Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maşa giderken kilitlenirmi?

Murat BAYRAKTAR

Aktif Üye
Tepki
26
Merhabalar;

Yeni sayılabilcek bir sedona 711v bisikletim var ve maşadan kilitlemeli. Benim sorum ise giderken maşayı kilitleyemiyorum kilitlemek için durmam ve gidona hiç kuvvet vermemem gerekiyor. Hatta uzun sürüşler sonrasında bisikletten insem dahi kilitlemek yada kilidi açmak için gidondan tutup yukarıya doğru hızlıca çekmem gerekiyor bisikleti. Bu durum normalmidir?

Acaba çok ağır olduğum içinmi bu tarz bir problem yaşıyorum sorusu da aklıma geliyor 130 kiloyum. Kilitleme prensibi nasıl çalışıyor elinde bir grafik olan varsa paylaşırsa çok sevinirim bulamadım.

Scudo
valla bende denedım fakat olmuyor.xcm masa kullanıyorum.sanırım seyır halındeyken masanın uzerınde olusan baskı sebebıyle masa tam kılıt pozısyonunda olmuyor.durur halde ıken rahatlıkla kıtlenıyor.tabı daha ust sevıye gıdondan kılıtlemelı masalarda durum nedır bılemıycem.ıyı gunler.arkadasım.

• Beğen
Tepkiler: Murat BAYRAKTAR
ben giderken kilitleyebiliyorum amortisörü. ama bisiklete bindiğiniz anda ağırlığınız amortisöre de uygulandığı için otururken kitleyemiyorsunuz. ben ufak bi zıplama yapıyorum bisiklet üzerinde çok hafif şekilde, o sırada kilitliyorum amortisörü. herhangi bi zorluk yaşamıyorum.
sizin ağırlığınızdan dolayı amortisör aşağı göçmüş şekilde takılı kalıyo olabilir. sertlik ayarıyla oynayıp en sert şekilde kullanarak öyle deneyebilirsiniz. yumuşak olunca ağırlığınızdan dolayı fazla içeri giriyo olabilir amortisör...

üst seviye maşalara kıyasla xcm ve benzeri bazı amortisörlerde ağırlık bindiğinden dolayı böyle sıkıntılar olabilir.

• Beğen
@Goflet

XCM V3 var giderken durmam gerekiyor kilitlemek için. Hatta bazen durmak da yetmiyor seleden de inmek gerekiyor. Bu yüzden devamlı kilitli kullanmaya alıştım.

@Mehmet Ergene

Sertlik ayarı en sonda zaten. Bende hafif yaylanarak kilitliyordum ama tehlikeli bir hareket olduğunu düşündüğüm için vazgeçtim. Zira sağ elinizle maşaya uzantığınızda yüzünüz gidona deyiyor neredeyse. Çok riskli bir hareket :)

@Goflet

Bende aynı şekilde düşünüyordum ancak gelen cevaplara bakacak olursak bu bir problem değil gibi zira herkeste aynı neredeyse ama çok can sıkıcı birşey 10km yol gidiyorum 10 kere bisikletten iniyorum bende kilitlemeden kullanmaya alıştım artık :)

Ben de sürüş esnasında yolun durumuna göre kitliyor yada açıp devam ediyorum. Şu ana kadar bir problem yaşamadım.
Acaba kilo sorun mu yapıyor dedim fakat bende zayıf sayılmam 79 Kg. civarındayım. Markası da şöyle geçiyor (SR Suntour NEX4610-HLO 63 LO)

• Beğen
@emre gülaydın

Hocam 50 kilo var aramızda hafif sayılmam diyorsunuz :) Kilitleme sisteminin nasıl çalıştığı ile ilgili bir veriye ulaşabilirsem eğer kilodanmı değilmi anlıyacağım ancak kaynak bulamadım.

Bu şikayet Sedona kullanlarda ise kitleme mandalını ve sistemi servise bir gösterin belki yararı olacaktır.

arkadaşım önceden bendede 711 deki maşanın aynısı vardı aynı o problem deil maşanın dandikliğinden kitlenebilen en alt maşa sonucta

• Beğen
@emre gülaydın

Sıkıntının sedona'dan olduğunu sanmıyorum. Suntour xcm-mlo maşa 2007 üretimi. Üst sınıf maşalarda ve yeni üretilenlerde iç aksam çok farklı. Sitesinde her maşanın iç aksam grafiği var pdf formatında.

(link)

• Beğen
Tepkiler: emre gülaydın
Benim bisiklette de öyle. Satıcı da alırken söylemişti.

Evet sıkıntı kesinlikle ağırlıkla ilgili. Suntour'un sitesinde videolar var çalışma prensibini anladım. mlo Mechanical-Lock-Out demekmiş. Yabancı forumlarda da araştırıp ağırlıkla ilgili olduğuna kanaat getirdim.

(link)

Arkadaşlar gayet net açıklama yapmışlar ama bir yanlış kanıyı da (birinin yanlış söylemesi ile ilgiili değil)düzeltmek isterim.Gidondan kilitli olmak ya da kendi üstünden kilitlenebilir maşa olmak bir üstünlük değildir hareket halindeyken kilitlenebilirlik adına.Yani bazı maşalar var ki gidondan kilitlemeli ancak üstündeyken kilitlenmiyor veya benim de kullandığım bazı maşalar var ki kendi üstünden nerde giderseniz gidin kilitleniyor.XCM gibi bazı maşalarda görülen bir durum.Ben size şöyle bir tespitimi örnek vereim ; xcm maşalı bir bisiklette giderken maşanın kilitlenemediğini farkedince kendimi biraz geriye verdim.Düz yolda da gitmenin etkisiyle sıkıntı olmadı.Neyse uzandım ve maşayı kilitledim.Yani bu tür maşalar yük bindiğinde kilitlenemiyor.Öyle yapılmış ama biraz yükü çekerseniz kilitlenebilir durumdalar :)

Sorun maşanın mekanik kilitleme özelliği olmasından kaynaklanıyordur büyük ihtimalle, hidrolik kilit olan maşalarda bu tür sorun olmaz, maşaya abanıp kilitleseniz dahi maşa eski yüksekliğine geldiğinde kendiliğinden kilitleniyor zaten.

Bende xcmv2 var giderken kilitlenebiliyor.üzerine tüm ağırlımı verıncede kılıtlenıyor.

Geri