Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Merhaba,

Lastiklerimde 700X38C 40-622 yazıyor. Bianchi Nero Hybrid modeli bisikletim. Hangi iç lastik koduna sahip ürünleri kullanmalıyım?

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
Scudo
Selamlar.

Şimdiki yol bisikletimin 700x23c desensiz lastikleri var. Geçenlerde parkede patladı. Tur bisikleti olarak kullanmak istiyorum ve bu haliyle güven vermiyor. Tavsiye edebileceğiniz lastik ölçüsü var mıdır? 700x25/28 gibi daha kalın, desenli, yol tutuşu daha iyi bir şeyler alayım diyorum. Bu konuda öneriniz nedir?

Bir de patlak önleyici şerit ve sıvı is görüyor mu?

@rohe

İç lastiklerde aynı lastik üzerinde yazan rakamlar vardır aralıklı şekilde. 700x32-36 gibi. O aralığa uyan iç lastiklerde herhangi birini alabilirsiniz.

@rohe 700x35-45 iç lastik kullanın.

@simbolmina Jant iç genişliği nedir? Kullanacağınız lastik buna bağlı olarak değişir. Tur lastiği olarak genellikle 35'lik lastik kullanırlar.

@gokberk88 28 lik lastik kullanabilirsiniz. Daha hızlı gidesiniz, harcadığınız güç çok az değişir (azalır), başka bir artınız olmaz. Ben tavsiye etmem. Bisikletinize üstündeki lastik daha uygun.

@kmert Konfor da biraz artar, ama biraz daha fazla güç harcamanız gerekir.

@Sedat Arda Yol bisikleti için, amatör kullanıcılar için ideal lastik 700x25'tir. 28 de olabilir ama, tavsiye edilmez.

@speed1000 Evet uyar.

@Angel Uygundur.

• Beğen
Tepkiler: rohe
26x1,2 dış lastikte aşınmadan dolayı ön arka yer değişimi kaç km de yapılmalı?

@Cuneyt Erkman
Hiç fikrim yok. Takipteyim.

Mtb kullanan arkadaşlara tavsiyem (27.5) zırhlı lastik alacaklara özellikle Schwalbe marathon plus smart guard tır.
Yaklaşık 250 km kadar kullandım ki diken,taş vs. ne kadar zorlu yol olursa olsun harika performans gösterdi.
Ancak bunun birde bedeli var; ağırlık, ama bu sorun değil ise bundan daha iyisi sanırım tubeless tır.Her iki turda bir
arka lastik patlatan ve bu durumdan çok sıkılan biri olarak gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: hakan64
selamlar,benim triban 500 un üzerindeki lastikler 700x23 jantım yamuldu sağlam jant çemberi önerisi varmı bütçem malumunuz,birde 700x32 lastık takmak mümkün olurmu çatal mesafesi 3,5 cm.arada 2mm
kalıyor yada çatal ölçüsü nereden ölçmeliyim yanlış ölçü almış olabilirim.

@Yiğitdo Herhangi bir bisikletçide (bildiğiniz-güvendiğiniz varsa iyi tabi) jant ördürebilirsiniz... 32'lik lastik takmayın, yol bisikletleri maksimum -genellikle- 28'lik lastiği destekler.

@Orhan bey malesef bahsettiğiniz gibi bisikletci yok,neyseki sizler warsınız.
700x32 takmak istemem söyle; kilom 110 boyum 185 yollar bozuk sonuç jant yamuk.
bütçeme göre sağlam mavic jant we beraberinde schwalbe marathon plus 700x32 takarak günü kurtarırım
diye düşündüm, çatal mesafesi nasıl ölçülür biraz daha araştırma yapmam lazım,sonuç alamazsam,
700x28 lastık we ona göre jant çember alarım..

Tekerin (lastiğin) dönerken geçtiği noktada arka maşanın -çatalın- iki kolu arasındaki içten içe mesafedir ölçmeniz gereken. En az 5-6 mm fazla olmalıdır lastik genişliğinden. Maksim 28 takın. 28'lik lastiğin bir tanesinin yük taşıma kapasitesi 80 kg civarıdır.

• Beğen
Tepkiler: Yiğitdo
@Orhan bey ewet haklısınız bu video daki gibi olmaya gerek yok.. peki 700x28 lastiğe göre ideal jant ölçüsü
nedir..

@Yiğitdo standart yol jantı, 700c ya da 622x15 jant alın hazır varsa, ya da çember, tel ve göbekleri alıp ördürün. Vites sisteminize, sayınıza uygun olmasına dikkat edin.

arka teker,700x28c lastık için Bu jant çemberi uygun olurmu acaba , weya bu katogoride
başka jant çemberi önerisi olan warmı..

orhan abi peki bu aynı çember şuan üzerindeki 700x23 lastiğe uyarmı.uyarsa hemen sipariş wereyim..

@Orhan Akarkut
cewapların için tekrar teşekkürler abi iyi geceler..

Geri