Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Market Önünden, Canavar Olma Yoluna: Benim Gaziantep'li Yol Arkadaşım

@Kaan T.
Bir çok bilim adamına da aynı şeyleri söylediler ve onlar pes etmediler. Ve ben de en az onlar gibi kararlıyım. Bu iş olacak. Ve sokak bisikletçisi olmam da imkansız. Çünkü bu tuhaf bir koleksiyon işi. Bu bir Deneme-Yanılma işi ve sizin bu ''işe karışmamızı'' istemem. Çünkü şu an gereksizce sadece beni bu işten kaydırmaya çalışıyorsunuz. Lakin benim kaybedecek hiçbir şeyim yok. Bir çok insan bu bisiklete hayran oldu ve ona ''YENİLMEZ BEY'' dediler. onlara ''YENİLMEZ BEY'' 2.0'ı tanıtacağım. Ne olursa olsun, ne söylenirse söylensin.

@TuzluNişasta52 @Kaan T.
Hayır geleceğin küçük-bütçeli performans bisikletlerinin mucidi geliyor...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Küçük bütçeli bisiklet yapacaksan kalitesiz dandik hı ten çelik yapma en azından. Ng650 gibı alüminyum ucuz bir bisiklet yapmaya bak. MARKET BİSİKLETLERİ KALİTESİZ VE DANDİK. BUNU MODIFIYE EDEREK DEĞİŞTİREMEZSİN. YENILMEZ BEY VE 2.0 IKİ ÜÇ DARBEDE YENİLİRRRR AAAAAAAAAA!

Gerçek acıtır...

@Kaan T.
Zaten kadroyu değiştireceğim. Böylece dandik bir parça kalmayacak. Yap-Boz'un son parçası da tamamlandı.

Kadro hı ten çelik degil mi. Değiştirsen bile kalitesi market bisikletini aşmaz.

@Kaan T.
Asla böyle düşünmeyin. Ve market bisikletleri sırf kalitesiz parçalardan ötürü aşağılanıyor. Ben bunu değiştiriyorum.

1 hatta sonra bu bisiklet ''YENİLMEZ BEY'' 2.0 olarak yine yollara çıkacak. Bundan emin olun. Çoktan ilk adımı attım bile. İlk adımı attım. Ve o bisiklet bir sürü yarıştan sağ döndü. Hala da dönebilir.

• Beğen
Tepkiler: Speker
@BisikletliCocuk
Seni kırmak istemem ama şimdi açık konuşacağım. Lütfen alınma.

Dediğin bilim adamları bir şey icat ettiler, icat edilen şeyi geliştirmediler. İcat edilen şeyi geliştirmek zaten icat sayılmaz. Ayrıca bisiklet veya herhangi bir aletin parçası değiştirerek mühendis olunuyorsa sokaklar mühendis kaynıyor. Anladığım kadarıyla bisikletten anlamayan arkadaşlarınız koymuş bu ünvanı, bisikletten anlayan insanların tavsiyelerine ve sözlerine dikkat ederseniz daha çok yararınıza olur. Forumdaki bilgili abilerimizin sözlerine kulak asmak yerine mahalle arkadaşlarınızın size verdiği gaza gelmeyi tercih ediyorsunuz. Seni bu yoldan kaydırmaya çalışmıyoruz, mutlaka aynı yolda devam et hepimiz bunu istiyoruz ama yolu yanlış ilerliyorsun. Deneme-Yanılma işi derken, zaten daha önce denenmiş ve kesin sonuca ulaşılmış bir şeyi tekrar deneyip sonuca ulaşmaya çalışarak zaman kaybetmenin lüzumu yoktur. Bu kadar insan market bisikletini önermiyorsa bildikleri bir şey vardır. Artık 15 yaşına gelmişsin. Bu bisikletler 10 yaşındaki çocukların kullandığı çocuk bisikletleri. Birkaç tura katıl veya yoldan geçen bisikletlileri izle dediğimi anlarsın. Takıntılarından kurtul ve gaza gelmeyi bırak. O zaman bu işte daha iyi şeyler yapabilirsin.

Üzgünüm ama gerçekler acıdır. Zaten yazdıklarımı dikkate alacağını da sanmıyorum :)

@Kaan T. Peugeot bisikletiniz için birkaç tavsiyem var. Öncelikle karbon fiberi boşverin, çelik kadro daha sağlamdır. Orjinallik istiyorsanız eski hurda Peugeot araçlardan aldığınız çelik parçaları eritip tekrar kadro yaptırabilirsiniz. Üstüne bir de Peugeot yazısı çektinizmi alın size orjinal Peugeot kadro :) Çift kat jant ve zırhlı lastik takarsanız sadece teker takımı 2kg'ı aşar. Pedallar plastik olmasın, çelik olsun daha sağlam olur. Daha sonra 2.5kg'luk Suntour maşalardan da taktınızmı bisiklet canavar olur uçar, yerinde tutamazsınız :)

@BisikletliCocuk
Billigem kadariyla biraz bilgi vereyim.
Marka: Cube
Modell: AMS 120 RACE
AL 7005
Jantlar DT swiss 1501
Donanim: Shimano XT 2x10
Masa DT Swiss OPM OL 29er

Bunlari okuya bildim arka sok eksik.

