Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

L-carnitine nedir? Ne işe yarar?

Lcarnitin için işe yaramadığına dair bir çok yazı mevcut. Ama ben kendi deneyimimle faydalı olduğunu düşünüyorum.
Fırat'ın sorusuna gelirsen 3 ü de yani hem yağ yakımını arttırmak hem performans artışı ve zayıflamak, ama onun dışında öne çıkmayan daha önemli özellikleri de var, kalp damar sistemine ve dolaşıma faydası, bir nevi antioksidan gibi iş görmesi gibi.

Scudo
@bozokaydin

Eger düzgün markalar ve güzel ürünler kullanılırsa gerçekten işe yarıyor..

122 kg dan 75 kg ya düşmüş biri olarak şu ürünleri tavsiye edebilirim. Umarım bir sakınacı yoktur firma ismi vermemde..

Ultimate Nutrition CLA
Universal Carnitech L-Carnitine
Ultimate L-Carnitine

Bu 3 ürünü aşırı tavsiye ederim. CLA yı ben sürekli olarak şu an bile kullanıyorum. Tavsiye ettigim arkadaşlarımda çok memnun kaldılar. Kesinlikle bir yan etkisini görmedim, acıktırma, kan şekeri düşümü, performansa etkisi vs.. Hatta bunlar haricinde ben Ultimate markasının Carb Block ürününüde çok karbonhidrat tükettigim günlerde aldım.

Size önerim L-carnitine alırken sıvı almanız yönünde olcaktır.. Kapsüller Böbrekleri yordugundan ileri zamanlarda sıkıntı yaratacagı düşüncesindeyim.

benim demek istediğim şu: carnitinden beklenen çok fazla ,yani,süper bir ürün filan olmadığı,fazlaca abartıldı,insanların en zayıf yeri: yağ yakmak ,acısız olarak,kas yapmak,acısız olarak,performans arttırmak acısız olarak,açık söylemek gerekirse,insanların ..... yemedeği zaman hep kimyasal ve doğal yiyeceklerde aranıyor o mucizeyi ,ama başta çalışmaktan geçtiği unutulmuş veya atlanmaya çalışılmış,ama acı çekmeden hiçbirinin olamıyacağı aşikar,beslenme tabiki ayrılmaz bir parçası ,başarının anahtarlarından sadece bir tanesi,öyle mucizevi bir madde yok daha bu işleri tek başına yapsın. şimdide yeni bir şey çıktı adını unuttum,ses dalgalarınla yağ hücrelerini sıkılaştırıyor,sen yatıyorsun,ama okadar,kilo aynı sadece hacimi küçültüyor,yani para kazanma,veya zenginden parayı nasıl alırımın yeni adı diyelim.

bakın arkadaşlar: kullnıcı yorumlarına çok itibar edemiyorum,çünkü : bilimsel araştırmalar böyle yorumlanıp,sonuçlandırılmaz.yani,denek yorumunla pek katkı yapmaz,vücudunda ,fizyolojik ve biyolojik değişikler,araştırıcı tarafından gözle olsun,çeşitli cihazlarla,kan,hormon testlerinle sonuçlandırılıp,kamuoyuna sunulur.buda yaş grubu,cinsiyet ,yaş,yapılan egzersiz,vsvs birsürü standart ve istatistik tutulur,ardından yeter sayı bulunup istenilene ulaşılır.Bilimse araştırmanın basamakları ve zamanı vardır,yoksa iş ortopedi doktoru,ile kırıkçı çıkıkçı tabir edilen kişiler ile aradaki farka benzer.Bunları bilelim ve öyle konuşalım...

Valla herkes faydasını zararını falan tartışmış genelde ama benim şu şekilde bir sorum olacaktı.
Hardline marka 1000ml. sıvı L-Karnitin aldım.
Haftasonları cumartesi pazar günleri uzun süreli bisiklete biniyorum. Yağ yakımı için L-Karnitin i ne zaman ve ne miktarda kullanmalıyım?

@Fırat Dizman tabikide her insanda tepkiside farklıdır.. 2 insan ele alalım aynı yemekler aynı aktıvıtelerde bulunsunlar aynı mıkdarda ılac alsınlar birinde kalp ritmini bozmazken digerinde bozabılır hepimizin genleri farklı neticede.. Ben kullanmayı düşünen arkadaşlara kullandıgım ürünleri ve aldıgım neticeleri söyledim. Bu ilaçları alırkende diyetisyenim bilgisinde aldım. Kendisi Meşur bir diyetisyendir ve Bir kaç gazetede köşe yazıları her gün mevcuttur. İlaçları almadan önce kan testi ve aldıktan sonrada kan testı yaptırdım. Bana bir yan etkisi,zararı olmadı.

@Eren AYDIN Spordan 30-40 dk önce 2 tam dolu yemek kaşıgı kadar alıyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Eren AYDIN
yazım size hitaben olmadı,sizin yazınızın altında olması belki öyle düşünmene yol açmış olabilir,ama çok fazla kulaktan duyma ve şişirme haberi,bilimsel makale gibi yazan arkadaşımız,kardeşimiz ,büyüğümüz var,biraz daha dikkat anlamında yazdım,çünkü insanlar burada yazanlara itibar edip uyguluyor.

• Beğen
Tepkiler: Sercan Keklik
haklısınız ;) bende elimden geldigince paylaşıp dogru düzgün ve mümkün oldugunca bünyelere az zarar vericek markaları önerdim. Tekrardan hatırlatıyorum kullanmadan önce mümkünse bi check up yapılması en güzelidir.. Paldır küldür kullanım yerine.

Bir şey sormak istiyorum bende bilgisi olanlara ve kullananlara? Bu ürünün kullandığımızda antreman önce aldıktan sonra antreman sırasında ortalama ne kadar bir sürü enerji sağlıyor?

