Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mağduriyetimi sizlerle paylaşmak istedim.

İcra takibi yaparsınız, telefon numarasından GSM operatörüne tezkere yollar TC kimlik no öğrenirsiniz, adresine gider haciz yaparsınız, banka hesaplarına el koyarsiniz, maaşına haciz koyarsiniz, evini haczedersiniz.

İcra takibi için yaptığınız masrafları da o ödenek zorunda kalır

İtiraz ederse acacaginiz dava masraflarını da o öder.

Scudo
Kendisi çok cin biriymiş derim.
Evet hiç bir şey yapamazsınız. İçra takibi için zaten 500 tl harcarsınız kendisi bu işleri bildiği için tüm zorluğun size bisikleti teslim edip Yen'i bisikleti alana kadar olduğunu biliyor.
Tamam evine kadar alırsınız ama donuçta ortada 0 faturalı mal satan bir işletme olmadığınızdan uzlaştırmaya gidilir borcunuz kadarı belki dava masrafları kadarını alırsınız ama dava masrafı kadar git gel görünmeyen masrafınızda olur.
2. El bisiklet alırken babanızın oğlu olsa güvenmeyin.
En az 10 15 dakika binin, evirin çevirin bakın. Stickerlara dikkat edin, bisikletin orjinalinde olmayan sticker, koruyucu, kaplama gibi süsleri çıkarıp altına bakın çıkarılamıyorsa uzak durun. Bisikleti ters çevirip bağlantı yerlerine, vites ve tel sistemine iyice bakın. Tırnağınızla lastik ve jantın birleştiği noktalarda darbelerden olaşabilecek yamukluk ve çapaklanma arayın.
Alacağınız kişinin Stravasına ve sosyal medyasına bakın.
Küçük değişiklikler için mesela 105 setten ultegra set bir bisiklete geçmek için falan takasa girmeyin. Ancak büyük değişikler ve sıfırına paranızın yetmesinin zor olduğu durumlarda satıp alın yada takas edin.
İkinci el bisiklet bu gün Türkiye'de neredeyse para kazandıracak kadar yüksek fiyatların olduğu bir konu. Kur artışından dolayı aynı bisikletin sıfırı ile arasındaki fiyat hep çok dar kalıyor. Bizde ikinci el bisiklet sıfırından daha pahalı oluyor neredeyse çünkü adam 1000 tl ye bisiklet alıyor 1 sene sonra satıp Yen'i almak istiyor aldığı bisiklet kur farkından 1200 olmuş adam 1100 diyor hemen fiyatına 1100 e satıp üstüne 300 tl koyup 1400 e Yen'i alacak yenisinin parasını çıkarmaya çalışıyor.
Mesela kayak takımı ile karşılaştıralım. Döviz ile alınan bir mal ama kayak takımını bu gün alın 1000 tl ye yarın 500 e zor satarsınız sıfırı ile fiyat farkı çok olur. Olmazsa alıcı zor bulunur. Bu yüzden bisiklette ikinci el çok küçük farklar için mantıklı değildir.

Bu yüzden ilk bisiklet alacak arkadaşlarada problem çıkarmayacak bugünün kuru ile düşünüldüğünde 2000 tl sen daha ucuz olmayacak bisiklet alın. İyi düşünün kendinizi iyi tartın bisiklete biner miyim yoksa balkonda çürütür müyüm diye sorun kendinize sonrada ucuza kaçmadan iyi bir tane alın çünkü belirli bir çita üzerinde problem çıkarmaz ve bir problemden dolayı satma derdiniz olmaz, ve belirli bir çitanın üzerinde taki profesyonel bir bisiklete kadar çok büyük farklar söz konusu değil. 3000 bin lik bisikletle 5000 binlik bisiklet farkı amatör yarış koşmayan biri için büyük fark koymaz ama 1000 ile 3000 arasında fark inanılmaz ölçüdedir.

öncelikle geçmiş olsun şunu söylemeliyim ki bu konuyu polise taşısanda maalesef alacak verecek konularına ve genelde bu tip takas gibi konularda polisin yapacağı bir şey yok genelde söylenen sorumluluk satıcı ve alıcı arasındadır yani sana diyecek ki sen malını alırken neden dikkat etmedin sorumluluk sana aittir diyecekler sonuçta sen iyi niyetinden güvendin aldın ama insanlar böyle işte maalesef

Konuyu Üstte Tutalım Duymayan Kalmasın.
Geçmiş olsun eğer vermemeye meyilliyse ya seve seve yada zorla zorla dersiniz =)

Konuşmalarınızda bu kadar sakin ve nazik olmanız çok etkileyici =)

Tabii ki hukuki yol daha iyidir ama

• Beğen
Tepkiler: ebaklaci
Öncelikle geçmiş olsun. Damdan düşenin halini damdan düşmüş bilir. Ö.F. Arda isimli bir şahıstan 250 usd lik bir parça için sipariş vermiştim. Evli ve çocuk sahibi bu zaat prof. bir dolandırıcı çıktı. Tabi benim pire için yorgan yakan biri olduğumu bilmiyordu. Benim gbi mağdur 21 kişi olduğunu öğrendim. 4 üne ulaşabildim (ses çıkarmayanlara ne demeli, söylemeye dilim varmıyor). Adres ve kimlik bilgilerini tespit ettirip savcılığa detaylı bir şekilde (siz hazırlayın) şikayetimi sundum. İnternet yoluyla olduğu için Nitelikli dolandırıcılık davası açıldı ve ağır cezada adam başı 2.5 yıldan toplam 10 yıl kesinleşmiş karar çıktı. Süreç 2 yıl aldı ve sonuç;
-Tahminen eşi terketmiştir
-Cezayı erteletemez zira sabıkalı
-Ayrıca bizi dolandırdığı miktar kadar adli para cezası ödemeye mecbur bırakıldı
Tabi mebla çok yüksek olmadığı ve avukat tutmadığımız için icra takibi yapmadım. Zaten böyle bir ahlaksız yüzünden eşi ve çocuğunun kullanacağı eşyaları almak bana pek doğru gelmedi ama diğerleri almışmıdır bilemem.

