Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Komşu yolda neyle karşılaşacağını Allah göstermesin biz bilmiyoruz. Yarışçıların bisikleti kullanış şekli ile sıradan bisikletçininki tamamen farklı. Adamlar frene basmadan yokuş iniyor, biri düşünce tüm peleton devriliyor. Onların kullanış şekli ile sizinkisi aynı değil.
Sizin şimdiki dağ lastiğinizle en fazla benzincide asfalttan betona geçtiğinizde sizden önce araba yıkamışlarsa onun su birikintisiyle karşılaşırsanız hiç frene dokunmadan kayıp düşersiniz. İnce lastikle ise frene bastığınızda freni boşalmış gibi gidersiniz. Çok farklı riskler, biri siz trafikteyken, diğeri ise düz ıslak zeminde tek başınızayken risk oluşturur.
Bu anlattığınız sizin kullanım deneyiminiz mi? Gerçekten çok ilginç.

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
Scudo
@Spartiat çok iyi bir cevap
Bisikletin çok bi özelliği yok 2010 yılında toplamıştık specialized çelik kadro, deore lx arka göbek, exage ön göbek, sis aktarıcı, alhonga v fren,13-32(olmalı) hg serisi ruble 28-38-48 aynakol. Vuelta çember Cst gripper 26x2.15(olmalı) lastikle kullanıyorum. 17 kilo
Turda develi gibi bir yerde 20-25 ortalama anca çıkartabiliyorum. Daha iyi hale getirilecek gibi.

Jant çemberinin iç genişliği belli mi? Jant üstünde ETRTO değeri yazan etiket varsa oradan bakılabilir.

Aslında çelik kadrolu 17 kg (lastik değişimiyle biraz hafifleyecek tabii) ağırlığında 26 jant bir bisikletin sadece lastik inceltmeyle amacı karşılayamayacağını düşünüyorum ama jant iç genişliği 19 mm'den büyük değilse 1.15"~29 mm ya da 1.10"~28mm lastik takılabilir, jant ve lastik bozuk olmadıkça da zıplama ya da yalpa olmaz. Tabii iç lastik de değişmeli, örneğin şununla: (link)

@Spartiat aynı iç lastiği MerkezBisiklet ten tedarik edebiliyorum. Netten aradığımda vuelta airline 1 olarak iç çap 18.6 yazıyor

@Spartiat aynı iç lastiği MerkezBisiklet ten tedarik edebiliyorum. Netten aradığımda vuelta airline 1 olarak iç çap 18.6 yazıyor

Merkez'deki presta diye schrader siboplu diğer linki verdim ama jant zaten presta uyumluymuş.

18.6 - 19 mm janta 28mm lastik takılabilir.

... Firma ilgilisi bizde beklemiş lastik bulunmaz problem olmaz diyor ama sıkıntı olursa iade de olmaz diyor. ...

Yasal olarak mesafeli satışta ürün gerekçesiz geri gönderilebilir, firma dönüş kargosunu da ödeyerek geri almak zorunda ama büyük platformlar dışındaki satıcılarda sorun yaşanabiliyor. Ürün sorunluysa sorunlu malı zaten geri almak zorunda. Konu hakem heyetine giderse satıcı mutlaka haksız çıkar, fazlasıyla zarara uğrar. Geri almayacağını söylüyorsa uğraşmak yerine HB ya da Amazon gibi bu süreçleri daha iyi olan yerlerden satın alınabilir.

• Beğen
Tepkiler: Mentalfeed
Merhaba, hafta sonu bisikleti temizlemeyi planlıyordum lastiği kontrol ederken, dış lastiğe aşağıda fotoğrafını koydum telin girdiğini gördüm. Teli lastikten çektim, yarısı içeri girmişti ve ilk çekerken biraz hava tısladı ancak sonra baktığımda havası inmemiş durumda şu anda. Acaba bu haliyle dış lastiği kullanabilir miyim? İç lastiği çıkarıp kontrol etmem gerekir mi?

289182 dosyayı görüntüle

Çekmez olaydım o teli :s sonrasında beş defa lastiğim patladı. Yedek iç lastik patladı, yama yaptığı lastiğin yaması tam olmadı, bisikletçiye götürdüm yeni iç lastik taktı (Benim dış lastik 700x32c ama bisikletçinin taktığı 700x23-25c, sorun olmaz dedi, tamam dedim.) aynı akşam o da patladı, götürdüm yama yaptı. Bu sabah 6'da kalktım bir heves ile süreyim dedim 45 dakika kadar sonra yamalı yerden başka yer patladı, değiştirdim eve geldim. Jantta bant var, dış lastiğe bende, bisikletçide baktık sorun göremedik. Ne olabilir fikriniz var mı?

Bu sabah dış lastiği janttan ayırırken biraz zorladım, dış lastiğin kenarları biraz soyuldu. Şuan zırhlı lastik düşünüyorum, şu aşamada önerir misiniz? Schwalbe maraton plus ve continental contact plus arasında hangisini önerirsiniz?

Teşekkürler,

Merhabalar, 700 x 40C sehir bisikleti dış lastiğime 700 x 38 C iç lastik uyum sağlar mı? Sorun yaşar miyim?

