Okan111
Daimi Üye
- Tepki
- 98
- İsim
- Okan Özen
- Bisiklet
- b'Twin
Hortlatmış gibi olacak ama bu lastik patlama olayı bende paranoya bir hal aldı. Ara sıra odaya girip lastiklerin havasını kontrol ediyorum, o derece... Yatmadan önce, uyanınca, sürerken vs vs... Bu konuda çok güzel içerikler var fakat şu an neye karar vermem gerektiğini bilmiyorum. Yeni dış lastik alabilirim ve favoriler arasında Continental Ultra Sport 2 var. Birde 4 sezonluk birşey vardı unuttum. Ben pataküte lastik patlasın istemiyorum. Bu yüzden bir çözüm gerekli. Yeni ismini yazdığım veya öneriniz (çokta pahalı olmayan) zırhlı lastik mı almalıyım yoksa koruyucu şerit mi kullanmalıyım?
-Zirhli lastik agir olur. Hafiflik takintiniz varsa ona gore dusunun.
-Koruyucu serit nispeten hafiftir ve lastik degistirdiginizde yeniden kullanabilirsiniz.
-Patlak koruyucu sivilar yine belli bir agirlik yaratacaktir. Ortalama omru 1 yil olarak belirtilir. Ancak ic lastiginiz sıvının koruyacagindan daha buyuk hasar alirsa, lastikle beraber sivida cop olur.
Sonuc olarak ne yaparsaniz yapin her zaman lastiginizin patlama riski vardir. Ama hic onlem almadan cok uzun sure patlamayan lastik mutlulugu yasamanizda olasi.
Sizde aptlama riski bir fobi haline geldiyse zirhli lastik + koruyucu serit + patlak onleyici sivi olarak üçünü birlikte de kullanabilirsiniz.