Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lapierre Kullanıcıları Kulübü

Arkadaşlar merhaba.

Lapierre Audacio 500 ile Carraro CR 062 arasında kaldım.

İkisi de 105 setli. Alü kadro karbon maşalı.

Lapierre yaklaşık 5.600₺
Carraro ise 3.800₺

İki bisikleti de liste fiyatından daha aşağıda alma imkanım var.

Siz olsanız bu ikisinden hangisini tercih ederdiniz?

İlle de Lapierre olmalı mı derdiniz? Yoksa Carraro alırdım der misiniz?

Ciddi anlamda ikilemde kaldım ve sizlerin de fikirlerini almak istedim.

Ek olarak;

105 yerine Tiagra olsun der miydiniz? Sonuçta profesyonel değilim. Ve daha önce Tiagra'lı model düşünüyordum. Sadece indirim olacak olması sebebiyle 105 set aklıma girdi.

Bu durumda da Lapierre Audacio 300'mü yoksa Carraro CR 052'mi tercih ederdiniz?

Yine bu iki bisiklet de benzer özellik göstermekte.

Teşekkürler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Groims
Scudo
Arada 2000 lira fark var. Carraroda fsa gidon, gidon boğazı, sele borusu RS 10 jant var.
Lapierrede kendi markası kompenant ve r500 jant var. Her ne kadar rs10 yazsada genelde fotoğraftaki neyse onu gönderiyorlar.
500 600 tl fark olsa tamamda 2000 lira fazla vermezdim ben şahsen.

• Beğen
Tepkiler: SerhatAtan
@mehmet.ali

Teşekkür ederim cevabınız için.

RS010 jant R500'den daha mı iyi?

Ek olarak profesyonel değilim ve 30-40-50 km'lik sürüşler yapmak istiyorum.

105 set yerine Tiagra nasıldır?

Doğrusu aklımda zaten ilk etapta Audacio 300 vardı.

Ama Audacio 300'ün karşısında da CR 052 var.

O durumda da Carraro'yu tercih eder miydiniz?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@SerhatAtan Audacio 400 kullandım uzunca bir süre.Çok güzel bir bisikletti, hep öneririm.Üstünde Tiagra 4600 vardı yani eski Tiagra ve o da çok güzeldi.Jantlar da Rs500'dü.Biraz hantal bir jant setiydi ancak gayet iş görüyordu.Yerinizde olsam ancak Carraro'yu alırdım.Tiagra size fazlasıyla yetecektir zaten.Benzer şüpheler bende de vardı ve gerek olmadığını tecrübe edip görmüş olmuştum.2000 TL vermeniz şu durumda pek mantıklı durmuyor.Fiyat olarak aralarındaki fark 300 - 500 ise eğer Lapierre ve Carraro arasında, o halde düşünmeden Lapierre alın.Eğer fiyat farkı 1000 - 2000 ise Carraro almanız daha iyi olacaktır.

• Beğen
@SerhatAtan Öncelikle ne alırsanız alın Allah içinize sindirsin. Eğer ki 3500TL civarında bir bütçeniz varsa kesinlikle yanlış anlamayın ama ben o çirkin kaynak izini hiç görmek istemezdim. Alu. kadro olacak ise Caad serisinden çok temiz ikinci el bulabilirsiniz. Karbon olarakda o bütçe civarında bisiklet bulmanız mümkün. Tabi ki ikinci el alırken bazı riskler var ama dikkatli bir kontrol ve güvenilir bir satıcıdan gayet tabi ikinci el bisiklet alınır.

105 ve Tiagra farkından öte ruble oranını ve ayna dişli oranlarına dikkat edin.

Keyifli sürüşler...

• Beğen
@SerhatAtan rs10, r500'den bir kademe daha üst. 30 40 50 100 200 km farketmez bütün bisikletler sizi taşır. Önemli olan içinize sinmesi bence. Açıkçası ben şuanda 5000-6000 liralık bir bütçeyle bisiklet alacak olsam şunu alırdım. :)

menifesto-bisiklet.png

BENDE AUDOCİO 300 İLE ARANIZA KATILDIM. YANLIZ BENİM BİR SIKINTIM VAR DAHA BİSİKLETİ ALALI 50 KM OLMADI ANCAK FRENLERİM BERBAT DAHA RODAJ İÇİN BAYİYE GİTMEDİM GİTTİĞİMDE BU SORUN ÇÖZÜLÜR MÜ ACABA YOKSA BUNA ALIŞMALIMIYIM :D

@emrkale daha önce v fren yada disk fren kullandıysanız frenlerin zayıf gelebilir kullandıkça frenlemeye alışırsınız.

