Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Scudo
Konu nerden açılıyo bilmediğim için buradan soracağım
Çift tarafıda kılavuzlu olan göbekleri ne diye aratırsam bulabilirim, iki tarafınada dişli takacağım

İnternetten alabilirsiniz veya decathlondan alacaksanız tavsiyem hava basıncını düşürmek olacaktır ve de ağırlığınızı öne doğru verebilirsiniz bunun için seleyi yükseltebilirsiniz. Ben cst byte padova adlı (çin malı) markanın lastiğini kullanıyorum en ucuzu diye aldım şuan memnunum.
Decathlon garantisi var incelesinler .

Tam tarihini hatırlamıyorum, daha önce yandan balon yapan Michelin yol lastiği fotoğrafları vardı.
Michelin lastiğin görüntüsü çabuk yırtılmaya müsait ve esnekliği daha az gözüküyor bana göre.
İlk başta balondu fark edince havasını indirdim 5 km de açıldı forumda Michelin lithion 2 den memnun olanlar vardı birisi 2000 km'de hiç patlamadığını yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam oyüzden aldım (ilk sürüşte patlatmıştım sahil yolunda:D). İyi bir lastik tavsiyesi verebilecek varmı patlamaya karşı dayanıklı uygun fiyatlı?

Yanakta yazan ve uygulanan basınç ne kadar? Darbe nedeniyle jant kesmiş gibi duruyor sanki.
105 85 kilo olduğum için 110 basıyordum 105 basınca sürerken lastik inik gibi oluyordu

Mümkünse yurtdışından (link) gibi sitelerden, Türkiyede ki fiyatları kıyaslayarak lastik almanı tavsiye ederim.
Bazen 1 lastik fiyatına neredeyse 2 lastik alıyorsun yurtdışından. ( güzel indirimler oluyor )
Bütçen hangisine yeter ise 1 defa biraz fazla ücret vererek 3-5 sene rahat kullanacağın lastiği seçmeni tavsiye ederim.

11 yıllık bisiklet süresince 2. çift continental grandprix 4 season lastikleri kullanıyorum oldukça memnunum.

Mümkünse yurtdışından (link) gibi sitelerden, Türkiyede ki fiyatları kıyaslayarak lastik almanı tavsiye ederim.
Bazen 1 lastik fiyatına neredeyse 2 lastik alıyorsun yurtdışından. ( güzel indirimler oluyor )
Bütçen hangisine yeter ise 1 defa biraz fazla ücret vererek 3-5 sene rahat kullanacağın lastiği seçmeni tavsiye ederim.

11 yıllık bisiklet süresince 2. çift continental grandprix 4 season lastikleri kullanıyorum oldukça memnunum.

Yurdışı alışverişi için vergilendirme vs anlamıyorum açıkcası birde mesela ürün bozuk falan gelse yurtiçi siteler gibi iade/değişim kolaymı?

Yurdışı alışverişi için vergilendirme vs anlamıyorum açıkcası birde mesela ürün bozuk falan gelse yurtiçi siteler gibi iade/değişim kolaymı?
Onlar çok daha anlayışlılar bizim esnafımızdan. Bir sorun çıksa Türkiye'de binbir türlü zorluklar yaşarken onlarla çok bir sorun yaşamıyorsun. Sorunu kanıtladığın takdirde ya para iadesi ya da yeni ürün yolluyorlar. Forumda da örnekleri mevcut.

Aslında merlin en son çağre olarak düşünülmesi gerekiyor. Yanlış bilmiyorsam merlin ingiltere bazlı bir alışveriş sitesi, bu yüzden de %30 vergi ödemek zorunda kalıyorsunuz.
Bikeinn den bir bakın derim eğer istediğinizi bulamazsanız merline bakabilirsiniz. Bikeinn den yaptığınız alışverişlere %18 vergi uygulanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Kayabey
Aslında merlin en son çağre olarak düşünülmesi gerekiyor. Yanlış bilmiyorsam merlin ingiltere bazlı bir alışveriş sitesi, bu yüzden de %30 vergi ödemek zorunda kalıyorsunuz.
Bikeinn den bir bakın derim eğer istediğinizi bulamazsanız merline bakabilirsiniz. Bikeinn den yaptığınız alışverişlere %18 vergi uygulanıyor.
750 tl ödediğim Merlin siparişimde 75 tl vergi ödedim. Kargo 8 pounddu. Yine de aldıkları vergi %30 etmiyor. Çoğu kişide de durum aynı şekilde. Yani bir tutarlılık yok vergilemede. Neye göre yapıyorlar anlamış değilim.

