Sinyor
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 280
- İsim
- Can
- Başlangıç
- 2016—17
- Bisiklet
- Peugeot
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Cam kesikleri bendede o kadar çok ki hiç kafama takmıyorum,yeni lastiktede oluyor eskidede bu kesikler.Yandaki çatlak gibi değilde düşük basınçta kullanım sonucu jant kesiği yada janttan dolayı deforme olmuş gibi duruyor ama tam bilemedim,1700km de bu kadar deformasyon normal değil bence imalat hatasıda olabilir.Merhaba, fotoğraftaki dış lastik Vittoria Rubino G2.0
1700 km kullandım.
Bununla ilgili iki sorum olacak, cevaplayabilirseniz çok sevinirim:
1. Yanaklarda janta yakın olan şu ince çatlaklar önemli midir? Lastiği söktüğümde basınç azalınca ortadan kayboluyor. Elimle iyice gerdirince çatlak hat şeklinde belli oluyor. Ama iç yüze ulaşmıyor. Tam kat bir çatlak değil.
2. Diğer fotoğrafta gördüğünüz gibi birkaç tane küçük taş kesiği var. Bunlar nokta şeklinde iç yüzden de belli oluyor. Yani dış yüzü görünen kadar, içeriden çok dikkatli sıkıştırıp bakınca bir iğne deliği kadar görünüyor. Bütünü tam kat hasar vermemiş. Bu lastik sonuç olarak daha çok eskimedi, böyle kullanayım mı? Riskli ise değiştireyim mi?
310286 dosyayı görüntüle310287 dosyayı görüntüle
Merhabalar. Buradan edindigim bilgilerden de yararlanarak yakin zamanda Carraro 121 D katlanir aldim. Eger dusunen, arastiran varsa bisikletten gayet memnunum. Bir de uzun turlara gittigim gravelim var, gravel ile hic basima gelmeyen lastik patlama olayi bu bisiklette iki haftada üç kez basima geldi. Muhtemelen sehir icinde çer cöplü yollarda kullanmaktandir ama biraz bezdim anlayacaginiz. Zirhli lastige gecmeyi dusundum ancak agirligi cok artirir mi, ya da hangisini almaliyim gibi sorularim var. Tecrubelerinizi aktarirsaniz cok sevinirim.
Merhabalar. Buradan edindigim bilgilerden de yararlanarak yakin zamanda Carraro 121 D katlanir aldim. Eger dusunen, arastiran varsa bisikletten gayet memnunum. Bir de uzun turlara gittigim gravelim var, gravel ile hic basima gelmeyen lastik patlama olayi bu bisiklette iki haftada üç kez basima geldi. Muhtemelen sehir icinde çer cöplü yollarda kullanmaktandir ama biraz bezdim anlayacaginiz. Zirhli lastige gecmeyi dusundum ancak agirligi cok artirir mi, ya da hangisini almaliyim gibi sorularim var. Tecrubelerinizi aktarirsaniz cok sevinirim.
Hem marathon plus hem de Cx comp kullandım. Cx comp daha ucuz ve kalite olarak da daha baz seviyede bir lastik.İyi günler. Schwalbe cx comp hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim? 4 mevsim kullanıma uygun olur mu? Patlak koruması yeterli mi? Marathon plustan geçmeyi düşünüyorum.
schwalbe dış lastikte iç yüzeyinde yazan rakamlardan ilk 6 rakam gün / ay / yıl şeklinde mi okunuyor ?
mesela fotoğraftaki lastiğin fabrika çıkış tarihi 21 Nisan 2013 mü?
310711 dosyayı görüntüle
schwalbe marathon greenguard 700x28c modelschwalbe dış lastikte iç yüzeyinde yazan rakamlardan ilk 6 rakam gün / ay / yıl şeklinde mi okunuyor ?
mesela fotoğraftaki lastiğin fabrika çıkış tarihi 21 Nisan 2013 mü?
