Scudo Sports

Menisküs ve diz kıkırdağı konusunda kök hücre tedavisi yaptıran var mı?

@akifberkant kondramalezi patella... Şu bir gerçek bazı rahatsızlıklar fiziksel. Yani eklemn etrafındaki yapıların rijit olması. Bizim o bölgeye mudahele etmemiz lazım. O da zayıf kası kuvvetlendirecegiz. Gergin kası da esnetecegiz. Cogumuzun spordan sonra germe yaptığını düşünmüyorum.

Scudo
Tekrarlayacağım ancak güçlendirme - esnetme - germe hareketlerinin inanılmaz faydası var. Benim öyküm özetle 2013 yılında sol dizime araba çarpması nedeniyle patella da çatlak, grade 2 menisküs dejenerasyonu. Takip eden yıllarda sağ ayağıma yüklenmekten sağ dizimde gelişen ağrılar. Yıllarca aksaya hoplaya bu şekilde devam ettim. Ta ki geçen sene adam akıllı bir spor hekimine gidene kadar. Verdiği güçlendirme egzersizlerini uygulamaya başladım. Hep ihmal ettiğim esnetme germe hareketlerini her sürüşten önce - sonra, sürüş esnasında ağrı sinyali hissedersem, bacaklarımda gerginlik hissettiğim ve müdahale etmezsem ağrıyacak dediğim anlarda hep yaptım. Sonuç Trans Türkiye yarışına katıldım. Hayatımda ilk defa bu kadar uzun ve ağır koşullarda ard arda sürüşler yaptım. Dizlerim hiç ağrımadı çok şükür, hala herhangi bir ağrı emaresi yok. Tek ciddi sorunum Vastus Medialis'in kasılması oldu o yüzden 7.gün çekilmek zorunda kaldım. Sonuç olarak herkesin özelinde sorunu farklıdır elbet ancak hep dudak büktüğüm, ihmal ettiğim güçlendirme - germe - esnetme hareketleri benim derdime derman oldu.

@Adem Tırpancı
Bilmiyordum. Ogrendim. Bizim zamaninizda hic bahsedilmezdi.
Ben yine de cok iyi bir yontem oldugunu dusunmuyorum ama hani son care son isik olarak boyle bir seyin varligi da insanin icini rahatlatmiyor degil.

Menisküs sorunu olan arkadaşlar mutlaka izleyin. Menisküs sorunları ve tedavileri hakkında, özellikle suni menisküs ve kadavra menisküs ilgili detaylı bilgiler mevcut:

• Beğen
Tepkiler: fasem
Kıkırdak hasarlarında artroskopik olarak kolajen bazlı matrikslerin bölgeye enjeksiyonu ile 3 aya yakın bir sürede tabii ki postoperatif dönemde PRP desteği ile spor etkinliği seviyesine gelinebiliyor. Üstelik SGK tarafından ödemesi de yapılıyor. Sadece operasyonun 3.basamak adı verilen Eğitim Araştırma ya da Üniversite hastanelerinde yapılması gerekiyor. Burada travmanın minimal olması ve iyileşme süresi oldukça tatminkar. Ne var ki aradan ortopedistlerin nemalanma payları hiç olmadığı için bu yolu pek tercih etmiyorlar eğer sadece ceplerini düşünüyorlarsa.

Ya ben bayagi takozum su konuda; esnetme germe nasil oluyor hangi durumlarda yapmaliyiz?
Ayrica yukarida postlardab anladiğim; fakirler ölsün.

Kadavra üzerinde menisküs nakli:

Ya ben bayagi takozum su konuda; esnetme germe nasil oluyor hangi durumlarda yapmaliyiz?
Ayrica yukarida postlardab anladiğim; fakirler ölsün.
Dostum esnetme ya da germe egzersizlerini antrenmandan önce vücutu ve kasları ısıtmak ya da antrenmana hazırlamak için; egzersizden sonra da soğumak için yapmalıyız. Sağlıklı olanı budur. Yapacağınız spor branşına göre alt veya üst ekstremiteye veya vücudun tamamına yönelik esnetme - gerdirme yapabilirsiniz. Bu egzersizleri ağrıma sınırına kadar 8 saniye süreyle yapmalıyız. Bu videodan da yardım alabilirsiniz:

Ayrıca arkadaşlar linkteki videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Actifit isimli fibrokartilajdan yapılan bir suni menisküs ameliyatının simülasyonu. Gayet başarılı sonuçları olduğu söyleniyor.

Arkadaşlar az sıkın dişinizi tedavi geliyor ?

• Beğen
Tepkiler: ERDEM0619
Arkadaşlar az sıkın dişinizi tedavi geliyor ?

