Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mavic Aksium Jant Seti

awakening

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.
Tepki
388
İsim
Murat
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Mavic aksium çıkışı eski bir set olmasına rağmen güncelliğini koruyor. Satın almış olduğum set 2016 yılına ait. Halihazırda 2020 üretimi setler bulunabiliyor. Geçen senelerde revize gördümü elimde veri yok.. Jant setinde yassı teller tercih edilmiş. Rijitlik olarak yuvarlatılmış jant telleri bana her zaman daha güven vermiştir. Tel sayısının ön ve arkada 20 oluşu ve/veya frenleme ve tümseklerde jantı bir miktar yumuşak hissettirdi önceki setim 28 telliydi duruma göre eski jant setim aşırı rijit olduğu için yenisi daha yumuşak hissettirmiş olabilir..
Arka hub 2 tırnaklı bir body ye sahip tırnaklarda gerginliği zayıf yaylarla sağlanmış bu yayları acilen değiştirme ihtiyacı hiasettm. Bu sayede kavrama daha keskin ve hub sesi daha yüksek oldu!
Ön ve arka göbeklerde HCH marka Çin üretimli önde 2 adet 6001-2RS, arkada 6001-2RS ve 608-2RS rulman tercih edilmiş. Akıcılıkları iyi denebilir sürüşte bir sıkıntı gözlemlemedim. Ağırlık olarak bütçe sınıfında 1880gr ile ortalamada biraz ağırca(fazla değil).
Jant tellerinin yassı oluşu aerodinami olarak iyi ancak fabrikadan çıktıkları halde tensiyonları birbirlerinden çok farklı. Bu durum jant tellerinin kısa sürede akort bırakmasına ve tel kopmalarıma sebebiyet verecektir firmaya durumu bildireceğim. Jant setiyle ilgili söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Merak ettikleriniz varsa yanıtlamaya çalışırım.
Resimler road.cc Mike Stead'den alınmıştır.

Dosyalar

• mavic-aksium-wheelset-rim.jpg
    mavic-aksium-wheelset-rim.jpg
    70 KB · Okunma: 63
  • mavic-aksium-wheelset-rim-bed.jpg
    mavic-aksium-wheelset-rim-bed.jpg
    34 KB · Okunma: 63
  • mavic-aksium-wheelset-rear-hub-2.jpg
    mavic-aksium-wheelset-rear-hub-2.jpg
    57,1 KB · Okunma: 61
  • mavic-aksium-wheelset-rear-hub.jpg
    mavic-aksium-wheelset-rear-hub.jpg
    58,2 KB · Okunma: 60
  • mavic-aksium-wheelset-front-hub.jpg
    mavic-aksium-wheelset-front-hub.jpg
    49,1 KB · Okunma: 60
Scudo
Verdiğiniz detaylar için teşekkür ediyorum, böyle bir marka neden çin üretimi bir göbek kullanır anlamadım. Tabi Çin üretimi kaliteli ürünlerde yok değil ama en azından bu gibi jant setlerinde kendi göbeklerini kullanmalarını beklerdim.

Verdiğiniz detaylar için teşekkür ediyorum, böyle bir marka neden çin üretimi bir göbek kullanır anlamadım. Tabi Çin üretimi kaliteli ürünlerde yok değil ama en azından bu gibi jant setlerinde kendi göbeklerini kullanmalarını beklerdim.

Göbek değil rulman Çin malı, HCH marka

Göbek rulmanları Çin üretimi ancak firma(Huanchi Bearing) oldukça köklü ve rulman çelik halka ve bilyalarını dahi kendi bünyesinde üretecek kapasitede. Yinede en azından nbk, ezo, nsk gibi oturmuş markalarla çalışmış olmalarını tercih ederdim..

Son düzenleme:
Bu durum jant tellerinin kısa sürede akort bırakmasına ve tel kopmalarıma sebebiyet verecektir firmaya durumu bildireceğim.
Tabii ki öyle bir durum yok. Arka tekerin iki tarafı arasında gerilim farkı olması gayet normal. Aynı taraf telleri karşılaştırdıysan da, bahsettiğin kadar uçuk bir fark bulunması mümkün değil. Aynı taraf teller arasında büyük gerilim farkı bulunsa, en başta tekerin balansı olmaz zaten. Mavic'ten bahsediyoruz. 100 yıldan fazladır bisiklet tekeri imal eden marka bu. Bu işin babalarından. CEO'ları bu yazdığını okusalar gülerler.

