Scudo Sports

Lastik zırhı mı? Patlamayan lastik mi?

kendinden zırhlı lastik mi ayrıca satılan zırh mı ?

• Kendinden Zırhlı lastik

• Ayrıca satılan zırh

• Toplam katılım
    127
Schwalbenin sitesinden uygun bir korumalı lastik bulup kullanın plus olan mavi korumalılara bakarsanız 5 mm civarı bir tabaka var sanırım ben uzun süre yeşil korumalı modeli kullandım çok memnun Kaldım

Scudo
700-42(c) olan lastiğe 29” 2.10 takılsa çok mu hantal olur? Bisiklet MTB değil ama lastik ince de olsa MTB.

@Fatih Koçak

Aldım taktım güzel oldu . Videosunu fa çektim

Link çıkmazsa youtupta ferit Ateşbakan yazın

@ozansefer

Aldım taktım güzel oldu . Videosunu da çektim

Link çıkmazsa youtupta ferit Ateşbakan yazın

2 Seçeneğide kullanıyorum, zırhlı lastiğe ek olarak patlak önleyici şerit taktım, kafa rahat. :)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Schwalbe Marathon plus mtb modelini kullanıyorum, 2 sene oldu taktığımdan beri hiç patlamadı. Aynı kullanım tarzımla ve mekanlarla orjinal lastiklerim çok sık patlıyordu.

Bende bu sene 2 oluyor ondan öncede 1 sene kullandım yeni aldığım bisikleti toplam 3 sene.ilk sene üstünden çıkan lastikle 400 km'de 3 kez patladı sonra lastikleri değiştirip Vittioria Adventure modeline geçtim zırhlı lastik 1000km oldu tık yok tamamen aynı rotalar hatta son 1 senedir rotam daha uzun.Zırhlı lastik daha mantıklı.

Dağ bisikletimin orjinal lastikleri asfalt yolun kenarındaki dikenlerden aynı anda iki yerden patlayınca rubena stu 700x40c aldım 1 yıldır kullanıyorum dağ yolunda da asfaltta da maşallah bir sıkıntı yaşamadım. Biskletciye sorduğumda da zırhlı lastiği önermişti.

Son zamanlar ben de çok patlak yaşadım, birisi hariç tümü de cam kırığından dolayı. Dış lastiklerim Schwalbe City Jet K-Guard korumalı. En son ön lastiği takarken eski iç lastiği ikiye yarıp tek kat olarak iç lastikle dış lastik arasına yerleştirdim. Bugün Zefal Liner aldım, az önce onu takarken gördüm ki ön lastiğe yine cam kırığı girmiş, dış lastiği geçmiş ama iç lastiğe hasar vermemiş, yani koruyucu olarak koyduğum iç lastik işe yaramış. Çünki cam dış lastiği geçmişti. Ucuz yollu koruma isteyenler deneyebilir.

GRL 700X23 3 mm Zırhlı Patlamaz Yarış Yol lastiği nasıl bilgisi olan var mı? Yada 700×23 yol bisikleti lastigi icin hangi zırhlı lastik var ? Tesekkürler
700×23 yol bisikleti lastigi icin patlak önleyici şerit nasıldır?hangisini almaliyim. Tavsiye edermisiniz ? Bana cok randiman vermez gibi geliyor.teşekkürler.

@Thisisyourfigh Birincisi patlamaz lastik yok. Diğerlerine göre az patlayan lastik var. Yani o patlamaz denen lastikle bir çivinin üstünden geçseniz o da patlar.
Patlak önleyici şeride gelirsek, şerit patlak korumaya epey yardımcı olur ama doğru kullanmak şartıyla. Ayrıca patlak önleyici şerit lastiğin sadece tabanını korur. tabandan gelecek ince sivri cisimlerin delmesini önler. Cisim yanağa denk gelirse yine lastik patlar. Doğru kullanma kısmı da şöyle oluyor: Lastiğinizin basıncı doğru olmalı. Lastiği düşük basınçla kullanırsanız lastik ezilecek ve yanaklar zemine daha yaklaşacaktır. Böyle olunca zemindeki sivri cisimlerin batma olasılığı artacaktır.
Hiçbir zaman lastiği ezdirmeyin. Patlakların çoğu yanlış hava ile kullanımdan oluyor. Bu şeritlerden 700x25 lastik ile 2300 km kullandım ve hiç patlak yaşamadım.
Patlak koruma seviyesi yüksek lastiklerin fiyatı da ona göre yüksek. Şu anda Schwalbe durano plus kullanıyorum 4500 kmdir hiç patlağım yok. En son baktığımda lastiğin teki 500 tl civarıydı. Karar ve bütçe sizin

@EnginK. patlak önleyici şerit ve zırhlı lastik temelde aynı. İkiside yanak korumada zayıf. Lastigin TPI degerine göre yanaklar daha guclu ve daha zayıf olabiliyor.
Ama dusuk basincta, hatalı yerleştirmede patlak önleyici şeritten verim alma yüzdeniz düşebilir. Zırhlı lastikte fabrika seridi olmasi gerektigi yere yerleştirip katmanlar arasina sabitledigi icin seridi yerleştirme hatasi, düşük basınçta kayması gibi bir durumla karsilasmazsiniz.
Demek istedigim her iki yöntemde yanaklarda zayıf kalıyor.

a1.jpg

@suat akman dediklerinizde haklısınız ben de patlak korumalı lastik yanakları koruyor demedim zaten. Doğru kullanıma dikkat çektim şerit kullanımında.

