Benim de sözünü edilmeyecek KOM'um ve ilk 10 içinde yer alan derecelerim var. Kuşkusuz bunlar bir grupla gelindiğinde darmadağın edilecektir. Buna da çok üzeleceğim kesin. Kendimi, ilk sıralarda görmek açıkçası beni tatmi ediyor. Özellikle benim için -kendi içimde- büyük bir rekabet taşıyan bu sporda. Yoksa bu acılar, fedakarlıklar çekilmez. Sağlık için daha kolay spor yaparım olur biter.
Sadece TT segmentlerde değil tüm yokuşlarda domestik yardımı olur. Froome'a yokuşlarda sürekli eşlik edenler olmakta ve diğer takımların hedeflerinden biri de SKY'ın domestiklerini harcamak. Yani "yokuşlarda KOM alın, takım çalışmasının yokuşlarda dikkate değer bir etkisi olamaz" demek çok doğru değil.
Contador birkaç gün önce dedi ki: Takım bütçeleri sınırlansın. Contador'u açıklamak bana düşmez ama süper domestikleriden şikayet amacı. Yani peletondan da bu şekilde takım çalışmasına itirazlar oluşmakta.
Diğer bir konuda takım kaç kişiden oluşacak. 5-10-15-20. Bisikletçi sayısı arttıkça derecenin iyileşme olasılığı yükselecektir.
Yazdıklarımın başka bir noktaya taşınmaması için:
Ben takım çalışmasının önemine, kendini geliştirmeye, STRAVA'da derecelendirilip en başa konularak ödellendirilmesine taraftarım. Televizyondaki yarışları izlerken en çok eğlendiğim Team TT, aksine en az zevk aldığım ise ITT. Bununla birlikte STRAVA'nın program ekranına bir ekleme yapması gerektiğine inanıyorum. Takım olarak çıkan/çalışan bisikletçilerin çoğunlukla takımları belli ve STRAVA'da da takımları ile kayıtlılar. O günkü sürüşlerini/dereceleri tek bir dokunuşla TTT yaparlar ve bireysel derecelerden uzaklaşırlar. Böylece bireysel yarışanlar (sürenler demiyorum) kendilerini yine üstte görebilirler ve Live Segment'te daha anlamlı kişiler ile yarışırlar.
Motorlu bir taşıt arkasında sürmek (derece yapmak amacı ile) ya da motor destekli bisiklet ile derece yapmak bence ayıp.
Pist yarışlarında tempo vermek amacı ile motorlu bir bisikletin kullanıldığı DERNY yarış tipi de kurallar dahilinde resmi bir yarıştır. Ama burada da derecelendirme kendi içinde yapılmakta, yani bireysel ya da takım yarışıyla karşılaştırılmamaktadır (ya da karşılaştırma akıllara gelmiyordur).
Bostancı-Kaynarca arasında yarışan bisikletçilerin pedallarına sağlık. Rekabetin artmasını adına yeni takımların da oluşmasını bekliyoruz. Yukarı da bir arkadaşın söylediği gibi video kaydı da yapılırsa tadından yenmez.