Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maşada 9 mm QR veya 15 mm Sokma mil. Sizin tercihiniz hangisi?

@Murat Cömez Disk fren için qr mandalı yok sağa kaydı yok sola kaydı derdi yok.
YOK SAĞA KAYDI YOK SOLA KAYDI.
YOK SAĞA KAYDI YOK SOLA KAYDI.
YOK SAĞA KAYDI YOK SOLA KAYDI. :acpsnr:

Scudo
@KitapSever
Ben daha ilk defa duydum QR in disk frende saga sola kaydigini, bak demekki bilmedigim bilmezmisim. Neyse dedigim gibi size iyi aksamlar dilerim sinirlenmeyin hemen. Yanlis okumam icinde ayrica özürdilerim.

@Murat Cömez
O zaman güzel güzel açıklayayım, qr mil tam olarak maşaya oturtulamadığında yada qr mili maşaya takarken arada herhangi bir çamur vb. madde girmesi durumunda fren diskinin açısı değişiyor ve bu da sürtmeye neden oluyor. Evet bu kadar basit.

@KitapSever
Hmmmm, böyle bir seyle karsilasmamisda olsam duymamisda olsam:kötü::kötü: güzel bir aciklama olmus:harika: tesekkürler. :)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Yanlis bilmiyorsam shimanonun verilerine gore sokmamilin, qr lerden yaklasik %15 daha az esnesigi yönunde
images (1).jpeg

Sokma mil hiç kullanmadım ama qr’ın eksilerinden bahsedeyim. Birincisi, fren ayarı her tekeri çıkarıp takmada bozuluyor. Kaliperi yeniden ortalamak gerekiyor. İkincisi ve en tehlikelisi tekerin çıkma ihtimali var. Özellikle hardtail kadrolarda arka tekerde risk daha fazla. Yarışın ortasında tekeri çıkanlara 2-3 kere şahit oldum.

• Beğen
Tepkiler: mqgöktürk
Sokma mil hiç kullanmadım ama görünü itibari ile daha salam duruyor normal mtb ile enduro ve downhill bisiklet hareketleri yapılmayacaksa bence çok da gereği yok gibi duruyor ama enduro ve downhill bisikletlerde olması gerek diye düşünüyorum bu arada qr tam yerine oturduğunda hiç kaliper ayarı ile uğraşmadım.

• Beğen
Sokma mil kullanan bisiklet modellerini nasıl aratabilirim

Arkadașlar benim bisikletimde 135 x 5 mm yazıyor, daha önce böyle bir ölçü gören oldu mu?

Arkadașlar benim bisikletimde 135 x 5 mm yazıyor, daha önce böyle bir ölçü gören oldu mu?
Evet, bu dünyadaki standart MTB'ler icin arka göbek QR ölçüleri. Bazen 9mm de yazıyor ama o ölçü QR'in çapı değil dropa oturan aks çapı oluyor.

• Beğen
Evet, bu dünyadaki standart MTB'ler icin arka göbek QR ölçüleri. Bazen 9mm de yazıyor ama o ölçü QR'in çapı değil dropa oturan aks çapı oluyor.
merak ettiğim için soruyorum denediniz mi ?
yani 5mm QR mil 9mmQR mil ile çalışıyor mu ?

merak ettiğim için soruyorum denediniz mi ?
yani 5mm QR mil 9mmQR mil ile çalışıyor mu ?
Merakinizi gidereyim, evet denedim. Ben denemedigim, tercübe edinmedigim bir seyi buraya googleden okuyarak yada kopyalarak kendim bilirmisim gibi yazmam. 9mm diye QR mil yok. 5mm ve 9mm ölcülerini yukarida yazmistim, okuduysaniz neyin 9mm ve neyin 5mm oldugunu bilmeniz gerekirdi.

Size birde fotograflarla anlatayim.

5mm QR Milinin capidir (Asagidaki Fotografa bakiniz)
9mm aks capidir, droplara oturan yer. (Asagidaki Fotografa bakiniz)

Drop ölcüleri ise 9,5mm dir. (Asagidaki Fotografa bakiniz)

dt-swiss-endkappe-rechts-hr-nabe-180-240s-350-road-fuer-5x130-mm-schnellspanner-sram-xdr-road-...jpg gabel.jpg

Anladım, teșekkürler Murat abi. Genellikle 9 milimetre olarak markalar kitapçıklarına yazdıkları için ilk gördüğümde bir hayli șașırdım, demekki milin iç tarafının ölçüsüymüș.

Arkadaşlar konu açamadığım için buraya yazıyorum kusura bakmayın. Sokma milden qr'a dönüştürücü parça bakacağım. Nerelerden bulabilirim.?

Arkadaşlar konu açamadığım için buraya yazıyorum kusura bakmayın. Sokma milden qr'a dönüştürücü parça bakacağım. Nerelerden bulabilirim.?
Her göbeğe uyan dönüştücü yok. Her göbek/teker üreticisinin sadece kendisiyle uyumlu dönüştürücüleri var.
Kullandığınız teker/göbeğin marka modeline bakmak gerek.

• Beğen
Tepkiler: benben ve MakRo
Bununla ilgili bir standart olmaması kötü bir durum :-(

Screenshot_20240320_124247_com.alibaba.aliexpresshd.jpgmerhabalar. Bu göbeği qr dan sokma mile çevirebilir miyiz?

Geri