Scudo Sports

Maltepe

@Onur Gunes

bugün buldum ama toprak kısımdaki tümsekler çok dik.. bisikleti yeni aldığım icin tam alışmadım o yüzden denemedim :D

Scudo
bende bugün ordaydım
https://i.hizliresim.com/MY5Opk.jpg
https://i.hizliresim.com/QXE6Bv.jpg
https://i.hizliresim.com/XW7ak0.jpg

O tumsekler neyin nesi anlamdim zaten veledromun icinde ne isi var girmek isteyen oraya velderomun ustunden ucarak mi giricek asfallatan giricek biri gormeden carpacak o olacak :)
Yarin bende insallah orada tur aticam bol bol baska hicbirsey yapmadan :)

Samsung Galaxy S2 Telefonumdan Tapatalk Kullanılarak Gönderildi.

yarın bende gelebilirim 4 ten sonra.. o sulu kısma girmedim girmesi zevkli olur da çıkınca üst baş çamura bulanır :D

@suat06

mtb sahibi isen çamura,toza,toprağa alışmalısın :)

istanbulda olsaydım kesin o tümseklerden atlardım çok güzel gözüküyor :)

• Beğen
Tepkiler: suat06
@suat06

arka arttırıcıya kadar çamura daldım süperdi .üstümde tek damla çamur olmadı

Herkese merhaba adım Barış
daha öncede bisiklet ile ilgilendim 6 yıl önce önce bisikletim çalındı ve sonrasında evlilik iş vs derken uzak kaldım spor yapmayı çok severim ama bazen istediğimiz gibi olmuyor işte, şimdi yeniden bisiklete başlamayı düşünüyorum tabi öncelikli niyetim başlangıç için ucuz yollu bir bisiklet alıp toplamak
İyi forumlar :)

herkeze keyifli forumlar

istanbuldan selçuk özçelik
kron xc150 marka bisikletim var yeni bir kullanıcı olarak aranızdayım, fikir ve önerilerinizden faydalanmak dileği ile iyi günler diliyorum

Merhaba yeni bisikletiniz hayirli olsun
Trafikte herkesin saygili oldugu, kazasiz, belasiz, arizasiz, patlaksiz keyifli pedallar :)

Tam olarak hangi konuya ne kadar hakimsiniz bilmiyorum ama temel olarak guvenlik + giyim + yol uzerinde ihtiyac duyulacak tamir kitinden bahsetmis olayim ben. Bunlara dair pek cok bilgi forumda ve internette detayli olarak var. Basit tamir tekniklerini ogrenmenizde sizin icin cok faydali olacaktir (lastik, fren vb.)
Ayrica ergonomik ayarlarinizi yapmadiysaniz ozellikle sele icin bun yapin/arastirin.
Surus tekniklerinde kadans devir hizi, vites kullanimi, viraj ve frenleme uzerine biraz arastirin.
Tum bunlari biliyorsaniz spesifik konulari sordugunuzda / arastirdiginizda cevaplara ulasirsiniz.

Koruma ekipmanlari temel olarak:
Kask, eldiven, gozluk

Bisiklet ekipmanlari guvenlik icin temel olarak:
Zil, on-arka aydinlatma, teker ve pedallarda reflektorler,

Yolda kalmamak icin tamir kiti:
Levye, yedek ic lastik ve/veya yama seti, pompa, alyan cakisi

