altayfun
Aktif Üye
- Tepki
- 389
- Başlangıç
- 1990—91
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
altay bey, eğimden ziyade sürüş boyunca kaç watt ortalama ile gidildiğine bakarsanız, bu sürüşün bir çok yokuşu tırmanmaktan daha fazla efor gerektirdiğini siz de göreceksiniz. Matematik ve bilim yanıltmaz.Yüzde 0 grade ve KOM savaşı ancak Türkiye gibi bir ülkede olsa gerek
Aynen, sıfır eğimde king of mountain, iyiymiş.Yüzde 0 grade ve KOM savaşı ancak Türkiye gibi bir ülkede olsa gerek
Hocam zaten "King of Mountain" olmuş kişi düzlükte takılmaz mı, ters orantılı mı yoksa? Eğer konu yokuş çıkma krallığı ise de "King of grade" yada hill vs. demek daha mı anlamlı olur? Her ne ise king of Sahilyolu mju demek gerekir bu durumda, kafamda deli sorular?Aynen, sıfır eğimde king of mountain, iyiymiş.
3 şeritli nispeten virajsız bir yol, sabah 5:30 ya da 5 de start alır ve son derece bisiklet yoğun bir yoldur. 200 ün üstünde bisikletçi grup grup oradan hareket eder sezon da. Dolayısıyla risk az ama tabi ki yok değil. Bu sabah aynı parkurda sürdük 6 kişilik bir pelaton ile 3 kez kırmızı ışıkta durduk. Bu rekor denemelerinde de kırmızı ışıklarda risk yaratmayacak şekilde duruyoruz. Yani rekor her zaman en iyi sürüşünü yapsan bile trafiğe endeksli.Günün hangi saati olursa olsun, 36 KM'lik bir sahil yolunu bomboş bulmanın mümkün olmadığını düşünüyorum.
Dolayısıyla bu segmentte hız odaklı yarış yapmayı son derece tehlikeli buluyorum.
Acaba kaza olmaması için herhangi bir önlem düşünülüp uygulanabiliyor mu?
4.sıradaki çok iyi arkadaşımdır , ancak yarı pro diyebilirim , orası için 4 dk altı gayet iyi gibiBenim hedefimde 2024 yılına kadar şu segmentte 3 dakikaya yaklasabilmek. 6 ay icinde 1 dakika gelistim. Ama daha çok var. Kisa ama çok dik. Yuzde 14 ü görüyor maksimum. Şu tobias bayer i bi gecebilsem 😁303293 dosyayı görüntüle303294 dosyayı görüntüle
grade = eğimHocam zaten "King of Mountain" olmuş kişi düzlükte takılmaz mı, ters orantılı mı yoksa? Eğer konu yokuş çıkma krallığı ise de "King of grade" yada hill vs. demek daha mı anlamlı olur? Her ne ise king of Sahilyolu mju demek gerekir bu durumda, kafamda deli sorular?
Merhaba,Güzelim konuyu bilmişliklerle ego tatminleriyle yok o yok buyla bu kadar uzatıldıgı başka ülke yoktur , çok üzülüyorum bu kadar kalitesiz insanları görünce …
Her ne kadar bu konularda doğru yanlış şeklinde ifadeler kullanabilecek bir otoritenin pabuç bağı dahi olamayacak olsam da konu "Strava KOM Savaşları" olunca Strava'nın KOM'u nasıl tanımladığına bakmak istedim. Şöyle diyor;king of mountain gayet açık bir ifade , dağların kralı , bu arkadaşlar sahil yolunda time trialcilik yapıyorlar.
burası bisikletforum , herkes kendince birşeyler yazar ancak sen grade %0 olan yere kom şavaşları diye başlık açarsan bisikletforum da illaki biri çıkar doğusunu anlatmaya çalışır. kom savaşı diye kızlarsoruyor forumuna yazarsan orda olur dediğin , ancak burası az buçuk herkesin bisiklet konusunda bilgi sahibi olduğu bir yer burda gitmez.Güzelim konuyu bilmişliklerle ego tatminleriyle yok o yok buyla bu kadar uzatıldıgı başka ülke yoktur , çok üzülüyorum bu kadar kalitesiz insanları görünce …
yurt dışında yokuş aşağı veya 1 km de 10 tane segment açılmıyor . yurtdışında arama yaparsanız görürsünüz , zaten benim tepkim buna aslında.Her ne kadar bu konularda doğru yanlış şeklinde ifadeler kullanabilecek bir otoritenin pabuç bağı dahi olamayacak olsam da konu "Strava KOM Savaşları" olunca Strava'nın KOM'u nasıl tanımladığına bakmak istedim. Şöyle diyor;
303327 dosyayı görüntüle
Üzücü bir şekilde Strava herhangi bir segmentin en iyi zamanını yapan kişiyi KOM/QOM kabul ediyor. Yani bir downhill segmentin de en iyi zamanı "KOM/QOM" olarak ödüllendilebilir.
Tabi insan bekliyor ki şöyle belli bir zorluk kategorisinde bir tırmanış segmenti olmazsa eğer bu ünvan kullanılmasın, ne bileyim bir polka dot mayo hediye etsin falan ama yok. Strava burda büyük ayıp etmiş..
"King/Queen of Sprint" olur, "King/Queen of TT" olur, kullanılabilecek daha güzel oyuncaklı ünvanlar varken neden böyle üstünkörü geçmişler bu olayı da burda insanları birbirine düşürüyorlar anlamadım.
#boykotStrava
Yurtdışı derken hangi ülkeyi baz aldınız bilemiyorum ancak benim yaşadığım yerde eğim aşağı segmentte var 1 km altında mesafede 10 tane olmasada 3-4 tane segment açanlarda var. Zaten bunu yapanlar KOM ile kafasını bozmuş kişiler, profil sayfalarında çok görünsün diye yapıyorlar 🤣burası bisikletforum , herkes kendince birşeyler yazar ancak sen grade %0 olan yere kom şavaşları diye başlık açarsan bisikletforum da illaki biri çıkar doğusunu anlatmaya çalışır. kom savaşı diye kızlarsoruyor forumuna yazarsan orda olur dediğin , ancak burası az buçuk herkesin bisiklet konusunda bilgi sahibi olduğu bir yer burda gitmez.
yurt dışında yokuş aşağı veya 1 km de 10 tane segment açılmıyor . yurtdışında arama yaparsanız görürsünüz , zaten benim tepkim buna aslında.
Konuyu fazlaca uzattık aslında gelişmiş ülkeler de demek istemiştim.Yurtdışı derken hangi ülkeyi baz aldınız bilemiyorum ancak benim yaşadığım yerde eğim aşağı segmentte var 1 km altında mesafede 10 tane olmasada 3-4 tane segment açanlarda var. Zaten bunu yapanlar KOM ile kafasını bozmuş kişiler, profil sayfalarında çok görünsün diye yapıyorlar 🤣