Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lapierre Kullanıcıları Kulübü

@ZirZop Şuan araştırıyorum bayram sonrası karar vericem. Karbon kadro istediğim için en mantıklısı lapierre geldi bana. Bisikletlerden pek anlamam o yüzden fikir almak istedim. Endurance kadro önerisi olan varsa açığım, aksi durumda lapierre kadro alıp zamanla güncellemeyi düşünüyorum. Herkeze iyi bayramlar.

• Beğen
Tepkiler: ZirZop
Scudo
Bisiklet upgradeleri pahalı olabilir. Hele bu döviz ortamında. İyi hesap yapmak gerek...

Son düzenleme:
Bu arada yorumlarda Giant vs önerenler olmuş... sadece güldüm.... Vestel Venus ile Iphone karşılaştırması gibi olur.

Bu marka fanatikliği olayını bir kenara birakmak lazım. Siz 1500 km bir kadroyu kullanıyorsunuz diye, en iyiyi kullandığınızı düşünüyorsunuz ama işin gerçeği öyle değil. Firmalar karbon sertlik ve kalitelerine göre kadro üretiyor ve fiyatlandırıyor. Sensium serisi lapierre nin en uygun fiyatlı serisi. Giant için konuşuyorum Vestel karşılaştırması yapmışsınız Tcr Vestel ise, Tcr advanced Samsung, Tcr Advanced Pro Iphone dur. Geometrileri nerdeyse aynı olmasına, ayni bisiklet gibi gözükmelerine rağmen kullanilan karbon kaliteleri çok farklıdır.

Sizin kullandığınız sensium ile giant defy arasında karbon kalitesi anlamında hiçbir fark yoktur. Üretildiği fabrikalara kadar birbirinin benzeridir. Neye dayanarak Vestel-Iphone şeklinde bir karşılaştırma yaptınız çok şaşkınım gerçekten... Sanki Lapierre sensium değil de Pinarello dogma...

Bu arada mevzunun uzamamasi adına yazıyorum, benim Giant Defy önerme amacım arkadaşın Endurance kadro istediğini belirtmesiydi. Yukarıda bir arkadaş iki üç tane aero kadro paylaşmıştı ona istinaden yazmıştım. Endurance kadro bakıyorsa, Giant Defy, Lapierre Sensium, Scott Addict, Specialized Roubaix, Merida Scultura, Cannondale Synapse, Trek Domane, Cube Attain, Canyon Endurace vb. kadrolara bakması gerekiyor.

Son düzenleme:
Arkadaşımız 10.000 TL bütce yapmış. Yukarda sayılan markalarda bu fiyata carbon endurance bisiklet var mı?

Son düzenleme:
@Mustaac Hocam ben ayıptır söylemesi Triatloncu arkardaşlar var., madalyaları var vs. BMC , s works vs kullanıyorlar, Shimano avrupa pazarlama toplantısına Romanya' ya giden çocuklar (arkadaşlar) var. lafı çok uzatmıyayım, Dura Ace Di'' 2 yu S works' ten söküp Axs Red ' e geçenler var. Onlar arkadaşlarım, sansürsüz anlatıyorlar. Trek' ci bir arkadaş 1 aydır rulman arıyor bisikletine bir tek Çin' de buldu. Trek orda yaptırmış. Ben memnunum. 10.*** tl 1200 dolar ediyor. Sensium kadro iyidir. Arkadaşa da tavsiye ederim. Bu fiyata daha iyi kadro yok. 10 bin TL ye başka önerin varsa onu ben de değerlendiririm. Mosso önerenler olmuş...

Kim onlar ve neyi anlatıyorlar? Ne gibi bir teknik bilgi ve veri var ellerinde? Dünyada milyonlarca bisikletçi var, siz kendi kısıtlı çevrenizden yola çıkarak çok çok iddialı ve içi boş bir beyanda bulunmuşsunuz.

