Scudo Sports

Maksimum nabız ve performans hakkında...

Scudo
konu açıldığında "kardeşim tek başına sürenlerin çilesi ne olacak? en sonunda araçta açıp aynı zamanda 2010'daki türkiye-sırbistan basketbol maçının son dakikalarını izleyerek nabzı da yükselteceğim, kimse anlamayacak hile olduğunu" yazacaktım. neyse ki yazmamışım, ciddiye alınabilirmiş çünkü ciddi ciddi bu takım başarılarına tepki olmuş. :D

bu tarz performanslı bir takımda olabilmek için yeterince çalışmadığımı bildğimden, "bende neden yok" diye ağlama hakkım zaten baştan gidiyor. takım zamana karşı işi önemli bir efor ve disiplin istiyor, bu bir hile değil. bugün istanbul'da bazı segmentler türkiye bisiklet turu yüzünden alınmayacak derecelerde, bugüne kadar hiçbir zaman "turu niye buradan geçirdiler" diye yakınmadım, takım halinde segment koparan arkadaşların bu başarısına da yakınacak değilim.

tabi zirvede takım olarak yer almıyorsun, 1 kişinin adı yer alıyor. bu yüzden her ne olursa olsun, grup sürüşü-bireysel ayrımı yapılabiliyor olsa, bir segmentin en iyi derecesi benim için her zaman bireysel sürüştür. bunu ayrıca not düşmek isterim.

segmenti rahat bırakmayan tüm grupları tebrik ediyorum.

bu arada, irma çıksa da kom alsak diyenler de varmış. :D
(link)

@Serkan Mıstınoğlu

Konudaki arkadaşımızı çıkardığından dolayı benim göndermiş olduğum mesajları da silebilir misiniz?

Bahadır abinin açtığı bu güzel konunun dağılmaması iyi olacaktır

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış misali :D Tebrikler diyorum. Ülkemizde 45-50 km ortalama yapan gruplar olduğunu görmek çok ümit verici.

Ayırca 45 ortalama için genel anlamda 50 ve üstü hızla gitmeniz gerekiyor. :eek:

bireysel olarak 33-34 ortalama yaptıgım zamanlar olmuştur benim. (rüzgar arkamdaydı) ama rüzgarın karşıdan vurdugunda da 28-27 oldugu da olmuştur. şimdi bunu görünce arkadaşları toparlayıp benim de bir sürüş yapasım geldi. bisiklet sporu bir amatör için bireysel bir sporken ileri amatör veya pro sürücüler için ise takım sporudur. siz ortalamarınızı iletletince yeni insanlar ile tanışır beraber antreman yapar ve ortalmanızı geliştirirsiniz. ben sahsen bir amatör oldugum için çoğunlukla tek sürüşler yaptım.

size bir soru. şartlar aynı oldugunu var sayalım. grup sürüşü ile bireysel sürüş arasında ne kadar fark vardır? bireysel olarak 30 ortalama yaptıgımız bir yerde grup halinde kaça çıkabiliriz?

Ben profesyonellerin derece aldığı bir segmentte kendi gelişimimi görmeyi faydalı buluyorum. En amatörde, en profesyonelde aynı uygulama altında kayıtlı. Süper bir nimet bu bence. Amatör şekilde basket oynasanız kimse sizin istatistiklerinizi NBA klasmanında oyuncularla kıyaslamaz. Ama stravada böyle bir şansınız var. Daha çok çalışmak için motivasyon resmen.
Konu altında tartışılan, hayali, 40-45 ortalamada süren asosyal bisikletçi madem asosyal, bisiklet aleminin sosyal medyası stravada KOM kasmasın o zaman.
Çıtayı yükselten tüm takımları tek tek tebrik ediyorum bu arada. Emeklerine sağlık.

Buradaki tartışma yanlış bir zemin üzerinden ilerliyor. Strava verileri üzerinden yapılan yarışma ancak eğlencesine olabilir. Başkalarının verileri de ancak bir fikir verebilir. Çünkü temelde bisiklet yarışı birlikte, aynı hava koşulları ve belirlenmiş standartlar ve kurallar altında yapılır. Bu sebeplerle Strava üzerinden yarış bir eğlence olabilir ancak ciddiye alınması komik olur. Strava verileri kişinin kendisiyle rakabeti için daha verimli kullanılabilir.

Adsız.png
Ne yapalım şimdi buradaki profları komple flaglayalım mı? Ben ilk başta Strava da kendimle yarışırım, sonra tanıdık arkadaşlarımla yarışırım. Tanımadığım ve bükemediğim bileği öperim. Bu segmentte grup sürüşü yapsaydım kesin ilk 5 teydim. Büyük haksızlık yapıldı bana. :):):):)

