Scudo Sports

Mercedes Benz şehir tur bisikleti

@sonselim16
Eyvallah dostum cok sagolasin

@Themaner :D seri uretim zor gbi kadro bulmak cok zor

• Beğen
Tepkiler: Themaner
Scudo
@mariokaldato Zamanında benimde böyle bir heyecanım olmustu. Bmw bisiklet yapmıstım. Çift amortisordu:)Orjinal sanıp yüksek fiyat verenler de olmuştu tabi ama 0 ına 100 lira ekleyip satıp yeni bisiklet almıştım. Benimki sadece stickerdan ibaretti tabi. Valla abi eglenerek okudum aynı şehirde olsak görüşmeyi isterdim. Sizi bulmuşken bir şey sormak istiyorum sizce disk fren çok mu önemli şehir bisikleti için?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Themaner
Merhaba dostum tesekkurler ilgine. Hayir disk fren onemli degil aksine v frenlerinde cok gucluleri ve iyi performans verenleri var. Bu bisiklette kullandgim 40 liralik Tekto frenler gayet basarililar. Ve ook yuksek hizlarda bile işini harika yaptilar

@mariokaldato
Abi benim bisiklette de tektro var zaten ve gayet memnunum. Şehir bisikleti beni cok memnun ediyor ve asla yormuyor ama mtbnin güçlü duruna alıstıgımdan mıdır nedir nedense biseyleri bahane etmeye basladım tekrar mtbye geçiş yapacam sanırım.:)

• Beğen
@mariokaldato
Abi vallaha farkındayım benim şehir bisikletinden sonra da daha farkına verdim harbi cok rahat ama kadronun kabalıgı lastikler hosuma gidiyo ya ne bileyim

• Beğen
@Themaner
Yipranmak güzeldir o zaman ne diyim ki :D

@mariokaldato

@mariokaldato Milleti bisikletten soğutmasana kardeşimmm

Bence aldırmayın bu ihtiyara mtb gibi malın olsun çamurdan olsun :koptum:

@Yusuf'san
:D mtb dag bisikletidir sehirde zaten daglardan farksiz
.
:D iyi sen mtb takil karismicam

• Beğen
@mariokaldato
Abi vallaha bisey denmiyo ben bisey demiyorum daha:D Bakalım belki birkaç güne mtb kategorisinden yazıyor olurum..

• Beğen
@Themaner
Evet mtb guclu gorunumu kalin lastikleriyle harika gorunuyor farkindayim. Halihazirda bi mtb makinamda var zaten ama o kalin govde ve lastiklerle sehirde gezerken insanda derman kalmiyor be bilader :D

• Beğen
abi fikirlerine aynen katılıyorum "mtb pismanlıktır" haric gecen hafta kıbrısta iskele magosa lefkosa arası yaptıgım turda yolcular beni tokatlayıp gecmis ve hatta cok daha az yorulmus olabilir. Hatta rotanın dört bir yanında "mala bak 15 kg pisletlen 70 km yol cıkarmı hic" demi de olabilirler. Bu ahval de dahi biz pedalımızı bırakmadan turumuzuı tamamlayıp onlara asıl keyfin zor olanı sevmek oldugunu anlattık :).. Yıpranmak güzeldir
Not. Dagda da yol pisletiylen gezip kendimi lastik tamiri jant örme ve akord konularında uzmanlastırıcam insallah :)

bende çok istiyorum bi mtb almak ama koyacak yerim yok
olsa hemen alırdım
günlük turlarda mtb uzun yollarda yol
iki bisiklet şart aslında hiç birinin zevkinden mahrum kalmamak lazım

@barış barış
Ben memnunum merida mtb mden bana dediler ki sat mtb ni tur yada sehir bisikleti al , ama oyle yapmadim , meridayi bi kac operasyonla sehir bisikletine cevirdim
Ince lastik düz maşa tamamdir olay. Haa ilerde arazilerde takilma arzum olusursa kalin lastik ve amortisor takarim olur biter hehe . hepsinin tadi ayridir2016-11-15_16-12-44_HDR.jpg

@mhtozel
Ehehe rahat ol bro bence uzun turlarda mtb kullanilir ama 2.20 lastikle degil tabi. En azindan bi 1.35yada 1.75 asfalt lastigi taksan yeterli olur