Kim onlar ve neyi anlatıyorlar? Ne gibi bir teknik bilgi ve veri var ellerinde? Dünyada milyonlarca bisikletçi var, siz kendi kısıtlı çevrenizden yola çıkarak çok çok iddialı ve içi boş bir beyanda bulunmuşsunuz.
.

Son düzenleme:
Arkadaş sensium 300 ü sormuş... 10,0000 tl.... o bisiklet o fiyatı edebilir.. Ama upgradeler ucuza çıkmıyor. Hele bu döviz ortamında. Hesabını iyi yapmalı. Diğer sayılan markalarda bu fiyata endurance karbon kadro yok.

Son düzenleme:
Lapierre Fransa turuna uygun kadrolar yapıyor, gösterişsiz, inişli çıkışlı yollara ve parkurlara uygun. Yarış sonuçlarına bakarsanız Pinarello vs 10 bin dolarlık bisikletlerin yarışlarda başarısı yok. Yarış sonuçlarını incelemenizi öneririm.

Fransa Turunu son yıllarda domine eden Froomey, Geraint Thomas,Egan Bernal, Pinarello kullanıyor.

@Hakan000 ben de sensium 300 kullanıyorum, ilk yol bisikletim(daha önce şehir bisikleti kullanıyordum) ve yol bisikletleri hakkında çok tecrübem yok ama bisikleti sürmek gerçekten hoşuma gidiyor. Sizin beklentiniz nedir bisikletten bilmiyorum ama tiagra set oldukça iyi geldi gözüme, çoğunluk jantları kötü demiş ben çok uzman olmadığım için jantlar da iyi gözüküyor. Şekli şemali güzel, şehir bisikletine göre daha hızlıyım, kendimi bu bisiklette daha çok spor yapıyor gibi hissediyorum. Eğer olaya benim gibi amatörce bakiyorsanız vakit geçmeden satıcı ile pazarlığa oturun ve alın. Almak isteyip de almadığımız her üründe ertesi gün zam gelecek gibi hissediyorum

@hamlet2006 8.3 lere düşürebildim en son 105 set, cole rollen jant ve phoenix lastiklerle.
@Hakan000 kadro boyuna da dikkat edin. Ben 52 kadro diye aldim 54.5 top tube ile cok çektim.

• Beğen
Tepkiler: ZirZop
Merhaba, 171cm boy 78cm bacak içi uzunluk ile 52 kadro sensium 500 bana uyar mı diye kendimi yiyip bitiriyorum :) Var mı bilgi verebilecek bir sensium 500 sahibi?

Merhaba, 171cm boy 78cm bacak içi uzunluk ile 52 kadro sensium 500 bana uyar mı diye kendimi yiyip bitiriyorum :) Var mı bilgi verebilecek bir sensium 500 sahibi?

boy 173 iç bacak uzunluğum 80.. sensium 600 kullandım 52 kadro.. Genel olarak memnundum. Ama toptube uzunluğu bi tık kısa olsa daha rahat edebilirdim sanki. 100mm gidon boğazıyla kullanmıştım bu arada.. Sizin için 50 kadro daha iyi olur diye düşünüyorum

@Cagdasa 1.68 Sensium 300 kullanıcısı Giant konum var etikette onu okursan yeterli olacaktır senin için.

Şu tabloya bir bakın isterseniz,sensium 500 ün kadro ölçüleri mevcut,ek bilgi ben 1.80 boy 84cm iç bacak boyu ile 55 kadro (L) kulllanıyorum bana tam oluyor.Sensium_Lapierre_2018_3.jpg

Dosyalar

• Sensium_Lapierre_2018_3.jpg
    Sensium_Lapierre_2018_3.jpg
    43,1 KB · Okunma: 3
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve ZirZop
Sanırım "S" daha uygun oalcak gibi görünüyor. Cevaplar ve yardımlar için herkese teşekkür ederim.

Geri