Scudo Sports

Lastik patlama sorunu

Okan111

Daimi Üye
Tepki
98
İsim
Okan Özen
Bisiklet
b'Twin
Bisikleti yeni aldıım lastiklerde yeni 3 kere patladı herşeyi düzgün yapıyorum yama tutuyor içinde bişey kalmıyor tekrar patlatıcak lastiği ama sürekli lastiğim patlıyor çok sıkılmaya başladım yanımda pompayla geziyorum artık

• Beğen
Tepkiler: Burak_Cakir
Scudo
zımparayı iyi yapman lazım.
solüsyonu yani yapıştırıcı yıda çok az koklatarak sürmen lazım.
zımparaladığın yerde yapıştırıcı çok az olmalı. iyi yapışsın diye bol sürersen yapışmaz. bunlara da dikkat etmelisin.

@chnkrmz
yama yaptığım yerlerden patlamıyor zaten genelde diken batınca patlıyor lastik niye böyle oluyo anlamıyorum

• Beğen
Tepkiler: Burak_Cakir
@Okan111 ozaman şans diyelim. lastiğin içinde de bişe kalmadığından eminsen denk geliyor.
bende haftada 2 kez lastik patlatmaya başlayınca sıvı kullanmaya başladım. o günden sonra sıkıntım kalmadı

Patlak önleyici şerit ya da patlak önleyici sıvı kullanabilirsin veya zırhlı lastik fakat en ucuz çözümler söylediğim ilk ikisi...

@chnkrmz
Keşkem 2 kere patlasa lastiğim :D

@Anonim
patlak önleyici sıvı kullanasım var fakat şey diyorlar işte işe yaramıyor lastiğim ömrü azalıyor vs

Lastik patlayıcı çeşitli sıvılar mevcut evet kiminde böyle problemler olabiliyor...Patlak önleyici şerit de tercih edebilirsiniz o da çok etkili... :)

havayı az basıyo olabilirsin. yolda giderken de daima yolunu kontrol et. camlardan dikenlerden kaçmaya çalış en azından gözle görünenlerden. bile bile camın üstünden geçme yani

tecrübe kazandıkça daha iyi işler çıkarırsın üzülme :)

Antalyaya gidene kadar yada para biriktirene kadar çantamda pompa taşıyorum arkadaşlarım başta garip buldu ama iyi eğlendik az önce gene patladı lastiğim şişirip yoluma devam ettim :D

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Okan111
zırhlı lastik almanı oneririm piyasada en iyisi shcwalbe ,cst gibi markalar var. en shcwalbe en iiyisi ama şu an çifti 200 tl felandır. cst çifti 100 tl civarı.
çok pahalı gelir dersen. içi sıvı patlak onleyyicili lastikler var onlarda çifti 50 tl çivarı bunları alırsın sorununa kesin çozüm bulursun

Arkadaşlar merhaba,
Yeni aldığım pompayı denemek için iç lastiği lastik dışında şişirdim ve gösterge daha 2 bar bile olmadan lastik patladı. Dışarda şişirmemin bunda etkisi var mıdır?

@Prometheus
çok garip bir deneyim olmuş yalnız :komik:

hocam denemek için (yani delik olup olmadığını denemeyi kastediyorsunuz sanırım) lastiğin sönük halden şişik hale gelmesi yeterli :kptmya:
sonra da suya daldırıp kontrol ediyoruz.:harika:

@07yusuf hocam ben pompadaki basınç ölçer doğru mu acaba diye ölçüyordum, patlağı değil :rolleyes:

Hortlatmış gibi olacak ama bu lastik patlama olayı bende paranoya bir hal aldı. Ara sıra odaya girip lastiklerin havasını kontrol ediyorum, o derece... Yatmadan önce, uyanınca, sürerken vs vs... Bu konuda çok güzel içerikler var fakat şu an neye karar vermem gerektiğini bilmiyorum. Yeni dış lastik alabilirim ve favoriler arasında Continental Ultra Sport 2 var. Birde 4 sezonluk birşey vardı unuttum. Ben pataküte lastik patlasın istemiyorum. Bu yüzden bir çözüm gerekli. Yeni ismini yazdığım veya öneriniz (çokta pahalı olmayan) zırhlı lastik mı almalıyım yoksa koruyucu şerit mi kullanmalıyım?