Tabii ki öyle bir durum yok. Arka tekerin iki tarafı arasında gerilim farkı olması gayet normal. Aynı taraf telleri karşılaştırdıysan da, bahsettiğin kadar uçuk bir fark bulunması mümkün değil. Aynı taraf teller arasında büyük gerilim farkı bulunsa, en başta tekerin balansı olmaz zaten. Mavic'ten bahsediyoruz. 100 yıldan fazladır bisiklet tekeri imal eden marka bu. Bu işin babalarından. CEO'ları bu yazdığını okusalar gülerler.
Hocam karşı taraftaki tel ancak teller arası gerilim farkı görüldüğü ve duyulduğu gibi oldukça fazla! hemen markayı müdafaya gerek yok zira 2016 üretimi bir jant geçen sürede muhakkak akort bırakacaktır. Bunu kontrol altında tutmak Decathlon un görevi bana kalırsa...burada gülünecek birşey göremiyorum.

Tınlatma karşılaştırmak için çok sağlıklı bir yöntem olmamakla birlikte, sesi pes çıkan telin makul gerilim değerinin altına düşmesi mümkün değil. İspanyol gitar teli değil ki bu kendini o kadar salsın. Teller çok iyi sertleştirilmeye tabii tutuluyor. Gerilimölçer ile karşılaştırdığında aradaki farkın atla deve olmadığını görürsün.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Tınlatma karşılaştırmak için çok sağlıklı bir yöntem olmamakla birlikte, sesi pes çıkan telin makul gerilim değerinin altına düşmesi mümkün değil. İspanyol gitar teli değil ki bu kendini o kadar salsın. Teller çok iyi sertleştirilmeye tabii tutuluyor. Gerilimölçer ile karşılaştırdığında aradaki farkın atla deve olmadığını görürsün.
Hocam kusura bakma ama telin gerilimi baya kötü, ne gördüğümü bilmesem şuan bunu paylaşıyor olmazdım emin ol.

O gevşek telin olduğu bölgede balans ne durumda?

O gevşek telin olduğu bölgede balans ne durumda?
1-1.5mm kadar yalpa var.
2km test sürüşünde arka akort ciddi kaymış bazı teller yan dönmüş!
Koca İstanbulda şu akort işini tam kesinlikle elle değil hassas alet edevatla tansiyonları ölçerek yapacak yer yok mu yahu???

Son düzenleme:
1-1.5mm kadar yalpa var.
Koca İstanbulda şu akort işini tam kesinlikle elle değil hassas alet edevatla tansiyonları ölçerek yapacak yer yok mu yahu???

Küçükyalı da Tandem Bisiklet Gürkan abi var, SHİMANO servisi kendisi. Şimdiye kadar jant ördürdüm, akort ayarı, bisiklet toplama vs. Yaptırdım çok memnun kaldım yaptığı işten.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Küçükyalı da Pandem Bisiklet Gürkan abi var, SHİMANO servisi kendisi. Şimdiye kadar jant ördürdüm, akort ayarı, bisiklet toplama vs. Yaptırdım çok memnun kaldım yaptığı işten.
El ayarına güvenerek mi yoksa yazdığım şekilde hassas masa ve tensiyon ölçü aletiyle mi akort yapıyor?

Hocam kusura bakma ama telin gerilimi baya kötü, ne gördüğümü bilmesem şuan bunu paylaşıyor olmazdım emin ol.
markalaşmak ile işleri cıvıtmak arasındaki ince bir çizgi var. mavic isterse bin yıllık firma olsun, rekabet etmek için ufak tefek kurnazlıklar yapabilir. akdeniz havzasındaki, kaypak milletlerden bahsediyoruz sonuçta. avrupalı olmaları bu gerçeği değiştirmez.

