Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Ben aynı modelin 29*1.75 olanını forumdaki bir arkadaştan çifti 100 lira olacak şekilde almıştım.Sadece 20 km kullandığımdan kendi deneyimim yok ama bu lastiği kullanan bir arkadaşım ıslak zeminde lastiğin çok yetersiz oldugunu söylemisti hatta bir keresinde araç tarafından sulanmış bir sokakta dönerken kayıp park halindeki aracın altına girmişti lastiğide 1500 kmye kadar 1 kere patlamıstı fakat su son 500 km de 3 tane patlak verdi.

Scudo
@Giantdefy Dostum dediğin lastik yol tipi miydi arazi tipi mi hangi modeli diyosun?Dişlisinin kaymaması lazım bence.

@Asusmune İnceledim dostum,hoşuma da gitti fakat kullandığım lastik 2.25 idi.Bunun 2.10 olması sorun çıkartabilir mi?

Gösterdiğiniz lastiğin aynısını kullanıyor.Crossmark smart same göre daha iyi bence 2.25 yerine 2.10 olması fazla birşey değiştirmez.

• Beğen
Tepkiler: Yagizcan Cinar
@Yagizcan Cinar
Senin kullanımına bağlı ben 1.75 en geniş lastiğim, sırf şehir içi kullandığımdan çocuğun 2.10 bana eziyet gelmişti ama sen araziye de çıktığından sen karar vermen lazım.

@Yagizcan Cinar Dostum ben MTB kullanmadığım için diğer arkadaşlar sana daha doğru yardımda bulunabilirler. Evet selenizin şimdiki pozisyonu daha doğru ;)
Aramalarınızda kolaylıklar diliyorum. Eminim MTB ci arkadaşlar yardımcı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Yagizcan Cinar
Hepinize çok teşekkür ederim,eğer başka öneri gelmez ise gösterdiğiniz şu lastiği ( (link) ) almayı düşünüyorum.

@Yagizcan Cinar
Maxxis iyi markadır. Rubena kullanmış biri olarak yazıyorum, ben pek memnun olmadım.

@Asusmune Dostum son olarak aklıma bir şey daha takıldı.Daha önce kullandığım lastik 2.25 demiştim hani şimdi 2.10'luk takarsam lastik janta oturmamazlık yapar mı ?

2.25 ile 2.10 arasında ciddi olarak fark olacağını zannetmiyorum ama ciddi atlamalar,zıplamalar yapıyorum dersen 2.25 olanı bak ama normal olarak kırda bayırda gezerim, yoldada gezerim dersen yol 2.10 daha iyi bile olur. 2.10 janta oturma, sıkıntı yapma.

not: internet üzerinden satın almayı yaparsan 2 hafta cayma hakkın var, beğenmedin geri gönder.:) dert etme böyle şeyleri.

@Yagizcan Cinar

Birşey soracağım bisikletimin lastiklerini köpek ısırdı da sadece iç lastikleri değiştirirsem acaba dış lastikler idare edermi yoksa dış lastiğidemi değiştirmem lazım

26x1.25 uyumlu en ucuz iç lastik nerden bulabilirim?

@BlindGuardıon
Öncelikle gecmis olsun. Eğer köpeğin dişleri dış lastiği delerek iç kisimda küçük yariklar actiysa değiştirmeniz gerekir. Yoksa hareket halinde esneyen lastikteki bu çatlak/yarik noktalar iç lastigi kistirarak patlamasina neden olabilir.
Bu şekilde dış lastiğin iç yüzeyindeki deformasyonla gerçekleşen patlamalara "lastik isirmasi" denir.
Eğer dış lastiğin iç yüzeyinde hasar yoksa sorun olmaz.

Herkese selam ve sevgiler konu açmak boşuna forumda yer işgal etmek istemiyorum burdan sorayım 'schwalbe smart sam'' bu lastiği kullanan varmı aranızda?bazı sorularım olacakda.

Biri asfaltta patladı diken girmiş biri de arazide patladı
Ama asfalt için alınabilir güzel lastik

Geri