Scudo Sports

Likya Granfondo Fethiye

39.5 ortalamalar falan var parkur çok zorlayıcı değildi sanırım

çeşme nasıl acaba ikisini birden değerlendirebilecek birisi varmı

Scudo
ben size basitçe değerlendireyim. fethiyedeki bu yarış çok güzel bir sezon başlangıç yarışı olabilecek pozisyonda. mart ya da nisan ayında bacaklara tırmanma veyahut kilometre yüklenmemiş dönemler için fazla tırmanması olmayan ideal bir başlangıç yarışı. antalya akra fondoya katılmayacaklar için marmaris fondo için ideal bir hazırlık yarışı. kısaca ekim ayı için rahat bir fondo. çeşmedeki yarış fethiyeye göre zor. tırmanması daha fazla ve şehir içi bölümü fazla. yollarda daha kötü. antremanınız yeterli değilse çeşmede kısa parkuru yapmanızı öneririm.

Web sitesi ve yarış öncesi kayıt amatörce gerçekleşse de bir çok yönden artı aldı yarış.
Uzun parkurda yarıştım. Özellikle güvenlik önlemleri açısından hiç bir eksik yoktu.
Diğer eksikler de ilk defa düzenlenen bir organizasyon için göze batmayacak cinstendi. Genel olarak başarılı buldum.

Bende uzun parkurda tecrübe ettim yarışmayı. Katılan diğer arkadaşlarda yaptıkları değerlendirmelerde tespit ettikleri aksilikleri belirtmiş. Tüm tespitlere katılmakla birlikte kuralları olmayan bir grandfondo yapıldığını düşünüyorum.
Bunun için sebeplerimi şöyle özetleyebilirim;

1- Ciplerin dağıtımı esnasında tam bir curcuna yaşandı. Herhangi bir kimlik tespiti dahi yapılmadan cipler teslim edildi. Bu durum bir çok su istimali beraberinde getirebilirdi.
2- Bir gün önce dağıtılan ciplerle birlikte madalyaların da verilmesi çok anlamsızlaştırdı yarışmayı. Kendi adıma bu durumu değerlendirecek olursam, yarışma sonunda verilmesi gereken o madalya bir anı değeri taşır ve o anı değerini daha kıymetli yapacak olan şey ise onu hak etmiş olmak olmalıydı diye düşünüyorum.
3- Teknik toplantı diye birşey yoktu. Olmalıydı ve içeriğinde "check point bilgilerinin, toplam yarışma süresinin, beslenme noktalarının" bilgilerinin net bir şekilde verilmesi gerekirdi. (Bu bilgilendirme yarışma başlamadan önce üstün körü yapıldı ve yetersizdi, öncesinde web sayfasında da değinilmesi faydalı olurdu)
4- Web sayfası son derece yetersizdi yarışma ve parkur hakkında yetersiz bilgiler ile yarıştık.

Güzel yanları ise;
1- Yollar tam yarışma süresi boyunca trafiğe kapalı tutulamadı malesef. Bu durumu olumsuz değerlendirmelerin kısmında belirtecektim fakat yolların trafiğe açılması güvenliği olumsuz etkilemedi çünkü motosikletli polisler güvenliği ziyadesiyle sağlıyordu. Bunu belirtmemek haksızlık olurdu. Güvenlik konusundaki bu hassasiyetlerine teşekkür ediyorum.
2- İlk kez yapılan bir etkinlikti. Gelecek yıl çok daha başarılı bir grandfondo olacağını düşünmek bile bu işin güzellikleri arasında sayılabilir.
3- Seneye de katılacağım çünkü çok daha başarılı bir organizasyon olacağını temenni ediyorum buna da inanıyorum. Organizasyonda görevli arkadaşların iyi niyeti ve heyecanı her hallerinden hissediliyordu.Bu heyecan bu işi seneye daha güzel bir noktaya taşır buna inanıyorum :)

Son olarak yarışmanın vermiş olduğu heyecanının yanısıra bu spora gönül vermiş bizlerin tanışmasına da vesile olması bakımından grandfondoların sayılarınına artmasını ve her birinin bir öncekinden daha başarılı olması da temenni ederim.