310711 dosyayı görüntüle
schwalbe marathon greenguard alalı iki hafta oldu lastik üç yerinden fotoğraftaki gibi ayrıldı
bayat veya kalıp hatası kaynaklı olduğunu düşünüyorum, sitesindeki talimatlara göre şişirdim; 86 kiloyum 90psi ile kullandım
90psi çok mu sanki? Ama üzerinde max değer olarak yazıldıysa, o değere kadar sağlam olmasını bekleriz....
Firmanın yönlendirmesiyle ithalatçıya göndereceğim yenisiyle değişim olacak sanırım, Schwalbe iletişim formuna da mesaj attım, iç taraftaki parti numarasını paylaştım - fabrika çıkış tarihi ile ilgili geri dönüş bekliyorum oradan da. Bu model marathon greenguard için yanak kısmında belirtilen maksimum psi değeri 110, Schwalbe sitesinde de tablo var kilo ve lastik ebatına göre kullanılması gereken basınç değerler :90psi çok mu sanki? Ama üzerinde max değer olarak yazıldıysa, o değere kadar sağlam olmasını bekleriz.
Bu arada ne yapacağınızı ve sonucunu çok merak ediyorum. Garantiden lastiği geri göndermeniz gerekir diye düşünüyorum ama kullanıcı hatası olarak geri gelmesi olasılığı çok yüksek.
1. Çatlaklar önemli, yandan bir taş vb. bir şey gelirse yarma riski varMerhaba, fotoğraftaki dış lastik Vittoria Rubino G2.0
1700 km kullandım.
Bununla ilgili iki sorum olacak, cevaplayabilirseniz çok sevinirim:
1. Yanaklarda janta yakın olan şu ince çatlaklar önemli midir? Lastiği söktüğümde basınç azalınca ortadan kayboluyor. Elimle iyice gerdirince çatlak hat şeklinde belli oluyor. Ama iç yüze ulaşmıyor. Tam kat bir çatlak değil.
2. Diğer fotoğrafta gördüğünüz gibi birkaç tane küçük taş kesiği var. Bunlar nokta şeklinde iç yüzden de belli oluyor. Yani dış yüzü görünen kadar, içeriden çok dikkatli sıkıştırıp bakınca bir iğne deliği kadar görünüyor. Bütünü tam kat hasar vermemiş. Bu lastik sonuç olarak daha çok eskimedi, böyle kullanayım mı? Riskli ise değiştireyim mi?
310286 dosyayı görüntüle310287 dosyayı görüntüle
Benimde benzer şekilde yarıldı ama biraz kenardan. İçindeki lifler görünüyordu. Yarılan yeri bali ile doldurarak içerdeki liflerin hava ve su ile bağını kestim halen kullanıyorum 700 km olmuştur. Bu lastikte yarık ortada ve yere temas görünüyor. Bence kuvvetli bir yapıştırıcıyla aynı şekilde içe su gitmesi engellenerek, ön tekerde düşük bar ile bir süre kullanılabilir.Merhaba herkese yeni taktığım lastikte cama denk gelip dış lastik yarılınca (dev bir yarık belki ama az da değil) bunu tamir etmek mümkün müdür merak ediyorum. Yabancı forumlarda ve google da aradığımda genel kanı tamir olamayacağı yönünde. Lastikle 100km yapmadan çöp olunca içim acıdı tabi peşini bırakmadım. Burda da sormak istedim böyle bir şey denemiş veya bilgi sahibi birileri varsa.
Bir de tabi herhangi bir yapıştırıcı işe yaramaz diye düşünüp onu da araştırdım bir kaç farklı marka da kauçuk yapıştırıcı buldum onlarında fiyatları yüksek olduğu için alıp deneyemedim ama zor tutuyorum kendimi.
Bulduğum yapıştırıcılardan biri bu. Hatta bu firmayla mesajlaştım işe yarayabileceğini ama yapıştırıcı sertleştiği için büyük kesik/yarıklardan işe yaramayacağını söylediler. Benim lastikle olan fazla büyük mü bilemedim. Farklı markaların benzer kauçuk yapıştırıcı ürünleri var bu arada fiyatları 50ml 500tl civarı.
Mesela üstteki postlarda da olan küçük taş kesiklerinin ilerlememesi için işe yarayabileceğini düşünüyorum bu tarz yapıştırıcıların.