Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Yanak farkı var, uyumlu olur üstündeki lastikten biraz daha ince durur.
“Bu dış lastik hobi amaçlı veya düzenli olarak patika veya zorlu zeminlerde hibrit bisiklet kullananlar için tasarlandı.” Diye yazıyor ama ben daha çok asfaltta kullanacağım. Umarım sıkıntı yaşamam. Teşekkür ederim ayrıca

Scudo
Merhaba arkadaşlar, bisikletim kron tx300 disc ve 2016 model, haliyle biraz ağır, şuan ön lastiği orjinal lastik ve 800 gram arka lastiği 2 sene önce cst1920 ile değiştirmiştim, 843 gram. Ön lastik hem zırhsız hem ağır hem de eski (6 yılda 3000 km yol gitti) değiştirmek istiyorum bu sebeple.

Önümde 2 seçenek var;

1) Ön lastiği de arka lastiğin aynısı olan CST Platinum 1920 ile değiştirmek, bu durumda ağırlık 50 gram artacak fakat lastik zırhlı olacak yaklaşık maliyet 160 tl.
2) Ön ve arka lastiği birlikte Vittoria Randonneur ile değiştirmek. Bu lastik 608 gram ve fiyatı 130 tl. Ön arka diyince 260 olucak ki bütçem dahilinde bu rakam.

Vittoria Randonneur 33tpi fakat CST 60tpi, bu bir sorun yaratır mı? Vittoria 8 kat zırhlı tpi düşük olsa da sorun olmaz gibime geliyor bana.

Vittoria Randonneur kullananlar var mı, tavsiye ederler mi?
Bu iki seçenekten hangisini seçmemi önerirsiniz. Farklı önerilere de açığım, zırh konusunda bunlar kadar ağır zırh istemiyorum aslında ama yine de hafif bir zırh seviyesi olsun istiyorum.

bianchi şehir bisikleti dış lastik olarak 700x38 ölçülerinde btwin dışında cst ve chaoyang markalarından uygun fiyatlı lastikler var. Bu üç marka arasında kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim

“Bu dış lastik hobi amaçlı veya düzenli olarak patika veya zorlu zeminlerde hibrit bisiklet kullananlar için tasarlandı.” Diye yazıyor ama ben daha çok asfaltta kullanacağım. Umarım sıkıntı yaşamam. Teşekkür ederim ayrıca
Rica ederim lastiği görmediğim ve nerede kullanacağınızı bilmediğim için daha ilerisine yorum yapamayacağım. Aklınızda olsun lastik alırken jantınızın çapı ve iç et kalınlığı önemli. Bu değerlere uyan lastiklere bakarsanız uyum sorunu yaşamazsınız.
bianchi şehir bisikleti dış lastik olarak 700x38 ölçülerinde btwin dışında cst ve chaoyang markalarından uygun fiyatlı lastikler var. Bu üç marka arasında kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim
Üç markanın lastikleri de aşağı yukarı aynı kalitededir. Merak ettiğiniz lastikleri marka ve model olarak paylaşırsanız kullanan arkadaşlar yorum yapabilir.

arkadaşlar iyi günler. benim dededen kalma eski bir bisan marka bisikletim var. ancak lastiklere hava basmada sorun yaşıyorum. şöyle ki lastiğin havasında inme olunca pompayla şişirmeye çalışıyorum pompayı siboba takıp hava basmaya başladığım zaman bastığım hava bir yerden dışarı çıkıyor, yani sesini duyuyorum. Pompayı siboptan çıkardığım zaman içeride olan hava da dışarı çıkıyor lastikteki hava tamamen boşalıyor. sürekli bisikletçiye götürüyorum yani anlayacağınız lastiklerin havası inince, eğer pompayı takarsam yine aynı hikaye. ama şu anda lastikte herhangi bir patlak olmadığına eminim, acaba pompada mı bir sorun var yoksa sibopta veya iç lastikte mi bir problem var?

