Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

manavgat maratonu sonuçları.

Scudo
merak etme onlrıda yarın açıklarlar. bu arad 5000 kişi yazıları vardı sitede ama katılım çok az olmuş gibi.
 
toplam heralde 200 kadar katılımcı vardı havanında iyi olması sonucunda güzel bi haftasonu oldu unutulmaz bi anı oldu bugün öğleden sonra heralde sonuçlar açıklanır inşallah herkes istediği dereceyi almıştır
 
yarışa gidipte katılamayan ben ve arkadaşlarım adına gerçekten çok üzücü bir haftasonuydu :(
İlk yarışım olcaktı o kadar heyecanlı heyecanlı gitmiştim ama start bile alamadım:(:(:(
 
Maratonda aslında beklenen bütün sporcular bulunuyormuş... Dünya maraton şampyonası bu sene 2 yarıştan oluşuyor ve bunların ilk olanı Manavgatta dün yapıldı diğeride Fransada yapılacak yani burada alınan dereceler çok önemli özellikle Elit sporcular için... Dereceler klasmanın yarısını kazanmış olucak... Ayrıca UCI sitesinde sonuçlar açıklanacağı için Elite lerinsonuçları daha önce derlenip açıklanıyor. Elit B olanlar o sebepten biraz anlayışlı olmalılar bence...

Ayrıca sanırım d.berkay UCI lisansı istendiği için giremediniz ama eminim ordaki dünyanın sayılı yerlerinde olan sporcuları görebilmek bile çok güzel bir histir bunuda atlamamak gerek ...
 
@H.Çağrı

Hayır Çağrı. Geç gittik kayda. Normalde 09:00-13:00 arası imiş kayıt, biz 13:46'da gittik ama herşey için çok geçti. Tam o sırada teknik toplantı vardı. Sonrasında gidip yalvar yakar UCI'den onay aldık girebilirler diye. Çünkü az değil 8 kişiydik. Fakat bir Türk Hakem ismi lazım değil, yarışa giremezsiniz dedi bize. Sebebi de, iki Alman'ı lisansı olmadığı için yarışa almamışlar, bizi alırlarsa Almanlar niye onları aldınız diye şikayet edebilirlermiş. Emin Müftüoğlu ile bile konuştuk ama, herkesin başından savdığı, kimsenin ilgilenmediği iğrenç bir ortam ile karşı karşıyaydık. Yetkililerimizin, UCI yetkilileri karşısında ne kadar alt bir mevkide kaldığını ve onlarla konu hakkında konuşmaya bile çekindiklerini, hakkımızı savunmaya kimsenin yanaşmaması, bizi en çok üzen şey oldu.

Sporcu olarak bizim dayanağımız Bisiklet Federasyonu'dur. Bu da Federasyonumuzun halen de güncel olan duyuru linki. Biz de okuduk ve gitmedik kayda. Suç bizde, neden güvenirsin ki Bisiklet Federasyonu'na... Büyük harf ile yazılan yazıya Bakınız:

(link)

Biz de ne yaptık, çıktık parkura, sporcularımızı destekledik. Girenler bilir, yaklaşık 15. km'de tepede üç kişi size destek verdi. İzlemenin hazzını yaşadık süper oluyor gerçekten. Her ne olursa olsun tecrübelerle dolu güzel bir hafta sonu idi. :)
 
Sevgili Erkut yaşadığınız talihsizlik için gerçekten çok üzüldüm... Keşke karşımdan gelirken verdiğin desteği yarışırken sen yarışırken ben sana verebilseydim. Umarım sonraki yarışlarda beraber yarışırız.
 
Gerçekten UCI yetkilisi bile orda ılımlı yaklaşmıştı bizim durumumuza çünkü biz zaten serbest kategoride yarışıcaktık (19-29 yaş) fakat bizim türk hakemimiz nuh dedi peygamber demedi ne yaptıysak ne ettiysek kabul ettiremedik..
Bende sinirlendim yarışı izlemedim bile...
 
Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim..
Biz kayıda gittiğimizde ordakiler bize bizden önce bir kaç kişinin internette kayıt yaptırmadıkları halde orada elle isimlerinin yazıldıklarını söyledi..
Madem bu tür göz yummalar olabiliyor ki federasyonun sitesinde (bkz. Erkut'un verdiği link ) "YARIŞ ÖNCESİNDE KAYIT YAPILMAYACAKTIR!" diye bir ibare kocaman harflerle yazılmış. Neden bizim gibi oraya gitmek için bir çok şeyden fedakarlık eden bu kadar sıkıntı çeken genç sporcular madur ediliyor?:boese157: :mad:
Gerçekten insanı aşırı derecede soğutucu bir olay.. :(
Bunların cevaplarını belkide hiç bir zaman burda bulamayacağız ama federasyondan da en ufak bir destek veya ilgide alamayacağız.. Federasyonun zerre kadar umrunda değildik orada...:( :(
 
  • Beğen
Tepkiler: -erkan-
@Erkut Yiğit



İlk olarak "kimsenin ilgilenmediği iğrenç bir ortam ile karşı karşıyaydık" demişsin. Peki bu ortami yaratan sizin-bizim yarışa katılacak sporcular olarak ilgisizliğimiz ve kuralları hep kendi işimize göre anlamalarımız mı, yoksa orada verilen görevi yapmaya çalışan hakemler mi? Federasyon sitesinde büyük harflerle yazılan yazıyı "yarış öncesi kayıtlar onaylanmayacak" şeklinde yorumladıysan bu senin problemin. Çünkü aynı yazıda sürekli organizasyonun resmi sitesi olarak manavgatmtb.org veriliyor ve burada programın detayları var. Kayıtları federasyon yaptığında son kayıt saati 16.00 deyip senin, benim gibiler yüzünden 18.00'e kadar kayıt alıyorlar ve bizde işler hep böyle yürür sanıyoruz. Halbuki o sırada yerden yere vurduğumuz ve sevmediğimiz federasyon, bizim iyiliğimiz için kurallarından ödün veriyor. Sonra da "Dünya Kupası" gibi büyük bir organizasyonda gidip müsama bekliyorsunuz. Kusura bakmayın ama bu kafayla ne Avrupa Birliği, ne Dünya Ülkesi, ne de muasır medeniyetler seviyesi!!! Gider trafik polisin rüşvet alır; eleştirirsin, ancak görevini yapan birisi çıkınca karşına da yediremezsin! Olaya istediğimiz yerinden bakalım, fırsatını bulunca hepimiz rüşvet alacakmışız gibi geliyor!

İkinci mesele de "konu hakkında konuşmaktan çekinme" durumu. Neden konuşmamışlardır biliyor musun arkadaşım, ikinci bir "Dünya Kupası" veya o seviyede bir organizasyona layık olabilme çabasından. Çünkü eğer bu organizasyonlarda bu tür "kural çiğnemeler" olursa bir daha böyle organizasyonları rüyamızda görürüz.

Yazdıklarım sadece sana karşı değil aynı zamanda kendime, Ahmet'e, Mehmet'e karşı da bir eleştiridir. Şunu da belirtmek isterim ki Türk insanı gerçekten çok zeki ve en iyi yerlere gelebilecek seviyededir. Ancak avrupa insanının, gözlemleyebildiğim kadarıyla, bizden farkı kurallara uyması ve kuralları uygulamasıdır. Biz de o seviyeye geldiğimizde En Saygın Toplum olmayı hakederiz.

Kırıcı olmak istemedim, eğer öyle anlaşılan yerler olduysa şimdiden özür dilerim!
 
dediklerine herkes katılıyor...
yetkililer 3 yarış daha böyle yaparsa (sert tedbirler ve esnek olmayan uygulama) herkes sonunda kuralların uygulanacağını tahmin edeceğinden koşa koşa kayıda erkenden gidecektir..
bunların uygulanması yüksek standartlara ulaştığımızı gösterir,fakat şunu da unutmamak lazım aynı zamanda da hizmet olarak da yüksek standatta hizmet verilmesi gerekir. yani sporculara toplantıda söylendiği gibi neutral feed zone da gerekli hizmetin verilmesi ve sonuçların DOĞRU VE ZAMANINDA açıklanması gerekir. chip var,marshall var,ara hakem var ortada sonuç yok. 20 küsürüncü km'deki feedzoneda 1 şişe su istedik,ikinize bi tane yeter,istersen istediğin yere şikayet et diye sert bir tavırla karşılaştık.
ben zamanında kayıt yaptırdım,zamanında starta geldim. her şeyi düzgün yaptım ama su alamadım (ambulanstakiler verdi sağolsunlar..)
kayıtdaki rezalet hepimizi utandırdı.. umarım bi daha yaşanmaz..
 