@EnginK. ben o kısmı yanlıs yorumlamisim demek okurken. En azindan konuya yabancı olan varsa aciklik getirmiş olduk :) Tesekkurler

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
700×23 ebatinda cok fazla zirhli lastik secenegi yok.olaninda en ucuzu 190 lira
.190 dan 2 lastige 380 mi. Yoksa 60-70 liraya patlak önleyici serit mi ?
Bir de bu TPI nedir hocam bir turlu anlamadim. Sik dokuma durumu galiba.yol bisikletim icin TPİ kac olani almaliyim siz ce ? 60 var 120 var ? 🤔
@EnginK. patlak önleyici şerit ve zırhlı lastik temelde aynı. İkiside yanak korumada zayıf. Lastigin TPI degerine göre yanaklar daha guclu ve daha zayıf olabiliyor.
Ama dusuk basincta, hatalı yerleştirmede patlak önleyici şeritten verim alma yüzdeniz düşebilir. Zırhlı lastikte fabrika seridi olmasi gerektigi yere yerleştirip katmanlar arasina sabitledigi icin seridi yerleştirme hatasi, düşük basınçta kayması gibi bir durumla karsilasmazsiniz.
Demek istedigim her iki yöntemde yanaklarda zayıf kalıyor.

256582 dosyayı görüntüle
Hocam bu lastik 500-600 civarinda beni cok aşar.tuzlu geldi.
En iygun bu ustteki 2 lastik var.birp 200 digeri 210.hangisi tabsiye oluunur
Bu 2 lastikte kiruma seviyesi level olarakta yazmiyor.🤔

Dosyalar

• Screenshot_20210217-154648_Chrome.jpg
    Screenshot_20210217-154648_Chrome.jpg
    34,1 KB · Okunma: 26
  • Screenshot_20210217-154602_Chrome.jpg
    Screenshot_20210217-154602_Chrome.jpg
    33,3 KB · Okunma: 24
Son düzenleme:
Schwalbe Marathon Greenguard ya da Durano Plus öneririm.

Tpı kac olmali hocam ? Hangisi iyidir

Patlağı çok dert ediniyorsanız bence 25mm ya da kadro uygunsa 28mm lastik bakın. GRL marka 25mm 3mm zırhlı lastiği kullandım. 1500km kadar. Hiç patlamadı. Ama bastığım fazla havadan mı, lastiğin önceden rafta çok beklemesinden mi bilemiyorum, jantla birleşme noktalarında çatlaklar, yere temas noktalarında ciddi yarıklar oluştu. Hatta bu boşlukları bali ile doldurup yapıştırma denemesi dahi yaptım. Hoş, pek randıman alamadım bu yapıştırmadan. Bütün bunlara rağmen 3mm zırhı sebebiyle beni hiç yarı yolda bırakmadığını belirtip yorumumu bitireyim.

Patlağı çok dert ediniyorsanız bence 25mm ya da kadro uygunsa 28mm lastik bakın. GRL marka 25mm 3mm zırhlı lastiği kullandım. 1500km kadar. Hiç patlamadı. Ama bastığım fazla havadan mı, lastiğin önceden rafta çok beklemesinden mi bilemiyorum, jantla birleşme noktalarında çatlaklar, yere temas noktalarında ciddi yarıklar oluştu. Hatta bu boşlukları bali ile doldurup yapıştırma denemesi dahi yaptım. Hoş, pek randıman alamadım bu yapıştırmadan. Bütün bunlara rağmen 3mm zırhı sebebiyle beni hiç yarı yolda bırakmadığını belirtip yorumumu bitireyim.
Hocam 25 yada 28 olunca bisiklet randimandan duamez mi.sonucta bu makine yol bisikleti 🤔

Tpı kac olmali hocam ? Hangisi iyidir
TPI degeri ne kadar yuksek ise lastik o kadar sık dokulu orulmustur. TPI degeri dustukce bu sıklık azalır demek.
Sonucta kesenize uyan bir secenege yonelebilirsiniz. TPI en yuksek degeri tasidigi icin lastiginizin patlamayacagigaranti degil sonucta. Fiyat, performans, dayanıklılık, yuvarlanma direnci, her zemine uygun tutunma, hafiflik... Hepsini birden tek bir lastikte bulmak mumkun degil.

Geri