Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

...Biri ic kısmı geniş yanlara yayılmış farklı sekillerde. Diğeri dar ve daha stabil bir yapıda. Disardan bakınca genislikleride farklı gibi duruyor 😀 bu durum normalmi?...

Bu muhtemelen saklama/paketleme koşullarındandır.

...Satici olur dedi ama Orijinal lastikler, 2.25 bu 1.75 ic lastikler uyarmi?

İç lastikler 1.75-2.50 gibi aralık şeklinde veriliyor ya, 2.25 iç lastiğin bu aralığında kalıyorsa uyar.

Scudo
Ben ultrasport 3'leri bu hafta taktım ama daha kullanmak nasip olmadı. Forumdaşların söylediği gibi takarken aşırı zorlandım. Hatta levyemi bile kırdım. Daha öncesinde de ultrasport 2 kullanıyordum. İkinci el çok uyguna bir arkadaşımdan almıştım ve bisikletçimin 800 km gitmez dediği lastikle 5500 kilometre sorunsuz gittim ve 3 patlak yaşadım.
Bir lastiği 5500 km kullanmak çok iyi bence şimdiki lastiğimin biri 600 km dayandı 400.km de taş kesikleri oluşmuştu 2 hafta kadar önce Decathlon a götürmüştüm kesiklerden bir şey olmaz dediler. Bu sefer garantiye girer umarım (lastiğin dikişi kopmuş gibime geldi ama)

Amazon dan alışveriş yapınca uygulamada yazandan extra vergi vs.ödüyormuyuz birde iadede sorun oluyormu?

Son düzenleme:
Bir lastiği 5500 km kullanmak çok iyi bence şimdiki lastiğimin biri 600 km dayandı 400.km de taş kesikleri oluşmuştu 2 hafta kadar önce Decathlon a götürmüştüm kesiklerden bir şey olmaz dediler. Bu sefer garantiye girer umarım (lastiğin dikişi kopmuş gibime geldi ama)

Amazon dan alışveriş yapınca uygulamada yazandan extra vergi vs.ödüyormuyuz birde iadede sorun oluyormu?
Ben zaten kullanılmış vaziyette aldım ve o haliyle bile 5500 götürdü, hala da götürür. Ben işimi garantiye almak için yenilerini beklemeden taktım. Bu lastikler 10000 15000 rahat çıkarır kullanıma göre. Zaten tahminimce bendekiler de 10000 civarıdır.

Ben zaten kullanılmış vaziyette aldım ve o haliyle bile 5500 götürdü, hala da götürür. Ben işimi garantiye almak için yenilerini beklemeden taktım. Bu lastikler 10000 15000 rahat çıkarır kullanıma göre. Zaten tahminimce bendekiler de 10000 civarıdır.
Yukarıda biri Continental de yanak çatlamasını kronik sorun olduğunu yazmış ama Decathlon dan birşey çıkmazsa şansımı Continental de deniyim inşallah sorun çıkarmaz

Yukarıda biri Continental de yanak çatlamasını kronik sorun olduğunu yazmış ama Decathlon dan birşey çıkmazsa şansımı Continental de deniyim inşallah sorun çıkarmaz
Ben böyle bir sıkıntı yaşamadım. Yanağında aldığımda birkaç ip atması vardı ama zannediyorum ki o kaldırıma sürtünce oluşmuştu. Kullanımım sırasında hiç ilerlemedi o iplik çıkıntısı.

• Beğen
Tepkiler: Kayabey
Disardan bakınca genislikleride farklı gibi duruyor 😀 bu durum normalmi?
Kalınlıkları farklı olmasın? Lastiğin yan kısmında yazar 700x25 / 700x28 gibi. İkisini de bir kontrol et. Etiketinde yanlış yazıyor olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Mythshaman
Kalınlıkları farklı olmasın? Lastiğin yan kısmında yazar 700x25 / 700x28 gibi. İkisini de bir kontrol et. Etiketinde yanlış yazıyor olabilir.

Kalınlıklar aynı, Depolanma koşullarından bu şekilde sanırım. Taktırmadım daha, taktırayım sorun varmı yokmu anlaşılacak muhtemelen.

Selam 2021 model lastik alınırmı vittoria urbano

Bisiklet lastiği çok eski değilse sorun olmaz, Cok eskiden kastım 10 yıl civarı lastikler. Arkadasin dedigi gibi 500 tl lik lastigi 5 yillik diye 100 tl ye verecekse yeni lastik kullanmam ben bisiklette hic 😅

Gecen aldigim, yukarida mesajimda da yazdigim lastikler birbirinden farkli mesela, birisi sararip solmuş ve kötü depolanmış sanirim. 2023 diye aldık ama hiç sanmıyorum. 2023 ucretide odedik 😅 Hayatımda aldığım ilk bisiklet lastiğiydi bunlar. Tabiki 2023 model dendiyse ve o parayı ödediysem beklentim, lastigin yeni olması olurdu.

