@aslanefe
Kusura bakmayın ama hayatımda daha acayip değerlendirme duymadım.
1. Türkiye'de hangi su geçirmez botun daha kötüsünü yurtdışından daha pahalıya almış? Var mı elinizde veri? 2-3 liralık pet şişeyi yurtdışından almasındaki sebep 2-3 liralık pet şişenin burda 30 lira olması olabilir mi? Çin çöplüğü dediğiniz şeye dönmesi için herkesin gerizekalı bir şekilde dışarıdan daha pahalıya alıyor olması lazım, öyle olduğunu mu sanıyorsunuz? Meraklı çünkü herkes kredi kartından usd çektirip, 30-40 gün beklemeye.
2. Size ne youtube'dan ürün reklamı yapanlardan? Birileri youtube'dan reklam yapıp 100-200 lira ucuz ürün almasın diye biz vergi mi verelim üç kuruşluk alışverişimize? Birisi önermiş, daha ucuz ve kaliteli bir ürünmüş ki birisi de almış burda. Durumun nesini düşüneceğiz.
3. PTT'ye kargo maliyetini siz nerden biliyorsunuz? Bir de sallıyorsunuz zarar ediyor bilmem ne. 1-2 tl'ye çin'den gelen kargoyu PTT adrese teslim yapmıyor, Çin'den getiren posta firması adrese teslim yapıyor, PTT burda sadece aracı. Uluslararası posta dağıtım ağı burada maliyetleri ve giderleri belirler, kimsenin yerel posta firması da durduk yere zarar etmez. Çin'den bu tip sitelerden Amerika'ya, Rusya'ya, İngiltere'ye dünyanın teslimatı yapılıyor, onlar zarar ettiğinin farkında değil mi? Aptal mı?
4. Trump'a dahi vatansever denen bir kişiymişsiniz, boşa yazdım bunca şeyi. "Amazon'a düşük ücretli kargo taşıyan devlet postası" mı?? USPS'ten bahsediyorsunuz sanırım ama keşke ABD gündemini Trump denen denyodan takip etmeseniz. Parsel taşımacılığı USPS'in cirosuna artı yazan belki tek taşıma tipi. Kanunen de maliyetinden düşüğe taşıyamazlar. Yani, USPS'i bugün ayakta tutan şey sandığınızın aksine Amazon vb. parsel taşımaları sayesinde elde ettiği ciro. Ha USPS ucuz mu? Evet, ama bunun Amazon'la alakası yok, siz de gidip kargo gönderseniz en ucuz fiyatı USPS veriyor çünkü amacı bu. Bizde de PTT Kargo her zaman daha uygun fiyat verir özel kargo firmalarından. Kamu kurumu olmak bunu gerektiriyor zira.
Bayılıyorum sizin gibi kraldan çok kralcılara. Ülkede üretimi bitir, tarımı bitir, hayvancılığı bitir, kamu harcamaları tavan yapsın, ekonomi boka batsın; ama ikame üretime teşviki vatandaşın 3 dolarlık çin siparişinde arayın.
Pırıl pırıl zihniyet.