Scudo Sports

Marka kalite sıralaması

tukıyede daha cok sokakta bısıklet kullanan musterı kıtesını hedef almıs ve bunları bulundkları mertebeden bı ust mertebeye alıstırmak amacları yanı sokaktan yollara cıkarmak dıye dusunuyorum

Scudo
@m.klcts
farkındayım zaten bizim ülkemizde bsikelete para harcamak aptalliktir geleneği hakim olduğu için genelde üst segment bisikletler yurt dışından getirilir getirenler firmalar ise daha fazla kat marijini yüksek tutar ve olması gerekenin çok daha fazlasına satmak ister.

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
Markadan ziyade model bazli bakmak lazim

Misal cannondale belki cube den daha unlu olabilir ama gidipde cannondale unlu diye en alt aluminyum modelini alip cube karbon bir modelle kiyaslayip cannondale super muhabbeti yapmak barzoluk olabilir

Ama giant merida cube focus ve scott kullanna biri olarak genel anlamda siralamam sudur
Siralamada tamamen duygusallik etkindir

Bu ilk on

1-Pinarello
2-specialized(sworks)
3-giant
4-cannondale
5-cervelo
6-scott
7-focus
8-canyon
9-merida
10-ridley

Bunlar average markalar
1-colnago
2-corratech
3-look
4-cube
5-felt
6-ghost
7-Trek
8-lapierre
9-fuji
10-orbea

Bunlarda ortalamaya hitap eden ama bisikletcilerin maddiyati duzelince satmaya calisacaklari markalar

1-ktm
2-sedona
3-kron
4-geotech
5-bianchi
6-carraro
7-salcano

Bunlarin disinda kalanlar ancak karne hediyesi olur...

1. corratec
gerisini bilmem :cool:

İlk 5 ;

1- Trek
2- Specialized
3- Cannondale
4-Cippolini
5- Giant

Tamamen kendi fikrimdir.

• Beğen
Tepkiler: nuruasakir
giant bisiklet kadro üretimi yapan firmalar arasında en büyük olanıdır.

Arkadaslar bu konu sadece fanatiklere yarar ama siralamaya gelince kimse neyin ne oldugunu bilemez böylede soru sorulmaz.
Otada sadece marka var model falan yok.
Trekin bisikletleri var mesela Cannondale yanina yaklasamaz ama aynisi tersi de var. Ve böylece markaya göre siralama yapilmaz. Cannondaleyin modelleri var 5 para etmez ama modelleri var ki piyasadaki bisikletlere 10 ceker. Ve bu her üst seviye markalar icin gecerlidir.
Bir siralama yapilacaksa model belirtilmesi gerekiyor.
Ha dersenizki sadece marka olarak siralama nasil, iste bu tartisilir. Ben hangi markayi tutuyorsam onu met ederim ama iste öyle degil. Üst seviye markalarda siralama olmaz tercübe olur. Bunlar kalite olsun, müsteri hizmeti olsun, nam san olsun vs. vs hep aynidir. Sadece fanatikleri vardir.

@m.klcts
Meraketmene gerek yok ayni türkiyede nasilsa yurtdisindada öyle B-Twin. Belki bazi modelleri türkiyede yoktur ama pahali diye kalite demek degildir sadece donanimi üst seviye oldugundan pahali. Üstelik bu marka türkiyede tutuldugu gibi yurtdisinda tutulmuyor.

@Ulaş Çavuşoğlu
Bir Bisiklet markasinin modelini bir bisiklet markasiyla karsilastiriyorsun farkindaysan. Cubenin hangi modellerini taniyorsun bilmiyorum ama S-Worksden daha kaliteli modelleri de var. Bunlar isler öyle kulaktan duymayla olmuyor malesef.;)

@Furkan TK
Bisiklet alirken aslinda markalara bakiyoruz
Tamamiyle duygusal egomuzu tatmin etmeye calisiyoruz

Gecenlerde salcano xrs 001 diye bir makine gordum
Full dura ace agirlik 6.30 kg

13000 liraya almis Alan kisi

Ama dedim ya o kadroda bahsi gecen markalar olsun isteriz kimse gidip salcanoya o parayi vermez ama gidip ultegrali cannondale veya gianta 12-13 bin veren cok kisi var

Dolaysiyla salt olarak kadro veya maLzemeye bakarsak en kaliteli marka esittir en az paraya en iyi donanimi veren marka olmus olur

İste paradoks burda basliyor

Not
Uzulerek belirtmeliyimki sanirim bu islerde yenisiniz
Komple ultegrali bir giant propeli veya focus cayoyu veya specializedi bile ustelik turkiyede 2300-2700 euro araliginda almaniz mumkun

Link yolladiginiz btwin inanilmaz pahali

3500 euroya alinmasi cok zor tabiiiki bu isi biliyorsaniz...

