Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

La Vuelta 2023

cazci

Dört Mevsim Pedal...
Yönetici
Tepki
18.106
İsim
MEHMET CEM SAYGI
Başlangıç
1974—75
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yarış sezonunun üçüncü ve keyifli olacağını öngördüğümüz üç haftalık İspanya turu yarın başlıyor.
İlk olarak takım kadrolarına bir göz atalım:
Screenshot_20230825_150841.jpg
(link)

Yarın uzun zamandır yarış takvimlerinde fazla yer bulamayan "Takım Zamana Karşı" etabı ile turumuz başlayacak.
Konu başlığını takip edenlere, katkı yapmak isteyenlere keyifli, kaza/bela yaşanmayan bir yarış geçmesi dileklerimizle...

Scudo
yine euroSPORT kanalından takip edebilecek miyiz?

Evet, her büyük yarış gibi La Vuelta'da gene resmi yayıncı Eurosport tarafından canlı olarak yayınlanacak...

Geçmiş yıllarda Vuelta a España kaybedenlerin turu olarak anılırdı. Yani Giro ve Tour'da o çok istedikleri mayoya uzanamayan genel klasmancıların son şans olarak gördüğü bir tur olarak bilirdik. Son zamanlarda Fransa'dan eli boş dönüp İspanya'da fırtınalar estiren Primoz Roglic buna en iyi örnek idi.

Lakin zaman değişiyor. Pek alışık olmadığımız üzere Fransa turunun galibi, Danimarka kralı bu yıl İspanya'da da boy gösterecek. Üstelik bu turun en iddialılarından, bu senenin Giro galibi Roglic ile beraber ikili liderlik kovalayacaklar. Yanlarında tüm büyük turların değişmeyen hiper yokuş domestiği Sepp Kuss'un da olduğu nükleer güçte bir takım da var.

Giro'da başlayıp Fransa'da devam eden galibiyet serisini İspanya'da da sürdürüp bu yıl üçte üç yapma hedefinde oldukları kesin.

Remco'nun işi zor.

Tadej Pogacar neden yok?
Ben mi göremedim

Tadej Pogacar neden yok?
Ben mi göremedim
Pogacar bu sene tdf 'ta resmen duvara çarptı. Kendine çok güveniyordu ama Vingegaard' a ikinci kez hemde bu sefer fena malup olunca bu güven ciddi kırıldı.
Muhtemelen bu ders ona seneye çok daha iyi ve konsantre bir şekilde TdF 'a hazırlanmaya yetecektir...

Son düzenleme:
O ikiliyi izlemek gerçekten eğlenceliydi. Tabi yeni yüzler görmek iyi olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Clal ve necmeddin
Valla kadrolar zaten gayet keyifli, bi de etaplara baktım şöyle bi ufaktan, güzel ya baya keyifli tırmanışlar var. 17. etap favorim, öyle böyle bir tırmanışla bitmiyor. Bence son haftaya, hatta son 2-3 etaba kadar kimse için "aldı" diyemeyeceğimiz bi tur olacak. Andorra falan da var, bütün pro bisikletçilerin avcunun içi gibi bildiği tırmanışlar olacak, stratejiler falan nasıl işleyecek izleyelim görelim bakalım.

Baya umutluyum Vuelta da güzel bi tur olacak sanırım, seyirciler olarak biz de Jumbo Visma gibi 3'te 3'le kapatacağız sezonu hayırlısıyla :)

Sarper Günsal ve Berkem Ceylan'ın etap ve takımları değerlendirdikleri keyifli sohbetini izlemek isteyenler için şurada paylaşalım

(link)

Embed linki çalışmadı nedense

@cazci Sarper Günsal'ın spiralli yarış notlarını aratmayan detaylı etap profili paylaşımlarınızı beklemedeyiz. :)

Pogacar bu sene tdf 'ta resmen duvara çarptı. Kendine çok güveniyordu ama Vingegaard' a ikinci kez hemde bu sefer fena malup olunca bu güven ciddi kırıldı.
Muhtemelen bu ders onu seneye çok daha iyi ve konsantre bir şekilde TdF 'a hazırlanmaya yetecektir...
Pogacar TDF den önce 11 yarışa katıldı bunlardan 2 tanesi etap yarışı, kalanları 1 günlük klasik ve NC idi. Jonas ise TDF'den önce sadece 3 etap yarışına girdi bunlardan birisi zaten WT'nin altı PRT takımlardan oluşan zor olmayan bir yarıştı ve sadece TdF'ye odaklandı. Pogacar aynı programı seneyede uygularsa ve klasikler için aldığı kiloları vermezse işi yine zor olabilir TdF'de. Ama her şekilde Jonas'tan daha kaliteli bir sporcu.

Pogacar TdF öncesi 9 yarışta: 8 kere birincilik, 1 kere üçüncülük, 1 kere dördüncülük ve 1 kerede kaza yapması ile yarışı bitiremedi.