Bu işlerde hakkınızı aramak çok önemli. Kimse başıma gelmez ben sarrafım demesin adamların mesleği bu, yani yolun yolcusu. Sizinkisi daha savcılığa kalmadan şikayet aşamasında polis karakolunda bile çözülebilir ama kaba kuvveti öneren arkadaşlara kulak asmayın. Türkiye artık 80-90 ların Türkiyesi değil. Kaba kuvvet işleri daha da çıkmaz hale getiriyor ve haklıyken haksız duruma düşmeniz kaçınılmaz.

Bisikletinizin faturası var ise size kolay bir yöntem söylüyeyim.

Polise gidip faturanız ile bisikletin çalındığını ihbar edeceksiniz. Daha sonra 2 arkadaşınız yolda bisikletinizi görecek (misal) adamdan yaka paça bisikletinizi alacak. Sonra karakola gideceksiniz arkadaşlarınız ile birlikte bisikleti bulduk yaka paça aldık adamı da hırpaladık diye tutanak tutturacaksınız ki adam polise giderse polisin elinde tutanak olsun.

Aynı şekilde o sizi suçlayacaktır. Bisikletimi gasp etti diye. Sizde, sizde olduğunu kanıtlayın diyeceksiniz. Burada whatsapp konuşmaları önemli eğer sildiyse bu iş tamamdır. Eğer silmediyse olay uzar.

Sonuç olarak siz hukuki olarak sıyrılacak ama işi zorla halledeceksiniz. Mahkeme ile işi çözmeni çok zor.

Bu şekilde bir olay başıma geldiği için yazdım. Geçmiş olsun.

Arkadaşlar Selam,
Konu hakkında net bir durum şuan için yok. Hukuki süreç başlamış durumda. Fakat gelişme olduğunda mutlaka sizlerle paylaşıyor olacağım. hukuki sürecin olumsuz etkilenmemesi adına yöneticilerden ricam konuyu şimdilik kaldırılması olacaktır. anlayışınız için teşekkür ederim.
Bu konuda destekleriniz ve ek olarak beni tanıyan ve tanımayan yardımlarını esirgemeyip sorunu çözmeye çalışan herkese teşekkür ederim.

Durumu anlıyorum bu konuyu hariç tutarak şunu anlatayım, ben ilk başladığımda tertemiz baktığım kaldırımlara bile bisikletten inip çıktığım dağ bisikletimi okuldan bir arkadaşa sattım (oldukça uygun fiyata) aradan 1 ay geçti aynakoldan ses geliyor diye beni aradı, garantisi de yokmuş dedi.Ben de garanti durumunu belirttiğimi ve ben bisikleti kullanırken aynakolla ilgili hiçbir sıkıntı olmadığını söyledim o da ücreti karşıla falan dedi reddettim konu kapandı.Yani bir bisikleti kullanıyorsan aynakolun arızalanması kadar doğal bir durum yok hem 2. el alıyor hem benden karşılamamı bekliyor ki problem ben kaynaklı değildi.Bunu anlattım ama sizin durumunuz tamamen farklı dolandırıcılığa giriyor o yüzden mümkünse 2.el işine girmeyin.En azından ben 2. el ürün kullanmaktansa hiç kullanmamayı tercih ediyorum...

Geçmiş olsun çok üzücü bir olay. Tanıdığınız birisini ders alma bahanesiyle gönderebilirsiniz bisiklete binince uzaklaşıcak ordan hızlıca sizde ona kendi bisikletini teslim edip 500 tl de kalıcak artık aramıcaksınız

Öncelikle geçmiş olsun. Karşıdaki kişinin ahlaksızlığına ve yüzsüzlüğüne karşı ekran başında ben öfkelendim, siz iyi dayanmışsınız. Durumda sizin de dikkatsizliğiniz var tabii ki ama hiçbir şekilde kabul edilemez bir olay. Umarım yasal süreçle bisikletinizi geri alırsınız fakat bu süreç ne kadar sürer bilmiyorum. Kendimi sizin yerinize koyuyorum da, ben olsam bu kadar sabırlı davranamazdım. Özellikle haksızken özür dileyeceğine, böyle arsızlık yapan adamlara hiç tahammül edemiyorum. O yüzden herhalde adamı bulup zorla alırdım bisikleti. Tabi bu durumda muhtemelen 500 TL'niz geri gelmeyecektir.

• Beğen
Tepkiler: Metin_S
ayıp utanmazın yaptığına bak hurda olmuş satıyo çaktırmadan tüh sıfatına, başkan o dayaktan anlar bence 5 kişi yeterlidir.

yaziklar olsun,
gayet sakin olumlu cevaplar vermissiniz peşini birakmayin ki birdaha boyle bişeye yönlenmesin serefsiz
mosso ersinin dedigi mantikli geliyo anladigi dilden konusmak ise yarayabilir
710C8FF7-38B5-4337-AE8F-12193F762574-1465-0000012F8CE90BE8.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Geri