Çekmez olaydım o teli :s sonrasında beş defa lastiğim patladı. Yedek iç lastik patladı, yama yaptığı lastiğin yaması tam olmadı, bisikletçiye götürdüm yeni iç lastik taktı (Benim dış lastik 700x32c ama bisikletçinin taktığı 700x23-25c, sorun olmaz dedi, tamam dedim.) aynı akşam o da patladı, götürdüm yama yaptı. Bu sabah 6'da kalktım bir heves ile süreyim dedim 45 dakika kadar sonra yamalı yerden başka yer patladı, değiştirdim eve geldim. Jantta bant var, dış lastiğe bende, bisikletçide baktık sorun göremedik. Ne olabilir fikriniz var mı?

Bu sabah dış lastiği janttan ayırırken biraz zorladım, dış lastiğin kenarları biraz soyuldu. Şuan zırhlı lastik düşünüyorum, şu aşamada önerir misiniz? Schwalbe maraton plus ve continental contact plus arasında hangisini önerirsiniz?

Teşekkürler,

Bir kere 23-25c 32lik lastikle uyumlu olsaydı 23-25c değil 23-32c olurdu. Bisikletçi satış yapayım da gerisi önemli değil diye düşünmüş. Patlaklarınız iç lastiğin janta bakan tarafında mı yoksa lastiğe bakan tarafında mı? Ben de patlamalardan artık illallah etmiştim, her sürüşte, şürüşe çıkmasam bile gece olduğu yerde patlıyordu lastik janta bakan tarafından. Gözle bakıyorum problem yok, elle bakıyorum problem yok jantta. Jant şeridini söküp yıkayıp geri taktım sorun çözüldü gibi. Sizin de gözle göremediğiniz elle zor hissedilen bir şey yüzünden canınız sıkılmış olabilir.

300 km deki lastikte bu normal mi sizce?IMG_20220618_112745.jpgIMG_20220618_112752.jpg

Arkadaslar oncelikle herkese merhaba! Yas itibariyle benden buyuk olan ve kucuk olanlarimi saygi ve sevgiyle selamliyorum. Araniza yeni kayiliyorum kocaeliden selamlar herkese ? Simdi benim sorum su bisiklet isine yeni basliyorum kardesimden kalma bir carraro daytona 436 mtb bisikletim var gecen gun bisikletciye goturdum bakima girdi 500 tl odememe ragmen bazi problemler cozulmedi yardimci olabilecek birileri varsa bisikletimin fotosunu atabilirim ve birkac sorum var lastikler ile ilgili musait olanlar var ise sormak isterim. Kusuruma bakmayin yanlis yazmis isem hepinize saygilarimi sunarim.

Lastik üretimden sonra epey yatmış sanırım (mağazada veya bisiklet üstünde), 300 km'de hiç bir şey olmaz taze lastiğe, foto itibariyle tahminim...
Hocam ben de aynı şeyi düşünüyorum. O yüzden değişim talep edeceğim. Bu şekilde kullanmak çok mantıklı değil sanırım.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Arkadaslar oncelikle herkese merhaba! Yas itibariyle benden buyuk olan ve kucuk olanlarimi saygi ve sevgiyle selamliyorum. Araniza yeni kayiliyorum kocaeliden selamlar herkese ? Simdi benim sorum su bisiklet isine yeni basliyorum kardesimden kalma bir carraro daytona 436 mtb bisikletim var gecen gun bisikletciye goturdum bakima girdi 500 tl odememe ragmen bazi problemler cozulmedi yardimci olabilecek birileri varsa bisikletimin fotosunu atabilirim ve birkac sorum var lastikler ile ilgili musait olanlar var ise sormak isterim. Kusuruma bakmayin yanlis yazmis isem hepinize saygilarimi sunarim.

Sorun hocam. Burada çok fazla üyeyiz, birimizin fikri yoksa diğerinin elbet oluyor. Herkesin elinden geldiğince yardımcı olacağına emin olabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: lrfan ve nhtpkl
Sorun hocam. Burada çok fazla üyeyiz, birimizin fikri yoksa diğerinin elbet oluyor. Herkesin elinden geldiğince yardımcı olacağına emin olabilirsiniz
Tesekkur ederim emeginize saglik oncelikle benim cihaz bu
Bununla uzun yol yapilir mi 26 jant daytona 436 ve lastik zirhli lastik istiyorum kalin ne onerirsiniz uzun yolda cok yormayacak surekli uzun yol yapmiyorum cunku. Malum kocaeli golcukte yollar bozuk o yuzden tur lastigi zor hergun ise bunla gidip geliyorum sizce bunu toplamali miyim yoksa yeni birsey mi bakayim ? Fiyatlar cok yuksek cunku.
Ayrica zinciri bol sanirim guclu basinca pedallara ara sira bosa atiyor, gicirti da geliyor.
Bisikletcinin yaptiklari ise ; gobek degisimi, tellerin degisimi, lastiklerin degisimi ve yaglama 500 versim gecen ay ve 1 aydir biniyorum ara sira vitesleri de yapamamis ki bazen atmiyor vitesini yani bu tarz bi makina ile nasil bir yol izlemeliyim sizce?

Dosyalar

• 16555556821347733142613741442594.jpg
    16555556821347733142613741442594.jpg
    91,5 KB · Okunma: 23
Geri