Jonas TdF öncesi 4 yarışta: 3 kere birincilik ve 1 kere üçüncülük aldı.. 3. olduğu yarışıda Pogacara karşı kaybetti.

Sarper Günsal ve Berkem Ceylan'ın etap ve takımları değerlendirdikleri keyifli sohbetini izlemek isteyenler için şurada paylaşalım

(link)

Embed linki çalışmadı nedense

@cazci Sarper Günsal'ın spiralli yarış notlarını aratmayan detaylı etap profili paylaşımlarınızı beklemedeyiz. :)
Ben şok! Almeida ve Ayusonun UAE ile kontrat yaparken,Pogaçara domestiklik yapmayacaklarına dair şart koydurduklarını bilmiyordum,Sarper bey açıkladı bu videoda.

Pogacar aynı programı seneyede uygularsa ve klasikler için aldığı kiloları vermezse işi yine zor olabilir TdF'de. Ama her şekilde Jonas'tan daha kaliteli bir sporcu.
Sen daha detaylı bir şekilde arka planına hakimsin ve daha iyi takip ediyorsun kesinlikle ama benim gördüğüm kadarıyla Pogacar daha bireysel kabiliyetleriyle ön plandayken Vingegaard daha bi takım oyununa yatkın gibi. Neticede bi takım sporu bu da, o yüzden ben bu kalite kıyasına katılamayacağım. Basketbolda Kobe'den, F1'de Schumacher'den nefret etme sebebim de budur benim mesela.

Pogacar TDF den önce 11 yarışa katıldı bunlardan 2 tanesi etap yarışı, kalanları 1 günlük klasik ve NC idi.
Bisikletin en çok izlenen ve akılda kalıcı olan yarışı TdF... Poğaçar'ın geçen sene kaybetmesi bu sene ondan beklentileri de arttırmıştı. 7 küsür dakikalık farkla yine kaybetmesi onun prestijini ciddi anlamda zedeledi bence. Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan oldu... O kazandığı yarışlar tabiki önemli ama TdF yenilgisi onların üzerini ciddi anlamda kapattı.
2024 'te göreceğiz...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Pogacar klasikler de matheo aert gibi adamlarlq da yarıştı. Vingo ya göre çok daha agresif ve keyif veren bir sporcu. Bu benim gözümde daha değerli.

Sen daha detaylı bir şekilde arka planına hakimsin ve daha iyi takip ediyorsun kesinlikle ama benim gördüğüm kadarıyla Pogacar daha bireysel kabiliyetleriyle ön plandayken Vingegaard daha bi takım oyununa yatkın gibi. Neticede bi takım sporu bu da, o yüzden ben bu kalite kıyasına katılamayacağım. Basketbolda Kobe'den, F1'de Schumacher'den nefret etme sebebim de budur benim mesela.

Pogacar'ın bireysel olarak öne çıkmasındaki asıl sebep arkasında Jumbo gibi bir takımın ve kendisini her ortamda destekleyecek domestiklerinin olmayışı.

Testere dişi profilindeki etaplarda bile Jumbo son yokuşa tam kadro çıkarken, Pogacar yanında domestiği kaldıysa kendisini şanslı hissediyor olmalı.

Jumbo, Sky'ın mirasını devralmış gibi etaplara metodik yaklaşıyor. Her domestiğin rolü önceden belli ve bunu kusursuz bir şekilde yerine getiriyorlar. Van Aert ve Kuss gibi canavarlar da burada kilit önemde.

Emirates'te para bol olsa da, takım yönetimi Jumbo'ya kıyasla oldukça geride.

Sıcak yaz mevsiminin açılış etabı akşam serinliğinde yapılacak.
Öğleden sonra yağmur beklentisi var.
T.T.T. diye frenkçesi olan "Takım Zamana Karşı" etabı ile sıkı bir başlangıç bizi bekliyor.
Şöyle ki: Katalan topraklarında başkent Barcelona'nın merkezinde şehrin görselinin izinde pek kolay bir rota sanmayalım.Tam 18 viraj ve 90 derecelik sert dönüşlerle ivmelenmek zorlaşacak.Özellikle etabın ilk bölümü takımdaşlık yanında aşırı dikkat gerektiriyor. İkinci bölüm ise temponun artacağı ve finali yüksek hızlara taşıyacak cinsten.
14.9k. gibi ehven-i şer uzunluğu ile tadında bir yarış günü...
profile-vueltaaespana2023stage1-64dc14cd17d1b.png
19.20-22.05 arası gibi pek alışık olmadığımız (yarışanlar için makbul) saatlerde canlı yayın olacak...

Beykoz gece yarışı, is that you?

• Hahaha
Tepkiler: Clal
Remco delikanlı çocukmuş helal olsun, yarış organizasyonuna verdi veriştirdi

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Geri