Hortlatmış gibi olacak ama bu lastik patlama olayı bende paranoya bir hal aldı. Ara sıra odaya girip lastiklerin havasını kontrol ediyorum, o derece... Yatmadan önce, uyanınca, sürerken vs vs... Bu konuda çok güzel içerikler var fakat şu an neye karar vermem gerektiğini bilmiyorum. Yeni dış lastik alabilirim ve favoriler arasında Continental Ultra Sport 2 var. Birde 4 sezonluk birşey vardı unuttum. Ben pataküte lastik patlasın istemiyorum. Bu yüzden bir çözüm gerekli. Yeni ismini yazdığım veya öneriniz (çokta pahalı olmayan) zırhlı lastik mı almalıyım yoksa koruyucu şerit mi kullanmalıyım?

-Zirhli lastik agir olur. Hafiflik takintiniz varsa ona gore dusunun.
-Koruyucu serit nispeten hafiftir ve lastik degistirdiginizde yeniden kullanabilirsiniz.
-Patlak koruyucu sivilar yine belli bir agirlik yaratacaktir. Ortalama omru 1 yil olarak belirtilir. Ancak ic lastiginiz sıvının koruyacagindan daha buyuk hasar alirsa, lastikle beraber sivida cop olur.

Sonuc olarak ne yaparsaniz yapin her zaman lastiginizin patlama riski vardir. Ama hic onlem almadan cok uzun sure patlamayan lastik mutlulugu yasamanizda olasi.
Sizde aptlama riski bir fobi haline geldiyse zirhli lastik + koruyucu serit + patlak onleyici sivi olarak üçünü birlikte de kullanabilirsiniz.

-Zirhli lastik agir olur. Hafiflik takintiniz varsa ona gore dusunun.
-Koruyucu serit nispeten hafiftir ve lastik degistirdiginizde yeniden kullanabilirsiniz.
-Patlak koruyucu sivilar yine belli bir agirlik yaratacaktir. Ortalama omru 1 yil olarak belirtilir. Ancak ic lastiginiz sıvının koruyacagindan daha buyuk hasar alirsa, lastikle beraber sivida cop olur.

Sonuc olarak ne yaparsaniz yapin her zaman lastiginizin patlama riski vardir. Ama hic onlem almadan cok uzun sure patlamayan lastik mutlulugu yasamanizda olasi.
Sizde aptlama riski bir fobi haline geldiyse zirhli lastik + koruyucu serit + patlak onleyici sivi olarak üçünü birlikte de kullanabilirsiniz.

Bu mesajı okuyunca hava yerine beton dönmekte iyi fikirmiş geldi nedense 😁

MTB kullanıcıları bu konuda çok şanslı. Bir arkadaşım 5 yılda sadece bir defa patladı dedi. Bense bisikleti aldım, daha binmeden patladı. Bir defa bindim, odada öyle dururken bu defa diğeri patladı. Üç gündür binmiyorum, ara sıra hava basıncını elimle yokluyordum zaten. Ön teker inik gibi geldi. Dün direkt servise götürdüm, haklıyım, yine inmiş (115 psi den 60 a düşmüş. 😠😤

Gerçekten konfor filan önemli değil, bir çözüm bulmam gerek.

@Voltaire Schwalbe Durano Plus. Kesin çözüm. Patlamıyor, yağmurda ve kuruda yol tutuşu iyi. Kolay kolay deforme olmuyor, yani uzun ömürlü. İlk alım maliyetinin yüksekliğini de uzun ömür sunmasıyla dengeleyebilirsin.
Özellikle katlanır versiyonu yurtdışından alırsanız daha uyguna gelir.

Geri