(link) yazıdan alıntı yapıyorum: "Uzmanlar, iddialı birçok ilacın tam da bu aşamadan sonra başarısızlığının ortaya çıktığını ve bu yüzden bir türlü eczane raflarına ulaşamadığını hatırlatıyor. Böyle başarısız ilaçlar icat edilen bütün ilaçların yüzde 80’i gibi büyük bir yüzdesini oluşturuyor."

Umarım videoda bahsedilen vaatler gerçekleşir de kurtuluruz. :)

Pedalı çok sert çeviren özellikle ayakta iken kıkırdak zedelenmesi oluyor dikkat edilmesi bi durum bu sakatlığı yaşadım. Afyon’da Cemalettin Karabıyık diye bi fizyoterapist var eski milli takım masörü ayrıca fazlasıyla iyi bi sakatlık uzmanı oraya görünmenizi tavsiye ederim.

@nuhcan çok geçmiş olsun. Hangi hastanede kök hücre tedavisi Bilgisi aldınız? Annem için düşünüyorum. Ücretini uygun söylemişler size. Ben de 10000 tl kök hücre tedavi ücret Bilgisi almıştım.

Evet arkadaşlar cümle diz ağrısı ve başka dertlere sahip olan arkadaşlara Allah şifa versin. Ben menüsküs ameliyatını 2003 yılında oldum. Öncesinde ise ya sorunum yoktu yada farkında değildim, biliyorum size biraz garip gelecek. Ayağım altında oturuyordum, daha sonra ayağım tutuldu.

Gençliğin vermiş olduğu cehalet olsa gerek, belki açılır diye 1-2 km yürüdüm, dizim şişti ilaç tedavisi falan karetmedi dizinden su alındı, ve bir ay sonra ameliyat masasında dizim açıldı. Yani menüsküsun ne olduğunu dahi bilemeden bir ayda kestirdik kendimizi.

Sporu bırakmadım 17-18 yıl oldu sadece yeşil sahalara futbola :koptum: veda ettim. Esneme germe çok faydasını gördüm, yürüme 10 numara geliyor, söylenenin aksine ayakta sürmedigin müddetçe , ısındıkça çok ta fark etmiyor en büyük desteği bisiklette buldum.

İnsanoğlu ne iş yaparsa yapsın insanın bir ömrü olduğu gibi bedendeki tüm organların veya kas olmadı doku her ne ise bir ömrü var. Vücut Allah'ın biz kullara vermiş olduğu en büyük sermaye tabi akıldan sonra , hep bizimle olacakmış gibi sağlığımıza dikkat etmeyiz. Sonra çareler aramaya başlarız.
PRP tedavisi etkili rahatlatır, tabi bir kaç seans lazım, kilo fazlalığı varsa PRP ile kilo da vermek lazım. Sonrasında ağrılarının tekrarlanması muhtemeldir. Yani ağrılar başlayınca tedavi ile birlikte önemli olan Ruhen de ağrılara ve acılara alışmak ve bedeni yada o uzuvdan sağlam ne kaldıysa onu güçlendirmektir.

Kök hücre daha etkili ama 1,5 yıl ile 3,5 yıl arası bazı uzmanlar 8 ayda olabilir diyor etkisi yani. Anadan doğma oldum Arap atı gibi 4 nala gideceğim diye bir sonuç olmuyor. Şifa buluyorsunuz ama devamlılığı olsun diyorsanız beden eğitimine devam etmeli ve doktorların yada işin uzmanlarının tavsiyelerini dinlemelisiniz.

Bende ağrılar sürekli var ne yapıyorum, doktor kontrolleri oluyor, zeytin yağı, hacamat , sülük ve son 6 aydır kuşburnu çayı kendi topladığım kuşburnunun çakma değil çok faydasını gördüm. Arap atı kadar 4 nala olmadıysa da katır gibi sağlam oldu dizlerim, ağrı sızı da azaldı , yanlış anlamayın ama benim diye gençe toz yuttururum yolda , bu kış 9 yaşındaki oğlumla haftalık 10 saatin altında sürüşümuz çok az oldu. Moral çok önemli çünkü tüm beden sistemini etkiliyor. ben

Biraz uzun oldu zeytinyağı masajı , isterseniz icin:harika: ,hacamat, sülük ve kuşburnu çayı , bismillah deyip lütfen deneyin, modern tıbbın tüm nimetlerinden faydalanin, ve moralinizi sağlam tutun, Kalın sağlıcakla vesselam.

Son düzenleme:
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tahsin Beyzadeoğlu'nun menisküs sorunlarının tedavi seçeneklerinden olan menisküs skafoldlarının (suni menisküs ve sığırın aşil tendonundan elde edilen doku) oldukça detaylı, karşılaştırmalı bir çeviri ve derlemesi. Okumanızı tavsiye ederim.