Benim de sözünü edilmeyecek KOM'um ve ilk 10 içinde yer alan derecelerim var. Kuşkusuz bunlar bir grupla gelindiğinde darmadağın edilecektir. Buna da çok üzeleceğim kesin. Kendimi, ilk sıralarda görmek açıkçası beni tatmi ediyor. Özellikle benim için -kendi içimde- büyük bir rekabet taşıyan bu sporda. Yoksa bu acılar, fedakarlıklar çekilmez. Sağlık için daha kolay spor yaparım olur biter.
Sadece TT segmentlerde değil tüm yokuşlarda domestik yardımı olur. Froome'a yokuşlarda sürekli eşlik edenler olmakta ve diğer takımların hedeflerinden biri de SKY'ın domestiklerini harcamak. Yani "yokuşlarda KOM alın, takım çalışmasının yokuşlarda dikkate değer bir etkisi olamaz" demek çok doğru değil.
Contador birkaç gün önce dedi ki: Takım bütçeleri sınırlansın. Contador'u açıklamak bana düşmez ama süper domestikleriden şikayet amacı. Yani peletondan da bu şekilde takım çalışmasına itirazlar oluşmakta.
Diğer bir konuda takım kaç kişiden oluşacak. 5-10-15-20. Bisikletçi sayısı arttıkça derecenin iyileşme olasılığı yükselecektir.
Yazdıklarımın başka bir noktaya taşınmaması için:
Ben takım çalışmasının önemine, kendini geliştirmeye, STRAVA'da derecelendirilip en başa konularak ödellendirilmesine taraftarım. Televizyondaki yarışları izlerken en çok eğlendiğim Team TT, aksine en az zevk aldığım ise ITT. Bununla birlikte STRAVA'nın program ekranına bir ekleme yapması gerektiğine inanıyorum. Takım olarak çıkan/çalışan bisikletçilerin çoğunlukla takımları belli ve STRAVA'da da takımları ile kayıtlılar. O günkü sürüşlerini/dereceleri tek bir dokunuşla TTT yaparlar ve bireysel derecelerden uzaklaşırlar. Böylece bireysel yarışanlar (sürenler demiyorum) kendilerini yine üstte görebilirler ve Live Segment'te daha anlamlı kişiler ile yarışırlar.
Motorlu bir taşıt arkasında sürmek (derece yapmak amacı ile) ya da motor destekli bisiklet ile derece yapmak bence ayıp.
Pist yarışlarında tempo vermek amacı ile motorlu bir bisikletin kullanıldığı DERNY yarış tipi de kurallar dahilinde resmi bir yarıştır. Ama burada da derecelendirme kendi içinde yapılmakta, yani bireysel ya da takım yarışıyla karşılaştırılmamaktadır (ya da karşılaştırma akıllara gelmiyordur).
Bostancı-Kaynarca arasında yarışan bisikletçilerin pedallarına sağlık. Rekabetin artmasını adına yeni takımların da oluşmasını bekliyoruz. Yukarı da bir arkadaşın söylediği gibi video kaydı da yapılırsa tadından yenmez.

Stravada segmentlerde pr lar görüyosanız yeter.Şartlar sizin için bile eşit değil,rüzgar ,yolun durumu,sıcaklık,beslenme,dinleniklik vs vs.Grup geçilen her düz etap uçmaya müsaittir.Yeni bir mecra doğmuş ttt de ne güzel.Kendini iyi hissediyorsan bir gruba katılırsın.Ama araç arkası benim gözümde sahtekarlıktır(özellikle büyük araçlar)120 bpm le 60-70 e çıkmak nedir, ki bu vatandaş cahil kendim çabaladım diyecek kadar.Ama velocitycilerin hr lerine bak hepsi thersold ya da anaerobik olmuş tebrik ediyorum disiplinlerini.

Tabii ki hiç KOM'um yok ama arada sırada PR falan alınca mutlu oluyorum :) Bizimki de ağır aksak fukara eğlencesi işte.

• Beğen
Tepkiler: Seya
@Birhan K.
Aynı rotada birlikte sürdüğün arkadaşların varsa kendinize yeni bir segment oluşturup, aranızda atışabilirsiniz. Şahsen işyerimin çıkışındaki yola bi segment atadık, 3 arkadaş birbirimizi zorlayıp geyiğini yapıyoruz, tavsiye ederim. :)

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
45 ortalama vuhuu, motosikletimin üzerindeyken bile İstanbul trafiğinde o ortalamayı yakalayabilirsem kendimi şanslı sayıyorum :)

Böyle tatlı rekabetler hoşuma gidiyor, keşke hepimiz kişisel hırslarımıza kapılmadan böyle tatlı rekabetler içine girebilsek...

Bir sürü QOM sahibiyim, ama o QOM'ları ya daha önce oradan bir kadın geçmediği için almışım, ya az kullanılan bir segmentte diğerlerinden biraz daha iyi olduğum için :D Aldığım segmentlerin bir çoğunu 10-12 ortalamalarla almışım :p PRları her gördüğümde aslında daha mutlu oluyorum, vay geçen yıla göre daha iyiyim şeklinde, hatta o yoldan geçen seferki gidişim aklıma geliyor, o yokuşları çıkarken ettiğim küfürler, çektiğim acılar :) Altı üstü bir oyun arkadaşlar, çok da şeyapmamak lazım :)

İmza : Segment Buster :p

Ben Strava'da kendi kendime takılıyordum yahu, aklımı bulandırdınız şimdi. KOM ne ola ki o_O

• Beğen
Tepkiler: Seya ve seomam
@Prometheus
Yapma servet, döndürme şevçenko'yu. :D

• Beğen
Tepkiler: SilentBob
Geri