Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Arkadaşlar iyi akşamlar ,
Yeni bir yol bisikleti aldım başlangıç seviyesi ilk defa sürüyorum hayatımda.
Bundan önce yıllarca MTB kullandım lakin her zaman gidip geldiğim güzergahta bugün yeni bisikletim ile gittim-geldim ve öldüm tabiri caizse.
yol inanılmaz bozuk çukur yok lakin pütürlü ve ek yapılmış yükseklik var. ( neyden bahsettiğim gözünüzün önüne geldi. )
bisiklet tangır-tungur gidiyor mecburen ve bunu kolum,popom hissediyor . Hadi kendimi geçtim janta-tekere bir şey olacak diye ödüm koptu .

Akşamda arkadaşımla konuşurken jantı eğersin tekeri patlatırsın vs. dedi , ve daha ilk günden bisikletimden soğur gibi oldum.

Sizlerin görüşünü merak ediyorum.

teşekkür ederim.

not: bu arada teker 700x25

Scudo
Cevap geç oldu ama problem çözüldü. Dış ve iç lastikleri değiştirdim sorun kalmadı.

@brstrmn yol bisikletleri konforsuzdur ve bozuk yollara gelemez. Her zaman gidip geldiğiniz güzergahı değiştirmenizi tavsiye ediyorum daha düzgün yollardan gidip gelirseniz iyi olur ayrıca janta tekere kolay kolay birşey olmaz lastik patlaması zaten herkesin başına gelen bir şey jant akortuda her bisiklette kullanıma bağlı bir süre sonra kaçıyor.

Aslında niyetim tamamen ogrenmek ama su an bana destek olacak birisi yok,tek başıma ogrenicem. henuz uygun bisikleti de almadim . destek tekeri takılabiliyor dediler. ve de 600 lirayi asmayan bisiklet önerilerinizi de beklerim .Bilen biri yardimci olursa sevinirim

Arkadaşlar salganonun hybrit bir bisikleti var elimde kendimde 115 kiloyum sizce ne kadar hava basmam lazım

Bisikletimde 28 jant 700c CST marka fabrika çıkış lastikler var. Kuru havada virajlarda yol tutuşu güven vermiyor. Fren mesafesi uzun. Islak havalarda tabiri caizse tam bir "CESET". Arka fren tekeri çok kolay kilitliyor ve eğimli yolda bisikleti durdurmak çok zorlaşıyor, bisiklet kızaklayıp gidiyor.

İstisnalar hariç genelde şehir içi asfaltta sürerim nadiren hafif arazi koşullarına çıkarım.

4 mevsim kullanmak için özellikle ıslak havada asfalt tutuşu iyi olan bir lastik arıyorum. Ne önerirsiniz?

Bisikletim için bu 2 lastikten birini almayı düşünüyorum. Aslında seçenek Continental iken Trek Madone serisinde kullanıldığını öğrendiğim Bontager ile seçenekler arasına bir tanesi daha eklendi.

Özellikle ıslak zeminlerde başarılı olduğu ifade edilen Bontrager Aw2 ile son yılların en gözde lastiklerinden biri olduğunu bir çok kullanıcının söylediği continental arasında seçim yapmam gerekirse hangisini seçmemi tavsiye edersiniz ve neden?

Bontrager Aw2
continental grand prix 4000s ii

Bu 2 lastikten biri hakkında idi mesajım, onaylanırken bu başlığa taşındığı için lastik bilgileri eksik kalmış.

Lastikler hakkında düşüncesi, bilgisi olan yok mu arkadaşlar?

Merhaba arkadaşlar, 6 ay kadar önce Salcano ng450 27.5 V modelini aldım. Severek keyifle biniyorum :) 6 ay da en az 15 defa teker patladı, genelde diken, raptiye, çivi, cam. Her seferinde verdiğim 5tl yi geçtim, 15-20dk zaman kaybettiriyor bana boşuna (götür, bekle vs)

Bu konuda çözüm öneriniz nedir. Tamir kiti, yedek iç lastik, pompa vs alıp, gerektiğinde kendim mi halletmeliyim, yoksa yorumlardan gördüğüm Schwalbe Marathon Performance gibi bir lastik alıp, daha az sorun çıkartacak bir çözüm mü bulmalıyım bilemedim.

2.sorum da diyelim ki Schwalbe Marathon Performance veya benzeri, patlaması daha zor olan bir lastik almaya karar verdim. Kullandığım bisikletin teker özelliklerinde şu yazıyor : Salcano RACING XCM 2.20 lastik

Ben Schwalbe Marathon Performance almak istesem aşağıdaki modeli alabilir miyim?

(link)

bike24.com da bu ürün 2 tanesi kargo dahil 200tl civarına gelecek. Sanki Türkiye fiyatlarına göre bu iyi gibi geldi.

