Merhaba yeni bisikletiniz hayirli olsun
Trafikte herkesin saygili oldugu, kazasiz, belasiz, arizasiz, patlaksiz keyifli pedallar
Tam olarak hangi konuya ne kadar hakimsiniz bilmiyorum ama temel olarak guvenlik + giyim + yol uzerinde ihtiyac duyulacak tamir kitinden bahsetmis olayim ben. Bunlara dair pek cok bilgi forumda ve internette detayli olarak var. Basit tamir tekniklerini ogrenmenizde sizin icin cok faydali olacaktir (lastik, fren vb.)
Ayrica ergonomik ayarlarinizi yapmadiysaniz ozellikle sele icin bun yapin/arastirin.
Surus tekniklerinde kadans devir hizi, vites kullanimi, viraj ve frenleme uzerine biraz arastirin.
Tum bunlari biliyorsaniz spesifik konulari sordugunuzda / arastirdiginizda cevaplara ulasirsiniz.
Koruma ekipmanlari temel olarak:
Kask, eldiven, gozluk
Bisiklet ekipmanlari guvenlik icin temel olarak:
Zil, on-arka aydinlatma, teker ve pedallarda reflektorler,
Yolda kalmamak icin tamir kiti:
Levye, yedek ic lastik ve/veya yama seti, pompa, alyan cakisi
Konfor ve pratiklik icin:
Camurluk, bagaj / sele veya gidon cantalari
Bunlar disinda; ter tutmayan t-shirt ve forma giyebilirsiniz saglik icin, turlarinizi ve istatistiklerinizi takip icin km saati, akilli telefon ise bisiklet tur programlari var, suluk, kucuk bir ilk yardim seti bulundurulabilir, zincir acma anahtari ve hatta yedek zincir veya zincir baklalari bulundurulabilir. Minik bir pense / kargaburunda vites sorunlari ve lastikten diken civi vb. cikarirken kolaylik saglayacaktir.
Elbette bunlar icin ne / nasil yapilir kismini biraz arastirip ogrenmeniz gerekecek. İlk etapta sehir icinde olacaginizi varsayarsak "bunlarin disinda" kismina sonrada gecebilirsiniz. Benim bu kisimda oncelikli tavsiyem eger cok terleyen bir bunyeniz varsa ter tutmayan polyester-lycra tshirt/forma olacaktir. Ayrıca uzun pantolon ve esofman giyiyorsaniz sag bacaginiz icin paca bandi edinin. Bu pacanizi toplayacagi icin giysinizin zincir yagi ile kirlenmesini engeller, pacanizin zincir ile ondisli arasina girip sikismasini onler. Eger reflektorlu bir paca bandi alirsaniz, gece bindiginizde gorunurlugunuzu arttirir.
Bir hatirlatmada bagciklar icin. Hicbirimiz onemsemeyiz ancak 2 hafta once bir arkadasim ciktiklari gunluk turda cozulen bagcigi zincirle on aynakola dolasinca ne oldugunu anlamaya calisirken onundeki cukuru farketmeyip ciddi bir kaza yasadi. Siyrik ve berelenmelerle atlatsada o gun turu birakmak zorunda kaldi. Mumkunse bagciksiz modeller kullanilmali veya bagciklar icin onlem alinmali aslinda.
Bildigim, dilim dondugunce tavsiyelerim bunlar. Eksik varsa daha tecrubeli ve bilgililer eklesin. Sizde arastirip bunlari kolayca ogrenebilirsiniz.
NOT
Ayrıca su konuyuda okuyabilirsinizi:
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=132761&highlight=