Konfor ve pratiklik icin:
Camurluk, bagaj / sele veya gidon cantalari

Bunlar disinda; ter tutmayan t-shirt ve forma giyebilirsiniz saglik icin, turlarinizi ve istatistiklerinizi takip icin km saati, akilli telefon ise bisiklet tur programlari var, suluk, kucuk bir ilk yardim seti bulundurulabilir, zincir acma anahtari ve hatta yedek zincir veya zincir baklalari bulundurulabilir. Minik bir pense / kargaburunda vites sorunlari ve lastikten diken civi vb. cikarirken kolaylik saglayacaktir.
Elbette bunlar icin ne / nasil yapilir kismini biraz arastirip ogrenmeniz gerekecek. İlk etapta sehir icinde olacaginizi varsayarsak "bunlarin disinda" kismina sonrada gecebilirsiniz. Benim bu kisimda oncelikli tavsiyem eger cok terleyen bir bunyeniz varsa ter tutmayan polyester-lycra tshirt/forma olacaktir. Ayrıca uzun pantolon ve esofman giyiyorsaniz sag bacaginiz icin paca bandi edinin. Bu pacanizi toplayacagi icin giysinizin zincir yagi ile kirlenmesini engeller, pacanizin zincir ile ondisli arasina girip sikismasini onler. Eger reflektorlu bir paca bandi alirsaniz, gece bindiginizde gorunurlugunuzu arttirir.
Bir hatirlatmada bagciklar icin. Hicbirimiz onemsemeyiz ancak 2 hafta once bir arkadasim ciktiklari gunluk turda cozulen bagcigi zincirle on aynakola dolasinca ne oldugunu anlamaya calisirken onundeki cukuru farketmeyip ciddi bir kaza yasadi. Siyrik ve berelenmelerle atlatsada o gun turu birakmak zorunda kaldi. Mumkunse bagciksiz modeller kullanilmali veya bagciklar icin onlem alinmali aslinda.
Bildigim, dilim dondugunce tavsiyelerim bunlar. Eksik varsa daha tecrubeli ve bilgililer eklesin. Sizde arastirip bunlari kolayca ogrenebilirsiniz.

NOT
Ayrıca su konuyuda okuyabilirsinizi:
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=132761&highlight=

• Beğen
Tepkiler: selçuk özçelik
@suat akman

bilgiler için çok teşekkürler abicim sağolasın giyim konusu ve aydınlatma konusu oky:)

bi carbon barend ve matara arayışındayım mataranın hangisi sağlıklı plastik cam metal bir çok çeşit var ama karsızlık ön planda bizde:)
varmı önerebileceğiniz bilidğiniz marka model matara ve boynuz için?

@selçuk özçelik

Plastik mataralarda kaliteli olması onemli. Bunu da altindaki kodlardan ogrenip secebilirsiniz. Plastik kaplar icin kodların anlamları:
(link)

Cogu kisi metal termos matara tercih ediyor. Yazin suyun asiri isinmasini, soguk iklimlerde kisin donmasini engelliyor. Agirlik dezavantaji var derseniz tasidiginiz suda agirlik dezavantaji ve zorunlu :)

Karbon barend icin ya bilinen markalari Turkiye'deki sitelerden edineceksiniz yada surpriz riskinide goze alarak (replika / taklit) uzakdogu sitelerinden ucuza getireceksiniz.

Acikcasi ben barendi cokda kullanisli bulmuyorum. Tirmanma ve oturma pozisyonunda rahatlik saglasa da arazide hakimiyet icin rahatsizmis hissi veriyor. Tamamen psikolojik belki benim ki! Sehir icinde poset tasimak icin kullaniyor gordugum cogu kiside :p

• Beğen
Tepkiler: selçuk özçelik
Selamlar ,
Maltepe'den yeni üye oldum arkadaşlar. 15 yıllık Bisan Mountain Bike'ımı yeniden toparlayıp düştüm yollara :) Etkinliklere katılmak isterim , görüşmek üzere.
Şükrü
(link)

Ben maltepe cevizliden tamer kızıl küheylanım trek 7.3 fx le artık yollardayım ileride uzun tur yapmayı planlayan arkadaşlarla sahil yolu ve çeşitli istanbul güzergahlarında yol yapıp tanıştıktan sonra istenirse uzun tur yapmak niyetindeyim herkeze selamlar saygılar...

Tamer Bey foruma hoş geldiniz. Hoş vakit geçirmenizi dilerim.

Hoş geldiniz iyi forumlar Tamer bey,bende iki günde bir U.Mumcu mah-kız kulesi yapmaktayım uzun turlara da açığım.keyifli pedallamalar

Teşekkürler arkadaşlar sağolun,gökhan bey yakınız performans uyumumuz olursa bende cevizlideyim kızkulesi turlarınıza katılabilirim.Ayrıca uğurmumcu aydos ormanındada bisikletten önce oranın devamlı koşucuları şahan ilseven bey ve hüseyin beylerle patika koşuları yapıyorduk.Koşu ve bisiklet farklı fakat şu an günlük 50km normal bir tempoyla yapabiliyorum.

Geri