Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Merhaba arkadaşlar, 28 inç lastik boyuna sahip bir bisikletim var, geçenlerde bir tane hız saati aldım ancak lastik çevresini saate girmem gerekiyor, kullanım kılavuzunda 28 inç için hesaplama yazmamış, bende lastiğin çapını ölçüp pi sayısı ile çarptım, 213.52 çıktı, yani saate girdiğim rakam 2135, başka 28 inç kullanan arkadaş varsa girdiğiniz değeri söyler misiniz ben doğru mu girdim acaba emin değilim...

Scudo
@Bisiklet sever 93 düzgün yaparsanız neden kaçırdın ki?
Benim iki bisikletimin lastikleri de yamalı ama sorun yok. Zaten her patlamaya iç lastik degistirsek bittik.
( Yol bisikleti mde değiştiriyorum çünkü zıplama hissediyorum o ayrı)

@Raptor8 bazı durumlar için lastik e uygun olan iyidir. Tavsiyem satıcıya danışarak almanız olur. Yandaki taşkınlık iç lastiginizi kesip patlatabilir.

@Ayxan akort gerekli olabilir dostum.
Lastikleri söküp bisikleti ters çevirerek bakınca çok net görebilirsin. Eğer çarpmadan dolayı bir eğilme varsa bisikletçiyle görüşün.

alper 76 hocam zaten 25mmlik olanı aldım.Şuana kadar bir sıkıntı çıkarmadı bakalım.

@serdar080
Lastiğin üzerinde 700x kaç yazıyor.(700x25 gibi)Bir de km saatinin markası?

Arkadaşlar bisikletimde uzun zamandır Schwalbe Marathon Plus 26X1.50 tur lastikleri kullanıyorum. Bugüne kadar hiç patlamadı. Yakın zamanda lastikleri yıprandığı için değiştireceğim. 3 model arasında kaldım.
1-Schwalbe Marathon Plus 26X1,75
2-Continental Touring Plus 26X1,75
3-Rubena Flash Stop Thorn Ultimate tam zırhlı lastik 26X1,75
Yukarıdaki lastiklerden en akışkan ve hız için en elverişli hangisi ise o lastikten 2 adet sipariş edeceğim. Hız ve akışkanlık söz konusu ise fiyatı asla önemsemem. Gerekirse 2-3 kat para verip o lastiği alırım. Tabi ki patlamaya karşı dayanıklılıktan da asla taviz vermem. Yukarıdaki 3 model bisikletçilerin korkulu rüyası olan deveçökerten dikeninden etkilenmiyormuş. Zaten bisiklet lastik patlamalarının belki de yüzde 90 dan fazlası bu dikenden kaynaklanıyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Schwalbe Marathon plus kullaniyorum akıcılıgı gayet iyi cok memnun 26x1.95 den 26x1.5 gecmenin etkisi belki de frenler zayifladi gibi geldi tek sorunum o. Rubena bence Schwalbenin yanindan bile gecemez ben cok memnun kalmadim hantalgeldi bana stu lastikler. Continentali bilmiyorum denemedim.

• Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
@alperr125 rubena hantallık dışında nasıldı? yol tutuşu?

Sözkonusu akışkanlıksa eğer, ben paramı max basınç değeri en yüksek olana yatırırdım.

Disli lastiklerinize talibim. Tesekkur ederim. 5323120176...

@Desert Fox rubena flashlarin yol tutusu iyi sayilir ama yagmurlu havada vs virajlarda fazla guvenmemek lazim.

27.5'' Carraro Big 729 um var kondüsyonum çok şükür yükseldi maşallah dağ bayır geziyorum.Ama son zamanlar ş.arası gezmeye başladım hafiften.En son dün Manisa dan yola çıkıp Sart yaptım geldim totalde 135 km ama resmen bittim özellikle son 20 km yi nası geldim anlatması zor.
Kısacası tekerleri değiştirip ince şehir-tur lastiğine geçsem diyorum;sürekli dağ/tur lastiği değişimi yapmaktansa bi çift de jant ve lastik alsam gideceğim güzergaha göre birini taksam mantıklı olmaz mı?
Bisikleti şu an değiştirmek istemiyorum hem memnunum,hem tamamen duygusal ;) hem de apartman yer sorunu gibi nedenlerden dolayı yeni velesbit alamam.Tavsiyeleriniz nedir acaba?

27.5'' Carraro Big 729 um var kondüsyonum çok şükür yükseldi maşallah dağ bayır geziyorum.Ama son zamanlar ş.arası gezmeye başladım hafiften.En son dün Manisa dan yola çıkıp Sart yaptım geldim totalde 135 km ama resmen bittim özellikle son 20 km yi nası geldim anlatması zor.
Kısacası tekerleri değiştirip ince şehir-tur lastiğine geçsem diyorum;sürekli dağ/tur lastiği değişimi yapmaktansa bi çift de jant ve lastik alsam gideceğim güzergaha göre birini taksam mantıklı olmaz mı?
Bisikleti şu an değiştirmek istemiyorum hem memnunum,hem tamamen duygusal ;) hem de apartman yer sorunu gibi nedenlerden dolayı yeni velesbit alamam.Tavsiyeleriniz nedir acaba?

Abiler dayımın kaç senelik yatmakta olan eski model yarış bisikletini canlandırmaya karar verdik . Bunun için 27 inç dış ve iç lastik lazım. Bu ölçüde lastik bulabilmek mümkün mü ? Dayımın dediğine göre tozunu al lastiği tak bin tarzında imiş bisiklet o derece sağlam olunca uğraşmak istedim .

Abiler dayımın kaç senelik yatmakta olan eski model yarış bisikletini canlandırmaya karar verdik . Bunun için 27 inç dış ve iç lastik lazım. Bu ölçüde lastik bulabilmek mümkün mü ? Dayımın dediğine göre tozunu al lastiği tak bin tarzında imiş bisiklet o derece sağlam olunca uğraşmak istedim .

Başlıktada belirttiğim gibi alexrims xc 44 jant setim var buna maxxis crossmark tubeles lastik seti alıp iç lastik ile kullanmak istiyorum kullanabilirmiyim herhangi bir sorun cikarirmi nasıl takarım nelere dikkat etmeliyim takarken

Dosyalar

• Screenshot_20180112-190448.png
    Screenshot_20180112-190448.png
    32,1 KB · Okunma: 8
Carraro Big 927 mtb m var;üzerinde schwalbe lastikler var ancak ince siboplu,bana kalın (oto) siboplu uygun iç lastik ne tavsiye edersiniz?

Geri