Meehaba
Yukarıdaki mesajlarda da çokça şey okudum hatta bir şeyler yazdım da. Son olarak tavsiyeye ihtiyaç duyduğum bir nokta kaldı.
700x32 ve 700x28 arasinda kaldım. 700x32 cinsinden uygun korumalı jant bulmak biraz güç. Bir tane ancak bulabildim. O da
(link)
Bir de 700x28 var o da decathlonda var
(link)
Her iki lastiğin de yorumları gayet iyi, Elimdeji jantlar 15c olduğundan daha kalın lastik takamıyorum ve yeni jant setleri de çok pahalı.
Yazın istanbul antalya arası kıyı şeridinden tur yapmayı düşünüyorum. Jantlarım 28 telli. Acaba hangi lastiği alsam daha iyi olur. Diyorum ki 700x32 olanı alayım. Ancak hep 100 110 psi basınçla kullanmaya alıştım bisikleti acaba nasıl bir fark hissederim. Şu anki lastiklerim Maxiss Detonator 500 km olmadı 6 defa patladı.
Bisikletim Giant escape r3 kendim 72 kiloyum 10 12 kg arası bir yükle yola çıkarım diye tahmin ediyorum. cadır uyku tulumu mat az bi kıyafet ve kamp ocağı vs. Gerisi için de +3 kilo daha koysak sanirim idare eder.
Büyük ölçüde asfalttan giderim diye düşünüyorum Ama antik kentlere uğrama planım var. Troya, efes, sardes, miletos vs. Bu yüzden sanırım hafif araziye de girebilirim.
sizce hangi lastik daha doğru bir seçim olur ? Ve tabi tur için ekstra önerileriniz de varsa duymaktan mutlu olurum.