@SerhatAtan

Bu bir çılgınlık 5600 tl ye bu devirde alü bisiklet alınırmı. 5600 tl ye alü bisiklet alacaklar gizli okültist alüminati tarikatının etkisi altına gitmiş insancıklardır. Ahanda ispatı burda

(link)

al 5000 tl ye bir adet mosso reborn hayata yeniden doğmuş ol karbonun tadına var.

Lapierre urban 400 almayı planlıyorum.Bu fiyat seviyesinde alınabilecek başka bisiklet varmıdır ? Kullanıyorsunuz diye sormak istedim.Ve ayrı fiyat aralıkları çok değişken.2.200-3.000 Arası fiyatta gidiyor.Makulu nedir ? 2016-2017 arasında fark varmı ?

Teşekkür ederim.

@ozguratalay

Ben n11 üzerinden RİDERS bisikletten 2015 model deore setli 30 vitesli 2017 modeller 27 ve deore setli değil. Ben firma ile görüşüp indirim istedim. 2.300 den 2.000 TL ye düşürdü fiyatı 70 TL de indirim çeki kullandım 1.930 / 6 taksitle aldım. Eğer indirim çekiniz yoksa internetten "Çek Şatış" diye aratın bir forum sitesinde cüzi miktarlara alışveriş çekleri satıyorlar. Son 48 Kadro boyu kalmış. Eğer ki isterseniz Firmanın numarasını özelden verebilirim. Ürün bu (link)

• Beğen
Tepkiler: ozguratalay
@kadir karademir

İlginiz için teşekkür ederim.2015 Full deore,2017 kısmi deore o yüzden 2015 almak daha mantıklı o zaman.Bedenimi bilmiyorum ancak m beden bana olmaz.O zaman en azından alacak isem 2015 denk getirmeye çalışayım.

Birde bu bisiklette bagaj delikleri varmı ? Çamurluk takabilirmiyim,Suluk kafesleri takabilirmiyim ? Birde gidonu kelebek gidona çevirebilirmiyim ?

@ozguratalay

Dediklerinizin hepsini yapmaya müsait. Her türlü değişikliğe açık. Ben 2 suluk taktım. bagaj delikleri mevcut. Açılı gidon boğazını değiştirdim. Ben 52 kadro aldım, boyum 1.77 48 alsam daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: ozguratalay
@kadir karademir

Çamurluk takmak çok zor diye duymuştum ?
Boyum 1.82 birazdan bacak boyumu ölçeceğim.Ona göre tam kadro boyunu belirlerim ancak attığınız linkteki bana uygun olmaz.

Edit:Yanlış ölçmediysem bacak boyum 83 çıktı buda 55 kadroya denk düşüyor.
Boyum ise 1.78 çıktı.Ancak terzi mezurosu ile normal boy arasında 4 cm fark var diye biliyorum.Boyumda 1.82 bu durumda.Bunu net bir şekilde bisikletçide ölçülebilirmiyim acaba bacak boyu vs ?

@SerhatAtan
İmkanlarını biraz daha zorla Carraro 062 al. 052 standart üretim, 062 özel ve az üretilir. Üstünde 105 set var, jantları çok iyidir.
öyle 20-50 km yapacağımla bu iş olmaz:;) yol bisikleti yormadığından yol ister, kmler akar gider.

@emrkale bende yeni bi audacio 300 aldım. İlk zamanlar biraz kötü gelmişti. Önceden hidrolik fren kullarıyordum. Ama bakımlardan sonra hepsi düzeldi. Frenleme gayet yeterli. Bide alışıyorsun.

Abilerim herkese iyi geceler dilerim. Ben de 1 aylık araştırma sonrasında bugün bisiklet almaya gitmiştim ki(Emre Bisiklet-Ankara) oradaki abimiz tüm baktığım markalardan farklı olarak lapierre önerdi. Ben MTB almak istiyorum. Tam Kron xc300 alacaktım ki; aynı fiyata Lapierre Raid 200 önerdi. Lapierre de karar kıldık gibi ama tam da emin olamadım. Sizin engin bilgilerinizden medet umuyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

@mehmet.ali 'nin kırmızı lizard skins sargısını görünce dayanamadım ben de aldım :p daha gelmemiş olduğu için eskilerden devam edeyim:

DP79dv.jpg

Geri