@hakan torun Sanıyorum ki Btwin'in üzerindeki donanımın (link)ya görmediniz ya da farkına varamadınız. Belirtiğiniz fiyat aralığında Specialized ve Focus'un sattıkları bisiklerin üzerindeki donanım ve jant setlerinin düşük olduğunu herhalde bilirsiniz. Bu büyük firmalar kadro kalitesini, teknolijisini ve arge çalışmalarını öne çıkartarak diğer firmalara nazaran kadrolarının farklı ve kaliteli olduğunu tüketiciye lanse ederek kabullendiriyorlar siz bu işte uzun zamandır bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorsanız son zamanlarda Specialized kadrolarında problem yaşayan bir grubun var olduğunu görmeniz gerekirdi. Evet kadroları ile meşhur o firmanın kadrolarında çatlama vs. durumlar olabiliyor.

Not :
Hazırladığın listenin dışında kalanlar ancak karne hediyesi olur demişsiniz. Cipollini de mi size göre bu kategoride ? oysaki siz yetkili bi abiye benziyordunuz.
Konuyu da karne hediyesinden nereden nereye çarpıttığınızı hatırlatarak sonlandırıyorum.

@Furkan TK internet ortamlarinda paylasimlar maalesef hep boyle tartismali ve sonucsuz olmakta

Di2 konusunda haklisin gormemistim

Btwin hakkinda gorusum maalesef sabit salcanoyu tercih ederim

Onyargim yok
Yetkinmiyim onuda bilemem
Okuyoruz biniyoruz iste
Fikir isteyenlere fikir veriyoruz akabinde tesekkur ediyorlar belkide kendimi fazla bisey saniyorumdur

Ama ben genelde tdf de olan takimlara bisiklet veren markalari onemli goruyorum

Cippolini konusundada haklisin
2.listeme eklemem lazimdi average listeme ama aklima gelmedi

İyiaksamlar

Büyük veya küçük markaları sıralama işi kişiden kişiye değişebilecek bir konu. Trek seven biri gider 1. Sıraya trek koyar. Ben whistleyi kesinlikle beğenmem en sona koyarım. Çok göreceli bir soru bu.

Büyük markalar bellidir. Onları sayarlar ve bunlar genelde tartışılmaz. Onları geçelim alt gruplarla ilgileniyorum dedin. Senin barajın kron , sedona olmalı ve bu markalardan daha alt sınıf markalar. Onları belirlemek lazım.

alt grup markalara kıyasla donanmda aynı ıse kron ve sedona tercıh edılmelı yanı alt grup markanın ıcıınde hangı markalar var

b-twin özellikle t5 karbon maşa artı soralı olsaydı çok güzel f/p ürünüydü ama maalesef değişti

@nuruasakir bana en iyi araba markalarını sıralayabilir misin bi zahmet? porşe ferrari bugatti lamburcini falan diye

bu arada bütçem 70 bin lira. ona göre tercih yapıcam da.
teşekkürler

-----------------------------------------------------------------

fantazi olarak marka sıralamamızı istiyosun arkadaş. bize bütçeni yaz, taleplerini yaz, ona göre şunu alırsın şunu alamazsın diyelim sana.

napıcan sen s-worksu looku pinarelloyu? 5000 liraya alırsın, o da çakma olur

2bin liranın altında bütçen varsa aha 10 tane marka sayarım sana. alcağın bisiklet bunlardan biri olur

en ucuzu btwin
sonra whistle-bianchi-salcano-mosso-carraro-sedona-geotech-kron gibi türk firmaları gelir
yok, benim marka takıntım var diyosan, scott, trek, merida gibi markalar 2bin liranın altına da bisiklet satıyor, onları bulabilirsin

bitti abicim. yok pinarello falan

• Beğen
Tepkiler: elmadag ve Berke
"Bize bütçeni, bisiklete nerede bineceğini söyle sana bisikletini söyleyelim. "
Aşık Kerem

Fiyat aralığı verirsen o aralığa giren marka modeller arasında tartışmak ve önerilerde bulunmak daha doğru ve kolay olur.

Dünyanın en güzel kızlarının yaşadığı ülkeyi sormak gibi seninkisi. Bana kalsa rus, slovak kızları ama bir gün bi iranlı çıkagelir karşıma küçük dilimi yutarım güzelliği karşısında ;)

Pinarello - Look - Cervelo - Colnago - Cipollini - Time - Specialized(S - Works diye bir marka yoktur) - Cannondale - Trek - Scott - Focus - De Rosa - BH Bicycles - Parlee - Lapierre - Giant - Canyon - Merida.
Mtb olarak bence:
Santa Cruz - Niner - Cannondale - GT - Specialized - Rocky Mountain - Lapierre - Trek - Evil - Giant - Commencal -

Bakın ben marka yazdım ve ellerim kırılmadı.Satın almanız gerekmiyor hiçbirini sonuçta.Sadece görüş istediniz ben de yazdım.Hep eleştiri eleştiri nereye kadar.Mesaj yerine gitti.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
@hakan torun burda btwin i unuttun mu yoksa gerçekten karne hediyesi bi marka olarak mı gördün bilmiyorum ama listede kesinlikle average(ortalama) bölümünde olması lazım

Geri