Kuşadası'ndan Söke'ye geçilirken aslında yokuş açısından daha rahat bir alternatif yok (diğeri bir alternatif Caferli'den geçen yolu da düşünmüştüm). Amacım gezme dolaşmak aslında, ama esas hedefim Dilek yarımadasının öbür tarafındaki Priene ve Eski Doğanbey Köy'ü olduğundan öncesinde çok efor sarfetmek istemiyorum.

Caferli çıkışı da güzeldir ama baya sert rampalar vardır. Ana amaç ötesi ise yorulmak istemeyebilirsiniz tabi. Söke'yi geçtikten sonraki düzlük güzeldir ama rüzgar ihtimali fazladır. Ayrıca MTB ile millipark içinden +900-1000 m civarı yükselti aşıldıktan sonra Doğanbey'e de erişebilirsiniz. Sonbahar için güzel rota olabilir.

• Beğen
Caferli çıkışı da güzeldir ama baya sert rampalar vardır. Ana amaç ötesi ise yorulmak istemeyebilirsiniz tabi. Söke'yi geçtikten sonraki düzlük güzeldir ama rüzgar ihtimali fazladır. Ayrıca MTB ile millipark içinden +900-1000 m civarı yükselti aşıldıktan sonra Doğanbey'e de erişebilirsiniz. Sonbahar için güzel rota olabilir.
Hocam yüklü tur bisikletle orası pek mümkün olmayabilir. MTB rotası olarak daha uygun dediğiniz yer. Maceraya atmayalım arkadaşı 😁

• Beğen
Hocam yüklü tur bisikletle orası pek mümkün olmayabilir. MTB rotası olarak daha uygun dediğiniz yer. Maceraya atmayalım arkadaşı 😁

Öyle tabi turcuya hitap etmez trekking için daha uygundu hatta, yıllar oldu geçmeyeli zaten. Gidemedik ki milliparka yıllardır, çok kalabalık artık keyif vermiyor 😏

• Beğen
Ben kışın turluyorum orayı. Sabah 8 den önce giriş serbest bisiklete bu arada 😉

• Beğen
Anayolu takip ediniz, hem emniyet şeridi var. Diğer rotalarda da eğim aşağı yukarı aynı fakat güvenlik açısından en iyisi Kuşadası-Yaylaköy-Söke yapmak. Hatta gelin kahve içelim, Davutlar sahildeyim 😊

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Yarın Yaylaköy-Söke rotasından Doğanbey'e gitmeyi planlıyorum. Dönüşte tur sonrası kahve için mesaj atacağım :)
Bu arada Milli Park'a giriş sanırım 8:30'a kadar ücretsiz bisiklet ile. En azından ben o saate kadar giriyordum.

İsmail Bey'in bahsettiği Milli Park içinden giden yolu da öbür tarafa geçmek için değil de zirveye kadar çıkmak için denemek istiyorum , arada elde çıkmam gerekse de. O yol kanyon denen patikanın uzantısı olan yol değil mi?

• Beğen
Tepkiler: elric1982
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Yarın Yaylaköy-Söke rotasından Doğanbey'e gitmeyi planlıyorum. Dönüşte tur sonrası kahve için mesaj atacağım :)
Bu arada Milli Park'a giriş sanırım 8:30'a kadar ücretsiz bisiklet ile. En azından ben o saate kadar giriyordum.

İsmail Bey'in bahsettiği Milli Park içinden giden yolu da öbür tarafa geçmek için değil de zirveye kadar çıkmak için denemek istiyorum , arada elde çıkmam gerekse de. O yol kanyon denen patikanın uzantısı olan yol değil mi?

Evet kanyona girip devam edeceksiniz, tepeden de zamanın doldurduğu deniz ve Söke Ovası manzarası bekliyor.

Dilek Yarımadası Milli Parkı yangın tehlikesi nedeniyle kapatıldı. Ne zaman açılacağı henüz belli değil. Bahsettiğiniz rotalar benim çok severek keyif alarak sürüş yaptığım yollar. Kuşadası-Selçuk-Çamlık-Germencik-Söke rotası mükemmeldir. Yokuşlar çok yorucu değil ama sabah erken sürüş yapmanı tavsiye ederim. Bu sene Söke kavşağında yağda kayıp asfalta yapışınca hakkını veremedim. Bel ve kalça kırığı ile sezonu kapattım. Aklımda Meryemana tırmanışı kaldı.

• Beğen
Dilek Yarımadası Milli Parkı yangın tehlikesi nedeniyle kapatıldı. Ne zaman açılacağı henüz belli değil. Bahsettiğiniz rotalar benim çok severek keyif alarak sürüş yaptığım yollar. Kuşadası-Selçuk-Çamlık-Germencik-Söke rotası mükemmeldir. Yokuşlar çok yorucu değil ama sabah erken sürüş yapmanı tavsiye ederim. Bu sene Söke kavşağında yağda kayıp asfalta yapışınca hakkını veremedim. Bel ve kalça kırığı ile sezonu kapattım. Aklımda Meryemana tırmanışı kaldı.
gecmis olsun , kisa zamanda tamamen iyilesmenizi diliyorum. selcuk germencik soke rotasi harita uzerinde bile cok iyi gorunuyor :)

Geri