arkadaşlar iyi günler. benim dededen kalma eski bir bisan marka bisikletim var. ancak lastiklere hava basmada sorun yaşıyorum. şöyle ki lastiğin havasında inme olunca pompayla şişirmeye çalışıyorum pompayı siboba takıp hava basmaya başladığım zaman bastığım hava bir yerden dışarı çıkıyor, yani sesini duyuyorum. Pompayı siboptan çıkardığım zaman içeride olan hava da dışarı çıkıyor lastikteki hava tamamen boşalıyor. sürekli bisikletçiye götürüyorum yani anlayacağınız lastiklerin havası inince, eğer pompayı takarsam yine aynı hikaye. ama şu anda lastikte herhangi bir patlak olmadığına eminim, acaba pompada mı bir sorun var yoksa sibopta veya iç lastikte mi bir problem var?
Sibop türünü bilmeden söyle bir yorum yapabilirim, Hava basmak için ucundaki iğnesi gevşetilen tarzda bir iç lastik var ise pompayı tam oturtmadan hava basarsanız hava inecek yada kenaran kaçacaktır. Burada nasıl bir pompa kullandığınızı da bilmiyorum, kilitlenebilir bir popma olsa işiniz çok daha olay olacak, Eski tip sibop yani araba lastiklerindeki tarzda birşey ise yine havayı basarken pompanın ucunu baskı uygulayarak havanın kaçması engellenebilir. Bir fotoğraf paylaşırsanız çok daha isabetli yorum yapabiliriz. Bu arada başka ihtimal iç ve dış lastikler bayatlamış ise hava kaçırabilir, dediğim gibi bir kaç fotoğraf paylaşırsanız net bir ifade kullanabilriz.

Arkadaşlar bisikletimin lastiği 700x38 c yeni lastik alıp birazdaha inceltmek istiyorum sizce jantım kaça kadar destekler şimdiden teşekkürler jant çemberimin ölçüsünü bilmiyorum sadece 28 jant olarak biliyorum

Sibop türünü bilmeden söyle bir yorum yapabilirim, Hava basmak için ucundaki iğnesi gevşetilen tarzda bir iç lastik var ise pompayı tam oturtmadan hava basarsanız hava inecek yada kenaran kaçacaktır. Burada nasıl bir pompa kullandığınızı da bilmiyorum, kilitlenebilir bir popma olsa işiniz çok daha olay olacak, Eski tip sibop yani araba lastiklerindeki tarzda birşey ise yine havayı basarken pompanın ucunu baskı uygulayarak havanın kaçması engellenebilir. Bir fotoğraf paylaşırsanız çok daha isabetli yorum yapabiliriz. Bu arada başka ihtimal iç ve dış lastikler bayatlamış ise hava kaçırabilir, dediğim gibi bir kaç fotoğraf paylaşırsanız net bir ifade kullanabilriz.
Hocam öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Bisikletten çok anlamadığım için bilgisizliğimi mazur görün.
237-mini_32724873.jpgbisiklet-supaplari.jpg
Kullandığım pompa ilk fotoğraftaki gibi bir pompa, yani o fotoğraftaki küçük bir şey var ya hocam pompayı onunla birlikte takıyorum siboba. Bisikletin sibobu da ikinci fotoğraftaki en soldaki sibop türü. Schrader sibop deniliyor anladığım kadarıyla.

Hocam öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Bisikletten çok anlamadığım için bilgisizliğimi mazur görün.
262804 dosyayı görüntüle262805 dosyayı görüntüle
Kullandığım pompa ilk fotoğraftaki gibi bir pompa, yani o fotoğraftaki küçük bir şey var ya hocam pompayı onunla birlikte takıyorum siboba. Bisikletin sibobu da ikinci fotoğraftaki en soldaki sibop türü. Schrader sibop deniliyor anladığım kadarıyla.
Evet standart sibob türü sizinki, yalniz bu gösterdiğiniz pompalar genelde ucuz ve kalitesiz oluyor, en azından yakınlarda bir benzin istasyonu varsa orada şişirmek daha faydali olacaktır, kırmızı renkli eklenti hortumun ince tarafı pompaya diğer ucu lastik sibobuna takılacak ama o uc dönerek sabitleniyor olsa gerek eğer olmuyorsa biraz dediğim gibi üzerinden baskı yapıp bir başkası da pompa ile hava basacak, bu şekil sanırım rahat hava basabilirsiniz.

Evet standart sibob türü sizinki, yalniz bu gösterdiğiniz pompalar genelde ucuz ve kalitesiz oluyor, en azından yakınlarda bir benzin istasyonu varsa orada şişirmek daha faydali olacaktır, kırmızı renkli eklenti hortumun ince tarafı pompaya diğer ucu lastik sibobuna takılacak ama o uc dönerek sabitleniyor olsa gerek eğer olmuyorsa biraz dediğim gibi üzerinden baskı yapıp bir başkası da pompa ile hava basacak, bu şekil sanırım rahat hava basabilirsiniz.
evet dönerek sabitleniyor ama yine de dediğim gibi oluyor hocam. aslında bir ara bu pompayla hava basıyordum ben bir sorun olmuyordu ama bisikletçiye falan gitti iç lastik değişimi oldu ondan sonra ne yapsam hava basamıyorum bu pompayla. peki pompa tavsiyeniz var mıdır?