arkadaşlar peki ne ödüler verildi biliyormsunuz birde yarışın videosu felan varmı izliyebilceğimiz bir link ödül ne aldı sporcular derece yapanlar:?
 
maratona almamaları sebebiyle ben de mağdur bir sporcu oldum.Sağolsun Erkut ve berkay arkadaşlarım bu durumu bana bildirerek gelmememi söylediler. Federasyon böyle yapptıkça bu ülkede elit kategoride 1 kişiyi daha çok görürüz.50 küsür kişi içinde tek GURURUMUZ BİLAL AKGÜL ü buradan tebrik ediyor başarılar diliyorum.
 
@Erkut Yiğit

Destek vermenize sevindim erkut.Alanya yarışında da hakemler çizgide tekerimin patlaması sonucunda saygıdeğer bi abimizden aldığım tekeri değiştirmeme mani oldular.Biz ferdi sporcularda böyle oluyor takım olduğunda ise değiştirmeye izin veriyorlar...Ben de inadına yürüyerek geçecem derken yardımıma bi sporcu kardeşim koştu.saolsun
 
@biker-hiker




Merhabalar.. Bilmiyorum sizden hemen önceki msjımı okudunuz mu ama eğer orayı okusaydınız bunları yazarken bir kere daha düşünürdünüz;)

Madem bu kurallar uygulanacak bu kadar katı şekilde istismar olmayacak o zaman herkese karşı aynısı olmalı...
Orada internetten kayıt yapmadıkları halde bazı insanların kayıtları elle yapılabiliyorsa ki hem federasyonun sitesinde hem de organizasyonun resmi sitesinde son kayıt olarak salı gecesi gösterilmekte ve daha sonra kayıt yapılmayacağı söylenmekte, neden bize yardımcı olunmuyor?!..
Tamam biz hatalıyız kabul ediyoruz hepimiz fakat eğer bu şekilde kurallar konusunda sert yapıyomuş gibi davranıp işine geldiği gibi davranan hakemler varsa orda bu kimin ayıbıdır?!

Birde kural çiğnemeden bahsetmişsiniz madem kurallar bu kadar basit neden kendileri uyarlarken sadece işlerine geldikleri gibi yorumlayıp uyguluyorlar bunu nasıl açıklayabilirsiniz? Feed zone da yaşananlar kayıtlardaki haksızlık bunlar mı bizim bir dahaki "dünya kupasına" layık olmamızı sağlayacak acaba? :rolleyes:

Neyse uzatmaya gerek yok bunları burada tartışmak tahminimce bize hiç bir yarar sağlamaz biz sadece başımıza gelen olayı anlattık suçumumzu kabul ettik ama federasyonun da bu kadar ilgisiz ve işine geldiği gibi davranmasına tepkiliydik ama tecrübe oldu bize de...

Mehmet abinin dediğide doğru kurallar bu şekilde "sürekli" uygulanırsa tabi ki insanlar çok daha temkinli olurlar fakat kuralların eksiksiz uygulanması bu noktada en önemli husus bence..

Neyse yarışta başarılı olan herkesi burda tebrik ediyorum gerçekten zor bir yarıştı..
 
Tüm yarışmacı arkadaşları tebrik ederim ...
 
arkadaşlar,ben finiş hariç bütün check pointler den geçtim. Ama sonuçlarda ismimi göremedim. 5,5-6 saatlik bir dilimde parkuru bitirdim.En azından DNF diye yazılabilir. bütün kategorilerde DNF-DNS bilgileri var, 30+ da yok. Acaba bende bilgi eksikliği mi var?
 
Geri