Bu arada resimdeki merida özünde bir mtb ama su an o kadar hizli ve seri ki anlatamam :D aninda 45 km yi goruyor abaninca haha

20160401_120712.jpg

• Beğen
Tepkiler: Yusuf'san
@mariokaldato iyisin hoşsun da çok ptatiksizsin :D
O güzel merida kadrolu bisikletinin 50 farklı dizaynını yapmışsın görüyoruz forumda.
Hiç üşenmiyorsun tebrik ettim.
Ancaaak
Kilitli maşa ve hemi arazi hemi he yola giden lastiklerden taktın mı bi defa bitti nokta :)sonra o anki haleti ruhiyyene göre ister vur asvalta ister gir araziye ister köye ister şehre anasını satıyım :koptum:

Şaka bi yana schwalbe maraton plasın mtb versiyonu var 2.10 kalınlıkta az pahalı (çok düşündüm almadan önce zira arabaya bile daha ucuzunu almıştım) biraz da ağır amma değer bence. Hamuru çok kaliteli ve sırtlı bir lastik asvaltta acayip akıcı 30-35 km/s hızlarda hiç ses yapmadan akıyor arazide zaten işini fazlasıyla yapıyor tavsiye olunur.

• Beğen
@Yusuf'san
Yok abi cok agir onlar isim olmaz asfalt lastigim swalbe kojak ustune tanimam . araziye merak sararsamda alirim uygun yollu bir cst patlasa ne yazar patlamasa ne yazar :D

• Beğen
Tepkiler: Yusuf'san
@mariokaldato
Abi valla aldım bile biraz sıkıntım da vardı carraro big 829 michelin country racer lastiklerle şehir bisikletine alıştıktan sonra biraz kaba geldi ama ben mtb adamıymışım ya insan kopamıyo 6 mtb ardından şehir bisikleti ve tekrar mtbye dönüş:D

• Beğen
abi ben 30 35 kms de wwwuuuuuu sesini duymayınca zevk alamıyorum tabi o ara neremden nasıl terler akıyor ayrı konu :D
ama bir ara gercekten asfalt lastiğini deniycem aslında bende schwalbe maratonlara bakıyordum ama kojak dedin aklımı çeldin simdi
Hadi bakalım buyurun asıklar atışmasına kojak mı maraton mu ;)

@mhtozel
Maryo kaldirato kojak vs maraton karsilastirmasi

Kojak teki 280 gram
Maraton : 18 litrelik su galonundan az hafif..
Kojak patlak koruma seviesi: 4
( en yuksegi 6 )
Marathon : Bilmiyom
Kojak tipi : silik ( bidigin şamrel tipi )
Maraton : az da olsa yollu, dıslerde var hafiften boyle tovbe est .tuhaf bsey yaa :(
Kojak sürtünme direnci : aya inen teksas köylüsü astronotla rahat kapisir hani adam ay yuzeyinde " zibeh.zibeh ayh uyhhh " diye yaylana yaylana gidiyodu ya hah öyle zalım bisey . sanki buz gölünde kayar gbi
Maraton : onun tam tersi ( şoyle dusun 40 santim kar var ve sen çakma nayklarla ilerlemeye calisiyosun

Simdilk bu kadar. Islakta denemedim ama kuruda yol tutusuda super .

Swalbe kojak lastigin verdigi his

Screenshot_2016-11-26-15-52-34.png

Muhtemelen mtb lastiginin yaşattiğı zulumün temsili resmi

Screenshot_2016-11-26-15-53-37.png

ok abi anladım durumu ben zaten her yıl evin önünde şu görüntüyü aldığımdan
evin önü.jpg
40 cm karda çakma naykla yürümenin nasıl bir zulüm oldugunu en iyi anlayanlardan biriyim.
Zalım işler soğuk, bacak kalkmaz 500m sonra. aha da böyle birsey işte
zor.jpg
ha bir mtbci olarak da durumların nasıl değiştgini acıklamak için bir kaç foto daha eklemek istedim

Dagda mtbci ahanda böyle kıvrak olurkene
dagda ben.jpg
yolda mtbcinin durumu aynen böyle oluyormuş :koptum::koptum::koptum:
mtbci.jpg
anlatım tarzına gurban oldumunun ;)

Dosyalar

• mtbci.jpg
    mtbci.jpg
    19,9 KB · Okunma: 6
  • Beğen
Geri