@berk öndül

düşündüğün anlamda tek başına enerji veren bir madde değil,bazı reaksiyonlar sonucu birşeyler oluyor.Tabi bu enerjiden ne anladığına ,ne beklediğine göre değişir...

benim bahsettiğim enerji daha çok güç , kuvvet türünden bir enerji

@berk öndül

öyle bir etkisi yok...bence onu antrenanm yaparak ve doğal beslenerek yapın:yumurta,bal,pekmez,mevsim sebze ve meyvesi,kırmızı ve beyaz et,tahıllar,süt ,yoğurt,doğru ve iyi bir sabah kahvaltısı,,şu an ki gençlerin en eksik kısmı,ondan başlayın.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Gürgün
Fırat beyin dediği gibi insanların doğal beslenmesi mevsimsel sebze ve meyveleri, aşırı olmamak kaydı ile sıvı yağ tüketmesi(yağdan korkmayın vücudun esansiyel yağ asitlerine de ihtiyacı var), et-süt-yumurta-peynir-yoğurt gibi besinlerden de sağlıklı ölçülerde alması formunu korumasına yardımcı olacaktır. Kahvaltı hayatımızda atlanmaması gereken bir öğün bunu da eklemeden geçemeyeceğim. Günümüzde herkes unutuyor, görmezden geliyor kahvaltıyı halbuki en önemli öğün.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Dizman
Hem antreman süremi uzatmak hemde yağlardan kurtulmak için Solgar marka Maxi L-carnitine(500mg) hap aldım.Daha önceden L-carnitine kullanıp faydasını gören var mı? (Solgar markasını bir hayli araştırdıktan sonra satın aldım bu ürünü,oldukça güvenilir bir markaymış,zaten tüm eczanelerde hemen hemen tüm sağlık sorunuyla ilgili yardımcı hapları mevcut)

Selamlar

Solgar marka olarak iyidir, en azından sahte olma ihtimali çok düşük.

L-carnitine in direk etkisi yok dersek, çok büyük hata yaparız, çünkü klinik deneylerle kanıtlanmış bir durum söz konusu.

Fakat şöylede bir durum var. Günlük 500 mg kullanımla öyle mucizeler bekleyemeyiz. Ben minimum 1000 hatta 1500 öneririm. Bu seferde maliyet artmış olur.

Diyelimki 1500 mg kullandınız, bu ürünler ciddi kardiyo çalışması yaptığınız sürece etkili olur. Eğer yağlardan kurtulmakda kesin kararlı iseniz size başka tavsiyelerde verebilirim.

Diğer konu ise bu ürünün antreman esnasında kattığı artı performans. Öyle mucize bir güç elde etmiyorsunuz fakat psikloljik bile olsa bir etkisi söz konusu.

Eğer performans arttırmak isterseniz cafein öneririm. cafe crown un kafein oranı yükseltilmiş kahveleri mevcut.

@Volkan AYAZ

Açıkçası öncelikli amacım yağ yakmak.1.86 boyundayım ve malesef 102 kiloyum.En azından 85e düşmeliyim diyorum ve yağ yakımıyla ilgili tavsiyelerinizi severek dinlerim.Performans artışı ile ilgili kafeini duymuştum,yağ yakımına etkisi bile varmış azda olsa.(Dolaylı yoldan düşününce bir hayli oluyor).İlacın günlük alımıyla ilgili sadece 1 adet diye bilgim var,artış olunca sağlık sorunu yaratabilir diye kuşkularım var acıkcası,cok güvenemiyorum bu tür konulara ama dediğim gibi tavsiyeleriniz var ise dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.

Carnitine olsun yada olmasın 120 veya üzeri nabızla 12 dakika üzeri yapacağınız her türlü spor aktivitesi sizin yağ yakmanıza neden olacaktır. Önemli olan yağ yakımı ile birlikte, metabolizmanızı da hazılandırmak.

İsterseniz carnitine için ilaç tanımlamasını kullanmayalaım.

Kaba bir şekilde

Haftada 5-6 gün X 45 dakika, yüksek efor sarf etmenizi sağlayacak, bisiklete binme, yüksek tempo yürüyüş, kondisyon bisikleti, ip atlama gibi eylemler sizin için yeterlidir.

Bu süreçte paket gıdalardan uzak durmalısınız. Biskuvi, cips, pasta, kek, poaça gibi fabrikasyon veya yapay gıdalar çok tehlikelidir.

İnterneti araştırıp besinlerin kalori değerlerine bakmanızı öneririm. Günde ortalama 1700-2000 kalori sizin için yetlidir.

Bu süreçte bol bol şekersiz çay tüketin, metabolizmanın hızlanması için gerçekten başarılıdır.

Detaylara inebiliriz, yüzeysel bilgi vermek istedim.

@Volkan AYAZ

Detaylara inelim derim :)

Ben kullandım.1000 mg 2 shot alıyordum günde.Gerçekten etkisini görürsünüz.Ben bu sayede normalden verdiğimden daha hızlı kilo verdim ve performansım normalden daha fazla arttı.Solgar iyidir.Gnc de iyidir.Ancak hap geç etki eder en iyisi sıvı carnitindir.Bence haplarınız bittikten sonra sıvı karnitin almanızı öneriririm. :)

• Beğen
Tepkiler: amd
@M.Burak KARADAĞ

kenara not aldım dediğinizi.bana litrelik lazım ama sıvı karnitin için,gözüm doymaz :)

Ben sizin yerinizde olsam, almışken kullanırım fakat bitince yenisini almam. Emin olun özverili bir kardiyo çalışması kat kat üstün.

Geri