Bisiklet lastiginden beklentilerim; öncelikle patlamaya karşı direncli olması, uzun ömürlü olması, kolay yuvarlanması ve ucuz olması. Onun harici lastik 500 gramda olsa 1 kiloda olsa beni baglamiyor pek. Zaten yol tutus konusunda da pek birşey beklemiyorum bisikletten.

Bisiklette kendimiz hariç pek bir agirlik yok denebilir zaten. Hız deseniz oda pek yok, ani hızlanma, yuksek hizda frenleme, yuksek devirler, yüksek güce maruz kalma, virajlarda yüksek yatış açıları, lastiğin ani ısı değişimleri, lastigin yanal yüzeylerin yüke maruz kalması falan hiçbirisi yok. 3-5 farklı hamur karışımlı lastiklerde yok.

O yüzden fazla para vermeye gerek yok mantığım ile satıcının tavsiye ettiği, pavyon hesabı fiyatında olan lastiklerden almadım. 😅 Yukarıda da yazdigim gibi; patlamasın, aksın, ucuz olsun ve en az 5 yıl kullanayım hesabı yaparak aldım kendimce orta karar bu lastikleri.

Son düzenleme:
Mümkünse yurtdışından (link) gibi sitelerden, Türkiyede ki fiyatları kıyaslayarak lastik almanı tavsiye ederim.
Bazen 1 lastik fiyatına neredeyse 2 lastik alıyorsun yurtdışından. ( güzel indirimler oluyor )
Bütçen hangisine yeter ise 1 defa biraz fazla ücret vererek 3-5 sene rahat kullanacağın lastiği seçmeni tavsiye ederim.

11 yıllık bisiklet süresince 2. çift continental grandprix 4 season lastikleri kullanıyorum oldukça memnunum.
Merlin den 400 TL lık bir alışverişte nekadar vergi çıkar? Bilginiz varmı

20230218_164237.jpg20230218_164116.jpg
Merhaba mtb bisikletimde 1.75 bu lastiği kullanıyorum şehir içinde. Yaklaşık 800km kadar kullandım sanırsam. Bugün iki lastiğimde de bu ufak çukurları gördüm. Sizce bir sorun teşkil eder mi. Lastik basıncım ön 53psi arka 55psi basarım genelde. Lastiğin sınırı 65psi. Basınçtan degil de çakıl kesiği olduğunu düşünüyorum. Evin yakınında bir inşaat var yola dökülen çakillar uzerinden gecmek zorunda kalıyorum bazen. Çukur boyutlarını şarj cihazının adaptör girisi vardi o an elimde onun ile göstermeye çalıştım. Lastik bu, teşekkür ederim;
(link)

300701 dosyayı görüntüle300702 dosyayı görüntüle
Merhaba mtb bisikletimde 1.75 bu lastiği kullanıyorum şehir içinde. Yaklaşık 800km kadar kullandım sanırsam. Bugün iki lastiğimde de bu ufak çukurları gördüm. Sizce bir sorun teşkil eder mi. Lastik basıncım ön 53psi arka 55psi basarım genelde. Lastiğin sınırı 65psi. Basınçtan degil de çakıl kesiği olduğunu düşünüyorum. Evin yakınında bir inşaat var yola dökülen çakillar uzerinden gecmek zorunda kalıyorum bazen. Çukur boyutlarını şarj cihazının adaptör girisi vardi o an elimde onun ile göstermeye çalıştım. Lastik bu, teşekkür ederim;
(link)

Basınçtan değil, yüzey deformasyonu.

Decathlon'un B'twin şehir bisikletleriyle de gelen bu lastik ismindeki Protect adını hiç hak etmeyen, 1 mm korumasına rağmen her nesneye geçit veren bir lastik. 4 yıl önce B'twin original 520 ile birlikte gelmişti, 1-2 ay sonra hiç uzun yola gitmediğim çelik Bisan alışveriş bisikletime aktarmıştım, hala onda ve yüzeyi benzer izlerle dolu. Ben de 55 psi basıyorum. Zaten durmadan patlayan bir lastik olduğu için bu izlerin varlığı çok fark etmez, uzayıp yarıklar haline gelir ya da iyice çoğalırsa değiştirmekte fayda var.

Basınçtan değil, yüzey deformasyonu.