Ülkemizde sportif faaliyetlere katılımı arttırmak açısından kayıt ücretleri vs irdelenmeli. Bana bu yarışın maliyeti : 170 tl kayıt + 240 tl yakıt + 300 tl otel,yemek,içecek + 50 tl jel tüketimi = 760 tl. Amatör bir yarış için 1 gece konaklamalı nispeten İzmir-Fethiye arası 4 saatlik yol için hiç de azımsanmayacak bir maliyet. Bunlara ekipman yıpranması ve kaza bela riski dahil değil.

@tzeybek yapılabilecek olanlardan biri. 170 TL kayıt parası. 240 liralık yakıta bir ortak. İzmir den sabah çıksan 4saate Fethiye desin ancak bu kadar kisilabiliyor. Bir de yemek parası.. O da kişiye göre değişiyor. Dediğin gibi pahalı..

• Beğen
Tepkiler: tzeybek
@tzeybek ankaradan gelecek biri için x2 diyebiliriz 1500 -1600 tl yi rahatlıkla bulabilir.... asgari ücret nerdeyse

Fotoğraflar yayınlandı. Keşke daha profesyonel bir arkadaş çekseydi fotoğrafları. Finish anında sanki seyirci çekmiş gibi pozlar. Yakın çekim yok. Fotoğrafların kalitesi desen düşük. Telefonumla daha iyi pozlar yakalıyorum ben. Üstelik bisikletin üzerinde iken.

Bence iptal ederler.Çünkü bu tarz yarışlarda ki önlemleri alacak kadar kabiliyetli değil bu yarışları düzenleyenler.

@scottrek cok haklisiniz , sahsi fikrim , katilimci sayilarini az tutarlar ve kontrolu daha cok saglarlarsa , ben katilmak isterim. bursa'dan ben dersimi aldim , artik en sonuna kadar bekleyecegim.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Uzun parkur , kısa parkur bilgileri yok.. Kaçar km!?

Çeşme iptal oldu büyük ihtimal bu yarışta iptal olacak. Bu sene yarışları unutmak en iyisi sanırım.

@EnesKlf07 hic sormayın , o kadar da planlamalar yapmistim Cesme icin , hatta , Bursa'ya bu yuzden bile katilmadim , nasil olsa bu yaris olur diye.
Bursa yapilirken bu yarisin yapilmiyor olusu da cok enteresan degil mi?

• Beğen
Tepkiler: Veto8
@EnesKlf07 hic sormayın , o kadar da planlamalar yapmistim Cesme icin , hatta , Bursa'ya bu yuzden bile katilmadim , nasil olsa bu yaris olur diye.

İptal kararı erken olmuş oldu evet. En azından salgının durumuna göre iptal edebilirlerdi.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Bence asıl enteresan olan, vakalar bu kadar artarken Bursa'nın yapılmış olmasıydı. Umarım etkinlik boyunca sporcular, görevliler seyirciler etkilenmemiştir.

Çeşme için ise kararın şimdiden iptal olması doğru olmuş. İnsanlar iptal haberi gelmeyince izinler, oteller gibi konulara girişiyor. Bunları da iptal ettirmek zor olabiliyor. Ayrıca işin içinde organizasyon hazırlıkları, sponsorluklar da var. Hazırlıkları yapıp son günlerde"iptal" demektense, erken karar vermek daha doğru olmuş...

@Noldor hem fikirim , Bursa'nin yapilmis olmasi , bu yarisinda yapilabilir oldugunu dusundurtdu herkese. Bursa'ya nasil izin verildi de Cesme 'ye verilmedi yada Cesme organizatorleri mi buna onceden karar verdi bilemedim.

@Noldor hem fikirim , Bursa'nin yapilmis olmasi , bu yarisinda yapilabilir oldugunu dusundurtdu herkese. Bursa'ya nasil izin verildi de Cesme 'ye verilmedi yada Cesme organizatorleri mi buna onceden karar verdi bilemedim.
Yapılan açıklamaya göre sanki sponsorlar ve organizatörler ortak karar almış gibi. İşi devlet iznine bırakmadan halletmişler sanki...

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
(link)

Burda bir Granfondo olmuş, hem de 2 etaplı. Bugün ikinci etap yarışılıyor. Hiç haberimiz olmadı, ilginç.

• Beğen
Tepkiler: anıl şentürkk
Geri