Dosyalar

• Menisküs Tedavi Seçenekleri Üzerine.pdf
    196,6 KB · Okunma: 171
Benzer kıkırdak ve çapraz bağ sorunu bende de var.

bana PRP tedavisini önerdi. Vücuttan kan alınıyor ve trombositleri ayrılıp aynı seansta dize enjekte ediliyor.
3 seans yapılıyor.
3x600 gibi fiyat verdi.

Akabinde iyileşme olmazsa kök hücre tedavisini önerdi ve 50 katı daha tesirli gibi iddialı bir cümle kurdu. Aynı fiyatı söyledi.

Ben şimdilik PRP yaptırmayı, peşinden bisiklete devam etmeyi planlıyorum.

Ancak her iki tedavi için de bir yan tesir okumadım. Memnun kalan sayısı çok çok fazla...
Memnun kalmayanlar ise tedavi sonrası egzersiz, ilaç/gıda sürecine ehemmiyet göstermeyenlermiş.
Bir de PRP'yi uygulayan 18 değişik firma varmış. Yapan kişinin en doğru noktaya (ultrason yardımıyla) enjekte etmesi gerekiyormuş...

Kök hücre ise ameliyathane ortamında uzman operatör doktorlar tarafından yapıldığı için başarı oranı daha yüksekmiş.

Sağlık işi zor karar. Allah şifa versin.

Prp tedavisi yaptırdınız mı? Şimdiki durumunuz nedir?

Dizimdeki ağrı artışından dolayı hafta sonu kalktım Maraş'tan Ankara'ya gittim; çok değerli ve sevgili doktorum Murat Bozkurt'un yanına. MR ve muayene sonuçlarına göre zaten minimal düzeyde var olan kondromalazi patella dışında ciddiye alınacak bir olumsuzluk olmadığını, ağrılarımın normal olduğunu, sürdürülebilir düzeyde antrenmanlarıma devam etmem gerektiğini, dizime kesinlikle ve kesinlikle hiçbir enjeksiyon (kök hücre, prp vb.) yaptırmamam tavsiyesinde bulundu. Kendisi çok düzgün bir insan. Maddî açıdan hiçbir beklentisi olmadan ve tamamen profesyonel olarak yaklaşıyor. Ülkemizde kadavradan menisküs nakli yapan ekibin de lideri kendisi. Sağ olsun, var olsun. Sayıları artsın inşallah. Çok mutlu oldum. 😍

@Adem Tırpancı SELAMLAR ,Aynı şikayetlerle uzman bir doktora başvurdum.Benzer şeyler söylendi.Menisküs yırığı ve yırtık paralelinde 15x5 mm kist olduğu görüldü.Ameliyatve ameliyat esnasında kök hücre nakli yapılmam söylendi.Fiyat biraz kabarık kök hücre için 15 Bin istendi.bir kaç doktora daha danışacağım.Aynı sorunları yaşayan biri olarak ne önerirsiniz? Doktorunuz Murat BOZKURT Ankara da hangi hastanede.Bilgilerini paylaşmanız mümkün mü?

@Adem Tırpancı SELAMLAR ,Aynı şikayetlerle uzman bir doktora başvurdum.Benzer şeyler söylendi.Menisküs yırığı ve yırtık paralelinde 15x5 mm kist olduğu görüldü.Ameliyatve ameliyat esnasında kök hücre nakli yapılmam söylendi.Fiyat biraz kabarık kök hücre için 15 Bin istendi.bir kaç doktora daha danışacağım.Aynı sorunları yaşayan biri olarak ne önerirsiniz? Doktorunuz Murat BOZKURT Ankara da hangi hastanede.Bilgilerini paylaşmanız mümkün mü?
Merhaba, geçmiş olsun Ali Can Bey. Menisküs kistlerinin ameliyatla alınması gerektiğini okumuştum daha önce. Ben şu an düzenli olarak yaptığım güçlendirme egzersizleriyle pek sorun yaşamıyorum, tabi limitleri de fazla zorlamadan sürdürülebilir düzeyde. Bende kist olmadığı için ameliyat önerilmedi.

Çok sevgili ve değerli Murat hocamın özel muayenehanesi var Çankaya'da. Bu konuda tartışmasız Türkiye'nin 1 numarası. Gözünüz kapalı gidebilirsiniz. (link)

• Beğen
Tepkiler: Deniz Taş
Bisiklet kullanma rahatsızlıkları neler arkadaşlar? Bunlardan korunmak için neler yapmak lazım?
Başlığı görünce araştırma ve yazma gereksinimi gördüm. Alttakini de buldum:
(link)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Telçeken
Geri