Ben şu 1.65 kısmına takıldım, bu bendeki lastiğe göre daha ince olması anlamına geliyor sanırım. Bu durumda iç lastik değişimi de yapmam gerekecektir tahminim. Doğru mu yorumluyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim :)

Merhabalar. Mosso Wildfire Hyd 26" kullanıcısıyım. Bisikletimde CST Caballero 26X2.25 MTB lastikleri mevcut. Buradaki ufak grubumuzla her gün kısa (25-30 km) turlara çıkıyorduk. Bir süre sonra kalın lastikler hem çok yormaya başladı hem de çevremden değiştirmem gerektiği üzerine yorumlar aldım. Ben de 1 mm zırhlı Rubena Flash 26X1.50 dış lastiklere geçtim. İlk başta en küçük 1.50 destekleyen iç lastikler kullandım. Arka tekerlerde sıkıntı olmasa da ön tekerde sekme sorunu baş gösterdi. Daha sonra En büyük 1.50 destekleyen Btwin iç lastikleri aldım. Sadece ön lastiği değiştirdim ve sekme sorunu çözüldü. Ancak arka lastiklerim 700 km sonunda resmen eridi. Arkadaşımdan aynı lastiği aldım ancak bu sefer arkaya da en büyük 1.50 iç lastik taktım. Bu sefer aynı durum arka tekerlerde oldu. Bugün de ince lastikleri söküp eski kalın mtb lastiklerini geri taktım ve sorun çözüldü. Ancak ben hala bu bisikletle turlara gittiğim için ince lastik takmak istiyorum. Öğrenci olduğum için pek de fazla bütçe ayıramıyorum. Bu durumda bana ne önerirsiniz? Hangi lastikleri nerden temin etmeliyim?

Merhabalar değerli arkadaşlar ben aranızda yeni olan ve yaşça oldukça küçük olan bi arkadaşınız
Bu bisikleti aslında 1-2 yıldır aktif olarak kulkanan birisiyim ama sizler kadar tecrubeli olmadığım için size sormak istediğim bir soru var
Benim bi tane sedona 750 PRO bisikletim var gayette memnunum ama son dönemde bisikletimde çok fazla patlak ile karşılaşır oldum ve neredeyse yama yapmaktan bisiklete binemez oldum en sonunda zırhlı bir lastiğe geçmeye karar verdim ama bu konuda anlamadığım bişey var doğru lastiği nasıl seçmeliyim şu anda aklımda rubena flash stu var lastiklerin ağır oluşu benim için çok sıkıntı bir durum değil yeter ki patlamasın şimdi burda birşeyler okudum ama tam olarak anlayamadım 54-559 diye birşey yazıyor lastiklerimin üstünde bu rubena stu da 26/1.75 bu lastik benim jantlarıma uyum sağlarmı sizce abilerim ablalarım

Yazım ve imla hataları için özür dilerim

@mehmet ulaş Açtığım konu hala onaylanmadığı için bu konuyu hortlatayım dedim. Mosso wildfire hyd kullanıyorum 26". Bir süre Rubena flash kullandım 1.50 ve çok sorun yaşadım. Fazla bütçem olmadığı için idarelik olarak Rubena Syrinx 1.50 aldım. Siz nasıl bir yol izlediniz, neler yaşadınız?

Eger jant olcunuz uyarsa ben size kesinlikle 1 35 lik swalbe kojak oneririm. Dunyanin en dusuk surtunme direnci olan ve en hafif lastiklerinden biridir ve 4 . derece patlak korumalidir.
Ben bisikletime taktigimda inanamadim performans degisimine. Silik lastik oldugundan cekincelerim vardi ama bosunaymis sonradan ogrendm. Sadece micirli yollarda ve asiri yagista sert fren yapmamak onemli . zaten diger lastiklerde ayni sekil.
Lastik tanesi 280 gram falan. Dusunun bisikletteki gozle gorulecek hafiflemeyi. En az 1 kilo fark eder yada 800 gram

2017-08-08_11-03-00_HDR.jpg

@mariokaldato Hocam sizin bisiklette mükemmel duruyor ince lastikler ama amortisörlü ve kalın bir yapıya sahip kadrolu bisikletlerde çok acayip duruyor. :) 34-35 milimetre lastikler gerçekten performansa hissedilecek kadar fark ediyormuki hocam?

Cok ama cok fark ediyor dostum

@mariokaldato Hocam lastikler gerçekten çok iyi ama benim bisikletimde 1.50 lastik bile acayip duruyor. Ama bir kere alıştım, tutamıyorum kendimi :D Cepte de para yok malum öğrenciyim, slick sayılabilecek bir lastik olan Rubena Syrinx 1.50 aldım. 1-2 ay idare etsin sonra mtb lastiklerini geri takar turları azaltırım. Bahara doğru da bir yol bisikleti alırım diye düşünüyorum nasipse. Ama sizin bisikletinize çok yakışmış :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Rubena Flash 26x1.50 / 40-559 Zırhlı (APS) Mtb Yol Lastiği arnavut taşlı ve arada bir mıcırlı yolda kullanılabilir mi?

Ürün bu

(link)

Yorumlar için teşekkürler...

@Cem9592

Hocam bu lastikleri doğa bisikletten aldım fabrikasyon hatalı çıktı. Dikkat edin derim.

• Beğen
Tepkiler: Cem9592
Geri