Teller üzerinde farklı kombinasyonlarda germe uygulanarak bazı teller kasıtlı olarak gevşek bırakılabilir veya bazıları aşırı gergin ayarlanabilir yapılamayacak birşey değil..! Malum planlı eskitme hadiseleri...
Parktool marka aletler kullanıyor. Bu arada Pandem yazmışım düzelttim. Tandem Bisiklet olacaktı.
Tandemi biliyorum zaten de tel tensiyonu ayrıca ölçülüyor mu akort ücret nedir biliyor musunuz?

Son düzenleme:
1-1.5mm kadar yalpa var.
Siz bu jant setini yeni satın almadınız mı? Ne diye akort yaptırmaya uğraşıyorsunuz ki. Madem jant seti olması gerektiği gibi değil, o zaman ayıplı maldır, geri iade etseniz ?

...Bunu kontrol altında tutmak Decathlon un görevi bana kalırsa...

Decathlon ya da başka hiçbir firma kutulu hiçbir üründe sorun var mı diye kontrol etmez, üstünde işlem yapmaz, yapsa neden açık kutulu ürün sattığını izah edemez. Ancak montaj hizmeti de alınırsa ve montajda sorunlu olduğu görülürse, düzeltilebilecek bir şeyse düzeltirler, yoksa paketleyip iade ederler. Konu jant seti olduğunda hiçbir firmanın yeni bir jantı düzeltmeye uğraşacağını sanmıyorum, ancak iade etmelerine bir engel varsa düzeltmeye çalışırlar.
Bence de ürünü iade etmek en iyi seçenek ama yaylarıyla oynandığı için o seçenek geçersiz kalmış olmalı.
Özellikle yol bisikletlerine hizmet veren bisikletçiler daha hassas iş yaptıkları için aletle gerginlik ölçüyorlardır. Yakınlarda varsa gidip konuşmanız en iyisi olur. Burada çok kaliteli bir yer gibi görünüp saçma sapan iş çıkaran da var, küçücük dükkanda şahane iş çıkaran da.

• Beğen
Tepkiler: awakening
Decathlon ya da başka hiçbir firma kutulu hiçbir üründe sorun var mı diye kontrol etmez, üstünde işlem yapmaz, yapsa neden açık kutulu ürün sattığını izah edemez. Ancak montaj hizmeti de alınırsa ve montajda sorunlu olduğu görülürse, düzeltilebilecek bir şeyse düzeltirler, yoksa paketleyip iade ederler. Konu jant seti olduğunda hiçbir firmanın yeni bir jantı düzeltmeye uğraşacağını sanmıyorum, ancak iade etmelerine bir engel varsa düzeltmeye çalışırlar.
Bence de ürünü iade etmek en iyi seçenek ama yaylarıyla oynandığı için o seçenek geçersiz kalmış olmalı.
Özellikle yol bisikletlerine hizmet veren bisikletçiler daha hassas iş yaptıkları için aletle gerginlik ölçüyorlardır. Yakınlarda varsa gidip konuşmanız en iyisi olur. Burada çok kaliteli bir yer gibi görünüp saçma sapan iş çıkaran da var, küçücük dükkanda şahane iş çıkaran da.
Ellbette üzerinde işlem yapacak halleri yok! Kastettiğim şey uygun saklama koşullarını sağlamak, darbelerden uzak tutmak, meraklı ellerden korumak. Misal satın aldığım kutular herkesin kolayca kurcalayabileceği şekilde ortalıkta hatta kutular açık vaziyetteydi bu olmaz. İade etmek gibi bir niyetim yok, akort ayarını olması gereken şekilde yapsınlar kafi.
Siz bu jant setini yeni satın almadınız mı? Ne diye akort yaptırmaya uğraşıyorsunuz ki. Madem jant seti olması gerektiği gibi değil, o zaman ayıplı maldır, geri iade etseniz ?
Ayıplı mal ile ayarsız mal farklı, akort işlemi yapılabilecekken neden iade edeyim?

• Hahaha
Tepkiler: ndhakara
Ayıplı mal ile ayarsız mal farklı, akort işlemi yapılabilecekken neden iade edeyim?
Oda bir görüş, para sizin mal sizin elbette kendiniz için uygun kararı veriyorsunuz, siz bu hali ile mutlu, sağını solunu düzelmekten rahatsız değil iseniz bizlere birşey demek düşmez. :)

Geri