Fırsat reyonunda da paylaşılmıştı, şu anki fiyatıyla yurtiçindeki tek lastik fiyatından daha ucuza iki tane lastik alınabiliyor. İkinci elde dahi bu fiyata alınamıyor.
(link)

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Fırsat reyonunda da paylaşılmıştı, şu anki fiyatıyla yurtiçindeki tek lastik fiyatından daha ucuza iki tane lastik alınabiliyor. İkinci elde dahi bu fiyata alınamıyor.
(link)
Bu lastiği kullananlar oldumu tavsiye edermisiniz? Patlak direnci ömrü vs.

Bu lastiği değil de bir önceki modelini kullandım (Ultrasport II) patlak direnci, uzun ömürlülüğü konusunda memnun kaldım. Başlıkta ve forumda bir çok kullanıcı bu lastik için yorumda bulundu, arama yaparak bu bilgilere erişebilirsiniz.
Son olarak lastiği janta takması oldukça uğraştırıcı.

Ben 28 mm olanı 500 küsür kilometredir kullanıyorum bir kere patladı tel girmiş mitas synrixden geçince çok iyi geldi bana. Üstteki arkadaşın dediği gibi tek levye ile biraz zor oturuyor

3500 km yi geçtim. 1 kere patladı. O da baya talihsizlikti. İstanbul gibi her yerd inşaat malzemesi ve yol kenarında camı eksik olmayan yer için patlak konusunda oldukça başarılı. Akıcılığı da oldukça iyi. Islak zeminde çok iyi diyemem, ama kötü de diyemem. Fiyatının hakkının veren bir lastik bence. Şu ana kadar kullandığım 4 lastikten en uzun ömürlüsü oldu.

Ultrasport2 kullanmıştım, çok süre geçmeden yanaklardan yarıldığı için conti lastiklere epey soğumuştum. Elbet şans işi ama markanın kronik bir sorunu bu malesef.
Yukarıda bağlantısı paylaşılan yerden bir arkadaşıma aldık bir çift ultrasport3 lastik. Almanya'dan ta Bursa'daki alıcıya üç günde ulaştı, dumur olduk.
Beraber yaptık montajını. Muazzam sert bir lastik, iki kişi dört elle uğraştık, canımız çıktı. İki lastiği değiştirmemiz bir saat sürdü. Umarım sonrasında takıp çıkarma daha kolay olur. Ve umarım bu sertlik, sağlamlığının da işaretidir aynı zamanda.

Merhabalar, bir takım lastik aldım. Vittoria Urbano. Ancak iki lastikte uretim tarihleri farklı, lastiklerin icinde ikiser adet damga var, Vittoria sitesine girdim Help kısmında tarih okumayı bulamadım. Yardımcı olabilirmisiniz?

1.ci lastik IMG_20230211_193440.jpgIMG_20230211_193435.jpg

Buda ikinci lastik

IMG_20230211_193343.jpg

IMG_20230211_193353.jpg

Merhabalar, bir takım lastik aldım. Vittoria Urbano. Ancak iki lastikte uretim tarihleri farklı, lastiklerin icinde ikiser adet damga var, Vittoria sitesine girdim Help kısmında tarih okumayı bulamadım. Yardımcı olabilirmisiniz?

1.ci lastik 300546 dosyayı görüntüle300547 dosyayı görüntüle

Buda ikinci lastik

300548 dosyayı görüntüle

300549 dosyayı görüntüle

Bisiklet lastiklerinin çoğunda otomobil-motosiklet lastikleri gibi tarih kodu yok. Zamanında Schwalbe'ye sorduğumda seri numaralarını bildirirsem üretim tarihlerini verebilecekleri şeklinde cevaplamışlardı. Belki Vittoria da aynı şekilde yardımcı olur.

İlk fotolardaki eski gibi duruyor, Sararmış solmuş, Etiketleri yazıları bile eski, oteki ile arasinda bariz fark var. Adam 2023 hepsi dedi guvendim aldim. Mail atayim Vittoria ya o zaman.

IMG_20230211_202824.jpg

IMG_20230211_202746.jpg

Seri numaraları bunlars eger ikisinde de aynı
Birde ekleme yapayim bisiklet lastigi konusunda bilgim yok, Biri ic kısmı geniş yanlara yayılmış farklı sekillerde. Diğeri dar ve daha stabil bir yapıda. Disardan bakınca genislikleride farklı gibi duruyor 😀 bu durum normalmi?

IMG_20230211_203405.jpgIMG_20230211_203434.jpg

Birde ekleme yapayim , Satici olur dedi ama Orijinal lastikler, 2.25 bu 1.75 ic lastikler uyarmi?

Son düzenleme:
Ben ultrasport 3'leri bu hafta taktım ama daha kullanmak nasip olmadı. Forumdaşların söylediği gibi takarken aşırı zorlandım. Hatta levyemi bile kırdım. Daha öncesinde de ultrasport 2 kullanıyordum. İkinci el çok uyguna bir arkadaşımdan almıştım ve bisikletçimin 800 km gitmez dediği lastikle 5500 kilometre sorunsuz gittim ve 3 patlak yaşadım.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Geri