Decathlon'un B'twin şehir bisikletleriyle de gelen bu lastik ismindeki Protect adını hiç hak etmeyen, 1 mm korumasına rağmen her nesneye geçit veren bir lastik. 4 yıl önce B'twin original 520 ile birlikte gelmişti, 1-2 ay sonra hiç uzun yola gitmediğim çelik Bisan alışveriş bisikletime aktarmıştım, hala onda ve yüzeyi benzer izlerle dolu. Ben de 55 psi basıyorum. Zaten durmadan patlayan bir lastik olduğu için bu izlerin varlığı çok fark etmez, uzayıp yarıklar haline gelir ya da iyice çoğalırsa değiştirmekte fayda var.
Anladım hocam. Yazın ağustosta (6 ay önce) çiftini 410a almıştım fazla bütçem yoktu. Aslında bendekiler hiç patlamadı, o konuda memnunum. Bugün lastigi biraz daha inceleyince fark ettim lastiğin yanağında çok hafif bir bombe var 3 cm genisliginde bir alanda 2mm yüksekliğinde çok hafif bi bombe. Sağlık olsun. Teşekkür ederim

Yaklaşık üç aydır Pirelli P Zero Race 4S (28) kullanıyorum. Aldığım lastiklerden biri kusursuz dönerken diğerinde hafifçe dikey sıçrama vardı. Az olduğu için önemsemedim. Genel olarak çok memnunum. Yaklaşık 1300km yol yaptıktan sonra aşınma miktarını merak ettiğim için çıkarıp tarttım. Ne kadar doğru bir yaklaşım olur emin değilim ama lastiklerin yeni hallerine göre 1300km yola rağmen hiç kütle kaybetmemiş olmasından yola çıkarak uzun ömürlü olacağını değerlendirdim.

Yedek bulundurmak için bir adet daha satınaldım. Başıma ne gelebileceğini bildiğim için aldığım yeni lastiği takıp çevirdim. Sonuç aşağıda. Buna sebep olabilecek bütün ihtimalleri eledim. Lastik kesinlikle kusursuz oturuyor. Pudralama yaptım, deterjan sürdüm. Yama pot yapabilir diye birden fazla sıfır iç lastikle denedim. her iki janta da taktım. Jant üzerindeki konumunu kaydırdım vs. Lastiğin hep aynı bölgesi sıçrıyor.

Merak ettiğim şu;
Yol lastiklerinde bu normal kabul edilebilecek sıkça karşılaşılan bir durum mu? Yoksa bu lastik hatalı mı? Çokça lastik eskitmiş tecrübeli kullanıcıların görüşünü merak ediyorum. Sözde piyasadaki en iddialı ve pahalı ürünlerden biri olduğunu da düşünürsek iade etmeli miyim?

Not: Jant-akort kaynaklı bir sorun yok. Aynı model zaten kullanmakta olduğum lastikterimin birinde bu sorun hiç yok, kusursuz. Diğerinde önemsenmeyecek kadar az var. Fakat yeni aldığım tek lastik (videolardaki) için durum bana biraz abartılı geldi.

Son düzenleme:
Yaklaşık üç aydır Pirelli P Zero Race 4S (28) kullanıyorum. Aldığım lastiklerden biri kusursuz dönerken diğerinde hafifçe dikey sıçrama vardı. Az olduğu için önemsemedim. Genel olarak çok memnunum. Yaklaşık 1300km yol yaptıktan sonra aşınma miktarını merak ettiğim için çıkarıp tarttım. Ne kadar doğru bir yaklaşım olur emin değilim ama lastiklerin yeni hallerine göre hiç kütle kaybetmemiş olmasından yola çıkarak uzun ömürlü olacağını değerlendirdim.

Önümüzdeki yaz epey yol yapacağım. Yedek bulundurmak için bir adet daha satınaldım. Başıma ne gelebileceğini bildiğim için aldığım yeni lastiği takıp çevirdim. Sonuç aşağıda. Buna sebep olabilecek bütün ihtimalleri eledim. Lastik kesinlikle kusursuz oturuyor. Yama pot yapabilir diye birden fazla sıfır iç lastikle denedim. her iki janta da taktım. Jant üzerindeki konumunu kaydırdım vs. Lastiğin hep aynı bölgesi sıçrıyor.

Merak ettiğim şu;
Yol lastiklerinde bu normal kabul edilebilecek sıkça karşılaşılan bir durum mu? Yoksa bu lastik hatalı mı? Çokça lastik eskitmiş tecrübeli kullanıcıların görüşünü merak ediyorum.

Lastikten olduğundan emin misin? Başka lastikle denedin mi bu jantı? Ya da diğer jantına takıp denedin mi bu lastiği? Bu tarz bir sorunun janttan/göbekten kaynaklı olması çok daha muhtemel.

Mesajın tamamını şimdi okudum sadece videoya bakarak yorum yapmıştım. Bence jantın akortunda sorun var. Bir bisikletçiye göstermeni tavsiye ederim.

@HexfeT On jantta dikey akort bozuklugu var biraz, onun payi var. Ama arka jantta (ilk video) tamamen lastik imalatindaki hatadan kaynakli. Suruste cok rahatsiz etmiyorsa degistirmeye gerek yok. Bozuklugu fazla olan lastigi arka olarak kullanirdim ben olsam, arkadaki sekme ondeki kadar hissedilmiyor, o bakimdan.

• Beğen
Tepkiler: HexfeT
Konuyu yol bisikleti konusunda tecrübeli bir arkadaşıma sordum. Özellikle katlanır lastiklerde bu gibi deformasyonların olabildiğini, çok kafaya takmamak gerektiğini söyledi.

Geri