Birde Fullstock nedemek bilmedigim icin birsey söyliyemiyecegim

@BağdatlıRuhi
Haklısınız. Ben bir bir mühendis sayılmam. Ama ben bu bisikleti geliştirmeyi çok istiyorum. Hatta bunlardan birkaç farklı ''prototip'' yapıp arkadaşlarıma da göstermeyi de çok istiyorum. Ben sadece hissettiğim duyguyu gerçeklere dökmeyi istiyorum. Ve bu bisikletlerin ''çöp'' olmayacaklarını biliyorum. Çünkü girdiğim yarışlarda 1. olma nedenim o bisiklet. Ve bunun gibi bisikletler yetiştirmek benim isteğim (hayali geçtim artık bu bir istek). Evet şimdi bana yine ''bu işten vazgeç'' diyeceksiniz. Ama ben bu işten bir elma aldıysam eğer diğer elmaları da toplamak artık sorumluluk oldu bana. Şimdi izninizle benim bu elmaları toplamama izin verin. Eğer elmalara toplamam ''gıcık oluyorsanız'' lütfen artık bu konuyu takip etmeyin. Yada takip etmeyi isterseniz yorumlarla karışmayın. Beni bu işe gaza getiren de arkadaşlarım değil benim topladığım ''ilk elmadır''. Ve evet ben bir mucit değilim ama bir şey keşfettim. Ama kesinlikle bir gün Al. kadro bir hardtail toplayacağım. Söz veriyorum.

@Murat Cömez
Tamamen hiç bir parçası değişmemiş (Affedersiniz başka bir terim bulamadığımden ötürü ve arabala olan düşkünlüğüm nedeniyle bu terimi kullandım.:eek:ops::agla: Çok özür dilerim.) birde yapıldığı materyalleri öğrensen daha iyi olur.

Sana bir gerçekte ben söyleyeyim @BisikletliCocuk
Sen buradaki belli bir bisiklet geçmişi olan kişileri dinlemiyorsun seni saçma sapan gaza getiren daha kadro,maşa nedir bilmeyen arkadaşlarını dinliyorsun.Bak 10 sayfa yazı yazıldı ve benim 4 günüm seni doğru yola getirmekle geçti.Madem sen bu kadar profesyonelleşmiş kişileri takmıyorsun yine bildiğini okuyorsun ve bisikletle ilgili bir şey bildiğini zannediyorsun.Ben bu işe ilk başladığımda zaten ilk hafta kadro,maşa,aynakol vb. parçaları ve doğru bisiklet seçimini,komponentleri,markaları,kadro tiplerini öğrendim.Konuya bir daha mesaj yazmayacağım sadece olan saçmalıkları seyredeceğim.Ne halin varsa gör ve**t sana doğruları söyleyenleri takmayarak iyi yapıyorsun devam et böyle.

Takmıyorsun galiba beni neyse. @BisikletliCocuk

@Kaan T.
Hayır 5 bisikletli bir grup olacak. Ve onlar bir kışla da yetişecek.

@BisikletliCocuk
Iste bende senden öneri istedim. Neler degistire bilirsin, arkaya hangi soku takmaliyim.

@TuzluNişasta52 çok haksızlık yapmaktayız. @BisikletliCocuk market bisikletleri performans bisikletlerine dönüştürüp arkadaşlarına hava atacak. Eğer alüminyum kadro kullanırsa orijinal olmaz. Kalitesi yükselir. Ve kalitesinin yükselmesi umurunda değil. Kendi bildiklerinden vazgeçmeyen eski kafalı bir yenisin.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Çınar
@BisikletliCocuk
Peki Masa olsun Jant olsun Set olsun neler yapabilirim. Sok bi arastirsan Rica etsem.
Sonucta bana ise yaramiyorlar gibi geliyor.

@Kaan T.
İlle de herkes Al. yapacak diye bir şey yok. Ama illede Al. olsun isterseniz Hydroformed Al. kullanabilirim.

arkadaşım maddi durumun varsa neden ıvır zıvır uğraşıosun al bi kadro dizz ya da bisiklet al işte falan filann

Geri