evet dönerek sabitleniyor ama yine de dediğim gibi oluyor hocam. aslında bir ara bu pompayla hava basıyordum ben bir sorun olmuyordu ama bisikletçiye falan gitti iç lastik değişimi oldu ondan sonra ne yapsam hava basamıyorum bu pompayla. peki pompa tavsiyeniz var mıdır?
Dechatlon'da güzel pompalar var bütçenize göre alabilirsiniz, belki de pompanizin o aradaki kırmızı hortumu da çatlamış olabilir onlar genelde çabuk yıpranır, daha önce çok başıma geldi, malzeme kalitesi berbattır.

• Beğen
Tepkiler: gunduzah13
Dechatlon'da güzel pompalar var bütçenize göre alabilirsiniz, belki de pompanizin o aradaki kırmızı hortumu da çatlamış olabilir onlar genelde çabuk yıpranır, daha önce çok başıma geldi, malzeme kalitesi berbattır.
tamamdır çok teşekkür ederim ilginiz için.

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Arkadaşlar bisikletimin lastiği 700x38 c yeni lastik alıp birazdaha inceltmek istiyorum sizce jantım kaça kadar destekler şimdiden teşekkürler jant çemberimin ölçüsünü bilmiyorum sadece 28 jant olarak biliyorum

ilk önce bu şekilde ölçüp ( içten içe ) jantın kaç mm geldiğini öğren. ( Bisiklet jantı bulamadım idare et )
jant_genişliği.jpg

Sonra öğrendiğin ölçü ile bu tablodan kaç lastik destekler bak.

Jant Tablo.jpg

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
arkadaşlar merhaba forumda yeniyim. 2. el şehir bisikleti aldım. İlk defa şehir bisikleti kullanıyorum. Hızlanması çok güzel fakat konforsuz. Yolları çok kötü bir yerde yaşıyorum.(Kocaeli/Körfez Türkiye'nin en kötü yollarına sahip olabilir.) Biraz daha konfor adına dişli bir teker alsam fayda eder mi? Bir de sele çok sert direk kasıklarım acıdı sele tavsiyeniz var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim.Bisiklet 1.jpegBisiklet lastik.jpeg

arkadaşlar merhaba forumda yeniyim. 2. el şehir bisikleti aldım. İlk defa şehir bisikleti kullanıyorum. Hızlanması çok güzel fakat konforsuz. Yolları çok kötü bir yerde yaşıyorum.(Kocaeli/Körfez Türkiye'nin en kötü yollarına sahip olabilir.) Biraz daha konfor adına dişli bir teker alsam fayda eder mi? Bir de sele çok sert direk kasıklarım acıdı sele tavsiyeniz var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim.263094 dosyayı görüntüle263095 dosyayı görüntüle
700x38 veya 700x42 bir lastik alıp seleyi de jelli kılıf veya kalça şeklinize göre seleyi komple değiştirerek daha fazla konfor elde edebilirsiniz. Sadece asfaltta ve stabilize yolda sürecekseniz dişli lastiğin pek bir etkisi olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Emre Karca
Biraz daha konfor adına dişli bir teker alsam fayda eder mi?
Lastiğin dişli olması yada olmaması konforu etkilemez.
* Lastiğin üzerinde uygun basınç aralıkları yazılı olur. O aralıkta kalmak koşuluyla basıncı düşülebilirsiniz.
* Yumuşak hamurlu geniş lastikler daha konforlu olur. Kaliteli tur lastiklerine bakın. schwalbe marathon greenguardlar düşünülebilir.

• Beğen
Tepkiler: Emre Karca
Öncelikle forumda yeniyim, şu anda yanlış yere yaziyorsam affola. Uzun süren dış lastik aramamda bütçeme göre seçtiğimiz lastik mitas flash stu 700x35c. Fakat ebatları çok zor buluyorum. Soruma gelelim.700x35 ile 700x35C arasındaki fark nedir ? + Olarak mitas flash stu normalde 5mm zırhlıdır. Fakat internette hep 4mm zırhlı görüyorum. Acaba 5mm zırhlı ve 700x35c özelliklerine uygun guvenilir bir siteden bana yardımcı olabilir misiniz ? Biraz uzun oldu fakat yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
İyi günler gomax illusion 29 jant bir bisiklet aldım ama sağa dönüşerde teker kenara değiyor ve yalpa yapıyor normal durup salladığım teker oynamıyor bile sadece dönüşlerde sebebini bilen var mı?

Geri