Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

Scudo
Panaracer pacenti ve Schwalbe G-one Microskin lastikleri nasıl bilirsiniz? 27.5" için 1.5" genişliği aşmayan gravel veya daha düz sırtlı lastikler arıyorum. Önerilere açığım.

20*1,75 iç lastik yerine 20*1,95 yada daha üst ebatta iç lastik kullanırsam sorun olur mu? Acemiyim :) 110 liraya IRC mi alayım, 60 liralık bir şey iş görür mü?

20*1,75 iç lastik yerine 20*1,95 yada daha üst ebatta iç lastik kullanırsam sorun olur mu? Yeniyim kusura bakmayın, 110 liraya IRC mi alayım, 60 liralık bir şey iş görür mü?
Dış lastiğin genişliği, iç lastiğin aralığının içinde kalmalı. Üstünde kalıyorsa iç lastik fazla esneyip patlayabilir ya da çok hızlı hava kaçırabilir, altında kalıyorsa iç lastik dış lastiğin içinde kat yapabilir ve ağır olur.
Burada dış lastiğinizin genişliği ve iç lastiğin aralığı önemli. 20x1.75" dış lastiğin ölçüsü mü, 20x1.95" dediğiniz iç lastiğin aralığı kaç, yani 20x1.95-2.25" örneğindeki gibi 1.95" alt sınır mı?

Merhaba bisikletimin lastik için ayırdığı kadro mesafesi 60 milimetre bu bisiklete (en büyük) hangi ölçüde lastik takabilirim

Dış lastiğin genişliği, iç lastiğin aralığının içinde kalmalı. Üstünde kalıyorsa iç lastik fazla esneyip patlayabilir ya da çok hızlı hava kaçırabilir, altında kalıyorsa iç lastik dış lastiğin içinde kat yapabilir ve ağır olur.
Burada dış lastiğinizin genişliği ve iç lastiğin aralığı önemli. 20x1.75" dış lastiğin ölçüsü mü, 20x1.95" dediğiniz iç lastiğin aralığı kaç, yani 20x1.95-2.25" örneğindeki gibi 1.95" alt sınır mı?
aralık içerisinde imiş hocam, teşekkür ederim hızlı cevabınız için. 1,75 2,25 aralığı imiş.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Merhaba bisikletimin lastik için ayırdığı kadro mesafesi 60 milimetre bu bisiklete (en büyük) hangi ölçüde lastik takabilirim

Merhaba @Sefa B

Lastiğin sağından, solundan ve üstünden birer santimetre boşluk kalacak ölçüde bir lastik seçerseniz sorun yaşamazsınız. Bisikletinizin marka-model bilgisini ve kullanım amacınızı paylaşırsanız daha detaylı yardımcı olunur.

Merhaba @Cem Coşkun Benim bisikletim Bianchi touring 713 şehir bisikleti ve bu bisiklet 28 jant.Ben bu bisikleti çoğunlukla dağda kullanacağım ve bu yüzden dağ lastiği almayı istiyorum.Araştırmalarıma göre 28 ve 29 jant aynı jant 29 sadece kalın.Bu yüzden de 29 jant lastik takmak istiyorum.Lastik takılan yerdeki boşluğu en üst kısımdan ölçtüğümde ise 60 milimetrelik bir boşluk çıktı.Normalde bisikletin lastik ölçüsü 28x1.75.Bu bisiklete en kalın kaç çapında lastik takabilirim

• Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
Merhaba @Cem Coşkun Benim bisikletim Bianchi touring 713 şehir bisikleti ve bu bisiklet 28 jant.Ben bu bisikleti çoğunlukla dağda kullanacağım ve bu yüzden dağ lastiği almayı istiyorum.Araştırmalarıma göre 28 ve 29 jant aynı jant 29 sadece kalın.Bu yüzden de 29 jant lastik takmak istiyorum.Lastik takılan yerdeki boşluğu en üst kısımdan ölçtüğümde ise 60 milimetrelik bir boşluk çıktı.Normalde bisikletin lastik ölçüsü 28x1.75.Bu bisiklete en kalın kaç çapında lastik takabilirim

Mevcut 1.75" lastikleriniz bir tur bisikleti için fazlasıyla geniş tabanlı bence. Daha fazlası için yer olduğunu sanmıyorum. Yine de uygun açıdan birer fotoğraf paylaşırsanız tekrar bakarız.

Ölçümü şu mesajdaki 3 açıklıkta da (tam tekerlek hizalarından) yapıp en düşüğü dikkate alın: Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi
Kendi lastiğinizin kalınlığı 1.75" ~ 45mm. Eğer en dar genişlik 60 mm ise lastiğin yanlarından her tarafta 7.5 mm boşluk kalıyor demektir. Yarımşar cm kalacak kadar boşluk bıraksanız lastik genişliği en fazla 5 mm kadar artabiliyor, o da 29x195 civarına denk gelir.
29" lastiklerin tek farkı genişlik ama genişlik arttıkça yükseklik de biraz arttığından (28"-29" farkı da buradan geliyor, lastiğin kalınlığıyla oluşan yükselmeden kaynaklı dış çap farkı) özellikle arka alt maşanın orta göbeğe doğru olan kısmında yüksekliğin kurtarmama şansı da olabiliyor.

Mevcut 1.75" lastikleriniz bir tur bisikleti için fazlasıyla geniş tabanlı bence. Daha fazlası için yer olduğunu sanmıyorum. Yine de uygun açıdan birer fotoğraf paylaşırsanız tekrar bakarız.
@Cem Coşkun. Şu şekilde tam olarak

Dosyalar

• Screenshot_20241013-222841.png
    Screenshot_20241013-222841.png
    293,4 KB · Okunma: 14
@Cem Coşkun. Şu şekilde tam olarak
Araştırmışsınız zaten ama jant ve iç lastik uyumu için de (link) bir göz atabilirsiniz.

(link) bir lastik için ucu ucuna da olsa yer var gibi. Satın almadan önce aynı ölçüde bir lastiği yerelde denemek lazım tabii.

Geri